Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beurscompetitie Europa BCE16

3.347 Posts
Pagina: «« 1 ... 158 159 160 161 162 ... 168 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 ffff 5 december 2016 17:27
    Nobahama's en h 980577, dank voor openhartige antwoorden. Zoals ik al vaker gepost heb in deze draad van Coldplay ervaar ik een verschil tussen in het echt en fictief een portefeuille "bezitten" . Bij de familie Nobahamas kan er een extra knap kerstdiner vanaf.

    Rene, De zoveelste knappe posting van jouw hand. Wel leuk om al jouw ervaringen te lezen. De mijne gaan nog veel dieper: Eerst 15 jaar dokter in Nederland en daarna 28 jaar praktijk in België. Natuurlijk zijn daar, zeker op diverse gebieden, grote verschillen te constateren, maar dat zowel in positieve als in negatieve zin. Wist je bijvoorbeeld dat de afgelopen 4 decennia Nederlanders NEGEN jaar langer werken dan de gemiddelde Belg. Zijn dus de officiële cijfers . Snap je ook wat beter Bruto Nationaal Produkt en de altijd aanwezige vraag: Hoe gan we die peperdure verzorgingsmaatschappij toch betalen?

    Nu ga je heel misschien mijn voortdurende kritiswche opmerkingen over de hangmatmaatschappij wat beter begrijpen. Als een volk als de Nederlanders gemiddeld 9 jaar langer werken dan het volk bezuiden de grens, dan moet er bij één van die twee volkeren toch iets niet helemaal goed gestructureerd zijn.
    Als dagelijks met mensen bezig zijnde weet ik wel wat er vaak aan schortte, in België. Maar daar staan weer heel andere zaken tegenover die in België weer fantastisch zijn zoals de sinds één week zo verguisde luintbebouwing in Vlaanderen. Nergens mooier wonen dan in Vlaanderen, met altijd zicht op velden, weilanden, bossen maar inderdaad: Het kan zo niet doorgaan want alles wordt langs dure landelijke wegen volgebouwd, dus moeten we op zijn Hollands dicht opelkaar gaan zitten en kunnen we precies zien wie er in zijn tuintje bezig is en bij de zeer naast wonende buren alles in de gaten houden... Overigens: Overal zijn fijne mensen, buren en overal klootzakken. Maar een flinke lap grond om je woning is toch het fijnst...

    Peter
  2. Belegde boterham 5 december 2016 18:21
    Dag Peter, vind zelf Kapellen (wijk naast de golfbaan) in de bossen erg mooi, vrienden woonden daar tot voor kort. Verhuisd naar Frankrijk. Zij was tandarts en heeft nu een praktijk in Frankrijk, achtergesteld land op dat vlak, geen verplichte periodieke controle (dacht ook niet voor kids)

    Ps. de gemiddelde Belg heeft zoveel rolluiken dat ie alleen nog door het wc raampje bij de buren kan spieken :-)

    Vind in België behalve aan de kust, de infrastructuur (wegennet) rampzalig. Onbegrijpelijke kruisingen, rampzalige wegen en gebrek aan fietspaden/stoepen.

    Het bourgondische maakt alles meer dan goed :-)
  3. [verwijderd] 9 december 2016 10:36
    quote:

    ffff schreef op 5 december 2016 17:27:

    Wist je bijvoorbeeld dat de afgelopen 4 decennia Nederlanders NEGEN jaar langer werken dan de gemiddelde Belg. Zijn dus de officiële cijfers.
    De officiële cijfers van de OESO geven aan dat het gemiddeld 2 jaar is voor mannen en 3 jaar voor vrouwen.
  4. forum rang 7 ffff 9 december 2016 12:07
    Ben,

    We moeten echt eens gaan opletten waar al die cijfers steeds vandaan komen en hoe ze berekend worden. Dat verschil in 9 jaar is zowel op Belgische Journaals, in de krantenmedia, als ook nog eens in "De zevende dag", het zeer goed gedocumenteerde kwaliteitsprogramma / actualiteitenprogramma op de Belgische tv met altijd zijn speciale rubriek : : FACT CHECK " aan de orde geweest.

    Alle drie zitten toch niet uit hun nek te lullen, hoogstens elkaar na te lullen. In het Journaal proefde je zelfs " enige schaamte"

    Die 9 jaar kwam voortdurend aan de orde bij discussies over verhoging van pensioenleeftijd, dat inderdaad in België nauwelijks zin heeft, want 90 procent werkt al lang niet meer op zijn 65-ste.
    Zowel het aantal werklozen als het aantal "zieken" is enorm hoog en wordt uiteraard in die 9 jaar betrokken. Mogelijk dat OESO er één van die groepen eruit laat.

    Peter

  5. gam gam 9 december 2016 13:11
    Precieze cijfers over hoeveel jaar er gewerkt wordt zijn helemaal niet nodig, gezond verstand is genoeg. Hoe verder naar het zuiden, hoe makkelijker er omgegaan wordt met werk. Zelfs hier vlakbij bij de Walen is het al heel anders dan in Vlaanderen. Daar heb je geen cijfers voor nodig, dat kun je ook ervaren door met mensen te praten of door naar de terrassen op de pleinen te kijken onder lunchtijd. Geef ze eens ongelijk. En het is helemaal niet altijd erg voor de economie om minder hard te werken, het is bijvoorbeeld beter om uitgerust en ontspannen beslissingen te nemen. En werk dat zonder veel verstand gedaan kan worden kan toch beter zoveel mogelijk geautomatiseerd worden. Het VVD-ideaal, laat de mensen veel hard werken ook al is het stompzinnig werk en eigenlijk niet rendabel. Zorg in ieder geval dat ze geen tijd en puf hebben om veel te lezen.

    Edit: maar wat heeft dat nou met beleggen te maken? Voor mij het gebrek aan politieke en culturele eenheid in Europa en de vriendjespolitiek. Hoe is zo'n Juncker toch mogelijk? Ik baal ervan dat ik niet in Nederland of dicht bij huis kan beleggen maar alles in de VS moet doen voor een goed rendement.
  6. [verwijderd] 10 december 2016 09:30
    Week 49

    Met een gemiddelde van +4.42% zal de afgelopen week een van de beste van het afgelopen jaar zijn. Financials, grondstoffen en automobiles zijn de best presterende sectoren van deze week.

    WW steekt een ieder naar de kroon : +8.7% in 1 week. herbinator en Johan@ doen het iets minder met eveneens aansprekende rendementen van resp. 7.9% en 6.8%.

    Door de remonte van de automobiles aandelen behalen RDP, Scopum Pretium en BdB een weekrendement van 5.5-6.0%.

    De verliezers van de week zijn de beleggers met PostNL (JP, haas, Cezan, Gunther, ved ea) en in Vestas Wind (DurianCS, Hearts) aandelen.

  7. [verwijderd] 10 december 2016 09:59
    Totaal rendement YTD

    WW maakt furore in K4 met een koersrendement van gemiddeld 22.5%. Door deze buitengewone score is zijn jaarrendement nu positief. Johan@ volgt hem op de voet en behaalt met zijn financials +16%. Zijn jaartotaal is nog negatief (-5.1%).

    Door de misser met PostNL komt haas zijn 5e plaats in gevaar. Hij staat nog slechts 1.3 pp voor op BT. Om dezelfde rede is hoogh JP genaderd tot op 2.1 pp.

    Gunther en Cezan leveren plaatsen in na de foutieve postwissel van deze week. Cezan maakt aanspraak op een top 10 notering maar krijgt daar met RDP als tegenstander een zware dobber aan. Gunther's top 10 is (te) ver uit zicht geraakt.

    WW heeft in K4 een sprong gemaakt van de onderste plaatsen naar de middenlinie en de vraag is hoe ver deze sprong nog gaat reiken dit jaar.

    ScopumPretium profiteert van de stijging van BMW en de mogelijke overname van SKY door Rupert Murdoch. Die laatste keuze is goed voor +30% (ca 3 pp) en is een extra felicitatie waard.

    Opmerkelijk blijft het dat in 1 kwartaal gelijktijdig rode en groene linten verschijnen op het score bord. Dat onderstreept het belang aan van een goede sector keuze bij de samenstelling van de portefeuille.

  8. Cézan 10 december 2016 10:37
    THX CP, ik kijk al uit naar 2017.

    Ik zie het 1 plekkie gedaald. Maar ik verwacht toch nog teen en tander van BZU, sinds Trump ad macht is, is dit fonds weer zowaar teruggekomen.
    Infrastructuur he, wereldwijd actief.

    POM, was een greep in t duister dankzij je lijstjes mijn oog toen erop gevallen. Geen vuurwerk, maar mss meer groen. :)

    En ach MT komt terug, no worries.

    Czn.

  9. [verwijderd] 10 december 2016 10:58
    Beste / slechtste aandelen van de week

    SKY fier bovenaan. Voor het vrijwel complete bank landschap. Van Banca Generali, UniCredit, Deutsche, Societe Generale, Credit Suisse, Bankia, Banco Santander en ..

    Opvallende namen onder de stijgers zijn verder Arcadis, Fagron, BMW, K+S met allemaal week rendementen van minimaal 11%.

    De negatieve rendementen zijn er voor de pharma aandelen, en de individuele aandelen PostNL en Vestas Wind Systems. Van de meer dan 600 aandelen behalen er slechts een 40 tal een negatieve weekscore.

    www.aandelenfabriek.nl/europese-aande...

  10. [verwijderd] 10 december 2016 11:03
    Performance sectoren

    De 1e 6 op de lijst geeft precies aan met welke aandelen je deze week kans gemaakt hebt op het beste rendement. De grondstoffen voor de financials, daarna de automobiles, media en chemicals.

    Het kwartaal rendement van Basic Resources (+28.3%) is natuurlijk helemaal misselijk makend (voor als je je vizier op kwalititeitsaandelen hebt gericht).

    www.aandelenfabriek.nl

  11. forum rang 6 marique 10 december 2016 12:04
    quote:

    nobahamas schreef op 4 december 2016 22:45:

    (...)
    Ik hoop en verwacht dat het jaar 2017 een beter jaar wordt voor spelers al CP en Marique.
    (...)
    Dank voor je troostende woorden, noba.
    Mijn huidige plaats in de pikorde laat zien dat een weloverwogen keuze op basis van FA-criteria niet altijd lonend is. In alle 4 kwartalen lager dan gemiddeld is even slikken.

    Niettemin zal ook volgend jaar mijn keuze weer FA-gebaseerd zijn.

3.347 Posts
Pagina: «« 1 ... 158 159 160 161 162 ... 168 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 878,71 -0,01%
EUR/USD 1,0728 +0,16%
FTSE 100 8.172,15 +0,63%
Germany40^ 17.940,90 +0,25%
Gold spot 2.304,58 +0,83%
NY-Nasdaq Composite 15.840,96 +1,51%

Stijgers

IBA
+4,13%
arGEN-X
+3,51%
Aedifica
+3,33%
WDP
+3,13%
Elia
+2,99%

Dalers

Umicore
-4,51%
Melexis
-2,92%
Proximus
-2,89%
AZELIS...
-2,39%
UCB
-2,17%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links