Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Frank van Dongen en Michael Kraland trekken volle zalen

81 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 ffff 8 juni 2004 14:54
    Beste Cees Smit alias Frank van Dongen,

    Wel tof dat je reageert. En ook nog je welgemeende excuses aanbiedt. Maar een van je opningszinnen verbaasde mij echt:

    "Ik zag de beleggersdag en de presentaties niet als echt werken en dacht dat het in de relaxte sfeer die ik voelde (en er heerste) ook niet noodzakelijk was. Wellicht een verkeerde inschatting van mijn kant?"

    Wat mij betreft: Inderdaad een echt grote inschattingsfout.

    Hoewel het weekend is komt men naar dit soort bijeenkomsten nou ook niet om er wat gezellig te keuvelen. Hoe aangenaam dat ook kan en mag zijn.
    Men mag toch van een geïnteresseerd publiek verwachten dat ze "degelijke" waar voorgeschoteld krijgt. Hoewel het wijngebruik bagatalliseert vind ik het ook niet gepast. Verwijzen naar andere landen kan natuurlijk altijd, maar ik dacht dat de bijeenkomst in Utrecht was. Het is natuurlijk een "detail" dat wijngebruik, maar het is net als met omgangsvormen, kledingvoorschriften, spraakgebruik: toch een beetje aanpassen aan je publiek.

    Je bezoekers "bloedserieus" nemen zou ik er dan toch maar van leren.

    Overigens Cees, ik heb in mijn leven echt allereli soorten beleggersbijeenkomsten meegemaakt. Zoals ik al eerder schrieef in allerlei soorten en maten, maar anoniempje beschreef hier toch een bijeenkomst waarvan ik blij ben dat ik er niet helemaal voor uit België was overgekomen. ( en terug)

    Peter

  2. Pieter Kort 8 juni 2004 21:40
    Beste ...IP

    Hartelijk dank voor uw anonieme recensie van de forumdiscussie tijdens de Nationale Beleggersdag.

    Normaal vind ik het leuk om achteraf te lezen wat lezers vinden van IEX en de dingen die we doen, ook als u het maar “een vertoning” vindt. Ga uw gang, daar is dit forum voor en misschien leren we er iets van.

    Maar als er bewust onzinnige verhalen worden verspreid moet ik echt even reageren, vooral omdat uw ooggetuigeverslag hier kennelijk als een feitelijk relaas wordt opgevat.

    Ik ben zo onaardig om u op een paar punten te corrigeren.

    U heeft het over een driekwart gevulde zaal. Vanwaar ik stond – voor de zaal - had ik een uitstekend overzicht en ik zag slechts een volle zaal, waar mensen zelfs achterin moesten staan. Die mensen luisterden over het algemeen aandachtig naar wat er werd verteld, ook op rij twee zag ik geen verveelde of ironische blikken.

    Dan gaat het over wijn. Er werd inderdaad wijn geschonken voor de forumleden; een beetje ludiek alternatief voor de glaasjes plat water die de sprekers gedurende de dag moesten wegwerken. We wilden de forumtafel een ongedwongen uiterlijk geven, en daarbij hadden zowel Cees Smit als Michael Kraland er al een of meer sessies opzitten. Dan kan een beetje variatie geen kwaad. Een fles rode wijn gedeeld door vier man; het was niet direct een bacchanaal.

    Uw suggestie dat Kraland al merkbaar meer op had is volstrekt uit de duim gezogen. Geen idee waar u dat op baseert, of het moet de bijzonder geslaagde presentaie over hedge funds zijn geweest, die hij even daarvoor voor een wederom uitpuilende zaal had gehouden. Een knappe prestatie in kennelijke staat.

    Dan is er nog het stuitende relaas over Kraland die al pratend even refereerde aan zijn vrouw. Sja, dat was inderdaad onvergeeflijk. Zo’n impertinente zijsprong in zo’n serieus verhaal...je moet maar durven. Zelfs al gebeurde het slechts één maal, in plaats van de vier die u vermeldt. Dat de zaal op dat moment niet massaal leegstroomde, verbaast mij nog steeds.

    Enfin, vind ervan wat u wilt vinden – goed, slecht, saai, lollig – maar ik begrijp niet waarom het blijkbaar nodig is om een beetje tendentieus verslag te komen doen op dit forum.

    Ik heb zaterdag zes hele goede presentaties door de IEX-columnisten gezien, voor overwegend enthousiast publiek. Terwijl u in de gang stond na te giechelen, stonden de drie sprekers een grote groep mensen te woord die nadere informatie wilden over wat er besproken was. Waarom? Ze vonden het interessant wat er besproken was, en zeiden dat in ons gezicht. Dat converseert wel zo prettig.

    Pieter Kort
    Hoofdredacteur IEX.nl
  3. Boemba ~ de stem van de rede 8 juni 2004 23:28
    ik vind dat de iex op een ongezonde manier met haar klanten omgaat en dat uit zich voornamelijk op de fora.
    ze laten zich te vaak leiden door persoonlijke voorkeuren, politiek en pure arrogantie.

    dat blijkt uit het selectieve verwijderingsbeleid van ene meneer koos die de wandelgang laat verslonzen tot een xenofobisch riool
    en dat blijkt uit de twee berichten die ik hier nu weer zie

    schande voor een beleggingssite dat niet erkend wordt dat 1:
    1 - de klant altijd gelijk heeft
    2 - je hem gewoon gelijk geeft
    3 - je hem dat gelijk niet hoeft te geven en gewoon niets zegt

    dit is puur en alleen moddergooien
    of de perceptie van de topicstarter genoeg eer doet aan de waarheid of niet maakt niet uit.
    als zakelijke onderneming en als betrouwbaar geachte website over zaken waar vertrouwen nu eenmaal een key-element is, verwacht je niet dit soort slappe verweerpogingen.

  4. Commisaris_DAX 9 juni 2004 00:58
    Wat een enorm onzinverhaal van enweereenanderip, toevallig zat ik tijdens dezelfde bijeenkomst ook op de 2e rij en het beeld van een halflege zaal is echt grote kul, toen ik de zaal binnenwilde werden de mensen die na mij arriveerden geweigerd omdat de zaal te vol raakte.
    Dat het achterin moeilijk te verstaan was lijkt me ook wat stug gezien de oppervlakte van het zaaltje inderdaad het dichtst bij die van een klein klaslokaaltje kwam en men dus nooit verder dan 7 meter van de sprekers zat. Die heer die het niet hoorde had zijn energie dan ook beter kunnen steken in een gang naar Hans Anders waar men tegenwoordig hoortoestellen verkoopt dan aan het zeurderige gejammer wat hij daar tentoonspreidde.
    En dat je het belachelijk vind dat 4 man 1 flesje wijn opdrinken getuigt al helemaal van een eng soort kleinburgerlijkheid, tjonge jonge... De chauffeur van lijn 18, die hoort niet te drinken, maar een glaasje wijn onder een discussie van 50 minuten, wat kan dat in vredesnaam kwaad?
    Die opmerking dat 4 maal dezelfde grap is gemaakt is ook flauwekul, waar haal je het in vredesnaam vandaan?
    En het verhaal van de heren zelf vond ik heel interessant en levendig, ik vond ze goed op dreef en ik heb nergens verveelde gezichten gezien of rumoer gehoord.
    En wat Boemba hierboven opschrijft is helemaal vergezochte azijnpisserij met die bizarre stelling, en het stukje van Pieter Kort typeert als een slappe verweerpoging. Het is niet meer dan normaal om te reageren als er zulke onzin over je wordt verteld.

    Dus enweereenanderip en Boemba: Get a life...
  5. Boemba ~ de stem van de rede 9 juni 2004 01:07
    "Get a life..."

    wel grappig, want dat dacht ik ook toen ik de racties van die iex lieden las.
    wat ben je nou voor professionele adviseur wanneer je niet eens tegen deze kritiek kan. een normale ondernemer geeft een dergelijke klager een flesje wijn, biedt zijn excuses aan en troost zich met de gedachte dat hij meer tevreden dan ontevreden klanten heeft.

    als ze gaan reageren zoals hierboven, dan slaat de twijfel toe over die tevreden klanten.

    is gewoon beeldvorming

  6. [verwijderd] 9 juni 2004 01:30
    frank en andere iex mannen .
    zie dan ook eens in dat dit niet werkt lees draadje CT ook nog eens.
    een of andere compleet onbekende poster begon dit draadje , en de geloofwaardigheid is dus ook zeer gering beetje vent post dit soort kritiek ook onder zijn eigen nickname .
    dan weet iedereen al direct hoe je zo een post moet opvatten.
    heb hier al vaker over gepost,
    vraag me evengoed nog af waarom frank corus heeft gedumpt , puur ta ??
    fund??
    en een wijntje waarom niet ?
    gr boomer
  7. forum rang 6 !@#$!@! 9 juni 2004 06:20
    Boemba, wat doe jij dan in hemelsnaam op deze fora als je het allemaal zo irriteert en belachelijk vind. En de klant heeft altijd gelijk ? Ook grote onzin natuurlijk, heeft u enig ervaring in de vorm van klantenservice of wat dan ook waarmee u met klagende klanten in aanraking komt ?
    Ik heb zelf nml regelmatig meegemaakt dat ik een klant moet vertellen dat wij niet aan zijn wensen kunnen voldoen.
    En ik kan je vertellen dat mensen als koos het NOOIT goed kunnen en zullen doen in de ogen van veel forumdeelnemers. Begrip voor de andere kant van het verhaal is er bij veel gebruikers van deze fora gewoon niet, erg onvolwassen vind ik dat.

    Ben blij dat mensen zoals comissaris dax ook hun mening geven, kan ik tenminste zelf kiezen wie ik wil geloven.

    En dat mensen zich verdedigen tegen (wat voor vorm dan ook) kritiek: niets meer dan menselijks lijkt mij. Of niet soms ? ik geloof dat het woord hypocriet hier wel van toepassing is.

    Trouwens iemand als ik waardeer het zeer dat men hun kant van het verhaal geeft en hoop dan ook dat ze dat blijven doen.
  8. eastwing 9 juni 2004 10:45
    quote:

    Hoofdredactie IEX schreef:

    Beste ...IP

    Hartelijk dank voor uw anonieme recensie van de forumdiscussie tijdens de Nationale Beleggersdag.

    Ik ben zo onaardig om u op een paar punten te corrigeren.

    Ik heb zaterdag zes hele goede presentaties door de IEX-columnisten gezien, voor overwegend enthousiast publiek. Terwijl u in de gang stond na te giechelen, stonden de drie sprekers een grote groep mensen te woord die nadere informatie wilden over wat er besproken was. Waarom? Ze vonden het interessant wat er besproken was, en zeiden dat in ons gezicht. Dat converseert wel zo prettig.

    Pieter Kort
    Hoofdredacteur IEX.nl

    Oeiii, lange tenen, verkeerde been ?

    "Ik ben zo onaardig om u op een paar punten te corrigeren"

    U klinkt inderdaad erg onaardig, en vind dit soort gedrag van een "HOOFDREDACTEUR" erg ongepast.
    U heeft namelijk een voorbeeld functie voor alle leden hier, en toch zeker voor de wat jongere onder ons. En als de HOOFDREDACTEUR zelf met zo'n kinderachtige (ze hebben m'n ijsje afgepakt) reactie komt, dan vraag ik me af of u hier wel geschikt voor bent..
    En daarbij zijn de personen genoemt in dit stuk zelf oud en wijs om hier op te reageren zoals u ziet..

    Gr. East
  9. [verwijderd] 9 juni 2004 13:03
    Ik ben ook geweest (overigens niet voor IEX).
    Wat betreft de manier waarop IEX haar gepresenteerd heeft, met name arrogant. De stand van IEX was niet van beleggers voor beleggers maar van IEX voor IEX. Besloten clubje.

    IEX zoekt de sensatie op en stelt haar zeer agressief op. Lees de laatste column van Frank van Dongen eens over Van A. Nu ben ik ook geen fan Van A. Maar wat is het verschil tussen Van A en van Dongen? Is van Dongen zelf dan geen fantast met zijn koersdoelen en visies?

    Wij, forumleden, mogen iemand anders niet beledigen. Terwijl de heren van Dongen en Kraland dit voortdurend doen.
  10. [verwijderd] 9 juni 2004 13:09
    >> U klinkt inderdaad erg onaardig, en vind dit soort gedrag van

    Dit is exact de juiste samenvatting hoe IEX communiceert. In de meeste gevallen geeft Kraland en van dongen in columns voer voor uitlokkende agressieve reacties van de forumleden. Als daarop gereageerd wordt, is de forumbezoeker de onbeschofte. Misschien is dit het beleid om de views op peil te houden......
  11. forum rang 6 haas 9 juni 2004 13:37
    Zo, de lucht klaart wat op. Na de heerlijke wind breekt nu de zon door. Ik denk dat de modder nu wel aardig begint op te drogen.:)

    Als belegger zit ik nog met een vraag: wat was het merk wijn wat De heer kraland dronk ?
    Misschien een tip voor het beleggen in een bepaalde wijnkelder. Ja ,ik ga er van uit dat die wijn niet wordt gedronken zonder ingebouwde tip , toch ?
  12. forum rang 7 ffff 9 juni 2004 16:11
    Weereenander IP............ toch grof zitten liegen?

    Weereenander IP,

    Ik reageerde gisteren spontaan op je uitvoerige openhartige verslag van je bezoek in Utrecht. In mijn allereerste reactie aan Cézan schreef ik , al bijna , intuïtief, WIE zal dat wel niet zijn? Het is mijn eerste zin!

    Zoals je weet heb ik een gruwelijke hekel aan leugenaars of stemmingmakers en als ik de reacties die veel later gepost zijn lees, krijg ik toch het gevoel dat je:

    1 Zwaar hebt zitten overdrijven om Kraland en Smit te beledigen en te beschadigen.

    2. Gewoon hebt zitten te liegen.

    Wat mij vooral stoort is dat je tot nu toe op de reacties van Cees Smit en Pieter Kort TOTAAL niet reageert. En zonder in een wellis-nietisdiscussie te vervallen heb ik NU de stellige indruk dat je je verschuilt achter een zoveelste alias, waarbij blijkbaar iemand schuil gaat die weliswaar met modder smijt, maar op de tegenwerpingen totaal niet ingaat.

    Ik bedoel daarmee de drukte in de zaal, het wel heel erg aandikken van het wijngebruik ( dat ik overigens zelf nog altijd minder geslaagde keuze vind) en het feit dat je Kraland laat mompelen en in flauwe herhalingen laat hervallen. Door anderen, die wij allen met naam en toenaam kennen, wordt dat ten stelligste tegengesproken.

    Blijf IK met een katterig gevoel over: Heeft die "Weereenander IP" dan toch eigenlijk alleen de bedoeling gehad met modder te smijten in plaats van eens eerlijk zijn hart te luchten.

    Ik ging uiteraard van dit laatste uit en waardeerde daarom gisteren je posting.

    NU krijg ik het gevoel dat je mij eringeluisd hebt en ook daarmee ANDERE lezers.

    Kom eens uit je schulp en zeg nu eens WIE zit er te leigen en te overdrijven en met modder te smijten?

    Peter
  13. forum rang 7 ffff 9 juni 2004 16:25
    Haas,

    Omdat die zich "verschuilt"

    Omdat die op de duidelijke postings van anderen totaal niet ingaat: Als " WeereenanderIP" dat leest zou hij zich beledigd hebben moeten voelen.
    Hij schrijft zaken die door anderen pertinent ontkend worden. Dan kan er maar één van de twee een grove leugenaar zijn. Ik heb NU moeite om het verslag van Pieter Kort NIET te geloven waarin hij vertelt dat Kraland slechts eenmaal vertelde dat zijn vrouw aan het winkelen was.

    Door WeereenanderIP wordt verteld dat hij dat VIER keer vertelde en dan geef je daarmee de stellige indruk dat diegene achter de tafel beschonken is. Als nu blijkt dat die opmerking slechts een keer gemaakt is, is ze volkomen irrelevant.

    Zoals gezegd: Ik heb het gevoel "eringeluisd" te zijn door een onbekende.

    Peter

    P.S. " Haas" ken ik overigens ook al niet.....
  14. [verwijderd] 9 juni 2004 17:41
    ffff,

    De reden dat Xamm** onder een ander IP-adres post is omdat zijn IP adres en daarmee zijn alias hier geblokkeerd is.
    Intussen lees ik dat twee anderen zijn verhaal bevestigen. Beursvrouw en Modified. Maar die laatste heette gisteren nog Dr. ???
    Aliassen kunnen iedere 24 uur veranderd worden!!

    mvg TA

    Bewerking 9-6-2004 17:45;-)
    P.S. Verder kan er natuurlijk een goede reden zijn waarom iemand een paar dagen niet reageert. Zakenreisje, vakantie noem maar op.
81 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 »» | Laatste |Omhoog ↑

Direct naar Forum

Indices

AEX 903,61 -0,22%
EUR/USD 1,0834 +0,00%
FTSE 100 8.275,38 +0,54%
Germany40^ 18.585,90 +0,48%
Gold spot 2.327,41 0,00%
NY-Nasdaq Composite 16.735,02 -0,01%

Stijgers

Ontex
+2,25%
Galapagos
+1,82%
UCB
+1,70%
Fagron
+1,62%
AZELIS...
+1,46%

Dalers

Care P...
-7,21%
Recticel
-2,69%
Solvay
-1,98%
D'IETE...
-1,58%
SYENSQO
-1,34%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links