Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel PostNL Koninklijke AEX:PNL.NL, NL0009739416

  • 1,242 3 mei 2024 17:35
  • +0,023 (+1,89%) Dagrange 1,222 - 1,246
  • 2.044.944

POSTNL NOVEMBER 2016

4.667 Posts
Pagina: «« 1 ... 43 44 45 46 47 ... 234 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. p/o 7 november 2016 10:56
    KBC Securities verhoogt zijn advies voor Bpost BPOST -0,17% van 'houden' naar 'bijkopen' na het overnamebod op PostNL PNL 5,31% . Het koersdoel gaat van 25 naar 26 euro. Analist Ruben Devos ziet nog heel wat hindernissen die moeten genomen worden vooraleer Bpost zijn Nederlandse sectorgenoot effectief kan inlijven, waaronder de strengere Nederlandse regelgeving en inmenging van de mededingingsautoriteiten.

    Uit de manier waarop zijn nieuwe koersdoel tot stand komt, is af te leiden hoe groot Devos de kans inschat dat Bpost uiteindelijk zijn slag thuishaalt. Hij schat die kans op 70 procent, wat een koersdoel van 26,4 euro oplevert. Anderzijds is er 30 procent kans dat Bpost faalt en alleen verder moet. In dat geval acht hij Bpost 25 euro per aandeel waard.

  2. [verwijderd] 7 november 2016 10:57
    quote:

    Martijn van M schreef op 7 november 2016 10:02:

    In het technische plaatje zit nu nog een gap tussen 4,893 euro (afgelopen dinsdag) en 4,937 euro (vanochtend), wellicht gaat ie nog gedicht worden?

    Zo niet, dan kunnen we de weg omhoog wellicht snel gaan vervolgen.

    PS. Cijfers zijn een mix van (kleine) tegen- en meevallers maar vielen netto wel wat tegen (Q3 omzet lager dan vorig jaar terwijl de verwachting licht hoger was, echter cash bedrijfsresultaat juist iets beter dan vorig jaar terwijl lager werd verwacht). Goed om te zien dat de aandeelhouders van BPost wel begrip lijken te hebben voor de plannen om PostNL over te nemen, koers is daar onveranderd.
    4,928 euro zojuist bij het equiduct, de gap is dus inmiddels wat kleiner... maar hij lijkt het nog steeds te gaan houden (4,97 euro inmiddels weer).

    Zou geweldig zijn als de beweging boven de 5,00 euro vanmidddag meteen een vervolg gaat krijgen; bij BPost lijken ze het hoofd ook koel te houden... daar lijken ze vooral met spanning uit te kijken naar over PostNL het bod gaat accepteren.

    PS. Wetende dat PostNL afgelopen voorjaar de gesprekken eigenlijk enkel heeft afgebroken om zowel voor de aandeelhouders als het PostNLpersoneel de rust te behouden... kan het welhaast niet anders dat de gesprekken nu een vervolg zullen gaan krijgen en het bod zal denk ik dus ook niet plots worden afgewezen. Ik denk dat PostNL wel interesse zal gaan tonen om akkoord te gaan met een officieel bod mits het nog op diverse punten (waaronder de biedprijs) kan worden verbeterd.
  3. NADO 7 november 2016 11:05
    Post NL mag blij zijn met dit bod
    Geen enkele Nederlandse firma of investeringsmaatschappij wil Post NL inlijven
    De huidige koers zegt genoeg over de waarde van dit bedrijf
    Denderende cijfers 3 de kwartaal waren het ook niet
    Zonder overnamebod stond PostNL dik in het rood
    Nederlandse beleggers reageren met een chauvinistisch buikgevoel en niet met hun verstand
    PostNL is geen ruwe diamant, integendeel
    Er is een spreekwoord dat zegt : Wie het kleine niet eert, is het grote niet weert.
  4. forum rang 4 Toekomstbeeld 7 november 2016 11:08
    quote:

    p/o schreef op 7 november 2016 10:49:

    Nederlanders zijn kooplui die overal ter wereld zaken willen doen. Ze trekken graag op overnamepad in het buitenland. In België lijfde ING INGA de BBL in, Ahold nam Delhaize over en de brouwerij Palm kwam dit jaar in handen van het familiebedrijf Bavaria.
    Alhold-Delhaize-CEO Dick Boer mocht eind julie de openingsgong van Euronext Amsterdam luiden nadat de overname van Delhaize door Ahold een feit was.

    Maar raak niet aan hún bedrijven. Het land heeft een lange traditie van constructies om zijn ondernemingen te beschermen tegen ongewenste overnames. Dat leidde tot een systematische onderwaardering van de aandelen van Nederlandse bedrijven op de beurs die bekendstond als de ‘dutch discount’.

    Is het voor buitenlandse groepen dan onmogelijk een overname te doen in Nederland? Toch niet. Maar enkel op uitnodiging. Vorig jaar verkocht de Nederlandse overheid zelf de genationaliseerde verzekeraar Vivat aan het Chinese Anbang. Bij gebrek aan een binnenlandse overnamekandidaat die er een behoorlijke prijs voor wilde betalen.
    KLM aan Air France (maar zie wat een zooitje die Fransen er van maken)
    Hoogovens aan Tata Steel (maar zie wat voor zooitje die Indiërs er van maken)
    ABN destijds aan Fortis (maar zie wat die Belgen er een zooitje van maakten)

    Conclusie......?
  5. [verwijderd] 7 november 2016 11:10
    Bpost ziet grote voordelen in overname Gepubliceerd op 7 nov 2016 om 10:52 | PostNL (10:49) 4,950 0,000 (+5,18%) BRUSSEL (AFN) -

    Bpost ziet grote voordelen voor alle betrokkenen bij zijn voorgenomen overname van PostNL. Dat zei bestuursvoorzitter Koen Van Gerven maandag in een toelichting op het voorgenomen bod van het Belgische postbedrijf.Bpost liet zondagavond weten opnieuw van plan te zijn een overnamebod op PostNL te doen, na de mislukte toenaderingspoging van eind mei. Als het bestuur van PostNL zich erin kan vinden heeft het Belgische bedrijf in totaal 2,5 miljard euro over voor de overname, deels in contanten en deels in aandelen.,,Samen zijn we beter gewapendn significante ontslagen zullen vallen.''Bpost verwacht dat het beoogde fusiebedrijf kan groeien op het gebied van pakketbezorging. Daardoor zouden zo'n 3200 nieuwe banen kunnen ontstaan, gelijk verdeeld over Nederland en België. - See more at: www.debeurs.nl/Beursnieuws/ANP-071116...
  6. [verwijderd] 7 november 2016 11:10
    quote:

    mamaloe schreef op 7 november 2016 11:05:

    Mevrouw van Postnl verhagen houdt letterlijk en figuurlijk haar kaken op elkaar.
    Is de conference call al begonnen?

    Op de website van PostNL lijkt het linkje naar de cc helaas te ontbreken bij Q3:

    www.postnl.nl/en/about-postnl/investo...
  7. [verwijderd] 7 november 2016 11:10
    quote:

    NADO schreef op 7 november 2016 11:05:

    Post NL mag blij zijn met dit bod
    Geen enkele Nederlandse firma of investeringsmaatschappij wil Post NL inlijven
    De huidige koers zegt genoeg over de waarde van dit bedrijf
    Denderende cijfers 3 de kwartaal waren het ook niet
    Zonder overnamebod stond PostNL dik in het rood
    Nederlandse beleggers reageren met een chauvinistisch buikgevoel en niet met hun verstand
    PostNL is geen ruwe diamant, integendeel
    Er is een spreekwoord dat zegt : Wie het kleine niet eert, is het grote niet weert.
    Echt helemaal mee eens, ik ga er dan ook van uit dat er redelijk wat druk gaat komen van de Majority shareholders richting het management. Belachelijk om persoonlijke eer voor aandeelhouderswaarde te laten gaan.
  8. [verwijderd] 7 november 2016 11:15
    quote:

    moneymaker_BX schreef op 7 november 2016 11:08:

    PostNL komt vandaag echt wel met een reactie en die zal als volgt zijn:
    wij vinden het bod naar onze aandeelhouders te laag gewaardeerd en bovendien willen we een 100% cashbod pas dan gaan we aan tafel
    Een 100% cashbod gaat er natuurlijk zeker niet komen; immers, er is eigenlijk sprake van een fusie-voorstel... en in dat perspectief zou het een teken van onderling wantrouwen zijn wanneer er om een 100% cash-bod zou worden gevraagd - want dit zou de financiële positie van de nieuwe onderneming bovendien ook ondermijnen.
  9. [verwijderd] 7 november 2016 11:23
    quote:

    Martijn van M schreef op 7 november 2016 11:10:

    [...]

    Is de conference call al begonnen?

    Op de website van PostNL lijkt het linkje naar de cc helaas te ontbreken bij Q3:

    www.postnl.nl/en/about-postnl/investo...
    Gevonden inmiddels... het vragenrondje is net begonnen:

    postnl.dutchview.nl/postnl/20161107/p...

    Inhoud:

    In reactie op een laatste vraag van de ING analist geeft Herna aan dat het geen weken zal gaan duren voordat er meer duidelijkheid komt of er een officeel bod gaat volgen (= conform mijn inschatting dat PostNL nu opnieuw in gesprek zal gaan met BPost).

    ...

  10. Ir en Largo 7 november 2016 11:32
    Herna Verhagen, CEO van PostNL:
    “Onze resultaten over het derde kwartaal zijn conform verwachting. De resultaten over 2016 tot nu toe bieden ons het vertrouwen dat we de verwachte resultaten voor het gehele jaar gaan halen. We bevestigen de eerder gegeven bandbreedte voor het verwachte onderliggend cash bedrijfsresultaat in 2016 van tussen €220 miljoen tot €260 miljoen.

    Bij Pakketten zette de zeer solide trend zich door. We kenden opnieuw een periode met sterke volumegroei en betere resultaten, hoewel de volumes melkpoeder afnamen. In Mail in Nederland waren de resultaten weer zoals gepland, rekening houdend met de volumedaling, de impact van onze aangepaste marktbenadering en de maatregelen aangekondigd door de toezichthouder (ACM). Onze reorganisatieplannen blijven de geplande kostenbesparingen opleveren. Het resultaat van International verbeterde zoals verwacht.

    In het derde kwartaal boekten we verdere voortgang met onze innovaties, een van de pijlers van onze strategie. Onze Return on Demand service, het thuis ophalen van retourpakketten, is nu landelijk beschikbaar en we zien een groeiende vraag naar onze ‘same-day’- bezorgoptie voor pakketten. De overname van Yourzine en Searchresult stelt ons in staat onze capaciteiten op het gebied van data-gedreven marketingdiensten verder uit te bouwen. Daarmee verstevigen we onze direct marketing propositie. Dit zijn allemaal stappen die ons helpen in de realisatie van ons doel om dé aanbieder van post- en logistieke oplossingen in specifieke markten te zijn.

    Verder verbeterden we onze financiële positie door een deel van de opbrengst van de verkoop van ons belang in TNT Express te gebruiken voor verlaging van onze schuld. We herhalen onze verwachting en commitment om dividend uit te keren in 2017.”

    Als aandeelhouder van Postnl zitten we in een riante positie.
    Het bod van Bpost heeft de koers tot nu toe een boost gegeven van €0,65 en bij een acceptatie nog eens €0,65
    Wanneer het bod van Bpost voor Postnl te laag is en zij toch in onderhandeling gaan zit er wellicht nog meer in het vat.
    Worden de beide partijen het absoluut niet eens dan zal de koers in 2017 door de aangekondigde dividend betaling
    ook weer klimmen richting 5,80 en bij een dividend betaling in 2018 zelfs de €7 voorbijgaan.

    Ir en Largo:
    Postnl was een schip dat water maakte en zinkend was, vanaf 31 mei 2011 heeft het management al het overtollige water uit de ruimen gepompt en alle lekken gedicht en gemoderniseerd. Het schip vaart nu trots rond en zal binnenkort de haven binnenlopen en de kist met verdiensten verdelen onder degenen die er wel in geloofde.

    Altijd mooi zo'n aandeel in je portefeuille.

4.667 Posts
Pagina: «« 1 ... 43 44 45 46 47 ... 234 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Het is water naar de zee dragen: prognose PostNL valt vies tegen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links