Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Tot hoever zakt de olie prijs?

5.464 Posts
Pagina: «« 1 ... 175 176 177 178 179 ... 274 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 21 september 2016 16:51
    Amerikaanse olievoorraden dalen

    Capaciteit ook omlaag.

    (ABM FN-Dow Jones) De voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten zijn vorige week behoorlijk gedaald. Dit bleek woensdag uit data van de Energy Information Administration (EIA).

    In de week eindigend op 16 september daalden de olievoorraden met ruim 6 miljoen vaten tot 504,6 miljoen vaten.

    De benzinevoorraden liepen met 3,2 miljoen vaten terug tot circa 225,2 miljoen vaten. De voorraden stookolie kwamen uit op krap 165 miljoen vaten en dat betekende een toename van 2,2 miljoen vaten.

    De capaciteitsbenutting daalde van 92,9 procent tot 92,0 procent.

    Kort voor het verschijnen van het rapport noteerde de november-future voor een vat West Texas Intermediate bijna 2 procent hoger en werd een vat Brent met levering november 1,5 procent duurder. Na de publicatie van het voorradenrapport liepen de oliefutures verder op.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  2. forum rang 10 voda 21 september 2016 22:50
    Olieprijs sluit hoger

    Voorraden harder afgenomen in afgelopen week dan was verwacht.

    (ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie is woensdag hoger gesloten, nadat de Amerikaanse olievoorraden harder waren gedaald dan was voorzien.

    De november-future voor een vat ruwe olie sloot woensdag op de New York Mercantile Exchange 1,29 dollar hoger, gelijk aan 2,9 procent, op 45,34 dollar.

    Uit het wekelijkse rapport over de Amerikaanse olievoorraden kwam een daling naar voren van 6,2 miljoen vaten. Analisten geraadpleegd door S&P Global Platts hadden daarentegen gerekend op een stijging met 2,8 miljoen vaten.

    Het is de derde week op rij dat de Amerikaanse Energy Information Administration onverwacht een daling van de olievoorraden meldt.

    De organisatie zei dat de benzinevoorraden tevens waren gedaald in de week eindigend op 16 september, met 3,2 miljoen vaten.

    Nadat de Federal Reserve later op de handelsdag bekendmaakte dat de rente ongewijzigd bleef, hielden de winsten stand.

    Analisten bleven echter wijzen op het probleem van een te groot aanbod van olie. "Ondanks het wekelijkse olievoorradenrapport in de Verenigde Staten, wijzen alle signalen duidelijk op een overaanbod gezien het hoge productieniveau dat overal aanwezig is", zeiden analisten van Commerzbank.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  3. forum rang 10 voda 22 september 2016 13:31
    Ontmoeting Saoedi-Arabie en Iran voorafgaand aan OPEC bijeenkomst - media

    Olieprijzen verder omhoog.

    (ABM FN-Dow Jones) Saoedi-Arabië en Iran hebben een week voordat de OPEC informeel bijeenkomt in de Algerijnse hoofdstad Algiers een ontmoeting gehad op het hoofdkantoor van het oliekartel in Wenen. Dit schreef persbureau Bloomberg woensdagavond op basis van bronnen.

    De gesprekken, waar medelid Qatar ook bij aanwezig zou zijn geweest, duiden op diplomatieke pogingen om tot een betekenisvolle deal te komen volgende week in Algerije, hoewel de markt sceptisch blijft dat er ook daadwerkelijk een akkoord wordt gesloten aan de zijlijn van het Internationaal Energie Forum. Uit een door Bloomberg gehouden enquête bleek dat 21 van de 23 geraadpleegde analisten verwacht dat er volgende week geen akkoord wordt gesloten.

    Secretaris-generaal Mohammed Barkindo van de OPEC benadrukte eerder al het informele karakter van de bijeenkomst in de Algerijnse hoofdstad, maar zei ook dat de OPEC zal proberen een consensus te bereiken waarna eventueel een spoedvergadering kan worden belegd om een daadwerkelijk besluit te nemen, op voorwaarde dat alle OPEC leden akkoord gaan.

    In Doha ging het in april dit jaar nog mis en lagen met name Saoedi-Arabië en Iran overhoop over een productiebevriezing, omdat Teheran juist marktaandeel wil winnen na jaren van internationale sancties, terwijl Riyad eiste dat Iran ook mee zou doen aan een inperking.

    Volgens medelid Irak zijn de omstandigheden om een deal te bereiken inmiddels beter dan in april. "Sommige landen, zoal Iran, willen een bepaald productieniveau en marktaandeel bereiken voordat ze een deal willen sluiten en ze zitten nu dicht tegen dat niveau aan", aldus de Iraanse afgevaardigde van de OPEC Falah al-Amri tegen The Wall Street Journal.

    Olieprijzen liepen donderdag verder op. Woensdag zaten de prijzen al in de lift, gesteund door een daling van de Amerikaanse olievoorraden. De november-future voor een vat West Texas Intermediate noteerde donderdagochtend 0,7 procent hoger op 45,67 dollar, terwijl de november-future voor Brent 0,6 procent steeg op 47,12 dollar.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  4. forum rang 10 voda 22 september 2016 22:43
    Olieprijs sluit weer hoger bij lagere dollar

    Markt put hoop uit ontmoeting Saoedi-Arabië en Iran.

    (ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie is donderdag wederom hoger gesloten, na berichtgeving over een ontmoeting tussen Saoedi-Arabië en Iran en na de daling van de dollar als gevolg van het rentebesluit van de Amerikaanse Federal Reserve.

    De november-future voor een vat West Texas Intermediate ruwe olie sloot donderdag op de New York Mercantile Exchange 0,98 dollar ofwel 2,2 procent hoger op 46,32 dollar.

    De olieprijs zag zich gesteund, na mediaberichten op donderdag dat Saoedi-Arabië en Iran een week voor de informele OPEC-bijeenkomst in bijeen kwamen op het hoofdkantoor van het oliekartel in Wenen. De markt interpreteerde deze bijeenkomst als een signaal dat de betrokken partijen volgende week tot een betekenisvolle deal hopen te komen.

    De markt blijft vooralsnog niettemin overbevoorraad door gestegen productie in Saoedi-Arabië, Iran en Irak en een verwachte productiestijging in Libië, meldde MarketWatch donderdag. De Amerikaanse Energy Information Administration (EIA) maakte bekend dat vorige week ook de productie van ruwe olie in de VS met 19.000 vaten per dag was gestegen.

    De prijsstijging zette donderdag door, nadat woensdag bekendgemaakt was dat de Amerikaanse olievoorraden toch harder waren gedaald dan was voorzien.

    Uit het wekelijkse rapport over de Amerikaanse olievoorraden kwam een daling naar voren van 6,2 miljoen vaten. Analisten geraadpleegd door S&P Global Platts hadden daarentegen gerekend op een stijging met 2,8 miljoen vaten.

    Het is de derde week op rij dat de Amerikaanse Energy Information Administration onverwacht een daling van de olievoorraden meldde.

    De voorraden kwamen daarmee op het laagste niveau sinds 12 februari, maar waren wel 11 procent boven het niveau van een jaar geleden.

    "De relatief sterke raffinageactiviteiten voor deze tijd van het jaar zorgen voor een neerwaartse druk op de voorraden ruwe olie", zeiden analisten van S&P Global Platts, die toevoegden dat de raffinagebenutting uitkwam op 92 procent.

    De lagere dollar na het rentebesluit van de Amerikaanse Federal Reserve heeft volgens de analisten donderdag ook bijgedragen aan de prijsstijging van in dollar genoteerde olieprijzen.

    Maandag begint het Energie Forum in Algerije, waarna op woensdag de OPEC-vergadering begint. De marktkenners blijven, ondanks de berichten over de ontmoeting van Iran en Saoedi-Arabië, sceptisch over de uitkomst daarvan. "Degenen die mikken op een productiebevriezing of zelfs productievermindering moeten echt ophouden met dromen", zei een in Singapore gevestigde brandstofhandelaar.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  5. forum rang 10 voda 23 september 2016 13:02
    'Saudi's bieden Iran deal aan over olie'

    Gepubliceerd op 23 sep 2016 om 12:23 | Views: 1.218

    RIYAD (AFN) - Saudi-Arabië is bereid zijn olieproductie te verlagen als Iran instemt met een bevriezing van de productie. Daarmee zou een belangrijk compromis kunnen worden gesloten in aanloop naar het OPEC-overleg in Algerije volgende week. Dat meldden bronnen aan persbureau Reuters.

    Volgens de ingewijden heeft Saudi-Arabië het voorstel deze maand voorgelegd aan Iran, maar is er nog geen reactie gekomen vanuit Teheran. Eerder dit jaar liep overleg tussen Saudi-Arabië en Rusland over een productiebevriezing stuk vanwege de Saudische eis dat Iran mee zou doen aan een overeenkomst. Iran is juist bezig zijn productie op te voeren na het wegvallen van de internationale sancties en wilde daarom niet meewerken. Ondertussen ligt de Saudische olieproductie bijna op recordniveaus.

    Naar verluidt zijn de Verenigde Arabische Emiraten, Qatar en Koeweit bereid mee te doen met een productieverlaging als een deal tussen Riyad en Teheran wordt gesloten. Door een productiebevriezing kunnen de olieprijzen worden gestut.

    Olieprijzen omhoog

    De productie van Iran, dat ook lid is van de OPEC, zou momenteel circa 3,6 miljoen vaten per dag bedragen en Teheran wil die opvoeren naar het niveau van voor de sancties, van ongeveer 4 miljoen vaten per dag. De Saudische dagelijkse olieproductie bedroeg in augustus meer dan 10,6 miljoen vaten.

    De olieprijzen gingen vrijdag na het bericht omhoog, nadat ze eerder op de dag nog in het rood hadden gestaan. Handelaren speculeren dat er nu een mogelijkheid is voor een deal over een productiebevriezing. De prijs van een vat Amerikaanse stond aan het begin van de middag licht hoger op 46,41 dollar en Brent klom 0,9 procent tot 48,08 dollar.
  6. forum rang 10 voda 23 september 2016 14:56
    Saoedi-Arabie en Iran liggen nog steeds overhoop over olieproductie

    Voorbereidende gesprekken op OPEC bijeenkomst leveren nog niets op.

    (ABM FN-Dow Jones) Saoedi-Arabië en Iran liggen nog altijd overhoop over een inperking van de olieproductie en kunnen het niet eens worden over welke statistieken moeten worden gebruikt om productieniveaus vast te stellen. Dit meldden bronnen vrijdag aan The Wall Street Journal.

    In Wenen vonden de afgelopen dagen voorbereidende gesprekken plaats tussen een aantal OPEC leden, waaronder Saoedi-Arabië, Iran en Qatar. Teheran, dat marktaandeel wil terugwinnen na de opheffing van jarenlange internationale sancties, wil de data gebruiken die door de nationale overheden van de OPEC lidstaten wordt berekend, terwijl Riyad de voorkeur zou geven aan onafhankelijke beoordelingen door secundaire informatiebronnen, zoals consultanten en analisten, zeiden de bronnen tegen de Amerikaanse zakenkrant. Een eenduidig referentiepunt voor het productieniveau zou van belang zijn om manipulatie van overheidsdata tegen te gaan.

    "Ze kunnen zelfs geen overeenstemming bereiken over een basis waarop een deal gebaseerd kan worden", aldus de bronnen.

    Ondertussen liet Irak donderdagavond via olieminister Jabar Ali al-Luaibi weten dat het land alleen een productiedeal steunt wanneer het zijn marktaandeel van tussen de 4,75 miljoen tot 5 miljoen vaten per dag zal behouden.

    Volgende week woensdag komen de leden van het oliekartel bijeen in Algiers, in de hoop tot een akkoord te komen over maatregelen die de oliemarkt moeten stabiliseren. Een daadwerkelijke deal over een productiebevriezing lijkt te hoog gegrepen maar de optie bestaat dat bij een positieve uitkomst tijdens de informele vergadering in de Algerijnse hoofdstad, er op een later tijdstip alsnog een spoedvergadering kan worden belegd om echt een deal af te tikken.

    Olie was vrijdagmiddag bezig aan een opmars. Na een verlies van ruim 1 procent tijdens de ochtendsessie, was het verlies van de november-future voor een vat West Texas Intermediate vanmiddag nog maar 0,1 procent op 46,26 dollar. De november-future voor Brent steeg zelfs 0,3 procent op 47,79 dollar.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  7. forum rang 10 voda 23 september 2016 20:37
    Olie keldert door berichten dat geen OPEC deal wordt verwacht

    West Texas Intermediate 4 procent lager.

    (ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is vrijdagavond flink gedaald nadat er berichten de markt in kwamen dat Iran nu geen productiebevriezing wil. Daarnaast bleek het aantal actieve boorplatformen in Amerika gestegen.

    De november-future voor West Texas Intermediate daalde 4,3 procent tot 44,33 dollar terwijl de november-future voor Brent 4 procent daalde tot 45,79 dollar.

    Volgens een Iraanse official zal Teheran een productiebevriezingsdeal nu niet steunen, meldde The Wall Street Journal. Verrassend is dat niet want Iran wil marktaandeel terugwinnen na jarenlange internationale sancties. Saoedi-Arabië zei vrijdag ook al dat een deal niet wordt verwacht tijdens de OPEC bijeenkomst in Algiers volgende week. De twee landen zouden verder overhoop liggen over het vaststellen van de criteria waarop een productieniveau zou moeten worden gebaseerd.

    Naast alle speculatie over de aanstaande OPEC bijeenkomst, meldde Baker Hughes vrijdagavond dat het aantal actieve boorplatforms in Amerika vorige week is gestegen.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  8. forum rang 10 voda 27 september 2016 16:07
    Olieprijs zakt weg

    Markt blijft volatiel in afwachting OPEC bijeenkomst.

    (ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is dinsdag weggezakt. De markten bewegen volatiel in afwachting van de OPEC bijeenkomst aan de zijlijn van het Internationaal Energie Forum in Algiers.

    De november-future voor een vat West Texas Intermediate daalde 1,4 procent, terwijl voor de november-future voor een vat Brent 1,6 procent minder werd betaald

    Iran zei dinsdag dat men pas wil denken aan het bevriezen van de productie wanneer Teheran zeker 4 miljoen vaten per dag produceert. "Dan zien we wel verder", zei de Iraanse olieminister Bijan Zanganeh. Het niveau dat de minister aanhaalde correspondeert met het marktaandeel dat Iran had voorafgaand aan jarenlange internationale sancties die de olie-industrie zwaar raakten.

    Zanganeh zei wel dat hij hoopt dat er tijdens de OPEC bijeenkomst de weg vrij wordt gemaakt om later alsnog een deal te sluiten die de oliemarkt stabiliseert.

    Saoedi-Arabië stelde eerder voor om de productieniveaus te verlagen tot het peil van januari, mits Iran de productie zou bevriezen. Dinsdag zei de Saoedische olieminister dat het maanden kan duren voordat er een consensus wordt bereikt over een manier om de olieprijzen een impuls te geven. "Het herstel verloopt trager dan gedacht maar we blijven optimistisch", zei Khalid al-Falih.

    Dat het herstel van de oliemarkt langzaam verloopt, werd dinsdag ook bevestigd door het Internationaal Energieagentschap. Het IEA zei bij monde van chef Fatih Birol dat de oliemarkt pas in de tweede helft van 2017 weer in balans zal zijn. Ondertussen zullen de investeringen in de sector ook volgend jaar weer afnemen, zo verwacht het agentschap.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  9. forum rang 10 voda 27 september 2016 16:08
    Beursblik: Goldman Sachs verlaagt outlook olieprijs

    Prijs in vierde kwartaal naar 43 dollar per vat.

    (ABM FN-Dow Jones) Goldman Sachs heeft zijn verwachtingen voor de ontwikkeling van de olieprijs in het vierde kwartaal neerwaarts bijgesteld. Dit bleek dinsdag uit een analistenrapport.

    De Amerikaanse zakenbank verlaagde de verwachte prijs van 50 naar 43 dollar.

    Volgens Goldman Sachs biedt een OPEC deal op korte termijn mogelijk steun aan de olieprijzen maar zou het vooruitzicht van minder productieonderbrekingen en beleggers die al redelijk bullish zijn ervoor zorgen dat de risico's zich tot het eind van het jaar aan de neerwaartse kant bevinden.

    Dat het herstel van de oliemarkt langzaam verloopt, werd dinsdag ook bevestigd door het Internationaal Energieagentschap. Het IEA zei bij monde van chef Fatih Birol dat de oliemarkt pas in de tweede helft van 2017 weer in balans zal zijn. Ondertussen zullen de investeringen in de sector ook volgend jaar weer afnemen, zo verwacht het agentschap.

    Verder bewegen de olieprijzen momenteel volatiel, reagerend op al het nieuws uit Algiers, waar later deze week een OPEC bijeenkomst plaats zal vinden.

    De november-future voor een vat West Texas Intermediate daalde dinsdagmiddag 1,3 procent op 45,33 dollar, terwijl de november-future voor een vat Brent 1,4 procent lager stond op 46,72 dollar.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  10. forum rang 10 voda 28 september 2016 16:15
    Saudi's blijven open voor oliedeal met Iran

    Gepubliceerd op 28 sep 2016 om 07:35 | Views: 3.800

    ALGIERS (AFN/BLOOMBERG) - Saudi-Arabië blijft bereid een compromis te sluiten met Iran over de olieproductie. De olieproducenten komen woensdag in het Algerijnse Algiers op informele basis bijeen om te praten over de oliemarkt, maar het lijkt onwaarschijnlijk dat een deal gesloten zal worden.

    De Saudische olieminister Khalid al-Falih verklaarde dat er vooruitgang wordt geboekt in de gesprekken met Iran over de productie. Rusland treedt daarbij op als bemiddelaar. De Iraanse olieminister zei dinsdag nog dat er waarschijnlijk geen akkoord zal worden gesloten in Algerije. Het gaat volgens hem om informatief overleg. Al-Falih onderstreepte dit eveneens.

    Waarschijnlijk kan er pas bij het formele overleg van oliekartel OPEC in november in Wenen een overeenkomst gesloten worden over een productiebevriezing. De komende tijd zullen de partijen dan ook verder overleggen over op welke niveaus de olieproductie bevroren zou moeten worden om een deal te kunnen bereiken.
  11. forum rang 10 voda 28 september 2016 16:48
    Amerikaanse olievoorraden dalen

    Capaciteitsbenutting raffinaderijen daalt.

    (ABM FN-Dow Jones) De voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten zijn vorige week gedaald. Dit bleek woensdag uit data van de Energy Information Administration (EIA).

    In de week eindigend op 23 september daalden de olievoorraden met circa 1,9 miljoen vaten tot 502,7 miljoen vaten.

    De benzinevoorraden liepen met 2,0 miljoen vaten op tot circa 227,2 miljoen vaten. De voorraden stookolie kwamen uit op circa 163,1 miljoen vaten en dat betekende een afname van 1,9 miljoen vaten.

    De capaciteitsbenutting daalde van 92,0 procent tot 90,1 procent.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  12. forum rang 10 voda 28 september 2016 17:11
    OPEC, Russia have gap to close before reaching any production-freeze deal - Mr Bouterfa

    Mr Nourredine Bouterfa, Algeria’s oil minister, said that there was still a chance a deal could be sealed this week when the Organization of the Petroleum Exporting Countries meets on the sidelines of a conference here. But Mr. Bouterfa, one of the biggest advocates of new limits on OPEC production, acknowledged that the meeting may produce only “the elements of an agreement.”

    Mr Bouterfa said that “We can’t come out empty-handed,” adding that oil prices could drop from $45 a barrel today back into the $30s if OPEC fails to come to terms this week.

    Mr Bouterfa’s comments Sunday signaled that even if OPEC fails to reach a deal this week, the 14-nation cartel will continue talking about curbing production this fall as it heads into its next official meeting in Vienna on Nov. 30. OPEC Secretary General Mohammad Barkindo said a week ago that the meeting was for consultations only, not for a decision. He later clarified that the cartel could reach a deal later if a consensus emerged.

    Delegates in the cartel have said the Algiers meeting is aimed at starting discussions they hope will lead to an agreement at the formal OPEC meeting in Vienna.

    OPEC, whose members control more than one-third of the world’s petroleum production, and other big oil producers have been struggling to respond to historically low oil prices. The slump was caused by a boom in U.S. production from shale formations. OPEC’s de facto leader, Saudi Arabia, has responded with record levels of output of its own instead of its traditional tool of production cuts.

    In an interview, Nigeria’s oil minister, Emmanuel Ibe Kachikwu, said he supported a production freeze but said Saudi Arabia had “very strong” reasons for increasing its output. With U.S. producers able to raise output quickly when prices rise, “even if we have a freeze, what difference does it make?.”

    He said that “Someone will just move in and take over that market share. Whether at the end of the day the freeze itself will be sufficient to impact the market in a way that we expect is also still questionable.”

    Mr Kachikwu said his country couldn’t freeze its production now because Niger Delta militants have sabotaged its pipelines, lowering output. He said Nigeria would have to be exempted if there were a freeze.

    Source : Wall Street Journal
  13. forum rang 10 voda 28 september 2016 19:23
    Olie stijgt op speculatie OPEC deal - media

    Mogelijk toch productiebevriezingsakkoord volgens Reuters.

    (ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is woensdagavond verder gestegen nadat Reuters op basis van bronnen meldde dat de OPEC mogelijk toch een akkoord zal aankondigen over een productiebevriezing.

    Details over een dergelijk akkoord zouden pas bij de vergadering van het oliekartel eind november worden aangekondigd, aldus het persbureau.

    Een november-future West Texas Intermediate steeg 2,3 procent op 45,68 dollar, terwijl een december-future Brent 2,6 procent duurder werd op 47,71 dollar.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  14. forum rang 10 voda 28 september 2016 21:00
    OPEC bereikt akkoord over productiebevriezing - media

    Productie wordt ingeperkt tot 32,5 miljoen vaten per dag volgens Reuters.

    (ABM FN-Dow Jones) De Organisatie van olie-exporterende landen, de OPEC heeft een akkoord bereikt over het inperken van de olieproductie. Dit meldde Reuters woensdagavond.

    Het oliekartel, dat woensdag in een informele vergadering bijeen kwam in Algerije, zou hebben afgesproken de totale productie te beperken tot 32,5 miljoen vaten per dag, aldus Reuters. Wat dit betekent voor de productieniveaus van de afzonderlijke leden wordt bij de vergadering van de OPEC in november besproken. Daar zullen ook de details over de deal worden afgerond, aldus een bron.

    Olie steeg flink op het bericht. Een november-future West Texas Intermediate steeg bijna 5 procent op 47,00 dollar. Ook de Russische roebel en de Canadese dollar werden meer waard ten opzuchte van de dollar. De Russische munt steeg 0,7 procent op 0,0158 dollar terwijl beleggers voor elke Canadese dollar 0,7619 Amerikaanse dollars kregen, wat een stijging van 0,7 procent betekende.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  15. forum rang 10 voda 29 september 2016 16:08
    Markt kritisch over productiedeal OPEC

    Initieel optimisme vervlogen.

    (ABM FN-Dow Jones) De aanvankelijke juichstemming over het woensdag bereikte akkoord van oliekartel OPEC in de Algerijnse hoofdstad Algiers om de productie te beperken, lijkt donderdag omgeslagen te zijn in een mineurstemming.

    Waar de november-future West Texas Intermediate woensdag 5,3 procent hoger sloot op 47,05 dollar en een vat Brent met levering december 6 procent duurder werd, noteren de olie-futures donderdagochtend circa een procent lager.

    Het oliekartel kwam overeen om de dagelijkse olieproductie in te perken tot een range van 32,5 miljoen tot 33,0 miljoen vaten per dag, nadat de dagproductie in augustus nog 33,2 miljoen vaten bedroeg. Details over het akkoord worden verder besproken bij de officiële vergadering van de OPEC in november in Wenen.

    Donderdagochtend klonken kritische geluiden over de overeenkomst. Analisten van Goldman Sachs concludeerden dat het opdrijven van de prijzen via een productievermindering zelfvernietigend werkt voor zogenaamde lage-kosten-producenten, omdat een hogere prijs een stimulans zou bieden voor producenten die tegen hogere kosten produceren om de productie te hervatten. Bovendien zouden de plannen producenten met lage kosten motiveren om de volumes te verhogen.

    Marktanalist Bas van Geffen van Rabobank wees op geluiden in de markt dat de OPEC-lidstaten ook niet-OPEC-producenten bij de overeenkomst willen betrekken. De marktvorser merkte op dat het nog maar valt te bezien of de niet-OPEC-leden bereid zijn om samen te werken. Bovendien bestaat er volgens Van Geffen nog een klein risico dat leden van de OPEC het onderling niet eens worden kunnen worden over de individuele productiedoelstellingen.

    Grondstoffenspecialist Nitesh Shah van ETF Securities concludeerde dat het afdekken van de OPEC-productie op 33,0 miljoen vaten per dag weinig zal veranderen om marktevenwicht te bereiken. "Wij zijn van mening dat de niet-OPEC-leden de grootste bijdrage zullen moeten leveren [qua reducering van de productie] om een wereldwijd marktevenwicht te kunnen bereiken."

    Hoewel de partijen woensdag in Algiers een consensus bereikten over een inperking van de productie, moeten er over twee maanden echt knopen worden doorgehakt over een plan om de oliemarkt te stabiliseren. Een door de OPEC aangesteld comité zal uiteen gaan zetten hoe de productie inperking moet worden uitgevoerd, waarna de bevindingen tijdens de vergadering op 30 november in Wenen zullen worden gepresenteerd.

    Volgens analist Ben Le Brun van OptionsXpress blijft het dientengevolge de vraag of het oliekartel echte maatregelen zal nemen. "De wereldwijde oliemarkt ziet zich geconfronteerd met een hoge mate van onzekerheid in aanloop naar de OPEC-bijeenkomst eind november, aangezien de lidstaten onderling zullen moeten uitvechten wie eventueel vrijgesteld wordt van de overeenkomst en wie dieper in de productie zal moeten snijden", aldus Le Brun.

    Landen als Iran, Libië en Nigeria willen hun productie juist verhogen en landen als Algerije en Venezuela kunnen het zich economisch gezien eigenlijk niet veroorloven om de productie terug te schroeven. Ondertussen produceert Saoedi-Arabië op recordniveau olie. Daarnaast pompen ook niet-OPEC leden zoals Rusland nog flink veel olie uit de grond. Volgens een van de bronnen zullen de uitkomsten van de vergadering van woensdag en de gemaakte afspraken met niet-leden worden besproken.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  16. forum rang 10 voda 29 september 2016 23:56
    Hoogste koers olie in een maand

    Olieprijs klimt verder na OPEC-productieplafond.

    (ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is donderdag voor de tweede dag op rij gestegen na een principe-overeenkomst tussen het kartel van olieproducerende landen OPEC om de gezamenlijke olieproductie terug te schroeven.

    De novemberfuture voor een vat olie sloot op grondstoffenbeurs Nymex 1,7 procent hoger op 47,83 dollar per vat.

    De olieprijs, die woensdag al met 5,3 procent steeg op het nieuws, bereikte daarmee de hoogste slotstand sinds meer dan een maand.

    Woensdag werden de OPEC-leden het er in Algerije over eens, dat de productie moet worden verlaagd. Het voorlopige plan is om de gezamenlijke productie te beperken tot een niveau tussen 32,5 miljoen en 33 miljoen vaten per dag, zeiden nationale olieministers woensdag. In augustus bedroeg de olieproductie 33,2 miljoen vaten.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  17. forum rang 10 voda 30 september 2016 21:04
    Olieprijs sluit hoger

    Olieprijs klimt verder na OPEC-productieplafond.

    (ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is vrijdag voor de derde dag op rij gestegen na een principe-overeenkomst tussen het kartel van olieproducerende landen OPEC om de gezamenlijke olieproductie terug te schroeven.

    De novemberfuture voor een vat olie sloot op grondstoffenbeurs Nymex 0,41 dollar, ofwel 0,9 procent, hoger op 48,24 dollar per vat.

    Rond het middaguur noteerden de olieprijzen nog fors in het rood, maar vonden uiteindelijk net als de aandelenmarkten toch de weg omhoog. Bij beleggers ontstond opluchting, na berichtgeving dat Deutsche Bank mogelijk een veel lagere boete krijgt van het Amerikaanse ministerie van Justitie.

    Woensdag werden de OPEC-leden het er in Algerije over eens, dat de productie moet worden verlaagd. Het voorlopige plan is om de gezamenlijke productie te beperken tot een niveau tussen 32,5 miljoen en 33 miljoen vaten per dag, zeiden nationale olieministers woensdag. In augustus bedroeg de olieproductie 33,2 miljoen vaten. Toch blijven oliehandelaren volgens marktanalist Jasper Lawler van CMC Markets sceptisch of de landen zich wel zullen houden aan de afspraken. Dit verklaart volgens de analist waarom de prijs voor een vat Brent rond de 50 dollar blijft steken.

    Marktanalist Bas van Geffen van Rabobank wees op geluiden in de markt dat de OPEC-lidstaten ook niet-OPEC-producenten bij de overeenkomst willen betrekken. De marktvorser merkte op dat het nog maar valt te bezien of de niet-OPEC-leden bereid zijn om samen te werken. Bovendien bestaat er volgens Van Geffen nog een klein risico dat leden van de OPEC het onderling niet eens worden kunnen worden over de individuele productiedoelstellingen.

    Baker Hughes maakte vrijdag verder bekend dat het aantal actieve olieplatformen in Amerika in de afgelopen week is gestegen met 7 tot 425. De olieprijzen reageerden hier evenwel nauwelijks op.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
5.464 Posts
Pagina: «« 1 ... 175 176 177 178 179 ... 274 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 899,60 -0,05%
EUR/USD 1,0749 -0,07%
FTSE 100 8.354,05 +0,49%
Germany40^ 18.507,80 +0,42%
Gold spot 2.309,03 -0,22%
NY-Nasdaq Composite 16.302,76 -0,18%

Stijgers

AB InBev
+3,96%
Barco
+2,64%
IBA
+1,87%
Deceun...
+1,61%
Lotus ...
+1,59%

Dalers

Bekaert
-4,17%
Sofina
-1,60%
SYENSQO
-1,44%
KBC Groep
-1,24%
WDP
-0,99%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links