Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Dagelijkse discussie vrijdag 17 juni 2016

27 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 17 juni 2016 09:20

    Als Franse boeren de EU subsidie pot leegtrekken en de Nederlandse boeren krijgen niks, omdat die wel jarenlang ge-investeerd hebben in betere productie methoden en kostenbesparing mag ik dan zeggen:
    En nu eerst wat geld naar Limburg waar de boel onder water staat?

    Als Air France de KLM kapot probeert te maken
    mag ik dan een mening hebben?
    Mag ik zeggen: tief op met die K..Fransen?
    Wij staan voor onze nationale luchtvaartmaatschappij!

    Zo zijn er honderden voorbeelden.

  2. [verwijderd] 17 juni 2016 09:25

    zoals eerder opgemerkt. Wij als ondernemer maken ons echt geen zorgen

    AMSTERDAM - De Nederlandse exportsector maakt zich niet druk over een mogelijk Brexit. Dat blijkt vrijdag uit een onderzoek van kredietverzekeraar Atradius, exportvereniging Fenedex en ondernemersvereniging EVO onder vierhonderd leden en klanten.

    Twee op de drie exporteurs denken dat het Verenigd Koninkrijk ook na het referendum van volgende week donderdag nog tot de Europese Unie behoort. Een even grote groep denkt dat als het tot een Brexit komt de gevolgen zullen meevallen. Ze gaan er vanuit dat er dan waarschijnlijk een Brits-Nederlands handelsakkoord komt dat ervoor zorgt dat de invoertarieven beperkt blijven.
  3. dikker43 17 juni 2016 10:16
    wel eens van article 50 gehoord? als er een brexit meerderheid is, betekent het nog lang niet dat de uk uit de eurozone is, dat duurt nog jaren, wellicht zelfs met een tweede referendum plus een referendum in schotland, dat wel in de zone wil blijven; zij weten niet in welke ellende zij zich storten, met natuurlijk als leitmotiv het vluchtelingenprobleem want daar draait het bij de brexit-voorstanders allemaal om, niets economisch of handelstechnisch, welnee asielzoekers is het woord..

    news.markets/brexit/article-50-means-...

  4. [verwijderd] 17 juni 2016 10:37
    Als het zover komt met een leave-stem in het referendum volgende week vrijdag, en alleen als, dan vermoed ik dat men in het VK toch wel heel erg pissed off zal zijn als de scheiding wordt getraineerd door Brussel (met article 50s).

    Overigens denk ik dat het effect eerder zal zijn dat er in andere landen een beweging op gang komt, die de retoriek van hun politici in deze vechtscheiding niet zullen appreciëren.
    En deze maand hebben we nog(maals) Spaanse verkiezingen en volgend jaar Duitsland en Frankrijk. Genoeg kansen voor de Leavers om de kansen tot versnelde exit te verbeteren.

    Maar eerst maar eens zien dat Leavers het halen. Stemmen en stemmen tellen zijn twee aparte gebeurtenissen bij verkiezingen. Daarnaast is een mens niet zo happig op te grote veranderingen als het allemaal nog wel meevalt in de persoonlijke omgeving.
  5. Orca 17 juni 2016 10:45
    je ziet de bomen niet meer door het bos.
    de eu is history. en de euro dus ook. dan kan er met artikel zus-en-zoveel worden geschermd, men kan met apocalyptische doemscenario's komen (altijd een zwaktebod), men kan de argumenten van de tegenstanders bagatelliseren of ridiculiseren, maar feit blijft dat je niet lid wil zijn van een club die dreigt te imploderen als 1 vd 28 leden wil opstappen.
    dat legt een fundamentele fout bloot, namelijk de afwezigheid van betrokkenheid van onderop met dit kutproject. en dat is omdat de man in de straat weet dat het een reus op lemen voeten is, wat de eu trouwens keer op keer op keer zelf bewijst.
    kijk nou naar die vluchtelingen. ten eerste moeten die hier helemaal niet zijn (80% man) en ten tweede had de eu nooit wat voor soort deal met erdogan moeten sluiten, omdat het een maaghond is. en zo gaat het elk keer, er worden pacts met de duivel gesloten om dit faalproject boven water te houden.

    ik hoop op brexit maar geloof het pas wanneer ik het zie. mislukt die brexit, dan zullen nog legio problemen en challenges volgen waar de eu geen antwoord op heeft, anders dan dreigen met doemscenario's. waarbij hun "oplossing" nou juist een werkelijke ramp veroorzaakt.

    een samenleving zonder democratie is een samenleving zonder cohesie, en zonder cohesie stokt alles. dit komt echt goed, alleen moet de beker eerst helemaal leeg en dan ook nog kapot. en dan gaan we normaal doen, op menselijke schaal, pakken we de pijn die je weet dat moet komen en gaan we daarna bestendig bouwen.
  6. Orca 17 juni 2016 10:52
    daarbij komt dat dit, either way, een stemming van 52-48 oid gaat worden.
    vergelijk het met een huwelijk, als je 52% tevreden bent en 48 ontevreden, dan is er geen compenserende marge en klapt de boel.

    kijk je naar nl dan zijn stemmingen over de eu structureel 60-40 tegen. spectaculair hoe dat niet wijzigt, ondanks 11 jaar verschil.
    misschien is het in mofrika wel anders, lekker voor ze, maar ik denk het niet. hoe dan ook is dit een club waar het angelsaksische/protestante deel van europa niet bij wil horen. en de mediteranné en het oostblok zitten er alleen bij vanwege de pegels. wat hou je dan over? luxemburg en frnakrijk. het ene land met een leverage van tigtig en het andere land in een japaneske perma-stagnatie.
    succes ermee.
  7. Orca 17 juni 2016 10:59
    de yanks, van welke afkomst dan ook, hebben altijd een streefbaar ideaal gedeeld: the pursuit of happiness.
    wat is het ideaal van de eu: nooit meer oorlog. heel nobel, alleen een holle frase.
    nooit meer kanker. nooit meer verkeersdoden. nooit meer co2-uitstoot. nooit meer cholesterol. heel mooi, heel laten we samen dansen rond het kampvuur, maar hol, want niet haalbaar.
  8. forum rang 7 hirshi 17 juni 2016 11:09
    Volgens de bookmakers geen Brexit, volgens de polls wel.
    Een verscheurd land.
    Want of het nu een Brexit wordt of niet. De helft van de stemmers zal ontevreden zijn.
    Met een Brexit zal de Pond in waarde dalen, maar de export zal toenemen. Britten zullen snel een voor hun voordelig nieuw verdrag sluiten met Europa.

    Europa verzwakt, mag dan relatief meer immigranten opnemen en de kosten van het in stand houden van de unie gaan voor de overgebleven landen miljarden omhoog.
  9. [verwijderd] 17 juni 2016 13:34
    Juist wan 9:15. Egoïstisch nationaal socialisme. Het lijstje komt aardig overeen met de gedachtewereld en handelswijze van de 21ste eeuwse exponenten. Ze proberen op het randje te balanceren maar de ondertoon en technieken zijn duidelijk fascistisch. Trump is de duidelijkste exponent maar ook Wilders gebruikt populisme, leugens, haat en xenofobie als leider van een partij zonder democratische structuur.
27 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 901,88 -0,36%
EUR/USD 1,0876 -0,24%
FTSE 100 8.230,04 -0,40%
Germany40^ 18.427,60 -0,97%
Gold spot 2.327,35 -1,00%
NY-Nasdaq Composite 16.828,67 +0,56%

Stijgers

Elia
+2,42%
SHURGARD
+1,60%
Care P...
+1,57%
Proximus
+1,50%
EVS
+1,32%

Dalers

Recticel
-5,80%
AZELIS...
-2,88%
DEME G...
-2,32%
Kinepolis
-2,25%
Barco
-2,22%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links