Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Galapagos AEX:GLPG.NL, BE0003818359

  • 25,740 31 mei 2024 17:35
  • +0,460 (+1,82%) Dagrange 25,300 - 26,000
  • 175.891 Gem. (3M) 85,2K

Galapagos januari 2016

5.141 Posts
Pagina: «« 1 ... 152 153 154 155 156 ... 258 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. NielsjeB 19 januari 2016 20:23
    quote:

    aston.martin schreef op 19 januari 2016 20:04:

    [...]

    "de Amerikanen"? 3 man en een paardenkop zul je bedoelen. 3% naar beneden met minder dan 20.000 stuks.
    Als ze zich hierop morgen baseren dan zegt dat veel over het soort mensen dat zich daar mee bezig houdt.

    Er komen nog dit jaar 4 nieuwe moleculen tegen CF in klinische fase fase maar we trekken ons daar niets van aan want in Amerika hebben een paar pipo's verkocht. Verkopen om zo 'n reden?
    Gaan we die toer op?
    Goe bezig... maar ik doe niet mee.
    Het gaat allang niet meer over de fundamenten van Gala, die zijn prima. Maar zie de NBI/IBB, gewoon 3,5% eraf. Dus ja, morgen gaat Gala vast weer mee.

    Het GLPG-volume op de NASDAQ biedt echt hoop de laatste tijd, geen hond die er nog vanaf wil tegen deze koersen.
  2. [verwijderd] 19 januari 2016 20:41
    Mooie koopmomenten doen zich vooral op de nasdaq aan. Maar met de vooruitzichten, met name gericht op de IBB, die nog ver naar beneden kan, hou ik mijn kruit toch droog.
    Biotech valt de laatste tijd 2x zo snel als de indexen. Logisch ook wel gezien de onzekerheid alom, en de biotech bied toch echt géén zekerheid.
  3. [verwijderd] 19 januari 2016 20:52
    quote:

    carson kid schreef op 19 januari 2016 20:04:

    [...] Dus je bent het echt met je reactie waarin je mensen die al jarenlang op de beurs actief zijn voor kleuters uitmaakt,,,,, ja dan ben je echt gefrustreerd dunkt mij....
    Maar als je wat langer op de beurs bent dat heb je vermoedelijk gezien dat galapagos veel hoger stond om vervolgens weer naar beneden te duikelen
    ik heb dit aandeel al heel vaak in mijn portefeuille gehad en nog,,, maar de ervaring leerde steeds dat dit een gokaandeel is en blijft ook al hebben ze genoeg geld in hun bezit om overeind te blijven
    En als je weer instapt dan moet er steeds op blijven letten dat het aandeel na je aankoop niet te ver weer wegzakt omdat er steeds winsten worden genomen dus een echt stabiel aandeel dat verder doorstijgt,,,,,richting 70 euro wordt het nu zeker niet meer omdat de top bereikt is!
    verder hoop ik dat alles goed met je gaat!
    Beleggen kan je doen voor KT, MT en LT. Jij kiest overduidelijk voor 1e en
    dat deed ik in H2 2015 ook. Dat is mij niet goed afgegaan maar volgens mij haal jij een hoop door elkaar.
    In bijna 1 streep omhoog van 10 naar 60 in 8 maanden zegt alles.

    Daarbij is het nu tijdelijk minder door algemene onzekerheden en wegzakken IBB Nasdaq.
    Grote investeerders tijdelijk op de rem en schuiven met aandelen.
    Ook die periode eindigt.

    Dat winst nemen is er nu niet veel meer bij hoor op deze koersen.
    Sinds Crohn nieuws, 7/12/2015, zijn er enorm veel aandelen verhandeld op +50. Degene die kunnen, hebben bijgekocht of zitten veilig met MT / LT aandelen.

    Jij denkt het nogal zeker te weten met dat top is bereikt.

    Velen kijken veel verder. Als de JAK's, zie Baricitinib, goed geaccepteerd wordt op RA markt zal de markt dit oppakken. En dan nog 5/6 indicaties voor Filgotinib.

    Kansen binnen Psoriasis, JAK1 binnen kanker inzetten, CF programma wat snel voorwaarts gaat.

    Maak jij je maar druk om KT, die periode heb ik gehad.
    LT is Galapagos een prachtig groei-aandeel.

    Het rendement in die 8 maanden kan 5 jaar duren, die $10 miljard marktkapitalisatie
    behoort tot de mogelijkheden. Die overtuiging van Galapagos management deel je of niet.

    @Aston: helder m.b.t. potentiator. Galapagos heeft eerder idd. duidelijk eerder verkondigd GLPG1837 in te kunnen zetten binnen patienten met Klasse mutatie.
    Fase 2a wellicht afdoende, en Fase 2 te groot, om versneld de Fase 1 van de triple combo te kunnen starten in
    H1 2017.

    Zie dat bij Nivalis ook een Fase 2 is gestart en dat duur ongeveer 9 maanden beslaat o.b.v. 135 patienten..
    Dan nog verder analyseren enz. is mssn traject dat voor GLPG1837 te lang vergt om tijdig de kliniek in te gaan met correctoren, ook gezien de race met Vertex.
    Nivalis ontwikkelt een stabilizer N91115 die als aanvulling kan dienen voor potentiator en corrector behandeling.
    Markt gelooft echter niet heel sterk in Nivalis gezien performance sinds IPO Nasdaq juni 2015.

    Vertex en Galapagos/AbbVie gaan voor de triple combi.
  4. aston.martin 19 januari 2016 21:28
    quote:

    mooiweer schreef op 19 januari 2016 20:35:

    je hoeft ook niet mee te doen maar die paar paardenkoppen zetten de koers wel weer lager naar de 46 euro.
    Ja en dan? Ik kan daar toch niets aan doen; hun keuze. Als uw gebuur in de put springt spring jij er dan ook in? Die daling blijft niet duren en we komen sowieso steeds dichter tegen de bodem. Niemand weet echter waar die exact ligt. Het risico om te laat te verkopen bestaat ook.
    Ik heb ook de dalingen van 12 naar 7 en van 20 naar 10 meegemaakt. We staan nu op 48.
    Ieder zijn stijl maar verkopen omdat de koers daalt? Er zijn zeker periodes dat emoties de belangrijkste factoren zijn om de koers te bepalen maar op lange termijn zullen fundamentele redenen de doorslag geven.

  5. Mr Greenspan 19 januari 2016 21:35
    quote:

    biospec schreef op 19 januari 2016 20:41:

    Mooie koopmomenten doen zich vooral op de nasdaq aan. Maar met de vooruitzichten, met name gericht op de IBB, die nog ver naar beneden kan, hou ik mijn kruit toch droog.
    Biotech valt de laatste tijd 2x zo snel als de indexen. Logisch ook wel gezien de onzekerheid alom, en de biotech bied toch echt géén zekerheid.
    De IBB kan nog verder naar beneden inderdaad, maar dat kan altijd. Een paar weken geleden kon hij nog veel verder omlaag. Hij kan ook weer omhoog... dus niet echt een argument.
    Biotech biedt geen zekerheid maar fundamenteel biedt het ook niet minder zekerheid (of nauwelijks) in tegenstelling tot veel andere sectoren. De kans op het goed doorlopen van een onderzoek wordt niet beïnvloed door de stand van de beurs of de economie.
  6. [verwijderd] 19 januari 2016 22:13

    Hoe meer je van de fundamenten weet hoe meer vertrouwen je in een buy en hold strategie krijgt.

    Nu is echt grondige kennis van de fundamenten van een biotech misschien te hoog gegrepen voor de meesten van ons inclusief mezelf. Maar traden op sentiment? Met de volatiliteit zoals die nu is? Vooral door dumb and dumber hierzo? Recept voor Disaster. Met als hoofdingrediënten: hoogmoed en domheid.
  7. Mr Greenspan 19 januari 2016 22:30
    Ik vind het toch een stuk prettiger werken door op de dips naast de ijzeren voorraad steeds wat bij te kopen en hoger weer te verkopen. Gaat al zeer lang goed.
    Beter als alles verkopen waardoor je in paniek alles weer duurder moet terug kopen bij een stijging.
    De berekeningen die o.a. MS gemaakt heeft kunnen andere grote lange termijn investeerders ook maken en die zullen niet op een erg andere uitkomst uitkomen. De lange termijn investeerders zullen de komende tijd van dit sentiment waarschijnlijk gebruik gaan maken om wat ondergewaardeerde parels op te pikken, dan kan het hard gaan.
  8. [verwijderd] 19 januari 2016 22:52
    Published: 22:40 CET 19-01-2016 /GlobeNewswire /Source: Galapagos NV / : GLPG /ISIN: BE0003818359

    Galapagos en Gilead ronden de closing van hun wereldwijde overeenkomst voor filgotinib af

    Mechelen, België en Foster City, CA, VS, 19 januari 2016: Galapagos NV (Euronext & NASDAQ: GLPG) en Gilead Sciences Inc. (NASDAQ:GILD) kondigden vandaag de closing en inwerkingtreding van hun wereldwijde licentie- en samenwerkingsovereenkomst voor filgotinib aan.



    Volgens de overeenkomst geeft de closing van deze transactie aanleiding tot de betaling van een upfront licentievergoeding van $300 miljoen door Gilead aan Galapagos. Daarnaast heeft Gilead $425 miljoen (€392 miljoen) geïnvesteerd in Galapagos door in te schrijven op nieuwe aandelen tegen een prijs van €58 per aandeel, inclusief uitgiftpremie. Als gevolg hiervan is Gilead nu eigenaar van 6.760.701 gewone Galapagos aandelen; dit aantal vertegenwoordigt 14,75 procent van het huidige uitstaande aandelenkapitaal van Galapagos.



    Overeenkomstig de Belgische transparantiewetgeving[1] deelt Galapagos mee dat haar maatschappelijk kapitaal op datum van vandaag €247.964.249,63 bedraagt; het totaal aantal stemrechtverlenende effecten bedraagt 45.837.043, hetgeen tevens gelijk is aan het totaal aantal stemrechten (de "noemer"); alle stemrechtverlenende effecten en alle stemrechten zijn van dezelfde categorie. Het totaal aantal rechten (warrants) om in te schrijven op nog niet uitgegeven stemrechtverlenende effecten bedraagt 2.800.692, hetgeen tevens gelijk is aan het totaal aantal stemrechten dat bij de uitoefening van die warrants kan worden verkregen (uitgezonderd de 700.000 warrants van het Warrant Plan 2015 (B) and Warrant Plan 2015 RMV die gecreëerd zijn op 21 december 2015, onder voorbehoud van aanvaarding). Galapagos heeft geen in stemrechtverlenende effecten converteerbare obligaties noch aandelen zonder stemrecht uitstaan.



    Over de samenwerking

    Galapagos en Gilead zijn in december 2015 een samenwerking aangegaan voor de wereldwijde ontwikkeling en commercialisatie van filgotinib in ontstekingsziekten. Volgens de overeenkomst zullen de bedrijven samenwerken aan de wereldwijde ontwikkeling van filgotinib, om te beginnen met de Fase 3 studie in reumatoïde artritis (RA). Galapagos zal 20 procent van de wereldwijde ontwikkelingsactiviteiten meefinancieren en Gilead zal verantwoordelijk zijn voor de productie en wereldwijde marketing- en verkoopactiviteiten. Galapagos heeft de optie om filgotinib te co-promoten in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje, België, Nederland en Luxemburg, waarbij de bedrijven de opbrengsten 50/50 zullen delen. Als Galapagos haar optie uitoefent om in België, Nederland of Luxemburg te co-promoten, zal het bedrijf ook de omzet in deze regio boeken. Galapagos heeft onder de samenwerkingsovereenkomst recht op een upfront betaling van $725 miljoen, bestaande uit een licentievergoeding van $300 miljoen en een investering van $425 miljoen in aandelen van Galapagos. In aanvulling hierop kan Galapagos betalingen ontvangen tot $1.35 miljard voor het behalen van mijlpalen, plus oplopende royalty's beginnend bij 20 procent en een 50-50 winstdeling in co-promotielanden.



    Over Galapagos

    Galapagos (Euronext & NASDAQ: GLPG) is een biotechnologiebedrijf in de klinische fase, gespecialiseerd in het ontdekken en ontwikkelen van geneesmiddelen met nieuwe werkingsmechanismen. Onze pijplijn bestaat uit drie Fase 2, vier Fase 1, vijf preklinische studies en 20 onderzoeksprogramma's in taaislijmziekte, fibrose, artrose, ontstekings- en andere ziekten. Wij hebben filgotinib ontdekt en ontwikkeld: we streven ernaar om deze selectieve JAK1-remmer in ontstekingsziekten samen met onze partner Gilead wereldwijd voor patiënten beschikbaar te maken.

    Galapagos richt zich op het ontwikkelen en het commercialiseren van nieuwe medicijnen die het leven van mensen verbeteren. De Galapagos groep, met inbegrip van fee-for-service dochter Fidelta, heeft ongeveer 400 medewerkers in het hoofdkantoor in Mechelen, België en in de vestigingen in Nederland, Frankrijk en Kroatië. Meer informatie op www.glpg.com.
  9. [verwijderd] 19 januari 2016 22:59
    quote:

    Mr Greenspan schreef op 19 januari 2016 22:30:

    Ik vind het toch een stuk prettiger werken door op de dips naast de ijzeren voorraad steeds wat bij te kopen en hoger weer te verkopen. Gaat al zeer lang goed.
    Beter als alles verkopen waardoor je in paniek alles weer duurder moet terug kopen bij een stijging.
    De berekeningen die o.a. MS gemaakt heeft kunnen andere grote lange termijn investeerders ook maken en die zullen niet op een erg andere uitkomst uitkomen. De lange termijn investeerders zullen de komende tijd van dit sentiment waarschijnlijk gebruik gaan maken om wat ondergewaardeerde parels op te pikken, dan kan het hard gaan.
    Vooral met behulp van TA is het in glpg prima te doen geweest inderdaad, maar echt geen substituut voor LT buy en hold bent u het volgens mij met me eens. De tijd zal het onze traders leren denk ik..
5.141 Posts
Pagina: «« 1 ... 152 153 154 155 156 ... 258 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Weinig houvast voor beleggers in Galapagos

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links