Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel ASM International AEX:ASM.NL, NL0000334118

  • 675,800 14 jun 2024 17:36
  • -16,600 (-2,40%) Dagrange 673,400 - 705,800
  • 114.557 Gem. (3M) 125,3K

Bodem bereikt...

19 Posts
| Omlaag ↓
  1. elkokko 14 november 2000 08:06
    ASMI US grafiek is nu een mooie halve cirkel: we staan nu op hetzelfde niveau als een jaar geleden met een top van $ 37 5/8 en een intraday low gisteren van $ 12,5. Ik ben geen TA, maar dit lijkt mij nu toch wel een hele aardige bodem cq weerstandsniveau in ontwikkeling. Als je een jaar geleden begon met ASMI en bah bent, dan ben je dus helemaal niets opgeschoten. De winst daarentegen is in dezelfde tijd verzevenvoudigd. Seems to me dat er nu echt meer opwaartse mogelijkheden dan neerwaartse risico's zijn voor de happy few die nu nog gaan beginnen met beleggen in ASMI... En daar met de semi conductor branche de neergang op de NASDAQ begon, is het wellicht ook een goed teken dat juist deze branche gisteren de voortrekkersrol OPWAARTS vervulde op het laagste NASDAQ-niveau in een jaar, de nieuwe weerstand 2900.
  2. [verwijderd] 14 november 2000 14:45
    Een halve circel??? Wat een gelul, als je geen TA kan maken, doe dat dan ook niet. Je mag hopen dat een bodem bereikt is, ik hoop het met je mee, maar het is vaak slechts willekeurig (zie voorbeelden Jarno de beursgorilla, cq Wall Street Journal experiment (dartpijlen gooien op de beurspagina en gem. 50% winst maken))
  3. [verwijderd] 14 november 2000 16:16
    het is inderdaad een halve cirkel, dat was ook niet het gedeelte wat gelul was, ik vind je observatievermogen geweldig, de conclusie dat dat dus een bodem betekent, dat is gelul. Een halve cirkel kan ook de helft van een mooie sinus zijn. Jammer dat je je persoonlijk aangevallen voelt, strekking van het verhaal is dat je je wat dat betreft minder moet laten lijden door alle wiskundige figuren je er in ziet, bij de vlekkentest ziet iedereen wat anders terwijl het toch hetzelfde figuur is. Kortom als jij denkt dat je gebaat bent bij dit aandeel, prima, maar een fund. analyse is wat dat betreft beter. Wat dat betreft is het tweede gedeelte in je verhaal beter. Maar goed, ook ik hoop erop dat we een bodem gevormt hebben, zou je niet denken dat als ik op jouw verhaal reageer ik er zelf ook enig belang bij heb dat de koers stijgt?
  4. [verwijderd] 14 november 2000 19:42
    Prachtig commentaar, supatron. een verrijking voor het forum. Een halve cirkel! Het is maar net op welke schaal je de grafiek uitzet. Bovendien kan ik er net zo goed een sinus, ellips, parabool of om het even welke polynoom dan ook van maken. Driehoeken, vierkanten, aspecten en conjuncties etc. zijn zeker ook niet uit te sluiten. We komen dan al snel op het gebied van de astrologen en piskijkers, die inderdaad niet onderdoen voor technisch analisten.
  5. elkokko 15 november 2000 07:05
    Alle 16 kiezers die (tot nu toe) op mijn halve cirkel-berichtje gestemd hebben: bedankt dat jullie het juiste gaatje gevonden hebben en het zo tot top-bericht van de dag hebben gepromoveerd! Het was een close-call, maar toch een duidelijke overwinning, die hopelijk andere forum-lezers ook geattendeerd heeft op de onderwaardering en grote potentie van ASMI!
  6. elkokko 15 november 2000 07:06
    En nu zijn het er al 17 (handcounted)! Analog Devices Beats Estimates, Sets Share Buyback By Yi Ping Ho Staff Reporter 11/14/00 5:51 PM ET Analog Devices (ADI:NYSE - news) posted fourth-quarter earnings that beat analysts' estimates by 4 cents, and said it was repurchasing up to 15 million of its shares for stock option and other employee benefit plans. The Norwood, Mass., company also forecast "solid" revenue growth over the next few years. Shares of Analog, which currently has about 356 million shares outstanding, closed higher by 15.2%, or $7.31, to $55.50 in New York Stock Exchange trading. In after-hours activity on the Island ECN, Analog Devices was recently quoted at $61.69. Excluding gains and expenses, the Norwood, Mass., company, which makes precision integrated circuits used in analog and digital signal processing applications, earned $206.5 million, or 54 cents a share, compared with $73.2 million, or 20 cents a share, in the same period last year. Eighteen analysts polled by First Call/Thomson Financial expected the company to earn 50 cents a share. Revenue rose 87% to $805.6 million from $431 million last year. Citing its high backlog and strong new orders during the fourth quarter, Analog also said it expects to achieve 7% to 10% sequential revenue growth in the first quarter of fiscal 2001, as well as first-quarter EPS of 58 cents to 60 cents. Wall Street expects the company to earn 54 cents. The company also expects fiscal 2001 revenue to exceed fiscal 2000 revenue by more than 50%, which would result in fiscal 2001 revenue of more than $3.8 billion.
  7. elkokko 15 november 2000 07:09
    Philips en ASML: Deze twee fondsen profiteren sterk van de stijging van de Philadelphia Semiconductor-index gisteren met 4,3% en voeren de ranglijst vandaag aan met stijging van respectievelijk 9,5% (ASML) en 7,1% (Philips). Ook een positief artikel in de Financial Times is een opsteker voor het sentiment rond de chipsector.  Volgens een handelaar zijn de twijfels over de chip-markt die nu en dan de kop op steken onterecht. "De orderboeken zitten stampvol en er kan geen chip meer bij", aldus een handelaar.   Het zijn op dit moment vooral speculanten die hun pijlen richten op de technologiefondsen. Volgens een handelaar staan de grote instituten even langs de kant. Ze wachten af  tot de onzekerheid rond de verkiezingen in Amerika is verdwenen. Ook de OPEC en de ECB zorgen voor spanning op de beurs. "Het zijn nu vooral daghandelaren die de koersen vandaag omhoog en morgen weer omlaag zetten."
  8. [verwijderd] 15 november 2000 11:17
    Het is wel redelijk duidelijk dat je erg met oogkleppen op leeft hè Elkokko? Ik bedoel, dit bericht plaatsen in het ASMi forum, terwijl het primair over Philisps en ASML gaat. Maar in die forums plaats je het niet. Kan je me dat uitleggen? Ik bedoel, dat je ASMI een goed fonds vind, alla. Snap ik, maar dat je zo met oogkleppen op leeft, nee, dat valt me toch wat tegen.
  9. [verwijderd] 15 november 2000 11:28
    ik vind het verbazing wekkend dat iemand die zo'n goede berichten schrijft en duidelijk best het nodige verstand van de beurs heeft zich zo kan doodstaren op één fonds. Ja, ASMI is een goed fonds. Maar is het het enige fonds: nee, duidelijk niet. Waarom moet je jezelf en anderen dan overtuien dat asmi goed is met berichten over Philips en ASML. Terwijl je die ook in het Philips en ASML forum kan zetten. Ook twee hele goede, misschien wel betere, fondsen. Dat vind ik verbazingwekkend. Dat iemand die blijkbaar best veel verstand van zaken heeft zich toch zo dood kan staren.
  10. [verwijderd] 15 november 2000 12:50
    Elkokko, bezit niet alleen maar ASMi hoor. Alleen, waarom zou hij nog langer hier op IEX blijven als hij ook al op EB aktief is ??????? ASMi is het meest aktief (vooral op EB), en vandaar dat ASMi hier nog wel eens bezocht wordt door ons. Maar voor de rest van de tijd zitten we lekker te chatten op EB, en een beetje leedvermaak over sommige IEX forumleden, sorry :-))) Ciao, Jimbo
  11. [verwijderd] 15 november 2000 13:41
    waarom zou je op eurobench acteif zijn als je ook bij goede forums met veel meer kwaliteit zoals hier op de IEX actief kan zijn? Sorry, maa rik heb al eerder gezegd dat Eurobench absoluut niet mijn voorkeur heeft, matige navigatie en de kwaliteit, sorry, maar die komt niet echt boven het LCI forum hier.
  12. [verwijderd] 15 november 2000 14:42
    Ik vraag me af wie hier oogkleppen op heeft. Degene die het bericht heeft geplaatst...of de lezer die slechts 2 fondsnamen ziet en niet de achterliggende gedachte bij het artikel. (wat mij betreft had hier ook AMAT, ATMI of Besi kunnen staan, de inhoud van het bericht blijft hetzelfde)
  13. [verwijderd] 18 november 2000 23:06
    Ja, de potentie van ASMI neemt ondertussen legendarische afmetingen aan. Desondanks wil overtuigende penetratie van de markt maar niet lukken. Misschien is ASMI voor veel beleggers wel een paar maatjes te groot om te kunnen "behappen". Wie weet wat je in huis haalt! Dat kan de huiver van Chantal meteen ook verklaren, die immers niet anders dan de Smartpen gewend is.
19 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Toekomst van ASMI ziet er nu nog beter uit

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links