Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Tot hoever zakt de olie prijs?

5.467 Posts
Pagina: «« 1 ... 138 139 140 141 142 ... 274 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 16 december 2015 21:44
    Olieprijs sluit lager

    AMSTERDAM (Dow Jones)--De prijs voor een vat ruwe olie is woensdag lager gesloten, nadat uit cijfers van de Amerikaanse Energy Information Administration (EIA) bleek dat de olievoorraden vorige week onverwacht zijn gestegen.

    De voorraden ruwe olie zijn in de week eindigend op 11 december met 4,801 miljoen vaten toegenomen tot een totaal van 490,657 miljoen vaten. Er was een afname van 1,4 miljoen vaten voorzien.

    De benzinevoorraden liepen op met 1,731 vaten. Er was een stijging van 1,3 miljoen vaten voorzien. Het totaal kwam uit op 219,384 miljoen vaten.

    De voorraden stookolie en diesel kwamen uit op een totaal van ongeveer 151,976 miljoen. Dit betekent een stijging van 2,563 miljoen vaten, terwijl er was gerekend op een toename met 1,6 miljoen vaten.

    De capaciteitsbenutting daalde naar 91,9% van 93,1%, waarbij werd gerekend op een stijging tot 93,6%.

    De januarifuture voor een vat ruwe olie sloot woensdag op de New York Mercantile Exchange $1,83 lager op $35,52.


    - Door Patrick Buis; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; patrick.buis@wsj.com

  2. [verwijderd] 16 december 2015 21:56
    Amerika slonk prijs oorlog, ik zit in vers Amerikaans gebombardeerde deel van Europa te modderen in minus 5 en het raakt nog kouder en nu mach Amerika olie of gas exporteren omdat de dollar ondersteund moet worden.

    Waar zijn de olie werkers? We hebben ze nu nodig. 350.000 Schotse olie werkers zonder klus maal 10 om te balanceren voor BBP wat maakt dat half Schotland zit zonder werkers en we kunnen geen aap hier krijgen om bouten en moeren aan te draaien.

    Ik ga zuipen.
  3. forum rang 10 voda 17 december 2015 21:56
    Olieprijs weer onder $35

    AMSTERDAM (Dow Jones)--De olieprijs is donderdag verder gedaald bij een sterkere dollar, die opliep nadat de Federal Reserve woensdagavond de rente verhoogde. Daarnaast blijft het wereldwijde overaanbod torenhoog, net als de voorraden.

    De januarifuture voor een vat ruwe olie sloot op de New York Mercantile Exchange op $34,95, 57 dollarcent (-1,6%) minder dan de prijs op woensdag.

    De Amerikaanse centrale bank verhoogde de rente woensdagavond met 25 basispunten. Het was voor het eerst in bijna tien jaar dat de rente weer omhoog ging. Hierdoor steeg de dollar, wat nadelig is voor de olieprijs, omdat een vat olie zo duurder wordt voor beleggers die in andere valuta beleggen.

    Daarnaast zitten beleggers ook met het aanhoudend hoge overaanbod in hun maag. Woensdag maakte de Energy Information Administration bekend dat de Amerikaanse olievoorraden vorige week met bijna 5 miljoen vaten zijn gestegen. Een fikse tegenvaller, want er was een daling verwacht.

    Donderdag kwam daar een negatief rapport van onderzoeksbureau Genscape bij, waaruit bleek dat de voorraden bij de Nymex-hub in Cushing, Oklahoma afgelopen week met 1,4 miljoen vaten zijn gestegen.

    "In het algemeen is de voorrraad-situatie behoorlijk troosteloos, dus dit helpt niet", aldus handelaar Peter Donovan van Liquidity Energy.

    "We wachten nog altijd geduldig op een daling van de Amerikaanse productie, maar dat duurt pijnlijk lang. Lage olieprijzen lijken Amerikaanse producenten niet te raken", aldus analist Daniel Ang van Phillip Futures.

    Meestal nemen de voorraden deze tijd van het jaar juist af omdat raffinaderijen hun verwerkingstempo om stookolie te produceren, opvoeren. Maar op dit moment is er weinig vraag naar stookolie vanwege het milde winterweer, stellen analisten van Commerzbank.


    Door Marleen Groen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@wsj.com

  4. [verwijderd] 18 december 2015 06:09
    Saxobank zegt volgend jaar gaat naar 100 dollar een vaatje en de de euro sterker dan de dollar met een factor van 20%.
    Evenementen volgend jaar:
    -Wacht eerst na de val van Mosul.
    -Bombardeer alles wat Turkies pijplijn.
    -Saudi gaat vrijwillig productie verlagen.
    -Saudi gaat geologisch technisch vrijwillig verlagen.
    -Saudi heeft gewoon geen poen om vrijwillig productie constant te houden.
    -Erdogan staat vrijwillig strategisch met z'n broek naar beneden.
    -Beide Obama en Putin baad dat Edogan flink plat wordt gebombardeerd.
    -Kurden onafhankelijk maar pijp via Basra.

    Amerikaanse productie is nu financieel en geotechnisch zwaar berg afwaarts.
    Afrika productie zo'n beetje het zelfde waar exslaven de leiding hebben zie Amerika.


  5. forum rang 10 voda 18 december 2015 21:11
    Olieprijs blijft rond laagste niveau sinds begin 2009

    AMSTERDAM (Dow Jones)--De olieprijs is vrijdag verder gedaald na een volatiele handelsdag. Een stijging van het aantal actieve boorplatforms zette extra druk op de oliefutures, gezien het toch al torenhoge overaanbod wereldwijd. Het is de derde week op rij dat de olieprijzen de week lager sluiten. Het verlies was afgelopen week 2,5%.

    De januarifuture voor een vat ruwe olie sloot op de New York Mercantile Exchange op $34,73; 22 dollarcent (-0,6%) lager dan donderdag.

    Uit het rapport van Baker Hughes over het aantal actieve boorplatforms in de VS bleek dat die vorige week met 17 zijn gestegen. Het was de eerste stijging in vijf weken. Volgens analisten kwam daarna een verkoopgolf op gang, ook al zijn het de data van slechts e e n week.

    "De markt raakt gemakkelijk van slag", aldus analist John Saucer van Mobius Risk Group.

    De olieprijs kende eerder op de dag nog een kortstondige opleving en steeg even tot boven de $35 per vat, omdat de dollar iets verzwakte.

    "Iedereen blijft [na de renteverhoging door de Fed] letten op de dollar", aldus handelaar Dean Hazelcorn van Coquest. Volgens hem zijn beleggers sinds de renteverhoging nerveus.

    Analisten voorzien bovendien nog geen eind aan de daling van de olieprijzen omdat grote producenten zoals de VS, Saoedi-Arabie en Rusland, hun output hoog houden om zo hun marktaandeel te behouden. Daarnaast wordt meer olie uit Iran verwacht wanneer sancties op Teheran begin volgend jaar worden opgeheven.

    Volgens analist Jason Gammel van Jefferies is het duidelijk dat de productie van bijvoorbeeld de Opec rond de 32 miljoen vaten per dag blijft "en dan vervolgens met 300.000-500.000 toeneemt wanneer Iran weer mag exporteren."


    Door Marleen Groen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@wsj.com


  6. forum rang 10 voda 18 december 2015 21:22
    Congres VS akkoord met einde exportban olie

    Gepubliceerd op 18 dec 2015 om 20:10 | Views: 1.044

    WASHINGTON (AFN/RTR/BLOOMBERG) - Het Amerikaanse Congres heeft vrijdag ingestemd met een nieuwe begroting en het opheffen van een veertigjarig verbod op de export van Amerikaanse ruwe olie. President Barack Obama zal naar verwachting de nieuwe begroting en het opheffen van de exportban gaan ondertekenen.

    Met de begroting voor het fiscale jaar 2016 is een bedrag gemoeid van 1,1 biljoen dollar (1014 miljard euro). Volgens de beleidsmakers bevat de nieuwe begroting maatregelen om de werkgelegenheid en economie te stimuleren, waaronder omvangrijke belastingverlagingen.

    Het einde van het exportverbod op Amerikaanse ruwe olie was een prioriteit voor de Republikeinen. Het verbod werd opgelegd na de oliecrisis begin jaren zeventig vanwege zorgen bij het Congres over de afhankelijkheid van de Verenigde Staten van geïmporteerde olie. In ruil voor het opheffen van de exportban krijgen de Democraten belastingvoordelen voor wind- en zonne-energie.

    Op een persconferentie in het Witte Huis liet Obama weten het Congres te danken voor het goedkeuren van de begroting, hoewel hij niet bepaald enthousiast is over alle onderdelen. ,,Maar het is een begroting die, zoals ik had geëist, investeert in onze strijdkrachten en de middenklasse.''
  7. [verwijderd] 18 december 2015 21:59
    Hier in Oost Europa is men zeer positief dat Turkije de Bosporus gaat sluiten voor de Russen, omdat zij dit zo stellen; 'de Turken behouden een kloten gedachten'. Ik kon het netjeser zeggen.
    Moet niet vergeten 38 jaar terug zo werd mij verteld schoot men je dood als je de grens over loopt, dus dat was gister en dus nog vers in de geheugen en ze weten hoe de buren denken.

    1 na de ander land kan zijn pinnen-ja-graag rekening niet betalen en de dollar raakt op kort termijn allerjezus te duur die enige rente niet met belasting kan dekken. QE-5 was treasuries kopen via Belgie en QE-4 wordt gewoon rente genoemd. De weddenschap is nu positief naar 5000 dollar een onsje goud.

    Ik ben vergeten wie dat zei maar daar gaan een heleboel mensen zijn die zeggen dat de dollar gezond is eigenlijk hun broeken naar beneden hebben en dat kunnen we zien wanneer het getij keert.

  8. [verwijderd] 21 december 2015 06:15
    Economic apocalypse averted! dat zijn de woorden als je munt op instorten staat.

    Rusland heeft zich aan zijn lot aangepast om economie staanden te houden en vergroot z'n BBP waarbij er minder dollars worden gebruikt. Het wordt mijn verteld dat de Russen mensen niet ontslaan als er minder winst wordt gemaakt. Ze verdienen minder dat wel. Geen gek idee als je eenheid wilt houden. Eenheid maakt macht en dat weten we ook. Het kost hier in Oost Europa een kleine euro een litertje benzine maar dan weer een 1/2 liter bier kost ook een kleine euro. In Nederland 1,50 en 5 .
  9. forum rang 10 voda 21 december 2015 16:19
    Prijzen Brent olie omlaag tot niveaus van 2004

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Olieprijzen van Brent olie zijn tot de laagste niveaus sinds 2004 gedaald, omdat olievoorraden blijven groeien door een aanhoudend hoge productie waardoor de zorg bestaat dat de prijzen nog verder zullen dalen.

    De prijs voor levering van een vat Brent olie in februari daalde maandagochtend bijna 2%, of $0,71, tot $36,17 per vat op ICE Futures Europe Exchange in Londen. Dit is het laagste intraday niveau sinds halverwege juli 2004.

    Amerikaanse West Texas Intermediate (WTI) olie daalde met $0,32, bijna 1%, tot $34,41 per vat.

    Zowel Brent als WTI olie is sinds begin dit jaar met tenminste 35% gedaald.

    Analisten zeiden dat zowel leden als niet-leden van de Organisatie van olie-exporterende landen (Opec) verwikkeld blijven in een strijd om hun marktaandelen te beschermen. De prijzen zullen daardoor waarschijnlijk verder onder lijden.

    Ook de aantrekkende dollar, de standaard munt voor de oliesector, heeft de prijzen recentelijk naar beneden gedrukt. Een sterke dollar maakt olie duurder voor handelaren met andere valuta.


    Door Levien de Feijter; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; levien.defeijter@wsj.com

  10. forum rang 10 voda 21 december 2015 21:04
    Olieprijs blijft onder druk

    AMSTERDAM (Dow Jones)--De oliefutures blijven onder druk staan. Maandag daalde de prijs voor een vat Brent-olie tussentijds tot het laagste niveau sinds juli 2004, vanwege de aanhoudende zorgen over de torenhoge olie-productie wereldwijd, die niet wordt bijgehouden door een soortgelijke vraag, waardoor er een groot overaanbod is. Ook de sterke dollar blijft druk zetten op de olieprijzen.

    De januarifuture voor een vat ruwe olie sloot op de New York Mercantile Exchange op $34,74, 1 cent boven de prijs op vrijdagavond. De februarifuture, die vanaf dinsdag geldt als benchmark, daalde 25 dollarcent tot $35,81. De februari-future voor een vat Brent-olie zakte 1,6% tot dicht bij de grens van $36 per vat.

    "Wat betreft het aanbod blijft Amerikaanse olie de markt overspoelen, en de markt is bang voor de toestroom van Iraanse olie nadat de sancties volgend jaar worden opgeheven. Ondertussen zitten we met een economische vertraging in China en Europa, en de warme temperaturen wereldwijd, waardoor de vraag is afgenomen", schetst analist Matt Weller van Forex.com.

    Het is moeilijk in te schatten waar de bodem voor de olieprijzen ligt. Analisten van Goldman Sachs sluiten een bodem van $20 per vat niet uit, terwijl er ook marktkenners zijn die denken dat er bij een verdere daling koopjesjagers de markt in zullen komen, waardoor de prijzen weer kunnen stijgen.

    Ondertussen weten beleggers niet goed wat ze aan moeten met de ontwikkelingen op de Amerikaanse markt. Vorige week bleek uit data van Baker Hughes nog dat het aantal actieve boorplatforms vorige week is gestegen, waardoor een verwachte productiedaling in mogelijk langer op zich zal laten wachten.

    Geraadpleegde analisten gaan er gemiddeld van uit dat de Amerikaanse olieproductie halverwege 2016 uitkomt op 8,6 miljoen, van de huidige 9,1 miljoen vaten per dag.


    Door Marleen Groen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@wsj.com

  11. [verwijderd] 21 december 2015 22:24
    Toekomst is lekker positief naar nul dollar een vaatje olie terwijl we zijn te investeren op een 100; met vertrouwen.
    Dan weer hadden de toekomst voorspellers het meeste vertrouwen dat olie is 120 terwijl ik met mijn verkoop vrienden isis in Iraq zat op 20 eind 2014. en ik werd meer dan aap uitgemaakt en Turkije stond te kwijlen met profijt en nu de Amerikanen zeggen: we wisten van niks?
    Fuck blacks, half blacks, half whites, Obama, massamoordenaar met chaotisch management.
    Dus kut aan de toekomst voorspellers.
    De Russen waarmee ik werk hebben ook kut aan Amerikanen.

    Markt strategisch zijn wij overgeslagen naar de roebel en we hebben overvloed aan werk.

    Voda kunt u data geven hoeveel Europa produceert versus Amerika.
    Dan kan ik een vergelijking doen dat de hoeveelheid handel in dollar toeneemt maar met minder deelnemers.

  12. forum rang 10 voda 21 december 2015 22:27
    quote:

    Choke schreef op 21 december 2015 22:24:

    Toekomst is lekker positief naar nul dollar een vaatje olie terwijl we zijn te investeren op een 100; met vertrouwen.
    Dan weer hadden de toekomst voorspellers het meeste vertrouwen dat olie is 120 terwijl ik met mijn verkoop vrienden isis in Iraq zat op 20 eind 2014. en ik werd meer dan aap uitgemaakt en Turkije stond te kwijlen met profijt en nu de Amerikanen zeggen: we wisten van niks?
    Fuck blacks, half blacks, half whites, Obama, massamoordenaar met chaotisch management.
    Dus kut aan de toekomst voorspellers.
    De Russen waarmee ik werk hebben ook kut aan Amerikanen.

    Markt strategisch zijn wij overgeslagen naar de roebel en we hebben overvloed aan werk.

    Voda kunt u data geven hoeveel Europa produceert versus Amerika.
    Dan kan ik een vergelijking doen dat de hoeveelheid handel in dollar toeneemt maar met minder deelnemers.

    Beste Choke, bedankt voor al je commentaren, maar jouw verzoek gaat mij te ver qua data onderzoek.
  13. [verwijderd] 22 december 2015 13:15
    AJ Kwak, ik spreek 5 talen, geen 1 goed, werk tot zoverre in 56 landen en kan olie heel goedkoop uit de grond zuigen in zo'n maten dat het niet nodig is om geld te drukken/vervalsen/digitalizeren/pinnen-ja-graag.

    Ook kan ik kwakkies verplaatsen in de tegenovergestelde sex die ik nog nooit hebt horen klagen over mijn koekol taal.

    Het verbaast me dat media gefocust is op Amerikaanse commentaar terwijl Europa helemaal olie en gas onafhankelijk is voor de volgende 150 jaar! In 2014 zei ik dat olie gaat voor 20 zonder clitoris en 40 met zoals patatje-met en daar was geen media om naar mij te luisteren en Kwak heeft moeilijkheden met niet georiënteerde zeikerds uit andere wereld delen.

    Dan China is de olie koopmacht. rudaw.net/english/middleeast/iraq/221...

    Amerikanen vluchten uit Turkije met hun vliegmachines, gaat Ceyhen plat gebombardeerd worden, ja of nee?
    Nee heeft geen ondersteuning, dus ja wordt nu goed voorbereid.

    Is Amerikaanse olie via Atlantische oceaan tanker nou goedkoper dan Russische olie via een korte pijplijn?
    Als klant; aan wie wil ik mijn geld als winst overdragen? De Russen/Iran/China zijn 1/10 goedkoper!

  14. Tradingmate 22 december 2015 14:03
    Het verschil tussen productie en de consumptie is momenteel uitermate klein. Er hoeft maar iets te verbeteren in de vraag of iets in het aanbod te verlagen en er ontstaat een te kort.
    Uiteraard is er nog ruim voldoende in opslag waardoor er zeker geen tekorten zullen ontstaan. Maar het kan wel een signaal zijn voor de markt om niet te veel te gokken op een verdere koersdaling.
    Ik denk dat de laagste koers achter ons ligt. En ik dank dat het heel snel kan gaan. Ik vermoed dat voor maart de CL-olie al weer tussen 45-55 noteert.
  15. [verwijderd] 22 december 2015 14:23
    Jan, ik werk ook met Gazprom en die hebben meer oren voor nieuwe techniek dan westerse bedrijven.
    Ik beheer mijn eigen bodemonderzoek en heb geen aandelen in mijn klanten bestand nog toevoer leveranciers, alhoewel die jongens die niet hun mensen ontslaan zijn beter.

    Als wat ik eerder zei: wij zijn druk bezig, maar met slimme ideeën. Kosten onderdrukking factor 10. Draghi zal dat niet leuk vinden.
    Als je Gazprom vergelijkt met enige westerse olie bedrijf, dan Gaz heeft zijn mannen/vrouwen in plaats en olie westerse landen moet zoeken voor hun personeel.
    Enige verhoging in yuan olie slaat direct door naar efficiency wat ten goede doet naar aandelen waarden.
    Ik heb een spaar rekening in Rusland en zover goed geld gemaakt met tegenovergestelde gedachtes.


5.467 Posts
Pagina: «« 1 ... 138 139 140 141 142 ... 274 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 910,59 +0,71%
EUR/USD 1,0771 0,00%
FTSE 100 8.433,76 +0,63%
Germany40^ 18.773,50 +0,00%
Gold spot 2.356,47 -0,18%
NY-Nasdaq Composite 16.340,87 -0,03%

Stijgers

UCB
+3,58%
Ontex
+2,78%
Lotus ...
+1,75%
Ageas
+1,69%
bpost
+1,61%

Dalers

Bekaert
-2,79%
Solvay
-2,15%
Xior
-2,03%
Deceun...
-1,96%
VGP
-1,65%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links