Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Fagron BRU:FAGR.BL, BE0003874915

  • 18,740 8 mei 2024 17:35
  • +0,280 (+1,52%) Dagrange 18,440 - 18,760
  • 101.313 Gem. (3M) 57,7K

Fagron november 2015: laatste draadje?

6.159 Posts
Pagina: «« 1 ... 94 95 96 97 98 ... 308 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. ChefInkoop 13 november 2015 14:04
    Eventuele overname kan nog wel even duren Lucas. Boekenonderzoek bij een dergelijk bedrijf neemt tussen de 2 en 4 weken in beslag en dan kan het onderhandelingspel beginnen.. Vanmorgen was er een verassend hoog volume het eerste uur. Ik hoop dat er weer een shortpartij uit is gestapt. Misschien degene waar Treb voor werkt want die hoor ik niet meer :-)
  2. [verwijderd] 13 november 2015 14:17
    Er is nog steeds geen énkele concrete reden waarom er géén overname komt...De hoogte van het bod blijft natuurlijk koffiedik kijken. Maar met de huidige koers loop je weinig risico. Wace is ook aan het afbouwen...

    Verder lijkt het mij dat de boeken onderhand wel zijn doorgespit, nog even die vragen pareren en er kan gecmmuniceerd worden. En dat wordt tijd... Hoog tijd!
  3. forum rang 8 lucas D 13 november 2015 14:22
    quote:

    RRR schreef op 13 november 2015 14:17:

    Er is nog steeds geen énkele concrete reden waarom er géén overname komt...De hoogte van het bod blijft natuurlijk koffiedik kijken. Maar met de huidige koers loop je weinig risico. Wace is ook aan het afbouwen...

    Verder lijkt het mij dat de boeken onderhand wel zijn doorgespit, nog even die vragen pareren en er kan gecmmuniceerd worden. En dat wordt tijd... Hoog tijd!
    Klopt, de stilte vanuit Fagron is oorverdovend.:~)
  4. Levy 13 november 2015 14:26
    quote:

    Advocaat van de Duivel schreef op 12 november 2015 21:39:

    [...]

    Schreeuwen en mensen beledigen lijkt mij in het geheel niet nodig. Is ook niet gewenst op een forum of het nu hier of elders is. Verder vind ik het een bijzonder verhaal wat je opschrijft. Geen positie en alleen maar mensen willen behoeden voor misstappen vind ik van wat al te veel naastenliefde getuigen.

    Wat iedereen hier schrijft moet hij of zij zelf weten of dat nu om een advies "long" of "short" gaat. Naar mijn idee moet een ieder die belegt zelf nadenken over voors en tegens van een belegging en niet achter de dames en heren aanlopen die op fora schrijven of (nog erger) die analist zijn. De zogenaamde kenners volgen is altijd een vrijbrief om een ander de schuld te geven van je eigen mislukkingen. De enige remedie is zelf nadenken waarom iets al dan niet interessant is en dan ook je keuze blijven volgen ongeacht wat er hier geschreven of geroepen wordt, tenzij je uiteraard gaandeweg ontdekt dat je bepaalde aannames hebt gedaan die niet juist bleken.

    Veel schuld en goodwill is alleen maar van belang ten aanzien van de financierbaarheid in geval PE er mee van door zou gaan. Immers, het eerste wat die veelal doen is nog meer schuld in de tent laden en dat zal hier wat lastig zijn. Alhoewel er bedrijven zijn waar kennelijk gedacht wordt dat het wel kan. Neem Altice waar het groepsvermogen ongeveer een verhouding van 1 op 5 kent ten opzichte van de langlopende schulden. Als je dat in ogenschouw neemt is Fagron conservatief gefinancierd. En om nu te zeggen dat Altice in een markt met hoge marges opereert met veel groeipotentieel lijkt me ook wat al te ver gaan dus....het is maar net hoe je er naar kijkt en vanuit welke optiek je zaken beschouwd.

    Goede post, je denkt waarschijnlijk dat ik shorter ben, maar feit is dat ik geen enkele positie heb in Fagron. Wat is er mis met naastenliefde? :-) Ik hoop zelfs voor de longers op een mooi bod. Enkel heb ik zo mijn bedenkingen. Heb geen glazen bol dus weet absoluut niets zeker, maar weet bijvoorbeeld wel dat de balans vol schuld en goodwill zit. Tegelijkertijd is het zo, dat geef ik volledig toe, dat de geïnteresseerde partijen dat ook weten, immers dit betreft publiek beschikbare informatie en desondanks hebben deze partijen interesse getoond. Jij zelf gaf wat dit betreft ook al een nuancering. Prima, daarvoor is een forum.

    Ook heb ik eerder geschreven dat ook ING alsmede Rabo zich positief over een overname hebben uitgelaten, zie hieronder: (cursief)

    Mooie plus voor Fagron afgelopen vrijdag. De marktvorsers van ING alsmede Rabobank lieten zich positief uit over een mogelijke overname.

    M.i. is er feitelijk weinig veranderd sinds vrijdag jl want de omzet- en winstwaarachuwing was enige tijd ervoor al afgegeven. En dat de boeken worden geopend is voordehandliggend als je hebt aangegeven dat er geïnteresseerde partijen zijn. Het zou pas nieuws zijn geweest als ze hadden aangegeven geen inzage in hun boeken te geven.

    Onveranderd is ook de balans: enorme schuldenberg alsmede veel lucht. Aandeelhouders mogen blij zijn met een acceptabel bod - wat ik voor hen hoop, maar niet verwacht.

    www.iex.nl/Forum/Topic/1329259/86/Fag...

    Is dit nou de taal van een shorter die zijn eigen positie napraat??

    Ik zelf ben sceptisch over een overname (balans, management, winstwaarschuwing). Denk dus dat die er niet komt. Beter gezegd, ik schat de kans dat die niet komt groter in dan wel.

    Verder heb ik de lezers op dit forum er op willen wijzen dat Mariana eerder op het Imtechforum voortdurend zeer positieve (lees: misleidende) informatie over Imtech heeft opgeschreven. En criticasters werden op weinig fraaie wijze de grond ingeboord. Hetzelfde patroon zie je hier nu weer helaas.

    Wist je dat er over Mariana een speciale column is geschreven op iex.nl? Tijdens de Imtech-tijd schreef hij onder de nickname 'wisenwaarachtig' (aka hetgaatugoed/havefun/maggi66). Dit is publiekelijk beschikbare informatie, dus waarom zou ik daar niet naar mogen verwijzen? Zie:
    www.iex.nl/Column/161985/Imtech-WW-te...

    Succes!
  5. Treb 13 november 2015 14:43
    www.boerse-frankfurt.de/en/bonds/fagr...

    Het lijkt nog ver weg, maar over 18 maanden moet fagron toch echt 225 miljoen euro aflossen/herfinancieren.

    Dat is een verplichting die een overnemende partij al vrij vlot op het bordje krijgt.

    De obligatie noteerde nog 107,25 in 2013 maar staat ondertussen op 98 terwijl de rente in die periode spectaculair gedaald is en de koers juist verder gestegen zou moeten zijn.

    De bank convenanten werden nog minder dan een jaar heronderhandeld en verruimd! maar zijn ondanks de verkoopopbrengst van Corilus ad 77 miljoen euro en het nalaten van geplande overnames, toch alweer gebroken.

  6. Treb 13 november 2015 14:57
    Bij Ballast Nedam ging het management akkoord met een bod dat ver onder de beurskoers en koersdoelen van dat moment lag. Terwijl er al in een claimemissie was voorzien. Nadat de potentiele koper tegen die prijs een groot deel van de aandelen binnen had, werd het bod nog extreem veel verder verlaagd. Een drama voor de aandeelhouders, het mag en kan blijkbaar allemaal.

    Waarom zou dit bij fagron niet kunnen gebeuren?

    Vanwege aandelen bezit van Coucke en van Jeveren? Ballast Nedam had ook een aantal grootaandeelhouders.
  7. [verwijderd] 13 november 2015 15:03
    quote:

    Treb schreef op 13 november 2015 14:57:

    Bij Ballast Nedam ging het management akkoord met een bod dat ver onder de beurskoers en koersdoelen van dat moment lag. Er was zelfs al in een claimemissie voorzien. Nadat de potentiele koper tegen die prijs een groot deel van de aandelen binnen had, werd het bod nog extreem veel verder verlaagd. Een drama voor de aandeelhouders, het mag en kan blijkbaar allemaal.

    Waarom zou dit bij fagron niet kunnen gebeuren?

    Vanwege aandelen bezit van Coucke en van Jeveren? Ballast Nedam had ook een aantal grootaandeelhouders.
    Tuurlijk kan dit gebeuren... Evenals 25 andere scenarios...

    Bijvoorbeeld overnamestrijd tussen geïnteresseerde partijen...shortsqueeze en een koers die rechtomhoog schiet!

    Om maar wat te noemen.
  8. Treb 13 november 2015 15:22
    Het recente persbericht van fagron bevatte best veel info.

    "We also experienced a setback in the United States because of the change in the reimbursement system for non-sterile preparations, which came into effect in May of this year. The effect of this change on the turnover of the third quarter was approximately € 17 million"

    Impact -/-17mln euro in 1 kwartaal!

    Het gaat hier om lagere omzet vanwege een lagere prijs en niet vanwege een lager volume. Verkoopkosten blijven dus hetzelfde (of zelfs hoger, zie posts september), maar de opbrengst in 1 kwartaal 17 mln euro lager. Voor 2015 alleen al zal het om ongeveer 45mln euro minder marge/winst in totaal gaan. En in 2016 +/- 70 miljoen euro minder winst.
    De rentelast loopt ook fors op (zie half jaar cijfers) en bedraagt in 2015 +/- 30 miljoen euro.
  9. [verwijderd] 13 november 2015 15:25
    quote:

    Levy schreef op 13 november 2015 14:26:

    [...]

    Wist je dat er over Mariana een speciale column is geschreven op iex.nl? Tijdens de Imtech-tijd schreef hij onder de nickname 'wisenwaarachtig' (aka hetgaatugoed/havefun/maggi66). Dit is publiekelijk beschikbare informatie, dus waarom zou ik daar niet naar mogen verwijzen? Zie:
    www.iex.nl/Column/161985/Imtech-WW-te...

    Succes!
    Leuk geschreven column, maar die eer komt iemand anders toe.

    Ik schrijf ook geen zeer positieve en/of misleidende informatie, maar gewoon wat feiten en verwachtingen, net als de meesten hier en het staat iedereen vrij om hierop te reageren.

    Ondanks jouw beschuldigingen moet ik er eigenlijk om lachen, je lijkt wel bezeten.
    Ik schrijf daarnaast al maanden op andere forums maar die zijn blijkbaar minder interessant omdat jij daar niet short zit? Wel erg doorzichtig dit.:-))))))

6.159 Posts
Pagina: «« 1 ... 94 95 96 97 98 ... 308 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Indrukwekkende groei bij Fagron

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links