Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel ASM International AEX:ASM.NL, NL0000334118

  • 640,200 31 mei 2024 17:35
  • -10,800 (-1,66%) Dagrange 640,200 - 655,600
  • 177.796 Gem. (3M) 132,2K

Verkapte winstwaarschuwing

33 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 6 november 2000 18:39
    Daar waar iedereen al bang voor was. Een verkapte winstwaarschuwing van ASMI. Het was te verwachten. Anderen gingen reeds voor. Nu dus TOCH ASMI. ASMI is cyclisch dus we hadden dit kunnen verwachten. Overname: vergeet het. Philips heeft asmi een aantal jaren geleden afgestoten op zich te concentreren op de kernactiviteiten. Wel heeft philips een belang in asmi maar om ze nu terug te kopen lijkt me stug. Ze kunnen beter wachten tot dat asmi weer in een enorme downtrend bevind en verlies maakt. Dan een goedkope overname door een derde partij
  2. [verwijderd] 6 november 2000 22:02
    Is dit soms de achtergrond van het - voor niet ingewijden - vrij plotselinge vertrek van Rinse de Jong. Nog maar kort geleden deed ASMI bijzonder enthousiast over de verwerving van een meerderheidsbelang in hun Aziatische counterpart. "Best buy in the industry" werd ronkend opgemerkt. Nu blijkt dus dat men teveel heeft betaald, beter een tijdje had kunnen wachten en bovendien klaarblijkelijk zijn boekenonderzoek niet grondig genoeg heeft gedaan. Het kan verkeren. Jammer dat het management van ASMI opnieuw - evenals in het verleden gebeurde - tegen een gele kaart oploopt. Je kon overigens uit het afwachtende koersverloop wel opmaken dat beleggers het niet helemaal vertrouwden. Heeft de markt dus toch altijd gelijk.
  3. elkokko 6 november 2000 23:28
    Zelden zoveel onzin in 1 message gelezen op dit forum... "Een verkapte winstwaarschuwing van ASMI." winstwaarschuwing = waarschuwing dat de winst behoorlijk minder wordt dan aangenomen door de buitenwereld (=analisten), danwel minder dan eerst door het bedrijf uitgesproken is. Van beide is hier geen sprake: winstverwachting BLIJFT GEHANDHAAFD. Het is juist een bevestiging van de GOEDE GANG VAN ZAKEN. Dit persbericht is een geruststelling naar aanleiding van een echte winstwaarschuwing van KULICKE SOFFA vorige week. "ASMI is cyclisch dus we hadden dit kunnen verwachten." ????? "Overname: vergeet het." Welke overname dan??? "Philips heeft asmi een aantal jaren geleden afgestoten op zich te concentreren op de kernactiviteiten." Philips is nooit eigenaar geweest van asmi. Hoe kom je daar nou weer bij. ASML is een gezamelijke dochter van asmi en philips geweest. asmi is altijd onafhankelijk geweest. "Wel heeft philips een belang in asmi maar om ze nu terug te kopen lijkt me stug." Idem. Hoe kom je daar bij???? "ASMI gaat toch aanzienlijk onderuit in NY. Nu reeds 0,44 dollarcent in de min " Tering man, de wereld vergaat! Oh help nee, aaaarwwwwghhhhhh we gaan crashen - vrouwen en kinderen eerst..... want asmi is 4 dubbeltjes gezakt.... Scheer je weg en doe je huiswerk voordat je hier paniek komt zaaien!!!!!
  4. [verwijderd] 6 november 2000 23:42
    Leuk gezegd maar lci zit nog steeds met een flinke schuld van applied materials waarvoor ze flinke leningen hebben afgesloten. Dat wordt ook wel eens vergeten. 180 miljoen dollar??? am Ben benieuwd hoe hard asmi crasht na de teleurstellende cijfers van cisco systems. Wat dacht u van minimaal 5%??
  5. [verwijderd] 6 november 2000 23:57
    "Leuk gezegd maar lci zit nog steeds met een flinke schuld van applied materials waarvoor ze flinke leningen hebben afgesloten. Dat wordt ook wel eens vergeten. 180 miljoen dollar??? am Ben benieuwd hoe hard asmi crasht na de teleurstellende cijfers van cisco systems. Wat dacht u van minimaal 5%??" Dit zijn jouw woorden, blijkbaar ben jij duidelijk gefrustreerd door de koers van LCI gezien jouw woordkeuze !! :-) En jij hebt echt je huiswerk niet gedaan. 180 Milj ?????? Hahahaha je weet niet waar je over praat. Leningen ???? Wat dacht je van een secondary !!!!! 0.44 Cts minder noem jij onderuit zakken, blijkbaar heb jij nog nooit een koersverloop van ASMi van dichtbij gezien :-))) ASMi kan heus nog wel iets verder terugzakken, maar om daar zo dramatisch over te doen, laat me niet lachen. En dat neemt nog steeds niet het feit weg, dat je gewoon niet weet waar je praat betreffende ASMi als bedrijf !!!! C U, Jimbo
  6. [verwijderd] 6 november 2000 23:59
    Sorry Chantal maar volgens mij leef jij in een andere belevingswereld als ik doe. Cisco heeft toch echt betere cijfers dan verwacht bekend gemaakt: "Networking equipment giant Cisco Systems continued its 10-year string of record revenue and earnings by reporting fiscal first-quarter earnings that came in slightly ahead of analyst expectations" De koers van ASMI morgen in Nederland komt omgerekend uit op 18,86 Euro (zonder het positieve sentiment wat de cijfers van Cisco teweeg zal brengen voor de ICT-fondsen)
  7. [verwijderd] 7 november 2000 02:03
    Merkwaardig dat iemand als Chantal volledig voorbijgaat aan de positieve geluiden van SCE, een club die ook positief over LCI bericht. Chantal is dan de eerste die SCE-rapporten aanhaalt bij negatieve geluiden over LCI. Heeft SCE alleen verstand van LCI? Cisco presteerde beter dan de gemiddelde analistenverwachting: $0.18 eps, tegenover $ 0.17 van de analisten. Toch zal Cisco morgen dalen op de Nasdaq, want 70-80%(!) meer winst is te weinig voor een k/w van boven de 100. Als gevolg daarvan daalt de hele Nasdaq, inclusief ASMI. De Nasdaq-reactie op de bevestiging van winstverwachting was gematigd vandaag. (Gebleken is in de afgelopen weken dat de koers door NY wordt bepaald en niet in Amsterdam. Als ik het aangedurfd had, had ik gigantisch kunnen verdienen, door op diverse dagen om vijf minuten voor half vier ASMI te verkopen en om vijf voor vijf weer in te slaan.) Wat mij bestreft gaat ASMI morgen flink onderuit, vooral na half vier. Dan kan ik dik inkopen. Is dat de verborgen agenda van Chantal: paniek berichten zaaien om vervolgens goedkoop in te slaan? Een wedje: vandaag sloot ASMI op 19 euro en LCI op 7,30. Laten we naar de stand op 31-12-2000 kijken. Als ASMI beter presteert krijg ik 25 ASMI aandelen van Chantal, en als LCI beter scoort krijgt zij 65 LCI-aandelen van mij. Okay? (Die aandelen LCI heb ik al).
  8. elkokko 7 november 2000 10:03
    Zeer bedenkelijk is echter dat Chantal door IEX tot editor's choice verheven is, ondanks dat hij/zij geen enkele aanbeveling had gekregen. Het zegt alles over het huidige IEX-niveau, want hiermee wordt wel de (paniek)stemming gezet.... En Chantal we spreken elkaar vandaag: volgens mij staat asmi nu op 19,00 euro en dat is toch echt geen crash. En net als wat Jimbo al zei: je vervolgt je betoog met nog meer ONZIN! Welke schuld van 180 miljoen heb je het in godsnaam over??? Ga alsjeblieft snel terug met je schepje en je emmertje spelen in de LCI-zandbak....
  9. [verwijderd] 7 november 2000 10:48
    Ik onderschrijf hierbij de woorden van elkoko. Editors keuze wordt blijkbaar niet bepaalt door de onderbouwing en de kennis van een bepaald onderwerp, maar slechts door het aantal reactie’s die een bericht oproept. Blijkbaar vindt de redactie het niveau van het lci-forum een juiste afspiegeling van de doelgroep die ze voor ogen hebben.
  10. [verwijderd] 7 november 2000 12:42
    Ha dus jij wist niet dat asmi een schuld wegens inbreuk op patent had bij applied materials en dat dit 180 miljoen dollar was. Hiervoor hebben ze veel leningen moeten afsluiten. Het is maar dat je het weet en dit is een van de redenen dat asmi er nu zo voor staat. en vergeet niet dat ze super cyclisch zijn. En trouwens weet denk ik meer over asmi dat jij voor mogelijk kunt houden. Dat je dit niet wist maakt voor mij wel duidelijk dat je nog niet langer dan 2 jaar in asmi zat. Ik heb ze ooit gehad op 6 euro en weer verkocht op 19 en ja toen ging ie hard naar 35 helaas maar ik houd ze in de peiling voor een buitenkansje want het is wel een mooi aandeel
  11. [verwijderd] 7 november 2000 12:53
    Ben je dom of ben je blind meestal is het gewoon een goed bericht hoor. En zelden of nooit zijn het de berichten die veel aanbevolen worden. Ik moet zeggen dat ik altijd genoet van de berichten van Ceesweijers, maar dan zijn er nog een berg mensen die daar weer commentaar op hebben. Aanbevelingen schijnen tegenwoordig niks te maken te hebben met kwaliteit van het bericht maar meer met het statement.
33 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Toekomst van ASMI ziet er nu nog beter uit

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links