Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Imtech weekdraadje van 17 t/m 17 augustus 2015 (Het allerlaatste weekdraadje, imtechexit)

715 Posts
Pagina: «« 1 ... 22 23 24 25 26 ... 36 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 19 augustus 2015 07:02
    wo 19 aug 2015, 06:00
    Imtech op één stuk na verkocht
    Joris Polman en Edwin van der Schoot
    GOUDA -
    Bijna alle stukjes van Imtech zijn onder voorbehoud inmiddels verkocht. Eén deel blijkt echter onverkoopbaar: 1200 mensen verliezen hun baan bij de divisie die aan de Amsterdamse Noord-Zuidlijn werkt.
    Klik hier voor meer nieuws en actuele koersinformatie over Royal Imtech

    Dit Building Services houdt zich bezig met klimaatbeheersing, elektrotechniek, bedrading en energiesystemen. Het heeft sterk te lijden gehad onder de crisis in de bouw.
    „Na een paar dagen van goed nieuws rond Imtech, is dit een zeer triest moment. Dit massaontslag komt keihard aan”, zegt Loes Bezemer-Videler (vakbond CNV). „Bij het faillissement verliezen maar liefst 1200 werknemers hun baan. Zij betalen hiermee indirect de rekening voor de fraudekwesties in Duitsland en Polen.”
    Naast Building Services is er nog één onderdeel van enige omvang waar het nog altijd spannend voor is. Welk onderdeel dit is, willen betrokkenen niet zeggen, om het proces niet te schaden.
    Bonte stoet
    Voor alle overige Imtech-delen is inmiddels overeenstemming voor een verkoop tussen het door Rabobank en ING geleide consortium van 12 banken en een bonte stoet aan kopers. Imtech Marine en Traffic & Infra werden de afgelopen dagen al verkocht aan Pon Holding en investeerder Egeria.
    Imtech Duitsland, dat onder een aparte Duitse curator valt, staat op het punt verkocht te worden aan de Oostenrijkse bouwreus Strabag. En voor de Spaanse, Britse, Belgische en de meeste Nederlandse onderdelen zijn ook akkoorden.
    'Betere' biedingen
    Het curatorenduo Jeroen Princen en Paul Peters wacht echter nog met het vragen om goedkeuring voor de verkoop van deze overige onderdelen bij de Rotterdamse rechter-commissaris. Hij moet elke transactie procedureel afhameren.
    De curatoren hopen dat er te elfder ure nog betere biedingen binnenkomen. Dat ’betere’ schuilt dan vooral in de mogelijkheid om alle Nederlandse Imtechdelen te redden, terwijl er in de huidige situatie naast de divisie Building Services wellicht dus nog één groot deel of meerdere kleine stukjes buiten de boot kunnen vallen.
    „De curatoren hebben een doos met puzzelstukjes. Als ze de huidige biedingen accepteren, dan zijn ze van veel stukjes af, maar dan blijven de laatste paar vrijwel zeker over, omdat die afzonderlijk moeilijk te leggen zijn”, aldus een betrokkene over deze tactiek.
    Midden in de nacht
    Ondertussen moeten ambtenaren van Economische Zaken en de Belastingdienst 24 uur per dag stand-by staan om belletjes van kopers die vragen hebben over bijvoorbeeld de fiscale afhandeling van een overname desnoods midden in de nacht te kunnen beantwoorden. Ook zou Financiën achter de schermen de nodige druk op de banken uitoefenen om tot een zo goed mogelijke oplossing te komen vanuit perspectief van banenbehoud.
    De banken die zijn ingestapt bij Imtech hebben naar verluidt inmiddels al zo’n €900 miljoen verlies geleden op hun investering. Betrokkenen schatten in dat circa 50% daarvan terugkomt uit opbrengst uit de boedelverkoop. De rest van de schuld zullen de banken echter moeten afschrijven. Ongeveer 20% daarvan is in handen van het Nederlandse trio ABN Amro, Rabobank en ING.
    Hopen op uitkering
    Op de beurs ging de koers van het aandeel Imtech van €0,14 naar €0,20 om bij de slotbel te halveren op 10 cent. „Hedgefondsen bleven omdat ze shortposities hadden. Bij de ultralage koers wilden ze wel hun verplichting om aandelen te leveren nakomen”, zo verklaart fondsbeheerder Corné van Zeijl van Actiam de ochtendwinst.
    „Trouwe beleggers vinden Imtech ook interessant omdat ze rekenen op een faillissementsuitkering. Die kans is zeer gering, maar voor koopjesjagers interessant”, zegt Van Zeijl. „Al zal het jaren duren.”
    m.m.v. Theo Bestema
  2. forum rang 8 closer 19 augustus 2015 07:34
    Hopeloos aandeel Imtech blijft lopen
    Door: Gerard Reijn 18 augustus 2015, 22:57

    Imtech was veruit de sterkste, gisterenochtend op de Amsterdamse beurs. Na een half uur handel had het aandeel al 45 procent winst geboekt. Daarna zakte de koerst met horten en stoten, om uiteindelijk te sluiten op dezelfde koers als maandag: 12 cent.

    Dat is niet veel, maar het is nog altijd 12 cent te veel. Want de curatoren van Imtech hebben het luid en duidelijk gezegd: de aandeelhouders zullen geen cent terugzien van hun belegging. Er zal nooit meer winst worden uitgekeerd, want Imtech is failliet.

    Het wonder is dus dat er toch nog mensen zijn die, op het hoogtepunt van de handel, 20 cent betalen voor een waardeloos aandeel. Dat lijkt gek, maar bij grote faillissementen van beursfondsen gebeurt dat vaker. Er zijn altijd wel weer beleggers die er intuinen. Die bij goed nieuws denken dat het ook goed nieuws is voor aandeelhouders. Zo maakten de curatoren van Imtech de afgelopen dagen bekend dat de divisies Nordic en Marine waren verkocht, en daarna ook Traffic & Infrastructure. Beleggers die zich niet zo in een bedrijf verdiepen, zien daarin hoop. Maar in feite verandert het nieuws hun situatie niet: zij zullen niets krijgen.

    Kanonnenvoer
    'Sinds het faillissement is de beursgrafiek van Imtech een mooie zaagtand', zegt Arend Jan Kamp van beleggerssite IEX. Volgens hem wordt de handel gedreven door een kleine groep professionele handelaren, die allemaal geld verdienen. En door een groep amateurs die geld verliezen. 'Af en toe verspreidt er iemand een gerucht, dan gaat de koers weer omhoog en dan kunnen de slimbo's cashen.' De verliezers - kanonnenvoer, zoals Kamp ze noemt - hebben veelal geen verstand van beleggen.

    Die koersbewegingen bij hopeloze aandelen komen vooral voor bij bedrijven met een grote naam, die ook amateurbeleggers aanspreken. Bij Fokker was het effect het sterkst. Beleggers hoopten dat het bedrijf, na zijn faillissement in februari 1996, zou doorstarten, maar ze realiseerden zich niet dat zelfs een doorstart de aandeelhouders niets zou hebben opgeleverd. Zo bereikte het aandeel drie weken na zijn faillissement een tussentijdse piek van 3,55 gulden. Op 2 maart 1996 was weer zo'n dag van hoop: de koers steeg 40 procent naar 1,89 gulden.

    Uitverkoop van divisies vordert
    De uitverkoop van Imtech vordert snel. Drie divisies zijn praktisch verkocht: Marine, Nordic en Traffic & Infra, samen bijna de helft van het concern. Die verkopen betekenen dat de schuldeisers van die bedrijfsonderdelen opgelucht kunnen ademhalen: zij zullen hun geld wel krijgen. Dat gaat bij elkaar opgeteld om 143 miljoen euro. Bankgaranties ter waarde van 120 miljoen hoeven niet te worden aangesproken.

    Met één divisie zitten de curatoren in hun maag: Imtech Benelux. Daar werken 3.761 mensen. Bijna was de verkoop maandag rond, maar dat ging 'vanwege een aantal factoren net niet door', zo zei curator Jeroen Princen.

    De verkoop van Imtech Duitsland, de grootste werkmaatschappij, is net begonnen. De Duitse curator zegt dat er veertig belangstellenden zijn. Over Imtech Spanje en Imtech UK & Ireland, samen goed voor 16 procent van het concern, is nog geen nieuws bekend.

    www.volkskrant.nl/economie/hopeloos-a...
  3. [verwijderd] 19 augustus 2015 08:09
    quote:

    H.bernard schreef op 19 augustus 2015 08:01:

    Ja iedereen weet al een tijdje dat er uiteindelijk helemaal niks meer overblijft.
    Maar toch word er nog steedse gekocht/verkocht.
    Ben benieuwd wat het vandaag weer gaat worden.

    LOL , welke .... koopt er nu nog? haha

    Ik stel mij die vraag al van sedert de laatste emissie ,toen al was het overduidelijk dat het alle hens aan dek was en de overleveingskansen zogoed als nihil waren.
    Mag Wisje hier niet meer komen misschien? :(
  4. seveneleven 19 augustus 2015 09:09
    quote:

    Falcon2 schreef op 18 augustus 2015 20:56:

    [...]

    En ook bereid om nuttige vragen over "short zitten" te beantwoorden. Deze persoon is door de moderator niet specifiek genoemd in de column over W&W, maar van deze forumgenoten kun je vaak het snelst en het meest leren! Vandaar ook een AB van mij, evengoed onder dankzegging van Pieren (vakkundig rekenwerk), aandeeltje en een heleboel anderen, al eerder genoemd!

    Volledig mee eens. Verdere commentaar overbodig. Net zoals ff-relativeren is de rit hier voor mij gedaan.
  5. p/o 19 augustus 2015 11:35
    Gisteren werden er meer dan 14 miljoen aandelen boven de 0.16 verhandeld en met vrijdag erbij meer dan 30 miljoen tussen de 0.16 en 0.24 maar vandaag verkoopt men aan 0.08?
    Willen de shorters eerst met kleine ordertjes de koers drukken om dan massaal in te kopen, want blijkbaar hebben er nog niet veel hun posities ingedekt.

    Lucerne Capital heeft vrijdag mee gezorgd voor de stijging tot 0.24 door 1.53% van de aandelen terug te kopen.
    14 Aug 2015 Lucerne Capital Management 0,00%
    16 Jul 2015 Lucerne Capital Management 1,53%

    We zullen vandaag of de volgende dagen nog meldingen moeten krijgen van:
    2,52% Lansdowne Partners Bestaande positie
    1,92% Sunrise Partners Bestaande positie
    0,49% Denjoy Integral Fund Bestaande positie
    0,49% TT International Bestaande positie
    0,48% GLG Partners Bestaande positie
    0,47% Marshall Wace Bestaande positie
    0,47% Naya Management Bestaande positie
    0,45% BlueCrest Capital Management Bestaande positie
    0,43% Oxford Asset Management Bestaande positie
    0,41% Susquehanna International Holdings Bestaande positie
    0,41% The Children's Investment Fund Management Bestaande positie
    0,40% WorldQuant Bestaande positie
    0,38% DSAM Partners Bestaande positie
    0,34% AQR Capital Management Bestaande positie
    0,34% J.P. Morgan Asset Management Bestaande positie
    0,30% CapeView Capital Bestaande positie
    0,21% Third Point Bestaande positie
    0,19% GMT Capital Corp Bestaande positie
    0,09% Occitan Master Fund Bestaande positie
  6. zack_ 19 augustus 2015 12:17
    quote:

    Winnaar2014!! schreef op 19 augustus 2015 11:35:

    Gisteren werden er meer dan 14 miljoen aandelen boven de 0.16 verhandeld en met vrijdag erbij meer dan 30 miljoen tussen de 0.16 en 0.24 maar vandaag verkoopt men aan 0.08?
    Willen de shorters eerst met kleine ordertjes de koers drukken om dan massaal in te kopen, want blijkbaar hebben er nog niet veel hun posities ingedekt.

    Lucerne Capital heeft vrijdag mee gezorgd voor de stijging tot 0.24 door 1.53% van de aandelen terug te kopen.
    14 Aug 2015 Lucerne Capital Management 0,00%
    16 Jul 2015 Lucerne Capital Management 1,53%

    We zullen vandaag of de volgende dagen nog meldingen moeten krijgen van:
    2,52% Lansdowne Partners Bestaande positie
    1,92% Sunrise Partners Bestaande positie
    0,49% Denjoy Integral Fund Bestaande positie
    0,49% TT International Bestaande positie
    0,48% GLG Partners Bestaande positie
    0,47% Marshall Wace Bestaande positie
    0,47% Naya Management Bestaande positie
    0,45% BlueCrest Capital Management Bestaande positie
    0,43% Oxford Asset Management Bestaande positie
    0,41% Susquehanna International Holdings Bestaande positie
    0,41% The Children's Investment Fund Management Bestaande positie
    0,40% WorldQuant Bestaande positie
    0,38% DSAM Partners Bestaande positie
    0,34% AQR Capital Management Bestaande positie
    0,34% J.P. Morgan Asset Management Bestaande positie
    0,30% CapeView Capital Bestaande positie
    0,21% Third Point Bestaande positie
    0,19% GMT Capital Corp Bestaande positie
    0,09% Occitan Master Fund Bestaande positie
    The Children's Investment Fund Management ( nl.wikipedia.org/wiki/The_Children... ) de gulle gever.
    Zijn niet allemaal 'boeven', 1% voor het goede doel. dada

    uhm, bij Lansdowne verdienen ze nogal wat, www.telegraph.co.uk/finance/newsbysec...
715 Posts
Pagina: «« 1 ... 22 23 24 25 26 ... 36 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 878,71 -0,01%
EUR/USD 1,0730 +0,18%
FTSE 100 8.172,15 +0,63%
Germany40^ 17.940,90 +0,25%
Gold spot 2.302,79 -0,04%
NY-Nasdaq Composite 15.840,96 +1,51%

Stijgers

IBA
+4,13%
arGEN-X
+3,51%
Aedifica
+3,33%
WDP
+3,13%
Elia
+2,99%

Dalers

Umicore
-4,51%
Melexis
-2,92%
Proximus
-2,89%
AZELIS...
-2,39%
UCB
-2,17%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links