Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Ordina - Augustus 2015

1.010 Posts
Pagina: «« 1 ... 11 12 13 14 15 ... 51 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. DRIVER-S 12 augustus 2015 13:25
    heb een mail met wat vragen richting Ordina verzonden. De daling van 180-107 ging niet eens gepaard met super omzetten. Als Ordina ellende onder de klep zou houden, zouden ze echt wel verplicht worden om dat direct te melden m.i.

    Meest plausibele verklaring voor deze daling is m.i. het triggeren van stoplossniveau's door traders en het bijbehorende shortersgeweld. Tel hierbij op dat Ordina heeft gemeld druk op de omzet te voelen, ch11 van andere bedrijven en het verhaal voor hen is compleet. Pure speculatie.

    Alle waarderingen en discussies over de fundamentele waarde van Ordina zijn prima, maar t.o.v koersniveaus van 1,70 is er gewoon weinig veranderd. De vernieuwde kredietfaciliteit leek me juist weer prima.

    Ordina blijft een link aandeel, dat blijkt wel weer, maar ik blijf geloven in aardige cijfers en een man als Niessen, die toch ook wel iets zal moeten ondernemen komende tijd. Zijn verkoop zal afm technisch direct zichtbaar zijn, zijn aankopen minder snel. Blijven zitten zou de koers wat bodem kunnen geven.
  2. forum rang 4 Guus_Geluk 12 augustus 2015 14:43
    quote:

    Guus_Geluk schreef op 12 augustus 2015 12:22:

    Wie legt mij dit verhaal even uit?

    Niessen en Ordina hebben ''constructief overleg'' gehad, waarna de investeerder het verzoek aan de Ondernemingskamer tot het instellen van een onderzoek heeft ingetrokken. ''De enquêteprocedure is hiermee geëindigd'' aldus de onderneming.''

    www.rtlnieuws.nl/economie/home/invest...
    Niessen gaat naar Ordina om te vertellen dat hij toch wel erg veel verlies heeft.
    Niessen vond dat hij eerder ingelicht had moeten worden over de Zembla perikelen en stelt een onderzoek in.
    Vervolgens heeft Niessen een gesprek met Ordina. Wat hier besproken is weten we niet maar Niessen laat ineens wel het onderzoek varen.

    Grote vraag is nu: WAT is er besproken en WAAROM laat Niessen het onderzoek varen?
    Dit riekt ook naar voorkennis? Waarom zouden Ordina en Niessen met elkaar willen praten? Ik kan alles alleen maar verklaren als we te maken hebben met een overname die op touw staat. Maar het spel wordt nu wel smerig gespeeld. Ik ben benieuwd wat we de komende tijd nog gaan horen en wat er gaat gebeuren.
    Succes iedereen.
  3. [verwijderd] 12 augustus 2015 14:57
    Al lang geleden stelden we op dit forum vast, dat de koers van Ordina weinig relatie heeft met de fundamentele waarde. Dat kan nooit lang goed gaan. Als je niet begrijpt waarom een koers zoals die is, kun je het spel maar beter aan de grote jongens overlaten. Dat kost kleine beleggers meestal geld. Zoals nu waarschijnlijk met bijna alle forumleden.
  4. Henri Nostradamus 12 augustus 2015 15:28
    @consilleri Dat direct verplicht melden van belangrijke zaken valt wel mee in de praktijk. Want wat is belangrijk of koersgevoelig? Naar nu blijkt waren bij IMTECH al wekenlang 2 stille bewindvoerders aan de gang. Lijkt me wel van belang voor de aandeelhouders om dat bij hun aanstelling te weten. Maar denk je dat dit gemeld is? Nee dus. Volgens mij is die praktijk van stille bewindvoerders wettelijk nog niet geregeld en had het dus eigenlijk wel gemeld moeten worden. Maar er waren al wel vage geruchten daarover. Waaruit maar weer blijkt dat er altijd insiders zulllen zijn met een informatie voorsprong (die zullen wel short zijn gegaan - iemand moet de koers onder de 4 gebracht hebben toen er nog geen vuiltje aan de lucht was bij IM). Aan geruchten op de werkvloer hecht ik daarom wel extra waarde. De jongens binnen weten vaak haarfijn wat er werkelijk aan de hand is. Daarom is het wel handig om wat contacten met het personeel te hebben. Dan hoor je nog eens wat dat niet in de krant staat.

    HN
  5. [verwijderd] 12 augustus 2015 15:47
    Zeg HN, even los van alles en iedere discussie: wordt het niet weer eens hoog tijd voor een verhuizing naar het Imtech forum?! Vanwaar toch die steeds maar weer terugkerende, steeds dringender wordende behoefte om Ordina te vergelijken met Imtech?? Hou het ff lekker voor jezelf.
    PS Oww ja ik weet het weer: les 4, herken de basher.

    "Bashers liegen recht in je gezicht. Vertrouw nooit een basher. De basher zal het bedrijf vergelijken met andere bedrijven op het gebied van financiën / deals / management enz om je vervolgens te verleiden tot het appels met peren vergelijken. Onthoud dat ieder bedrijf uniek is. Als er al vergelijkingsmateriaal gezocht moet worden, doe dat dan zelf en vertrouw daarin niet zomaar op de woorden van anderen"

    Je bent werkelijk zo uit het boekje gestapt...
    en ook nog eens reclame maken voor je eigen fondsen hiero??

    Voor wat betreft Consilleri: aanwinst voor dit forum.
    Het gaat om feiten, geen halve (on)waarheden, en zeker geen geruchten!!

  6. [verwijderd] 12 augustus 2015 16:13
    Tsja Klaver, je kunt HN nu wel een basher noemen, maar je kunt er niet omheen dat hij het bij Ordina wel bij het rechte eind had in zijn voorspellingen nu ruim een jaar terug. De koers is naar onder de 1,20 gezakt en het management komt niet met oplossingen voor de problemen. Terwijl jij met je positivo praat misschien wel een paar argeloze beleggers hebt verleid tot een verlieslatend avontuur in Ordina.
  7. forum rang 4 Kompas 12 augustus 2015 16:25
    quote:

    heerhoek3515 schreef op 12 augustus 2015 16:13:

    Tsja Klaver, je kunt HN nu wel een basher noemen, maar je kunt er niet omheen dat hij het bij Ordina wel bij het rechte eind had in zijn voorspellingen nu ruim een jaar terug. De koers is naar onder de 1,20 gezakt en het management komt niet met oplossingen voor de problemen. Terwijl jij met je positivo praat misschien wel een paar argeloze beleggers hebt verleid tot een verlieslatend avontuur in Ordina.
    Alsjeblieft Heerhoek zeg, graag ff ophouden met die onzin
    Er zijn er hier en op andere fora maar genoeg die allemaal koersdoelen roepen en uiteindelijk zal er altijd wel eentje gelijk krijgen...
    Diezelfde HN die jij nu roemt riep onlangs nog te verwachten dat Imtech naar een koers van 12 Euro zou gaan in 2020. Over positivo praat gesproken zeg!!
    Ieder maakt zijn eigen beslissingen en het is geheel aan jezelf wat je met door anderen verstrekte info doet!
  8. [verwijderd] 12 augustus 2015 16:30
    @HH Ook weer een misleidende reactie op mijn woorden. Ga liever op de inhoud in..
    Iedereen weet wat er zich heeft afgespeeld rondom Ordina het afgelopen jaar, en je schat mij te hoog in voor wat betreft het bespelen van wat je noemt argeloze beleggers. Ik heb nooit een koersdoel genoemd, en een overname promoten doe ik al helemaal niet. Laat me niet lachen zeg.
    De toon van HN en ook die van jou zit toch echt in een ander hoekje, en dan druk ik mij heel netjes uit.
  9. pwpf 12 augustus 2015 16:46

    Hierbij nogmaals mijn reactie op pag.1:
    De onderstaande reactie wordt door Ordina in de concept notulen op de laatste pagina genotuleerd:

    Concept notulen AvA - april 2015

    Vreemd is het gegeven antwoord dat "Ordina heeft kennis genomen van het intrekken van het verzoek" ( tijdens de vergadering werd hierbij gesteld "zonder verder overleg" met Mont Cervin), terwijl in het, door Ordina uitgegeven persbericht van 30 maart 2015 werd gesteld dat " na constructief overleg tussen Mont Cervin en Ordina NV" het enquete verzoek is ingetrokken.

    Tijdens de vergadering wordt dus het constructief overleg met Mont Cervin ontkend; Bij het eerdere persbericht expliciet vermeld en in de notulen wordt er helemaal niets meer genoemd !??

    Waar is het management en de RvC mee bezig ?
  10. Henri Nostradamus 12 augustus 2015 16:56
    @Klaver020 Hier ben ik het mee eens: "Onthoud dat ieder bedrijf uniek is. Als er al vergelijkingsmateriaal gezocht moet worden, doe dat dan zelf en vertrouw daarin niet zomaar op de woorden van anderen" En wat dat bashen betreft. Ik waarschuw en zeg (ver) van te voren wat mijn positie en handelen zal zijn. Zo kan je dat gemakkelijk achteraf beoordelen. Ik zie dat verder maar weinig. Mijn houding heeft verder niets met bashen te maken, maar gewoon met kritisch zijn op de (non-)prestaties van een bedrijf. De meeste NL bedrijven blinken wat dat betreft nou niet echt uit. ORDI is dus geen uitzondering.

    20 augustus weten we meer wat dat bereft over het reilen en zeilen van ORDI.

    HN

1.010 Posts
Pagina: «« 1 ... 11 12 13 14 15 ... 51 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links