Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Galapagos AEX:GLPG.NL, BE0003818359

  • 26,680 26 apr 2024 17:35
  • +0,120 (+0,45%) Dagrange 26,380 - 26,800
  • 70.182 Gem. (3M) 82K

KOERS GALAPAGOS 2015

16.480 Posts
Pagina: «« 1 ... 353 354 355 356 357 ... 824 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 14 mei 2015 19:03
    Thanks hoebeet, even de tekst integraal :

    Galapagos: 'Op het grote bord op Times Square. Mooi hoor.'

    14 mei 2015 18:23
    Jan De Schamphelaere

    Galapagos tekent voor de grootste beursgang van een Europees biotechbedrijf op Nasdaq: 275 miljoen dollar. 'Een droomverhaal. Het is niet anders. Maar ik besef dat de verwachtingen groter worden.'
    Advertentie


    Het aandeel Galapagos schiet de lucht in. Het Belgisch-Nederlandse biotechbedrijf haalde vandaag 275 miljoen dollar vers geld op via een beursintroductie op Nasdaq. De grootste beursgang van een Europees biotechbedrijf op Nasdaq. En de op twee na grootste biotechbeursgang op Nasdaq ooit.
    En het kon nog meer geweest zijn. 'Het orderboek was zwaar overingetekend. Hoeveel precies mag ik niet zeggen', aldus Onno van de Stolpe, CEO van Galapagos. De aandelen werden uitgegeven aan 42 dollar of 37 euro per stuk. Het aandeel noteert intussen ver boven die prijs.
    Hoe hebt u vandaag beleefd? Is er een verschil met de beursgang tien jaar geleden in Brussel?
    Van de Stolpe: Ik was ook blij dat het in Brussel uiteindelijk gelukt was. Al was het toen met de hakken over de sloot. We hebben de start een dag moeten uitstellen en de intekenprijs moeten verlagen. Maar nu was er euforie. Investeringsfondsen met 1 miljard, 10 miljard, 100 miljard en zelfs 1.000 miljard onder beheer, waren bijzonder enthousiast. Het aandeel noteert op een record. Het orderboek was zwaar overingetekend. En de beleving is helemaal anders. Op Euronext Brussel is alles relatief ingetogen. Hier is het op zijn Amerikaans en staat Galapagos op het grote scherm op Times Square. Mooi hoor. Het is een droomverhaal. Het is niet anders.
    Wat gaat u met al die miljoenen doen? Binnenkort komt er waarschijnlijk zelfs nog 200 miljoen dollar bij als AbbVie beslist jullie reumaonderzoek verder te zetten.
    Van de Stolpe: Ik besef dat ook de verwachtingen groter worden. We moeten nu iets goeds doen met al dat geld. Kijk, in het verleden hebben we voor onze onderzoeksprojecten veel allianties gesloten omdat we niet alle kosten konden dragen. Dat pad gaan we nu verlaten. We hebben bijvoorbeeld de ambitie om het onderzoek naar een medicijn tegen een zeldzame maar fatale longziekte helemaal tot het einde te financieren en zelf op de markt te brengen. We gaan ook kijken om eventueel onderzoeksprogramma's van andere bedrijven over te nemen. Maar ik laat me niet gek maken. Laten we nu na deze periode weer even normaal doen. En de private jet (die hij gebruikte tijdens de road show) wordt weer geparkeerd.
    Beleggers moeten wel beseffen dat het niet evident is dat jullie reumamedicijn het al zo ver geschopt heeft.
    Van de Stolpe: We gaan het gewoon nog een keer even goed doen met een ander medicijn. En dat hoeft niet een te zijn met een marktpotentieel van enkele miljarden. Een half miljard of 1 miljard is toch ook al goed? Galapagos heeft een brede pijplijn. En het is inderdaad zo, dat er natuurlijk wel enkele programma's zullen mislopen. Dat zal niet leuk zijn. Niet voor ons en niet voor de aandeelhouders. Maar dat is eigen aan medisch onderzoek.
    Zowel AbbVie (30 miljoen dollar) en Johnson & Johnson (25 miljoen dollar) hebben ingetekend op de kapitaalverhoging. Wat moeten we daaruit besluiten?
    Van de Stolpe: Die vraag kwam van ons, omdat dat een duidelijk signaal zou zijn naar andere investeerders.
    AbbVie kan uw plannen om een groot farmabedrijf uit te bouwen nog steeds doorkruisen. Het kan een overnamebod lanceren, in plaats van miljoenen te betalen om het reuma-onderzoek over te nemen?
    Van de Stolpe: ik wil niet overgenomen worden. Dat heb ik hen ook duidelijk gemaakt. Ik ga ervan uit dat ze zich daar netjes aan houden.
    Ga je vieren vanavond?
    Van de Stolpe: Straks maken we met het team een helicoptervlucht over Manhattan. Daarna een museumbezoek. En vanavond een feestje. En dan terug tot rust komen en een paar dagen op vakantie.
    Bron: Tijd
  2. Staycalm 14 mei 2015 19:07
    Was vandaag niet online, maar heb een leuke beursdag gemist. Per aandeel weer € 5,50 erbij. Kunnen we weer een ijsje voor kopen later. Lees nu alle posts op dit forum, moet mooi geweest zijn om de koers live te volgen vandaag. Jammer van de onderlinge kinnesinne van sommigen, bederft wat mij betreft de pret op dit forum.
  3. [verwijderd] 14 mei 2015 19:23
    quote:

    jonas schreef op 14 mei 2015 19:02:

    Greenspan en Gala,

    Is het niet zo dat Greenspan theoretisch bezien gelijk heeft, maar dat Gala naast aandelen die puts heeft? En dan krijg je bij instorting, waarvan ik niet zeg dat dat zal gebeuren, een dubbele klap met als pleister op de wonde een premietje.

    Groet, Jonas

    Je hebt gelijk, ik heb de post van mr greenspan niet helemaal begrepen in eerste instantie.

    @??? Met ongedekt bedoel ik dat ik geen puts met lagere strikes gekocht heb, strikt formeel heb je gelijk dat het altijd ongedekt is. Met strikes van 34, 35 en 37 had ik eigenlijk puts moeten kopen een paar euro daaronder, dat lukte alleen niet met die rare spreads en toen heb ik het maar zo gelaten.

    Toch vind ik dit dus wel interessant, want er worden zaken gezegd die kloppen waar ik wat minder fel op zal reageren in het vervolg, zo wordt je toch scherp gehouden en blijf je nadenken.
  4. [verwijderd] 14 mei 2015 19:39
    www.prnewswire.com/news-releases/brya...

    from initially going for $150m to $275m is a pretty good job. I have mentioned a few times that there is plenty of money for the Biotech sector.
    It is nice however tosee that Galapagos is the largest IPO for a european company in that sector to come to Nasdaq.

    Now people will discuss if the share price will it go up or down or sideways.

    IR presentation in June
    Filgotnib 24 weeks results in July
    Abbvie decision by September of taking 0634 on or not
    Cash in the bank to promote the pipeline of galapagos.

    The road is long (2017/18 for Filgotnib?)but institutional investors have put the cash down. They can see the cash making drug when they see one.

    I bought my shares at €12.50 not too long ago. Some people on this forum were in from the beginning believing in the potential. I salute you.
    My last post on this forum for a little while.
    I might come back when we are at €100 or so.
    Enjoy.

  5. [verwijderd] 14 mei 2015 19:40

    Buffalo. Dat is nauwelijks de slotkoers hier als ik zo wat omreken. Wel 20% stijging daar, maar die dollar zit wat dwars. Echt vuurwerk zal heel laat worden zo tegen het slot en dan worden de verschillen tussen hier en daar worden vlot getrokken. Morgenochtend hier dan de bijstelling.

    Groet, Jonas
  6. BravoDelft 14 mei 2015 19:44
    Ik kijk zojuist voor het eerst in twee dagen naar de beurskoersen in mijn portefeuille; ongelooflijk wat er vandaag is gebeurt. Ik heb niet alle honderden forumberichten teruggelezen. Is de emissie de enige reden achter deze ongelooflijke koersstijging? Bij voorbaat dank voor uw uitleg
  7. mickjagger2 14 mei 2015 19:50
    quote:

    jonas schreef op 14 mei 2015 19:40:

    Buffalo. Dat is nauwelijks de slotkoers hier als ik zo wat omreken. Wel 20% stijging daar, maar die dollar zit wat dwars. Echt vuurwerk zal heel laat worden zo tegen het slot en dan worden de verschillen tussen hier en daar worden vlot getrokken. Morgenochtend hier dan de bijstelling.

    Groet, Jonas

    ???? Volgens mij is het nu rond de 45€ daar in yankeeland...

    44,91228070175439
  8. forum rang 10 DeZwarteRidder 14 mei 2015 19:51
    quote:

    BravoDelft schreef op 14 mei 2015 19:44:

    Ik kijk zojuist voor het eerst in twee dagen naar de beurskoersen in mijn portefeuille; ongelooflijk wat er vandaag is gebeurt. Ik heb niet alle honderden forumberichten teruggelezen. Is de emissie de enige reden achter deze ongelooflijke koersstijging? Bij voorbaat dank voor uw uitleg
    In de USA (vooral) is een enorme 'biotech-hype' aan de gang, waarbij de koersen van dit soort fondsen sky-high de lucht in gaan.

    Nu kunnen de Amerikanen GLPG op de Nasdaq kopen en kan GLPG eindelijk ten volle profiteren van deze hype (voor zolang het duurt).
  9. mickjagger2 14 mei 2015 19:58
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 14 mei 2015 19:51:

    [...]

    In de USA (vooral) is een enorme 'biotech-hype' aan de gang, waarbij de koersen van dit soort fondsen sky-high de lucht in gaan.

    Nu kunnen de Amerikanen GLPG op de Nasdaq kopen en kan GLPG eindelijk ten volle profiteren van deze hype (voor zolang het duurt).

    Wel ff uitleggen wat er in de pipeline zit RZW niet alles afkraken waar je zo goed in bent...
  10. [verwijderd] 14 mei 2015 20:02
    Ik zit nog na te genieten van deze dag. Wat een feest was het. Ik heb het laatste uur live zitten kijken en was verbijsterd. We gingen naar plus 8 weer helemaal terug naar plus 1 en toen weer naar plus 10 plus 14. En het feest is nog niet voorbij want in de us staat gala nog weer hoger. ....
16.480 Posts
Pagina: «« 1 ... 353 354 355 356 357 ... 824 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Weinig houvast voor beleggers in Galapagos

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links