Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel SBM Offshore AEX:SBMO.NL, NL0000360618

  • 13,990 10 mei 2024 17:35
  • -0,220 (-1,55%) Dagrange 13,990 - 14,340
  • 428.883 Gem. (3M) 544,4K

SBM Offshore - on topic - april 2015

1.151 Posts
Pagina: «« 1 ... 36 37 38 39 40 ... 58 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Spes 14 april 2015 18:00
    @FD Brazilië stelt rechtszaak tegen SBM uit.
    Het belangrijkste interne controleorgaan van de Braziliaanse federale regering zou afgelopen jaar een paar maanden hebben gewacht met de rechtszaak tegen SBM om de verkiezingscampagne van president Dilma Rousseff niet te dwarsbomen.
    fd.nl/economie-politiek/1100343/brazi...
  2. [verwijderd] 14 april 2015 18:31
    Had SBM niet een werf in Brazilïe met circa 5000 medewerkers belangen zijn over en weer. Er zal zeker geschikt worden, als er nog langer gewacht wordt gaan de eerste verjaringstermijnen.

    Wat een oud nieuws show, Taylor wordt zoals gebruikelijk ook weer genoemd bij het Quote bericht en zoals gebruikelijk weer nabij een AvA of cijferpublicatie. Morgen uitspraak over hervatting dividend zou goede statement zijn
  3. forum rang 6 gpjf 14 april 2015 20:22
    AMSTERDAM - De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) vraagt de aftredende SBM Offshore-bestuurder Sietze Hepkema voorlopig af te zien van een commissariaat bij de bouwer van olieplatforms. Aandeelhouders stemmen woensdag over zijn benoeming.
    Door Edwin van der Schoot

    nou een mooie gelegenheid om die VEB man een flinke schop onder zijn kont te geven
  4. [verwijderd] 14 april 2015 20:35
    beste vrinden-beleggers,

    vandaag weer eens heerlijk gelachen om ene Hillimie (zijn reactie over de potlood van Kelder, ook ik ken die geruchten). Maar we dwalen wel ver af van de fundamentals. Vraagje. Wat is de timeline van de schikking en vervolgens de overname?

    met vrindelijke groet,
    H. barones van V tot V
  5. forum rang 6 ff_relativeren 14 april 2015 21:29
    @ barones van V tot V,

    de timeline is een eerste periode van 180 dagen, ofwel een kleine 6 maanden, om in overleg tot een schikking te komen. Met een mogelijkheid van verlenging (tijdslengte daarvan nog onbekend).

    Je 2e vraag is pure speculatie.

    Overigens is het aanwenden van een Adellijke titel niet toegestaan voor degenen die die titel niet toekomt. Ik ben er me van bewust dat je mogelijk verwijst naar de familie Van Voorst tot Voorst.

    Ik kan me echter moeilijk voorstellen dat deze bijzondere familie zich zou inlaten met speculeren over overnames die (nog) niet bestaan. Laat staan dat ze naar de tijdlijn daarvan zouden vragen. Zij kennen immers de antwoorden op dergelijke vragen ;

    Een toekomstig bod kan er ofwel nooit komen, ofwel heel langzaam en bedachtzaam gaan om de grootaandeelhouders vooraf te overtuigen (denk aan de overname van HES Beheer), ofwel kan een dergelijke stap vrij snel gaan. In alle varianten zal een beursgenoteerd bedrijf een BAvA bijeen roepen om een bod voor te leggen. Hetzij met negatief advies, hetzij met een neutraal advies, hetzij met een aanbevolen advies. Lukt het de geinteresseerde partij na deze tijdlijn nog niet, dan is ook een vijandig bod een van de mogelijkheden.

    En zelfs dan kan het nog mislukken. Met alle gevolgen vandien voor de beurskoers van het bedrijf.

    Even terug schakelen naar de realiteit : SBM Offshore heeft enige tijd geleden een COO benoemd die over is gekomen van een Franse concurrent. Ofwel de beste man is weg gekocht, ofwel de concurrent krijgt een (ons onbekende) tijd de ruimte om bij SBM Offshore in de keuken te kijken.

    Indien variant 2, dan ligt de hypothetische vraag op tafel of deze concurrent (Technip) geinteresseerd is in onderdelen van SBM Offshore, of in de hele toko.

    Indien variant 1, dan gebeurt er verder helemaal niets. Hoop is iets moois,
    maar onbruikbaar op de beurs. Wachten op niets = dood geld.

    Het ironische hiervan, is dat een Adellijke familie geen vragen zou stellen over dergelijke materie. Die kennis hebben zij ruimschoots in huis.

    Greetzzz

  6. Betman 15 april 2015 00:16
    Ik ben benieuwd op hoeveel steun Hepkema kan rekenen tijdens de AVA voor zijn toetreding tot de raad van commissarissen. Op de steun van de VEB kan hij in ieder geval niet rekenen. Maar staan zij hier alleen in? Of zijn er meer grootaandeelhouders die hier tegen zullen stemmen? We gaan het zien..
  7. [verwijderd] 15 april 2015 07:05
    Zowaar een stuk in folha die weerlegt dat justitie onderzoek naar sbm heeft uitgesteld ten faveure van dilmas verkiezingen. Geven aan dat juist niets met taylors verklaringen is gedaan omdat als deze onjuist bleken te zijn er sowieso geen case tegen sbm meer was
    app.folha.com/#noticia/541465
  8. Sjonnie2 15 april 2015 08:07
    quote:

    Bombo schreef op 15 april 2015 07:05:

    Zowaar een stuk in folha die weerlegt dat justitie onderzoek naar sbm heeft uitgesteld ten faveure van dilmas verkiezingen. Geven aan dat juist niets met taylors verklaringen is gedaan omdat als deze onjuist bleken te zijn er sowieso geen case tegen sbm meer was
    app.folha.com/#noticia/541465
    Je link geeft helaas een errormelding
  9. Bokie 15 april 2015 08:26
    quote:

    Ferdo schreef op 15 april 2015 08:20:

    De VEB behartigt de belangen van de aandeelhouders!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Welke aandeelhouders. De shortpartijen. Ik vind dat Hepkema het prima gedaan heeft en dat hij gewoon gekozen moet worden. Ik wordt niet graag vertegenwoordigd door een organisatie die klakkeloos elk bericht van Quote serieus neemt en niet nadenkt over de toevalligheid dat het elke keer precies voor cijfers of een AVA naar buiten komt. En dat niet alleen dat het ook telkens hetzelfde verhaal is met net een ander sausje erover heen. De VEB mag wel eens vragen stellen over het afbreken van aandeelhouderswaarde van een bedrijf door dit soort acties.
1.151 Posts
Pagina: «« 1 ... 36 37 38 39 40 ... 58 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Hoog dividendrendement SBM Offshore oogt aanlokkelijk

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links