Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

aardbevingen in Groningen, een aanzet tot...

23 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. marotick 5 maart 2015 12:13
    Aardbevingen in Groningen zijn natuurlijk heel vervelend maar kunnen een enorme stimulans voor de werkgelegenheid zijn.
    De miljarden die verdiend worden met de verkoop van het gas kunnen toch moeiteloos geïnvesteerd worden in het herstel en preventie van de schades die deze bevingen veroorzaken.
    Stel je eens voor als al die beschadigde gebouwen opnieuw opgebouwd worden en natuurlijk meteen aardbevingsbestendig, wat een enorme werkgelegenheid dat geeft voor de bouw en toeleveringsbedrijven.
    Nee, kruidenier Kamp steekt dat geld liever in het begrotings tekort en onrendabele departementen, subsidies in nog niet afgeschreven windmolenparken en weet ik veel wat voor onnodige verspillingen.

    Na de 2de wereldoorlog moest Nederland herbouwd worden en dat was een enorme stimulans voor de economie. Ik heb weleens gezegd dat we eigenlijk om de 30 jaar, bij wijze van spreke, Rotterdam opnieuw zouden moeten bombarderen want dat is goed voor de economie. Natuurlijk gaan we dat niet doen maar de aardbevingen in Groningen? Eigenlijk zouden we daar dankbaar voor moeten zijn.

    Jack Marotick
  2. [verwijderd] 7 maart 2015 18:35
    Las een artikel met een oplossing.

    GRONINGEN - Zet alle 100.000 werkloze bouwvakkers in ons land in om Noord-Groningen aan nieuwe aardbevingsbestendige en energiezuinige huizen te helpen.

    Dat is de kern van het Nationaal Groninger Deltaplan van vier ondernemers. Drie van hen wonen in het bevingsgebied. Hun boerderijen in Garsthuizen en Den Ham moeten als verloren worden beschouwd. De vierde is Egbert Jan Scholtens uit Westerbork, die eerder werkte als onderaannemer voor de NAM.

    Aardbevingsbestendig

    De vier achten het haalbaar de inwoners van de negen gemeenten in het getroffen gebied in acht jaar aan aardbevingsbestendige en energiezuinige huizen en bedrijfspanden te helpen. De kosten per gemiddeld pand (inclusief scholen, zorgcentra en bedrijven) ramen zij op vier ton.

    Kosten

    De bouw van 10.000 panden kost jaarlijks vier miljard. Bijna de helft hiervan zou volgens het viertal anders opgaan aan ww-uitkeringen. Nog een miljard vloeit terug naar de Staat in de vorm van btw en loonbelasting. Uiteindelijk resteert dan nog een miljard die de Staat moet investeren in het grootschalige project.

    Bij mij hier in de krant stond ook nog dat het zou gaan in totaal om 80.000 huizen, in 8 jaar zou er dus 8 miljard ingestoken moeten worden.
    Schattigen zijn dat het aardgasveld nog 150 miljard kan opleveren.
    Gaan we ook nog wat extra doen in de sfeer van energieneutraal maken van de herbouwde huizen doen we ook nog aan de EU eisen voor wat betreft millieu, met zelfs mogelijk Europese subsidies om dit uit te voeren.

    www.dvhn.nl/nieuws/groningen/werkloze...
  3. De laatste dagen. 8 maart 2015 14:14
    Het is wachten op de eerste doden, dat zal wel binnen enkele jaren gebeuren.
    Daarnaast passen aardbevingen in het plaatje van de laatste dagen waarover Jezus sprak. Ze zullen zelfs in kracht toenemen.
    Mensen kiezen voor het geld, hebzucht etc.
    En als in Nederland er al aardbevingen komen kunnen mensen nagaan wat de rest van de wereld nog staat te wachten.
    Er staat ons 1 en al chaos te wachten.
  4. De laatste dagen. 8 maart 2015 21:55
    quote:

    Vlokkenfeest schreef op 8 maart 2015 14:27:

    Hoi laatste dagen, is de antichrist ook al op aarde?
    Die zal wel een rol gaan spelen zoals je weet maar wie het is geen idee.
    Denk dat eerst Damascus volledig vernietigd zal gaan worden waarmee de profetie van Jesaja en Jeremia vervult zal gaan worden. Vervolgens zal Iran aangevallen worden.

    De Bijbel spreekt trouwens ook niet over een inname van Damascus door de Israëlieten maar een totale verwoesting. Er zal een Godspraak over Damascus komen.

    Jesaja 17:1 Zie, Damascus wordt weggenomen, zodat het geen stad meer is het wordt een puinhoop, een bouwval.

    Jeremia 49:27 Ik zal een vuur aansteken binnen de muren van Damascus, dat de burchten van Benhadad zal verteren.

    Deze Bijbelteksten laten weinig aan duidelijkheid te wensen over. Er zal een moment komen waarin Damascus in zijn geheel zal worden weggevaagd. Deze profetie is in het verleden nooit vervuld. Hoewel Damascus in de geschiedenis dikwijls is veroverd en soms ook vrijwel verwoest, zijn er altijd mensen blijven wonen. Damascus werd telkens weer herbouwd. De stad wordt maar liefst zestig keer genoemd in de Bijbel. Eliëzer, de knecht van Abraham, kwam uit Damascus en in Damascus bracht Paulus z’n eerste dagen als bekeerling door.Ook in de Bijbel komen we veroveringen van Damascus tegen, zoals in 2 Samuel 8:6-7 (door David en de Israëlieten), delen van Jesaja 17 (door de Assyriërs), Jeremia 49:23-27 (door Babylon) en Zacharia 9:1-2 (door Alexander de Grote).

    De profeet Jeremia spreekt van een verterend vuur en dat is precies wat er gebeurt bij een kernexplosie. Volgens Jeremia 49:24-27 blijken de inwoners van Damascus aan dit oordeel te kunnen ontsnappen. ,,Ontmoedigd is Damascus, het keert zich tot de vlucht en schrik heeft hen bevangen…Hoe is de roemrijke stad verlaten…Daarom zullen haar jonge mannen vallen op haar pleinen en al de krijgslieden…omkomen.” Blijkbaar wordt Damascus eerst door Israël gewaarschuwd d.m.v. bijvoorbeeld pamfletten, radio en telefoon, zoals ook de Palestijnse inwoners van Gaza werden gewaarschuwd tijdens de oorlog met de terreurbeweging Hamas begin 2009. De mensen slaan in paniek op de vlucht. De soldaten die moeten blijven, komen om.Damascus (in het Arabisch: Dimashq ash-Sham, wat ‘noord’ of ‘noordelijk’ of ‘noordelijk land’ betekend, wordt beschouwd als één van de oudste ononderbroken bewoonde steden op aarde.De vijand van Israël scherpt zijn zwaard en spant de boog, aldus Psalm 7.Maar dat zal Israëls vijanden nog duur komen te staan.
  5. [verwijderd] 8 maart 2015 22:49
    De Tora en de Koran hebben het toch ook over de eindtijd beginnend in ook de regio van Damascus? Veel islamieten worden op dit moment "gevoerd" met argumenten die de heilige oorlog onderstrepen. Zowel een deel van de Christenen als Moslims als Joden denken dat het zo ver is.

    We zullen zien.
  6. De laatste dagen. 9 maart 2015 00:51
    quote:

    Vlokkenfeest schreef op 8 maart 2015 22:49:

    De Tora en de Koran hebben het toch ook over de eindtijd beginnend in ook de regio van Damascus? Veel islamieten worden op dit moment "gevoerd" met argumenten die de heilige oorlog onderstrepen. Zowel een deel van de Christenen als Moslims als Joden denken dat het zo ver is.

    We zullen zien.
    Dat hele midden oosten zal tegen elkaar opgehitst worden, Iran wordt op den duur ook aangevallen en Saoudi Arabie wordt er ook ingemengd.
    Volgens de bijbel leven we al sinds het verstrijken van de 7 tijden van Daniel in de laatste dagen. Toen de 7 tijden afliepen werd de Messias/Jezus koning in de hemel en werd Satan met zijn demonen uit de hemel neergeslingerd. En dat is ook te zien als we kijken wat er sindsdien is gebeurd. Vorige eeuw zijn er zoveel oorlogsslachtoffers vallen als ooit al die eeuwen ervoor bij elkaar opgeteld.
    Aardbevingen nemen toe, ziekte"s nemen toe, 1 op de 7 mensen heeft honger, allemaal dingen die Jezus voorzei wat kenmerken zouden zijn van Jezus aanwezigheid in de hemel.
    Satan weet dat hij verslagen word en doet er nog alles aan om de mensen te verleiden, wat hem ook goed lukt in deze wereld met menselijke regeringen. Ook dat er nu meer landen kernwapens hebben is een duidelijk signaal.
    De laatste dagen zullen zijn zoals die waren ten tijde van Noach zegt de bijbel, dus immoreel gedrag. Homofolie, huwelijken niet staande houden, hebzucht, eigenbelang, corrupte regeringen etc.
    We leven natuurlijk niet voor niks op aarde en wat dat betreft leven we in unieke tijden.
    De aarde bestaat al lang en de mensheid ongeveer 6000 jaar, we stammen af met zijn allen van Noach en zijn gezin ( zondvloed)
    En als je de cijfers bekijkt betreffende het aantal mensen op aarde de laatste honderden jaren kun je ook duidelijk zien dat de zondvloed heeft bestaan. De Ark van Noach die op de berg Ararat ligt en binnenkort wel een keer gevonden zal worden wanneer God dat wil. Die ligt in Noord Turkije, Iran, Armenie.
    Als mensen die op school bijbel les hebben gehad zich een beetje verdiepen erin dan zullen ze dat zelf ook moeten kunnen zien.
    Helaas zegt de bijbel ook dat steeds meer mensen niks meer met geloof te maken willen hebben en dat zien we nu ook duidelijk.
    Zelf ben ik helemaal niet gelovig opgevoed, althans...ik ben nog nooit met mijn ouders naar een kerk of dergelijke geweest. Maar Jezus stuurt in deze tijden mensen bijeen om zijn koninkrijkboodschap te verkondigen.
    Deze aarde in de huidige vorm waar mensen regeren zal zeker geen 100 jaar meer duren. Ook geen 50 jaar meer. Maar dat is gezien de wereldomstandigheden ook wel te begrijpen.
  7. 2008drama 9 maart 2015 14:50
    quote:

    De laatste dagen. schreef op 9 maart 2015 00:51:

    [...]
    en werd Satan met zijn demonen uit de hemel neergeslingerd. En dat is ook te zien als we kijken wat er sindsdien is gebeurd.

    Satan weet dat hij verslagen word en doet er nog alles aan om de mensen te verleiden, wat hem ook goed lukt in deze wereld met menselijke regeringen. Ook dat er nu meer landen kernwapens hebben is een duidelijk signaal.

    Zie je wel ik had al zo'n vermoeden maar waarom ze nu allemaal op IEX hangen,, hebben ze niets beters te doen?..

    Maar weer terug naar de realiteit. Ik vind het ook vreselijk wat er in Groningen gebeurt maar klopt het wel? In de jaren zeventig werd er veel meer gas naar boven gepompt dan nu (kuub per jaar) waarom zijn er toen geen doden gevallen en waarom nu geprognotiseerd dan wel?
  8. forum rang 9 josti5 9 maart 2015 15:34
    quote:

    2008drama schreef op 9 maart 2015 14:50:

    [...]Zie je wel ik had al zo'n vermoeden maar waarom ze nu allemaal op IEX hangen,, hebben ze niets beters te doen?..

    Maar weer terug naar de realiteit. Ik vind het ook vreselijk wat er in Groningen gebeurt maar klopt het wel? In de jaren zeventig werd er veel meer gas naar boven gepompt dan nu (kuub per jaar) waarom zijn er toen geen doden gevallen en waarom nu geprognotiseerd dan wel?
    Valt mij een tikkie tegen van een intellectueel als jij, drama -:)
    Tussen de jaren 70 en nu ligt een jaar of 40, dus 40x xx miljard kuub gas is inmiddels uit de grond gehaald - beetje leeg geworden, down there, blijkbaar ondanks alle inspuitingen...
  9. De laatste dagen. 9 maart 2015 18:25
    quote:

    2008drama schreef op 9 maart 2015 14:50:

    [...]Zie je wel ik had al zo'n vermoeden maar waarom ze nu allemaal op IEX hangen,, hebben ze niets beters te doen?..

    Maar weer terug naar de realiteit. Ik vind het ook vreselijk wat er in Groningen gebeurt maar klopt het wel? In de jaren zeventig werd er veel meer gas naar boven gepompt dan nu (kuub per jaar) waarom zijn er toen geen doden gevallen en waarom nu geprognotiseerd dan wel?
    Als je een kaartenhuis hebt kun je er ook wel wat kaarten tussenuit halen, tot het moment er komt dat het niet meer kan.
  10. [verwijderd] 17 maart 2015 16:14
    quote:

    De laatste dagen. schreef op 9 maart 2015 18:25:

    [...]

    Als je een kaartenhuis hebt kun je er ook wel wat kaarten tussenuit halen, tot het moment er komt dat het niet meer kan.


    Klopt en ik kan het ook weten, een jaar of 30 terug stond ik in de lokale krant, " het Harener weekblad" met foto als wereldkampioen speelkaartenhuis bouwen.

    PS. House of cards schijnt ten heel mooie serie the zijn, met Kevin Spacey in de hoofdrol, ik dacht te zien op Netflex.
  11. 2008drama 11 april 2015 14:30
    quote:

    josti5 schreef op 9 maart 2015 15:34:

    [...]
    Valt mij een tikkie tegen van een intellectueel als jij, drama -:)
    Tussen de jaren 70 en nu ligt een jaar of 40, dus 40x xx miljard kuub gas is inmiddels uit de grond gehaald - beetje leeg geworden, down there, blijkbaar ondanks alle inspuitingen...
    Maar krijg je nu verzakkingen door de delta met "vorig jaar" of dat er steeds minder druk ligt in de onderliggende holtes.

    Immers het kan niet alleen het wegpompen van 40 jaar zijn want dat is al voor een gedeelte ondervangen door inklinking en of inspuiten van water om het volume van het naar boven gehaalde gas te ondervangen. Ook zal er door voorgaande bevingen weer een nieuw evenwicht worden gevonden.

    Overigens raar dat dan de klappen niet exponentieel harder worden naar verloop van tijd in die 40 jaar. Ze blijven al jaren in de bandbreedte van 1 tot 3.

    Als het nu twintig jaar geleden was tussen 0 en 1 en tien jaar geleden tussen 1 en 2 en nu tussen 2 en 3.. Maar dat is niet zo. Ook had ik nog nooit gehoord dat er veel klachten waren van waardevermindering. Na 2008 zie je de berichtgeving fors toenemen. (wellicht omdat de waarde van de huizen zo is ingestort?//

    Het gaat al niet zo goed daar met vastgoed, tragisch hoor, het zal je huis maar zijn.
  12. Black pike 11 april 2015 18:48
    Er zijn onconventionele oplossingen nodig, mijn idee:
    In de eemshaven staan twee gloednieuwe centrales die met kolen gestookt kunnen worden. Pomp de CO2 die normaal in de atmosfeer wordt geloosd in het aardgasveld om de druk op peil te houden. Hiermee wordt een flinke bijdrage geleverd aan de CO2 reductie. Het gas wat hiermee wordt bespaard kan de productie wat beperkt worden totdat een evenwicht ontstaat. T.a.v. de inmiddels ontstane problemen met woningen, doe iedere bewoner een genereus aanbod: volledig herstel en een afkoopsom voor overlast of een gelijkwaardige gloednieuwe woning in de omgeving, maar niet op het gasveld. Daarmee wordt een boost gegeven aan de economie in de omgeving.
  13. [verwijderd] 11 april 2015 19:53
    quote:

    Black pike schreef op 11 april 2015 18:48:

    Pomp de CO2 die normaal in de atmosfeer wordt geloosd in het aardgasveld om de druk op peil te houden. Hiermee wordt een flinke bijdrage geleverd aan de CO2 reductie. Het gas wat hiermee wordt bespaard kan de productie wat beperkt worden totdat een evenwicht ontstaat.
    Wat je erin pompt komt er ook weer uit !

  14. Black pike 12 april 2015 14:31
    quote:

    TA-Phoenix schreef op 11 april 2015 19:53:

    [...]

    Wat je erin pompt komt er ook weer uit !

    CO2 opvangen en in gasveld stoppen (CCS) is een gangbare techniek: www.milieucentraal.nl/klimaat-en-aard...

    Stikstof toevoegen aan oude gasvelden om het laatste gas eruit te krijgen is een heel gangbare techniek: www.nam.nl/nl/technology-and-innovati...

    1+1=3!
  15. [verwijderd] 2 september 2015 11:54
    Juichende reacties na vonnis NAM

    Door André Spaansen
    ASSEN -
    De eerste reacties op het unieke bevingsvonnis voor de rechtbank in Assen waren woensdag vanuit het Groningse kamp juichend. Het complexe betoog van de rechters voorziet erin dat talloze gedupeerden ook al geld kunnen krijgen als ze hun huis nog niet hebben verkocht. Kortom: de NAM moet nu al betalen. ,,Dit is een enorm belangrijke doorbraak.’’
    Gedupeerde Werner Olde Kalter uit Pieterburen is ervan overtuigd dat er sprake is van een regelrechte revolutie. ,,Dit staat, beroep hiertegen is niet mogelijk. Dit vonnis is waterdicht’’, zegt hij zonder twijfels. ,,Alles is gewikt en gewogen door deze rechters. Ik ben hier blij mee.’’
    Olde Kalter wil samen met andere leden van de overwinnende stichting WAG nu nog een tweede rechtszaak aangaan. ,,We zijn er niet zomaar. Maar reken er maar op dat dit voor duizenden woningen, die gemiddeld 25- tot 60.000 euro schade hebben, een doorbraak is.’’
    Soms is een kwart van de waarde wat de bewoners betreft verdampt. Veel anderen zeggen dat hun huis zelfs totaal onverkoopbaar is.
    ,,Dit is geweldig te horen!’’, zegt muzikant en actievoerder van het eerste uur Ger Warink uit Loppersum, het epicentrum bij uitstek van het gaswinningsgebied, toch nog bedachtzaam in het gerechtsgebouw. ,,Want dit is veelomvattend.’’ Zijn eigen inmiddels herstelde woning van honderd jaar oud raakte eerder fors beschadigd en is al hersteld. ,,Deze zaak is zeker van groot belang voor mensen zoals mijn moeder, die door alle aanhoudende perikelen de woning in waarde zagen dalen van 400.000 tot 280.000 euro.’’
    Hoewel er nog vragen leven wat er nu in de praktijk moet gebeuren en wanneer, is de klinkende uitspraak een doorbraak, die velen niet meer voor mogelijk hadden gehouden. De rechter vindt schade door aardbevingen van zeker enige procenten sowieso aannemelijk. De NAM zal straks naar het zich laat aanzien stevig over de brug moeten komen. Warink: ,,Het betekent dat mensen zoals mijn moeder straks er veel beter uit kunnen komen. Daar zijn we blij mee en zal invloed hebben in onze provincie.’’

    www.telegraaf.nl/binnenland/24442705/...
23 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 913,07 -0,02%
EUR/USD 1,0859 -0,10%
FTSE 100 8.431,87 +0,14%
Germany40^ 18.783,00 +0,42%
Gold spot 2.419,73 +0,19%
NY-Nasdaq Composite 16.685,97 -0,07%

Stijgers

Lotus ...
+1,74%
Deceun...
+1,38%
AZELIS...
+1,37%
UCB
+1,24%
Barco
+1,15%

Dalers

TINC
-3,39%
arGEN-X
-1,68%
Orange...
-1,30%
Galapagos
-1,24%
AB InBev
-1,09%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links