Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Vopak Koninklijke AEX:VPK.NL, NL0009432491

  • 37,080 26 apr 2024 17:36
  • -0,980 (-2,57%) Dagrange 36,440 - 37,360
  • 328.206 Gem. (3M) 186,4K

VOPAK 2015

310 Posts
Pagina: «« 1 ... 4 5 6 7 8 ... 16 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Mr Greenspan 6 maart 2015 00:16
    quote:

    Novastar schreef op 5 maart 2015 23:19:

    [...]
    Mooi! Op korte termijn goed voor de koers, omdat een aantal ETFs zullen moeten kopen, maar vooral een mooi platform voor Vopak.
    Dat zal zeker de komende weken extra vraag uitlokken, er wordt al in aanloop naar die datum op geanticipeerd.
  2. [verwijderd] 6 maart 2015 08:18
    Ik had een beweging richting de 55 euro al bij de jaarcijfers verwacht. Dan maar iets later. Gisteren een fraaie eindsprint na 15 uur! Met dit soort sprongen zijn we er zo.

    In de AEX per 23 maart is prima en terecht. En 22-4 Q1 resultaten is niet lang wachten. Of kletst de koers dan weer 6% in elkaar? Volgens mij voorlopig blijvende vraag naar opslag en simpelweg stevige groei in omzet en winst in 2015 en 2016 om te beginnen. Deels al in de koers verwerkt, maar zelfs de 60 euro ligt nog binnen bereik, terwijl het risico neerwaarts te overzien is en alleen van beursgrillen lijkt af te hangen. Een blijvende koers beneden 45 euro lijkt al moeilijk denkbaar, laat staan weer een duik onder de 40 euro: behoudens totaal mismanagement, onverwachte nieuwe economische crisis en/of oorlog/terrorisme.
  3. forum rang 10 voda 14 april 2015 18:47
    Vakbonden roepen leden op werk bij Vopak neer te leggen na verlopen CAO-ultimatum

    AMSTERDAM (Dow Jones)--CNV Vakmensen en FNV Havens roepen dinsdag hun leden op om het werk neer te leggen bij Koninklijke Vopak nv (VPK.AE) nadat een overleg over een eerder gesteld ultimatum betreft de cao-onderhandelingen, is mislukt.

    In het overleg dat dinsdag plaats vond tussen de bonden en het Rotterdamse tankopslagbedrijf, bleek Vopak "op geen enkele manier bereidt om tot een resultaat te komen", aldus de vakbonden. Het was een uiterste poging om acties te voorkomen. Aanvankelijk werd door de vakbonden op 7 april een ultimatum gesteld aan Vopak toen onderhandelingen over een cao en een sociaal plan voor de circa 800 werknemers vallende onder de cao, spaak liepen. Dat ultimatum liep op 13 april om 00.01 uur af.

    De nu aangekondigde acties worden gevoerd op diverse Vopak Terminals, maar volgens de vakbonden zal het tijdstip, de duur en de locatie voor Vopak steeds 'een verrassing' zijn.

    "We zullen Vopak op die momenten met een actie confronteren welke zij het minst prettig vinden. Vanavond 14 april zal de eerste actie direct plaatsvinden."

    De vakbonden willen in de cao afspraken maken over onder meer een werkgelegenheidsgarantie, een loonsverhoging voor iedereen en reparatie van de WW. Daarnaast willen de bonden een sociaal plan, met daarin de afspraak dat er geen gedwongen ontslagen zullen plaatsvinden.

    Vopak was dinsdagavond niet direct bereikbaar voor een reactie.

    Door Marleen Groen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@wsj.com

  4. forum rang 10 voda 15 april 2015 16:02
    Vopak vakbondsacties gaan door na mislukken CAO-overleg

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Koninklijke Vopak nv (VPK.AE) wordt woensdag getroffen door aanhoudende vakbondsacties van CNV en FNV, na het mislukken van het CAO-overleg op dinsdagmiddag.

    Woensdagmiddag leggen Vopak-werknemers het werk tijdelijk neer in de op- en overslagterminal in Vlissingen, nadat dinsdagavond en -nacht al enkele uren actie was gevoerd op de Vopak-locatie Rotterdam Europoort, bevestigt bestuurder Albert van Damme van CNV Vakmensen tegen Dow Jones.

    Vopak-directiewoordvoerder Hans de Willigen zegt de acties "te betreuren". "We hebben dinsdagmiddag in het overleg met de vakbonden getracht oplossingen te vinden door aangepaste CAO-voorstellen in te brengen, maar de vakbonden wilden daar niet over praten en hielden vast aan hun ultimatum. We hopen het overleg snel te kunnen hervatten", zegt de woordvoerder tegen Dow Jones, zonder te willen aangeven hoe en wanneer die hervatting kan plaatsvinden.

    De vakbonden eisen van de Vopak-directie onder meer een werkgelegenheidsgarantie, een loonsverhoging voor iedereen en reparatie van de WW. Daarnaast willen de bonden een sociaal plan, met daarin de afspraak dat er geen gedwongen ontslagen zullen plaatsvinden.

    Volgens CNV-bestuurder Van Damme zullen de acties de komende dagen worden voortgezet. "We willen het voor de Vopak-directie een verrassing laten zijn hoe en waar deze acties zullen plaatsvinden", zegt hij.

    Het aandeel Vopak staat woensdag omstreeks 12.00 uur 0,2% hoger op EUR53,73 op een 0,7% hogere AEX-index.

    Door Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@wsj.com


  5. forum rang 10 voda 17 april 2015 15:42
    Vopak advies omlaag naar reduce bij KBC Securities - Market Talk

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Het advies op Vopak (VPK.AE) wordt bij KBC Securities verlaagd naar reduce van hold, terwijl het koersdoel omhoog gaat naar EUR46,00 van EUR45,00. Hoewel KBC positief is over het talkopslagbedrijf en verwacht dat men de outlook voor 2015 zal overtreffen, is de waardering van het aandeel aan de hoge kant met een premie van 35% ten opzichte van Vopak's historische (tussen 2005-2014) multiplewaarde van het eigen vermogen/EBITDA en een premie van bijna 25% ten opzichte van de koers-winstverhouding, aldus analist Dirk Verbiesen die geen snelle verbetering ziet van het rendement. Binnen de huidige multiples is de verwachte winstpotentie dan ook ingeprijsd, vandaar dat het advies wordt verlaagd. Omstreeks 09.30 uur noteert het aandeel 1,1% lager op EUR52,62, terwijl de AEX met 0,2% daalt. (MMG)

    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

  6. forum rang 10 voda 20 april 2015 16:20
    Vooruitblik: Hoger resultaat Vopak verwacht

    MAANDAG 20 APRIL 2015, 10:35 uur | 173 keer gelezen

    AMSTERDAM (AFN) - Tankopslagbedrijf Vopak heeft in het eerste kwartaal van dit jaar waarschijnlijk een hoger bedrijfsresultaat (ebitda) behaald dan een jaar eerder. Dat schrijven analisten van Rabobank en KBC in een vooruitblik op het tussentijdse handelsbericht van Vopak dat woensdag voorbeurs naar buiten komt.

    Rabo en KBC rekenen op een resultaat van 205 miljoen euro, tegen 180 miljoen euro een jaar eerder. Vopak heeft aangegeven voor dit jaar op een ebitda te rekenen van minstens 768 miljoen euro. Rabo en KBC denken dat Vopak een hoger resultaat zal weten te behalen dit jaar.

    Volgens Rabo profiteert Vopak van gunstige wisselkoerseffecten, de groeiende vraag naar olie-opslag en de opening van nieuwe capaciteit.

    Vopak promoveerde in maart naar de AEX-index.

  7. forum rang 10 voda 21 april 2015 16:03
    Vakbondsacties bij Vopak opgeschort na nieuw cao-bod directie

    AMSTERDAM (Dow Jones)--De vakbondsacties bij Koninklijke Vopak nv (VPK.AE) zijn opgeschort, nadat de directie van het Rotterdamse tankopslagbedrijf maandagavond een nieuw bod op tafel heeft gelegd voor een cao en een sociaal pan voor de 650 werknemers, maken bestuurders van FNV Havens en CNV Vakmensen dinsdag bekend.

    De bestuurders spreken in een persbericht van "een goed resultaat", dat ze volgende week neutraal aan hun leden gaan voorleggen. Tot die tijd worden de acties opgeschort.

    Het aanbod van Vopak houdt volgens de bonden onder meer in dat er een sociaal plan komt en dat er in de nieuwe cao geen onderscheid in inkomensverhogingen komt. Ook blijven de huidige feestdagentoeslag, persoonlijke toeslagen en overwerkregeling voor dagdienstmedewerkers grotendeels gehandhaafd.

    Door Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@wsj.com

  8. [verwijderd] 21 april 2015 18:25
    quote:

    bezinteergebelegt schreef op 20 april 2015 17:25:

    Binnen een week 4 euro af vd koers, had HAL weer geld nodig ?
    en/of lager koersdoel dan de beurskoers KBC en/of gedoe met stakingen en/of winstnemingen.

    Hoge analistenverwachtingen omtrent de Q1-cijfers van morgen. Lijkt weinig ruimte voor een onmiddellijke koerssprong (omhoog) morgen op die manier. Fundamentals moeten echter sterk zijn voor heel 2015 (en 2016 ook al?), dus moet goed komen. Een afstort zoals bij de Q4-cijfers/jaarcijfers zie ik alleen gebeuren als het echt tegenvalt, wat er bij mij niet in gaat op dit moment, of het moet weer een spelletje zijn, net als bij de jaarcijferspublicatie.
310 Posts
Pagina: «« 1 ... 4 5 6 7 8 ... 16 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Aandeel Vopak beleeft sterk kwartaal met hogere omzet en winst

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links