Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel SBM Offshore AEX:SBMO.NL, NL0000360618

  • 14,340 6 jun 2024 17:35
  • +0,170 (+1,20%) Dagrange 14,270 - 14,740
  • 689.422 Gem. (3M) 475,5K

SBM Offshore - on topic - februari 2015

1.697 Posts
Pagina: «« 1 ... 56 57 58 59 60 ... 85 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 11 februari 2015 08:35
    Môge, wat details over wat omkopers (ja, er volgt altijd meer )

    Jones)--Twee scheepsbouwers uit Singapore en drie Braziliaanse bedrijven met Japanse aandeelhouders worden beschuldigd van het betalen van steekpenningen aan het Braziliaanse staatsoliebedrijf Petrobras, schrijft Het Financieele Dagblad (FD) woensdag.

    De beschuldiging komt van een voormalig topmanager van Sete Brasil, een leasebedrijf dat apparatuur levert aan Petrobras, aldus de krant, die zich weer baseert op lokale kranten die verklaringen van deze manager aan de federale politie meldden.

    Het zou gaan om Keppel Corporation en Sembcorp Marine uit Singapore en Estaleiro Atlantico Sul, Estaleiro Enseada do Paraguacu en Estaleiro Rio Grande uit Brazilie. De laatste drie bedrijven hebben Japanse aandeelhouders.

    Eerder werd al bekend dat de Nederlandse boorplatformbouwer SBM Offshore (SBMO.AE) en het Deense containerbedrijf Maersk (MAS.YY) bestuurders van Petrobras voor tientallen miljoenen dollars zouden hebben omgekocht in ruil voor contracten, brengt het FD in herinnering. Het schandaal leidde recent tot een schikking van SBM Offshore van $240 miljoen met de Nederlandse justitie. In Brazilië is deze kwestie nog niet van tafel.

    De Braziliaanse toezichthouder, bijgestaan door externe accountants, doet momenteel onderzoek naar de vermeende corruptiepraktijken bij Petrobras. Om dit onderzoek te kunnen volgen heeft Petrobras besloten een eigen commissie in te stellen, die moet rapporteren aan de raad van bestuur.

    Onlangs stapte de hele top van Petrobras op vanwege het corruptieschandaal.

    .
  2. [verwijderd] 11 februari 2015 09:50
    Shorters kopen nu ook mensen om brazilie om toch maar hun gelijk kracht bij te zetten Veel beleggers gaan hiervan uit en verkopen op voorhand hun stukjes sbmo wat dan ook weer niet vreemd is Maar het vooroordeel wordt reeds gedaan ook al zijn er geen concrete beschuldigingen richting sbmo geplaatst....
    Diegene die nu verkopen worden alleen maar armer en storten zich op andere aandelen maar die zijn ook al uitgewerkt vanmorgen Voorbeelden ervan zijn NN DSM KPN enz.
    Natuurlijk je geldbezit met deze comedie loopt terug, en verkoopt men, als je sbmo in bezit hebt maar daar komt ook een einde aan als je long kunt blijven en de stukjes niet met een vbr zijn gekocht.
  3. Sjonnie2 11 februari 2015 10:02
    Ik heb het desbetreffende artikel waar het FD z'n informatie vandaan heeft gevonden.
    De naam van de topmanager van Sete Brasil is Barusco, inderdaad de voormalig engineering manager van Petrobras die in ruil voor strafvermindering honderd uit praat over de omkopingen die hij heeft ontvangen.
    De reactie van een van de twee bedrijven in het genoemde artikel (Keppel)is opvallend, Wij hebben niets fout gedaan want alles gaat via onze agent(Skornicki) in Brazilie.
    Blijkbaar is SBM dus niet de enige die via een tussenpersoon (Fearman) zaken heeft gedaan met Petrobras en het zou mij niets verbazen als er nog veel meer bedrijven deze constructie gebruikt hebben.

    www.offshoreenergytoday.com/keppel-se...
  4. Dutchtenor 11 februari 2015 10:13
    Heeel erg lange adem. Zou wel eens tot eind van dit jaar kunnen gaan duren. Errst Brazilie afwerken, dan nog een olieprijs stabilisering (eind 2015/2016) en in de tussentijd nog enkele opdrachten (zal ook niet 1,2,3 gebeuren). Ik hou mijn aandelen vast en voorzie pas op langere termijn een stijging. Helaas.
  5. forum rang 4 greenback 11 februari 2015 11:38
    quote:

    bramdenbosch schreef op 11 februari 2015 10:54:

    Olie weer door het putje we zitten weer onder de 50 euro.
    Niet de reden van de daling, anders zouden RDS en Fugro ook redelijk hard moeten dalen en dat valt reuze mee. Zo hard daalt olie vandaag nou ook weer niet. Het zijn de shortende partijen weer.
  6. [verwijderd] 11 februari 2015 11:43
    quote:

    greenback schreef op 11 februari 2015 11:38:

    [...]

    Niet de reden van de daling, anders zouden RDS en Fugro ook redelijk hard moeten dalen en dat valt reuze mee. Zo hard daalt olie vandaag nou ook weer niet. Het zijn de shortende partijen weer.
    Ik weet niet hoor maar ik zie een rode -3% op het olie bord staan..
  7. [verwijderd] 11 februari 2015 12:19
    dat de schortende partijen actief aan de slag zijn geloof ik graag zeker als je verwacht dat de prijs van de olie weer gaat aantrekken, dat laatste gaat met grote waarschijnlijkheid gebeuren, omdat de prijs van olie op een laag nivo staat en de vraag naar olie gaat toenemen en veel partijen er belang bij hebben om de prijs van olie richting de € 70 te brengen, los van de mogelijke overname geruchten van B.K tot nader order beleg ik met vertrouwen in olie gerelateerde fondsen SBM en Fugro en wordt niet nerveus van een koersdaling.
  8. [verwijderd] 11 februari 2015 12:48
    quote:

    greenback schreef op 11 februari 2015 12:45:

    [...]

    ik zie een -0,6% tot -1% staan. Het is afwachten tot de olievoorraden us later vandaag gepubliceerd worden.
    Voorraden zullen wellicht weinig zeggen. Raffinaderijen zullen misschien hamsteren. Belangrijker is de verkoop van fuels!

    Fuels zullen wellicht weinig zeggen. Misschien is er in het N.O weinig gereden i.v.m. de sneeuw die er ligt! Belangrijker is de Crude Oil productie!
1.697 Posts
Pagina: «« 1 ... 56 57 58 59 60 ... 85 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Hoog dividendrendement SBM Offshore oogt aanlokkelijk

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links