Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

ECB: Griekse obligaties geen onderpand meer

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

11 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 !@#$!@! 5 februari 2015 00:01
    De Griekse overheid is verantwoordelijk voor de verliezen van de Griekse centrale bank. Dus de Grieken kunnen nu geen nieuwe leningen aangaan en die kosten afwenden op de Europesche belastingbetaler zoals ze tot nu toe rijkelijk hebben gedaan.
    Zo worden ze gedwongen te onderhandelen met de Trojka.
    De ECB heeft de bevoegdheid om ook deze ELA transacties via de Griekse centrale bank te stoppen.

    Uiteraard belachelijk dat dit mag. Het is immers monetaire financiering van overheidsschulden, wat streng verboden is.
  2. [verwijderd] 5 februari 2015 00:06
    quote:

    Roel de Boer schreef op 4 februari 2015 23:20:

    "De daaruit geleverde liquiditeit komt echter van de Griekse centrale bank."

    Wie snapt het nog?
    Heel simpel.

    Griekenland is hiermee (al dan niet tijdelijk) losgekoppeld van de ECB. Deze stap kan een voorloper zijn op een grexit.

    Maar ik denk dat Griekenland zich niet in laat pakken. Want als ze geen geld krijgen dan kunnen ze niet aflossen, en drie keer raden... ze wíllen niet aflossen!

    De banken waren al door de burgers uitgekocht dus de EU-burgers kunnen straks naar hun centen fluiten.

    En als de Grieken niet aflossen, dan komen Rutte en consorten hun beloftes niet na en kunnen de koffers pakken en uit de regering vertrekken. Dat willen ze óók niet.

    Het spelletje wordt hard gespeeld en de vraag is of ze elkaar kunnen treffen of dat men met modder gaat gooien in de hoop dat de beroofde EU-burgers op de zittende EU-regeringspartijen blijven stemmen.

    De winnaars kennen we niet, maar de spelregels zijn al dusdanig gemaakt dat de verliezers al jaren bekend zijn: de EU-burgers.
  3. forum rang 6 !@#$!@! 5 februari 2015 00:13
    Schijnt dat de Griekse banken nog steeds overeind gehouden worden door de ECB en dat als Griekenland niet wil betalen, de ECB Griekse banken failliet kan laten gaan.

    Of ze dat ook echt durven ? Ik zou zeggen van niet.
    Al krabbelt V snel terug en wilt het faillissement verdoezelen via renteloze en zonder einddatum hebbende staatsobligaties.
  4. Alles kwijt 5 februari 2015 01:44
    Het had voor ons veel goedkoper geweest als de Griek gewoon failliet hadden laten gaan. Nu wordt Europa afgeschilderd als de meedogenloze boeman en de schuld van al het leed. Je zou denken dat er een vorm van dankbaarheid in onze richting zou moeten zijn voor al die honderden miljarden die we in ze gestoken hebben. Naar nee hoor. Het is net als met geld uitlenen aan familie en vrienden. Voordat je leent ben je de beste kerel van de hele wereld. Maar als je op een bepaald moment begint over terugbetaling ben je ineens een grote lul en willen ze geen vrienden meer met je zijn. Of ze kakken je alvast uit voordat je over terugbetaling kunt beginnen.
  5. Rafter 5 februari 2015 03:02
    De terrasjes rond de Acropolis zaten gister al weer vol met de opnieuw aangetrokken ambtenaren. Werktijden? Haha! Dienstverlening? Morgen! T Schijnt almal te kunnen, laat ze maar belasting betalen bij Calvijn.
    Wordt niks, was sinds 2100 jaar niks, beschavingwn kunnen diep vallen. Wat een vreseliIk lompe uitvreters, Sophocles, Archimedes, Aristoteles...wat een grafschennis!
  6. Henri Nostradamus 5 februari 2015 07:53
    Dure les voor de Europese belastingbetaler van 250 miljard euro (meer dan een half biljoen (!!!) oude harde guldens). Maar dat krijg je automatisch als niet de ijzeren wetten over de macht van het geld gerespecteerd worden maar de politiek de macht overneemt. Griekenland had natuurlijk nooit toegelaten mogen worden - maar ja - de soc. politici wilden dit zo graag (vergeet niet dat Griekenland onder Duisenberg (PvdA) tot de ECB werd toegelaten ZONDER dat ze ook maar in de buurt van de toelatingscriteria kwamen - achteraf gaven de politici toe (o.a. Juncker) dat ze wisten dat de Griekse cijfers van geen kanten klopten). De Europese burger krijgt dus uiteindelijk gewoon de rekening voor hun stemgedrag op hun bordje - zo gezien is het dus wel weer rechtvaardig. Alleen jammer en zeer vreemd dat diezelfde Europese burgers nooit hebben mogen stemmen of ze die Euro wel wilden.... (Stof tot nadenken)

    Hoe dan ook - een Grexit gaat het einde van het Europa zoals wij dat kenden inluiden. Als de Grieken hiermee zonder kleerscheuren wegkomen gaan nog vele landen volgen (Portugal next)

    HN
  7. kolenboer 5 februari 2015 09:04
    Wie maakt er zich nu druk over de Grieken. Die zijn straks lekker van de euro af en de communistische EU. Dat moet toch een heerlijk gevoel zijn. Vrij zijn, eigen baas zijn. Dat moet toch hetzelfde gevoel zijn als het vallen van de muur voor de oost Duitsers. Of het gevoel van eigen baas zijn.

11 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links