Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Tussentijds aflossen op je hypotheek is niet altijd verstandig

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. Belegde boterham 31 januari 2015 12:50
    Zou er nog je levensfase aan toe willen voegen als belangrijke reden om wel of niet extra af te lossen is je loopbaanpad/ontwikkeling. Als je midden 40 bent en je bent nog 100% gefinancierd zou ik zeker aflossen overwegen, eens je stopt met werken is het gedaan met je aftrek. Voordeel van geheel afgelost te zijn is dat je je woningforfait niet meer hoeft te betalen. Dit jaar van 0,70 naar 075% Daarnaast als je geheel afgelost bent en je zelf disciplineert om het overgebleven bedrag wat je maandelijks kwijt was aan rente, dan heb je een aardige pot maandelijks om te beleggen. Neemt niet weg dat je hier niet vroeg genoeg mee kunt beginnen - beleggen Zijn persoonlijk grootste deel van de hypo kwijt en dat voelt daarnaast ook erg lekker :-)
  2. Fritski 31 januari 2015 21:03
    Beste Maaike, Dit artikel is totale onzin. Natuurlijk kan je beter aflossen. Het gaat erom dat de opbrengst van het aflossen een zekere opbrengst is, beleggen kan alle kanten op. Verder heb je als belegger/spaarder 1,2% vermogensbelasting. Dan ook nog eens een eigen woning forfait. Maar het belangrijkste is dat je de aflossing kwijt bent het gaat niet om de rente maar om de schuld zeker als je je pensioen gaat naderen. Nog even over dat beleggen waarom denk je dat er over een bubble is in bv aandelen of de rente op staatsleningen negatief is? Daar geld in stoppen is geen goed idee langere termijn.
  3. [verwijderd] 1 februari 2015 11:16
    fritski heb jij het artikel wel goed gelezen. Als ik jou reactie lees denk ik dat jij vindt dat IEDEREEN beter WEL kan gaan aflossen en dat hier wordt gezegd dat IEDEREEN het maar beter NIET moet doen. maar het is niet zo zwart wit. Het hangt altijd van je eigen fin situatie af. dat word hier toch ook duidelijk. dus jij vindt dat iedereen beter WEL kan aflossen? iedereen moet het voor zichzelf bepalen het hangt af van ieders eigen portemonnee en kijk op de fin wereld. en die is voor iedereen weer anders, blijkt ook hier maar weer, ik ben van mening dat beleggen een slimme goede keuze is en jij blijkbaar niet, jij vindt het fijner om je schuld sneller a te lossen, dat is natuurlijk prima maar je kunt niet zo zwart wit zeggen dat je NATUURLIJK beter af kan gaan lossen. enkel en alleen omdat JIJ Dat een betere keuze vindt.
  4. [verwijderd] 3 februari 2015 12:04
    fritski; Ik ben z'n persoon die (hoewel hij het wel kan) kiest om mijn Hypotheek niet af te lossen. Rente + Inflatie + vermogensrendementsheffing zijn lager dan de opbrengsten uit beleggingen (koerswinst + dividenden) Door nu af te lossen ontneem ik mezelf dus (potentieel) rendement. Ik snap de gemoedsrust die het geeft om hypotheek vrij te zijn maar rekenkundig gezien is het voor mij minder voordelig. Als de rente ooit weer flink stijgt en de economie topt ga ik het heroverwegen!
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 887,44 +0,99%
EUR/USD 1,0762 +0,34%
FTSE 100 8.213,49 +0,51%
Germany40^ 18.017,10 +0,67%
Gold spot 2.301,75 0,00%
NY-Nasdaq Composite 16.156,33 +1,99%

Stijgers

Umicore
+6,53%
IBA
+4,89%
SYENSQO
+4,27%
Proximus
+3,65%
Barco
+3,53%

Dalers

bpost
-5,07%
Aperam
-4,56%
Ontex
-2,47%
Kinepolis
-2,08%
Galapagos
-1,32%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links