Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

imtech weekdraadje 13 t/m 17 oktober 2014 (Stilte voor de storm?)

1.508 Posts
Pagina: «« 1 ... 38 39 40 41 42 ... 76 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 15 oktober 2014 16:12
    quote:

    ff_relativeren schreef op 15 oktober 2014 15:44:

    @ Pieren,

    met alle respect. Ik zie geen enkele reden waarom het aandeel op € 0,035 moet blijven staan als 99,2% van alle aandelen (60 miljard stuks uit 60,5 miljard totaal) straks op € 0,01 in de markt wordt geplaatst. Ongeacht of die aandelen nu bij particulieren terecht komen of bij de banken blijven liggen.

    Het rekenkundig gemiddelde geeft geen enkele aanleiding op een waardering van een factor +250.

    @ff_relativeren
    Als je uitgaat van 60 miljard aandelen, en een normaal funktionerende Imtech, dan lijkt een beurswaarde van 1,5 miljard niet onlogisch. Dat is wel 2,5 ct per aandeel. Het huidige aandeel is ex-claim genoteerd. Wat straks veranderd is het verhandelbare aantal aandelen. Ik sluit niet uit dat de huidige koers op de boarden blijft staan. De claim gaat dan ook nog hoger noteren!
  2. forum rang 6 ff_relativeren 15 oktober 2014 16:19
    @ Ritageld,

    1. Ik ga niet uit van 60 miljard aandelen, maar van 60,5 miljard aandelen.
    2. 99,2% daarvan wordt in de markt gebracht op € 0,01.
    3. Er is geen enkel rekenkundig gemiddelde dat 99,2% op 0,01 naar 100% op 0,03 brengt.
    4. Ik ga niet uit van een normaal functionerend Imtech. De kwartaalverliezen zeggen genoeg.

  3. [verwijderd] 15 oktober 2014 16:21
    quote:

    ff_relativeren schreef op 15 oktober 2014 16:19:

    @ Ritageld,

    1. Ik ga niet uit van 60 miljard aandelen, maar van 60,5 miljard aandelen.
    2. 99,2% daarvan wordt in de markt gebracht op € 0,01.
    3. Er is geen enkel rekenkundig gemiddelde dat 99,2% op 0,01 naar 100% op 0,03 brengt.
    4. Ik ga niet uit van een normaal functionerend Imtech. De kwartaalverliezen zeggen genoeg.

    Waarom nu kopen als de stukjes straks nog maar 0,01 kosten, hoe simpel kan het zijn om nog even wat geduld te hebben..........
  4. [verwijderd] 15 oktober 2014 16:23
    quote:

    Andre E schreef op 15 oktober 2014 15:30:

    [...]

    Je kunt toch naar de waarde van de claims kijken. Die staan op 3,5 cent. Ze zouden gezien de koers van het aandeel (ook 3,5 cent) op ongeveer 29 cent moeten staan. En ik ben nu geen short man want ik heb 40.000 claims gekocht op 0,10. Al spijt genoeg van overigens.
    Dat laatste is helemaal geen probleem (Kijk ook maar in dit forum,zitten veel short mensen die hebben juist (heel vreemd) claims gekocht,niet om
    mee te doen met de emissie,maar gewoon voor de handel,komen met allemaal opmerkingen dat de mensen niet aandelen moeten handelen maar claims kopen.)
    (dus je bent de enige niet short die hier loopt te vloeken hoor (hebben nog een groot aantal meer gekocht,terwijl die juist beter moeten weten)
    (haha ik heb vermoeden wie nu meelezen)

    Ik ga maar niet op de s.g. waarde in omdat je ziet dat heeft geen zin.
    Zie het zo, heel veel kleinere beleggers zitten in die Imtech ,die krijgen nu een claim in grote aantallen omdat ze niet willen (en misschien ook niet kunnen want zelfs een paar duizend loopt al aardig op) hebben die de overbodige claims verkocht die ze gratis kregen,en doen zo met een vierde van dat aantal mee zodat ze geen verwatering hebben.
    Dus zeg iemand die er 4000 van heeft gekregen doet er 3000 van weg en
    verzilvert er 1000 met de claim.
    (sterker ze zien die claims helemaal niet als handel)
    De handel zit te berekenen hoeveel die claim waard is ,maar vergeet waarom zou iemand die claim willen kopen,als de handel zelf al geen
    claimrechten wil hebben of uitoefenen want dan lag het natuurlijk helemaal anders,maar ik neem aan dat jij dat ook al niet wilt dus waarom zou een andere handelaar dat dan wel doen?.

    Ik kan je niet helpen aan een goede tip behalve deze(voor wat hij waard is).
    Tip probeer te verkopen voor eind van de week (veel weten dat niet, maar
    kunnen dan niet tot dinsdag avond de claim verzilveren en hebben er dus niets meer aan ,dus dat word gedwongen dump)




  5. [verwijderd] 15 oktober 2014 16:31
    Veel redeneringen hier zitten op het volgende niveau:

    als een aandeel 0,01 noteert zorgt een stijging van 1 cent voor 100% winst
    na een Reverse Split (1:100) noteert het aandeel 1,00

    en als het aandeel dan 1 cent stijgt, is de winst maar 1% in plaats van 100%, dus
    we worden als kleine aandeelhouder bestolen.

    hahaahahahaahaha.

    Ga nou gewoon eerst allemaal die prospectus (de financiele bijsluiter, zal ik maar zeggen) lezen, en vooral het hoofdstukje over risico's.

    Als je die gelezen hebt, dan maakt het helemaal niet meer uit of je rekenfouten maakt. Maar dat is natuurlijk ook maar een mening van iemand die zich net een weekje intensief in onderliggende materie heeft verdiept. Maar ik vermaak me wel. Ga allen zo door, het is leuker dan TV kijken.
  6. [verwijderd] 15 oktober 2014 16:38
    Iedereen op dit forum heeft het over Manipulatie van de koers van Imtech en de claims en volgens mij klopt dit ook. Vreemd is dat Euronext roept dat er niets vreemd is gebeurt met de koersen, maar die zijn natuurlijk niet echt onpartijdig. Het is mij helemaal duidelijk dat in dit manipulatie spel van grote professionele spelers wij als particulieren helemaal niets te zoeken hebben! Een onderzoek heeft uitgewezen dat particuliere beleggers alleen maar geld toeleggen op de beurs en tevens bleek uit dat onderzoek dat veel particuliere beleggers zeggen dat beleggen iets oplevert terwijl dat niet de realiteit is. Het beleggen van 10 jaar geleden bestaat niet meer, alleen speculanten en professionele partijen kunnen nog iets verdienen en vaak ten koste van particulieren!
  7. [verwijderd] 15 oktober 2014 16:54
    quote:

    gluup schreef op 15 oktober 2014 16:31:

    Ga nou gewoon eerst allemaal die prospectus (de financiele bijsluiter, zal ik maar zeggen) lezen, en vooral het hoofdstukje over risico's.

    Als je die gelezen hebt, dan maakt het helemaal niet meer uit of je rekenfouten maakt. Maar dat is natuurlijk ook maar een mening van iemand die zich net een weekje intensief in onderliggende materie heeft verdiept. Maar ik vermaak me wel. Ga allen zo door, het is leuker dan TV kijken.
    Risico's? Maar die zijn toch verschrikkelijk,iedereen weet toch dat het hele bestuur en de raad van commissarissen aan salaris van bijna een miljoen niet meer genoeg hadden en daarom een 40% salaris verhoging
    namen, omdat het niet goed ging met Imtech en dat een risico inhield!
    Kijk dat heet indekken voor risico's!
    En nog maar een maandje geleden kreeg de Baas "van de Aast" gelukkig nog
    een bijbaantje als commissaris van de NS om zijn hersens wat te verzetten
    en ontspanning,je moet natuurlijk wel naar de toekomst kijken en dan moet je bij zo een slecht lopend bedrijfje als Impech toch wat bij verdienen en straks krijg je nog de schuld ook,kijk eens als CEO van de NS dat is pas wat.



  8. [verwijderd] 15 oktober 2014 16:55
    quote:

    gluup schreef op 15 oktober 2014 16:41:

    Een hobby mag wat kosten toch ;-)
    Precies! Voor veel mensen is het gewoon een gokspelletje maar dan waar je zelf wat invloed op hebt. Als er een keer winst is geeft dat veel plezier en verliezen worden vergeten.

    Mijn advies blijft altijd voor de particulier: beleggen is alleen voor lange termijn. Als je geld overhebt, stop dan elke maand een vast bedrag in een goed gespreid fonds of tracker en blijft dit minimaal 20 jaar doen. Geld dat je binnen een paar jaar nodig hebt kun je beter niet beleggen., tenzij je het een leuke hobby vindt of goed weet hoe je de risico's kunt beheersen.
  9. [verwijderd] 15 oktober 2014 16:58
    quote:

    Andre E schreef op 15 oktober 2014 15:47:

    [...]

    Ja maar ik ben bang dat de claims op 0 eindigen. Ik heb het gevoel dat de markt Imtech inmiddels negatief waardeert ( minus 120 miljoen) En ga er maar vanuit dat de koers van Imtech zo wie zo richting de 1 cent gaat. Iedereen inclusief degene die mee gaan doen met de emissie zijn weer de sigaar. Er gaat 600 miljoen nieuw geld naar toe en ik denk dat de beurswaarde richting de 480 miljoen gaat. Claims gaan op 0 eindigen helaas ( heb er zelf ook 40.000 gekocht op 0,10)
    Zoals ik het zie was de marktkapitalisatie van IM (pre-claim) de waarde van de call-optie op survival. Reeel gezien was imtech failliet, maar ook out the money opties hebben een waarde. Nu (er middels de claimemissie) wat schuld wordt omgezet in eigen vermogen is de optie in the money gekomen en dus kan in die redenering de marktkapitalisatie in theorie lager worden dan het opgehaalde bedrag.

    Hoe een en ander in werkelijkheid gaat lopen moeten we nog maar zien; zowel in het aandeel als in de claim hebben we de meest gestoorde bewegingen voorbij zien komen. Zelf heb ik het vermoeden dat mensen die de claim uitoefenen daar best nog wel wat uit moeten kunnen kloppen (als ze snel zijn), maar ik voel niet de behoefte dat risico te nemen.

    Fundamenteel gezien gaf de 8-maands update m.i. niet veel hoop op een spoedige verbetering; het geld zal voorlopig de tent uit blijven stromen.
  10. [verwijderd] 15 oktober 2014 17:19
    Mijn advies zou zijn, schrijf in voor aandelen Imtech door uitoefening van de claims en wacht daarna een half jaartje zodat de rust weer is teruggekeerd. Mijn bijna 40 jarige ervaring met beleggen (niet met speculeren) leert dat de koers bijna altijd stijgt na de afronding van een claimemissie.
  11. [verwijderd] 15 oktober 2014 17:20
    Ik zie dat eind augustus de nettoschuld 1.15 miljard was. Tel daar de lopende verliezen bij op en trek daar de boekwinst op terug te kopen schulden en de netto-opbrengst van de claimemissie van af, dan kom ik grofweg op een resterende nettoschuld van 600 miljoen euro of wat meer.

    De omzet op jaarbasis (8mnd * 1.5) is pakweg 3.8 miljard (met een dalende tendens). Als je heel royaal bent (en zo'n koper ga je niet vinden vrees ik) reken je 0.3x die omzet. Dat geeft een enterprise value van circa 1.15 miljard. Trek daar de nettoschuld van 600+ miljoen van af, houdt je 550 miljoen over als maximale market cap. Dat is dan in een m.i. optimistisch scenario, waarbij geen rekening wordt gehouden met de (forse) lopende verliezen.

    Met andere woorden, ik blijf er (fundamenteel gezien) liever af.
  12. [verwijderd] 15 oktober 2014 17:21
    Toch even een vraagje (en een kleine schets over, naar mijn idee, de situatie) over de aanpak van de claims, stel dat je daarvoor in zou willen schrijven:

    Wanneer je 10000 claims koopt/voor inschrijft dan betaal je daar op dit moment 100 euro voor, deze 10000 claims worden omgezet in 10000 aandelen a 0.01 euro.

    Vervolgens zullen mensen zich wellicht rijk rekenen maar dan komt de Reverse Split langs waarbij (bijvoorbeeld, ik heb hogere splits gehoord) 100 aandelen tot 1 aandeel staat waardoor de eerder gekochte 10000 aandelen naar 100 worden omgezet en de koers 1 euro wordt.

    Dit zou betekenen dat het voor een particuliere belegger, zoals ook al eerder hierboven aangegeven, totaal niet interessant is om voor de claim in te schrijven aangezien we dan met zijn allen weer in hetzelfde schuitje zitten wanneer de koers daalt.

    Maar wat als je op dit moment aandelen in Imtech koopt, wat gebeurt hiermee? Zitten we op dit moment al op de 60 miljard aandelen of is het zo dat wanneer ik nu 1000 aandelen Imtech koop a 0.03 euro deze worden opgeblazen naar 1000x100 aandelen om vervolgens weer te krimpen? Dit lijkt mij zeer onwaarschijnlijk en ik zou hier graag iets meer duidelijkheid over hebben.

  13. [verwijderd] 15 oktober 2014 17:25
    quote:

    Skygg schreef op 15 oktober 2014 17:21:

    ...

    Maar wat als je op dit moment aandelen in Imtech koopt, wat gebeurt hiermee? Zitten we op dit moment al op de 60 miljard aandelen of is het zo dat wanneer ik nu 1000 aandelen Imtech koop a 0.03 euro deze worden opgeblazen naar 1000x100 aandelen om vervolgens weer te krimpen? Dit lijkt mij zeer onwaarschijnlijk en ik zou hier graag iets meer duidelijkheid over hebben.

    er word niks opgeblazen die deel je alleen door 100 dus tien stuks a 3 euro = 30 euro totaal en klaar voor direct 66% verlies naar 10 euro
  14. [verwijderd] 15 oktober 2014 17:31
    quote:

    giefmoney schreef op 15 oktober 2014 17:25:

    [...]

    er word niks opgeblazen die deel je alleen door 100 dus tien stuks a 3 euro = 30 euro totaal en klaar voor direct 66% verlies naar 10 euro
    Top, bedankt voor de info giefmoney. Dan was mijn conclusie vandaag correct om op dit moment geen interesse te hebben in Imtech :)
1.508 Posts
Pagina: «« 1 ... 38 39 40 41 42 ... 76 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 911,91 +0,14%
EUR/USD 1,0790 +0,17%
FTSE 100 8.414,99 -0,22%
Germany40^ 18.729,10 -0,23%
Gold spot 2.336,77 -1,01%
NY-Nasdaq Composite 16.388,24 +0,29%

Stijgers

Proximus
+2,17%
Ontex
+2,06%
Solvay
+1,96%
Recticel
+1,63%
Orange...
+1,42%

Dalers

Cofinimmo
-9,06%
KBC Groep
-3,84%
Tessen...
-1,80%
arGEN-X
-1,64%
Brederode
-1,40%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links