Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

ZON 200.000 klanten

35 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 7 januari 2004 20:10
    Zon heeft 103.000 klanten aangesloten heb ik op dit forum gelezen, nu duurt het 3 tot 6 weken voordat je bent aangesloten, Het is natuurlijk heel goed mogelijk dat ZON er in de laatste weken,Sinterklaas/kerst, nog 25 tot 50 duizend nieuwe abonees erbij heeft gekregen? Misschien durven ze daarom hun,doelstelling 200.000 abonees eind 2004 vol vertrouwen af te
    geven. Dit leek ambitieus, maar als je het zo bekijkt kunnen ze er misschien nog wel dik overheen?

    Wat denken jullie hiervan?

  2. [verwijderd] 7 januari 2004 20:18
    Ls,

    Als ik heel eerlijk ben denk ik dat ze die 200.000 aansluitingen op hun sloffen halen. Neem alleen dit maar eens mee: Draadloze 802.16-technologie haalt 70 mbps over 50 kilometer. De technologie waar WLL op draait. KPN wil niet voor niets asap 100% dekking in Nederland.

    En ga nu eens nadenken over de functionaliteit van WLL. Internet, telefoon, tv, radio. Bedenk maar eens wat met nu betaald aan abonnementskosten voor tv/radio, telefoon en internet. Als ik het ruw schat dan kost mij dat ongeveer 75,00 per maand. Als ik daar 30,00 of 40,00 op kan besparen dan is mij dat veel waard. Dat is een segement waar Versatel denk ik heel, heel veel aansluitingen vandaan gaat halen. Ten koste van ................. Jawel KPN.

    Groet,
    Evert
  3. [verwijderd] 7 januari 2004 20:24
    Als ze de klant serieus nemen en een keer iets doen aan hun newsservers en veel te hoge ping's dan halen ze die 200.000 makkelijk, sterker nog als ze hun newsservers flink opkrikken en een dienst ala xs4all kunnen aanbieden die goedkoper is halen ze makkelijk de 500.000 dit jaar, maar helaas het enige wat ze tot nu toe antwoorden is :

    Geachte heer/mevrouw ,

    Bedankt voor uw email.
    Het antwoord van Zon op uw email is:

    Wij bieden geen ondersteuning voor de newsservers van Zon en Versatel. Er zijn verschillende bedrijven die abonnementen aanbieden om toegang te krijgen tot newsservers met binaire bestanden.

    Met vriendelijke groet,
    Zonnet Nederland.
  4. [verwijderd] 7 januari 2004 20:28
    Beste Frans,

    Speel dat via een ander niveau. Direct naar Lazar. Mensen op het nieau van ene helpdesk waar jou mail binnenkomt kunnen daar helemaal niets mee en je krijgt een sort standaard antwoord terug.

    Mijn advies is op een niveau neer te leggen waar strategisch naar bepaalde zaken wordt gekeken. Zoeken naar een mailadres op de site van Versatel en niet op Zonnet.

    Groet,
    Evert
  5. [verwijderd] 7 januari 2004 20:28
    Een Xpat ondersteuning zou ook niet verkeerd zijn aangezien ze zo een beetje de enige provider zijn die het niet heeft.

    Ik heb veel vertrouwen in versatel en net zoveel aandelen, ze moeten echter de klant serieus nemen nu ze groter worden want ze zijn anders ook weer net zo snel vertrokken.
    Dus komop versatel doe wat aan je newsservers en xpat en dan zul je zien dat de forumns vol negatiefs over zonnet verdwijnen, nu de klant serieus nemen = de klant binden voor nieuwe diensten.
  6. [verwijderd] 7 januari 2004 20:32
    Alegis,

    Ik heb anouska al een mailtje gestuurd en het antwoord gekregen dat ik contact moest opnemen met de helpdesk van zonnet.

    Het jammere is dat er forumns vol staan met negatiefe dingen over zonnet en er veel mensen weer opzeggen en dat is toch niet wat versatel wil.
    Ze moeten gewoon een miloentje investeren in het serverpark en iedereen is weer gelukkig, sterker nog de klanten zullen toestromen als ze goede newsservers hebben draaien.

  7. [verwijderd] 7 januari 2004 21:14
    Xpat is een standaard om van binariegroepen files te downloaden zonder de headers binnen te halen.
    Aangezien zonnet het niet ondersteund moet je dus eerst alle headers binnenhalen van een server wat zo een 2 uur kan duren voordat je files kunt downloaden.
    Je bent al snel zo een 100 mb kwijt met het binnenhalen van de headers die je anders niet zou hebben aangezien je dan direct aangeeft wat je wilt downloaden.

    Voorbeeld:
    Je stelt n X-Pat in on lord of the ring te downloaden, de download start gelijk zoals bij xs4all, deamon, chello, @home enz enz.
    Bij zonnet echter moet je eerst de headers binnenhalen van alles, dan de files zoeken en dan kan je pas downloaden.

    De enige die trouwens helemaal geen binarie-support oftewel newsgroepen heeft is tiscalli, ze zijn wel snel maar een beetje downloaden kun je dus niet en de klanten rennen daar dus als lemmingen weer weg en dat is logisch.
  8. deef- 7 januari 2004 21:16
    Hoe weet je dan welke posts je moet binnenhalen? Haal je deze van ftd of iets dergelijks? Ik gebruik de euronet newsserver, erg goed erg snel met mijn 8 mbit BBned adsl verbinding. Helaas is de Surfnet newsserver erg slecht.

    Ik denk dat je het niet moet overschatten, hoeveel gebruikers zitten nu vanaf de newsserver te downloaden... Ik denk niet dat dat er heel erg veel zullen zijn.
  9. [verwijderd] 7 januari 2004 21:40
    Geertn,

    Je moet het zeker niet onderschatten alleen de diensten voor leken (ftd, tnt enz.) hebben al bijna 100.000 leden.
    Jan met de pet begint het echter ook te ontdekken en dat is 1 van de redenen waarom adsl een gigantische vlucht maakt aangezien iedereen nu zo een beetje films en mp3's zit te downloaden helaas.

    Een goede newsserver is zoals je weet voor een heleboel mensen super belangrijk, Als zonnet een goede aanbiedt dan heb je gigantisch veel overstappers van b.v. @home en chello.

    De HOGE PING moet je ook niet onderschatten, het probleem met die ping is dat je bijna geen online games kunt spelen en dat wordt zeker in de toekomst een geweldig grote doelgroep.

    Waarom versatel geen xpat ondersteund ? ik weet het niet want het kost ze zelf ook gigantisch veel extra verkeer.
  10. deef- 7 januari 2004 21:55
    Ik weet toevallig dat versatel een tijdje een nieuwsserver bij Euronet heeft gecolocate. Dit was niet zo'n succes, weet niet waar ze em nu draaien. Geeft wel aan dat het geen hoge prioriteit had.

    Denk dat de meeste mensen Kazaa of iets dergelijks gebruiken. Een lage latency is inderdaad wel handig... maar is dit een probleem bij versatel dan?
  11. [verwijderd] 7 januari 2004 22:28
    Ik begrijp je frustraties en ik ben ook niet altijd tevreden over mijn snelheid/ping en kwaliteit van mijn adsl verbinding bij Versatel.

    Echter begrijp ik niet waarom jij het erg vindt als je veel moet downloaden bij Versatel. Dit doen ze juist zodat al die mensen die per MB betalen met Budget lekker leeggeklopt worden en als die dan beseffen dat ze beter een fair use policy abonnement kunnen nemen dan is het toch altijd weer een gedoe om over te schakelen en blijven ze gewoon bij VErsatel joh ;-)
  12. [verwijderd] 7 januari 2004 23:19
    Ls,

    En dit sluit perfect aan bij iets wat Rabo Securities als enige eerder heeft beschreven en volgens mij door de meeste wordt onderschat. Dit gaat volgens mij een enorme impact op de markt hebben. Koppel de techniek van WLL er aan vast en KPN staat buitenspel.

    Bron: Rabo Securities 9 oktober 2003

    Bundled product is a new source of revenues
    Currently, all the attention goes to the exploding growth in ADSL. Many are unaware that this broadband connection can also be used for voice. Versatel will launch this bundled product (voice and data) in the Netherlands in the first half of 2004. This means that a customer does not need a subscription with KPN anymore and can do all its telephone and Internet business with Versatel. In certain cities in Germany (Recklinghausen, Wüppertal), Versatel has just started such a bundled product for EUR 49 per month and the subscriber uptake is encouraging (>5K in one quarter in a very small footprint). We expect that the uptake of this new service can show similar growth patterns as the ADSL market. If in 2004 Versatel can attract 30K new subscribers to this service and 30K are existing ADSL subscribers, this new service can already bring in close to EUR 30m in extra annual revenues, with healthy estimated EBITDA margins of 30-40%.
  13. [verwijderd] 7 januari 2004 23:35
    DAt is heel simpel Geert,

    vanaf Q1 2004 is Voice over IP voor particulieren beschikbaar. Komt hoe dan ook een Persbericht over. Dit gaat een gemiddeld huishouden een besparing van ongeveer 30% op de telefoonrekening opleveren. En 30% is heel veel. Als ik 30% op mijn telefoonrekening kan besparen dan zet ik vandaag nog een handtekening. Kan ik dan weer aandeeltjes Versatel van kopen.

    Groet,
    Evert
  14. [verwijderd] 7 januari 2004 23:52
    Evert,

    Sorry, maar ik wil wel ff vermelden dat Priority ook vrij goedkoop is.
    Het abonnement is 12,56 per maand, gebeld is er b.v. 58 min voor 2.07.
    Moet dan nog wel 19% BTW bij.
    Voor het mobieltje ziet het er iets anders uit, heb Telfort 500, kost per maand 7,50 en 5,00 voor die 500 minuten, andere nummers kosten meer geld.
    Hier had ik afgelopen maand 17min voor 2,41. + 19% BTW.

    Beide hebben natuurlijk ook 'n nadeel.
    Je kunt alleen met de vaste naar ook Priority in het goedkope tarief.
    Met de mobiel naar Telfort en vast is de eerste 500 minuten gratis, als toestel had ik de Siemens S55 gekozen, contract 24 maanden.

    Voordeel van dit besluit is.
    Je bent altijd en overal bereikbaar, en je kan ook altijd iedereen bereiken.

    Hopelijk heb je er iets aan ?

    mvrgr Wiedewa
  15. [verwijderd] 7 januari 2004 23:56
    voor extra downloaden betaal je niets voor 250 mb, daarna maximaal 10 euro, dus totaal is dit maximaal 25 euro plus zontel belkosten uiteraard!
    Ik vind eerlijk gezegd dat ik nooit hoef te wachten of dat iets lang duurt.
    80% van de gebruikers van zon-breedband-budget haalt de 250 mb per maand niet. groetjes stefan
35 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 882,27 -0,04%
EUR/USD 1,0718 +0,21%
FTSE 100 8.147,03 +0,09%
Germany40^ 18.128,90 +0,06%
Gold spot 2.333,41 -0,11%
NY-Nasdaq Composite 15.983,08 +0,35%

Stijgers

VGP
+3,77%
Xior
+3,18%
Fagron
+2,48%
Recticel
+2,31%
Solvay
+2,22%

Dalers

Orange...
-2,35%
Proximus
-1,42%
Barco
-0,92%
UCB
-0,80%
Umicore
-0,57%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links