Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Imtech weekdraadje van 8 t/m 12 september 2014.

1.095 Posts
Pagina: «« 1 ... 44 45 46 47 48 ... 55 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. pieren 11 september 2014 20:45
    quote:

    unisex schreef op 11 september 2014 20:29:

    Trouwens, zou er een kans zijn dat men de rs en exclaim in één keer doet? Wordt zenuwachtig van deze aantallen.. Upc all over again
    Zou best kunnen, dan moeten ze het heel netjes gaan uitleggen. Je moet er niet te moeilijk over doen. In elk normaal geval ga je met jouw positie gewoon geld verdienen. Risico zie ik vooral dat Euronext haar eigen regels niet begrijpt en gekke dingen doet. Een claim emissie is echt standaard werk en goed te managen (door die aandelen te verkopen in de veiling). Groeten en fijne avond,
  2. [verwijderd] 11 september 2014 22:13
    quote:

    pieren schreef op 11 september 2014 20:45:

    [...]
    Zou best kunnen, dan moeten ze het heel netjes gaan uitleggen. Je moet er niet te moeilijk over doen. In elk normaal geval ga je met jouw positie gewoon geld verdienen. Risico zie ik vooral dat Euronext haar eigen regels niet begrijpt en gekke dingen doet. Een claim emissie is echt standaard werk en goed te managen (door die aandelen te verkopen in de veiling). Groeten en fijne avond,
    Pieren, heb jij ooit bij Optiver gezeten..?

    Unisex is dan niet gehedged voor zijn call tijdens de claim emissie toch? Hij heeft dan te weinig stukken in zijn portfolio.
  3. MaranV 11 september 2014 22:42
    quote:

    Ceh schreef op 11 september 2014 08:04:

    [...]

    Hartelijk dank MaranV. Duidelijk.
    Stel nou dat binnenkort de keurs van 60 cent gaat halen en dat ik 9000 aandelen voor 60 ct. verkoop en 3000 overhoud.
    Ik wel dan mee de claimemissie meedoen en ga de claims a bijvoorbeeld 50ct verzilveren. Maak ik kans op winst?
    Na de claimemissie wordt de koers 1,-

    Hoe reëel ben ik nou aan het denken?
    Beetje late reactie maar beter dan nooit :)

    Ik reken er niet op dat Imtech binnen 2 jaar al winst gaat draaien en ik verwacht dan ook dat de koers na de emissie ergens rond 10 a 20 cent (reverse split even niet meeberekend) gaat hangen, die 1 euro (zal wel 10 of zelfs 100 euro worden na de reverse split) verwacht ik niet binnen 5 jaar.

    Het is gewoon zo`n vervelend verhaal bij Imtech, niemand weet hoeveel winst er echt is gemaakt toen de boekhouding gefraudeerd werd. Je kan je dus ook nergens echt op baseren, behalve op het feit dat de winstmarges na een half jaar werk nog geen meter zijn opgeschoten.

    Als je bereid bent om jaren niet naar Imtech te kijken kun je overwegen te blijven met de volle mep (hangt er ook vanaf hoe vol jouw mep nog is, of terwijl hoeveel % verlies je hebt) maar dat zou ik alleen doen als ik het geld echt kan missen.

    Graag nog wat reactie`s van anderen want misschien ben ik wel te negatief.

    Drie kwart van je aandelen op 60 eruit lijkt me een goed idee trouwens, de kans op dalen lijkt mij in ieder geval groter dan stijgen. Maar ook ik heb geen glazen bol ^^
  4. [verwijderd] 11 september 2014 23:00
    quote:

    pieren schreef op 11 september 2014 19:41:

    [...]

    Beste unisex, ik zou geen extra aandelen kopen. In de veiling voordat het aandeel de volgende morgen ex-claim gaat zul je immers weer aandelen moeten verkopen om gehedgt te blijven. Reken maar mee: stel dat de emissie op 10 ct plaatsvindt, dan is terp ongeveer 14 ct. Betekent dat aandeel ongeveer door 3 gaat en dus je multiplier van de opties ook 3 keer zo groot wordt. In jouw voorbeeld moet je nu ongeveer 375.000 aandelen van 14 ct als dekking van de calls hebben.
    Je had er al 125.000 en daarnaast heb je 125.000 claims ontvangen die recht geven op 1.625.000 nieuwe aandelen.
    Je zult dus in de veiling aandelen kunnen verkopen, zodat je eindigt met ongeveer 27.000 aandelen. (Dus verkoop 100.000 aandelen). Die 27.000 geven weer 27.000 claims waaruit je je 375.000 aandelen kunt kopen.
    Bovenstaande wist je wschl al, maar het illustreert dat je aandelen zult moeten gaan verkopen in de laatste veiling.
    Nu extra aandelen kopen is daarom niet handig.
    De emissie is zeer waarschijnlijk (zoals ook als indicatie aangegeven door Imtech) op 3ct. Dan ligt de terp een stuk lager en de multiplier dus vele malen hoger dan wat jij aangeeft.

    Zit je met het oude aantal stukken, calls short waarop je potentieel een veelvou aan stukken op moet leveren dan je in bezit hebt, en claims die pas over 2 weken omgezet kunnen worden in aandelen.

    En dan worden je calls opgevraagd na 2 dagen in de claimperiode en moet je leveren 3 dagen later maar je claims zijn nog geen aandelen.......

    Waarom denk je dat er anders van die prijzen op het scherm staan.

    Murphy's law.

    En als ze jouw opties hebben opgevraagd dan hebben ze die andere ook op gevraagd en moeten ineens heel veel mensen heel veel aandelen kopen.

    Tegen 3ct komen er (pre reverse split van 100) 20 miljard aandelen bij.
    En er staan er nu 473 miljoen uit en dat blijft zo tot de claims omgezet kunnen worden in aandelen.

    Tot die tijd moeten alle opgevraagde calls en de daaruit voortvloeiende verplichting om te leveren en dus het massaal bijkopen van aandelen gekocht moeten worden op de markt waar er 473 miljoen uit staan, doe je het zelf niet dan worden ze na 3 dagen voor jou wel gekocht tegen de dan geldende koers.

    En nadat de eerste optie is opgevraagd en al die aandelen gekocht moeten worden stijgt de koers bij gebrek aan aanbod en komt de volgende call aan de beurt, en de volgende etc tot de calls op zijn waar redelijke open interest in was en dan is het afgelopen, maar wat staan we dan? en tegen welke prijs zijn je aandelen bijgekocht....

    Het is te hopen dat euronext met een oplossing komt want anders kunnen de gekste dingen gebeuren en je weet dan waar het geld blijft hangen en wie er compleet de sigaar zullen zijn.
    Er zijn zelfs genoeg professionals die dit niet helemaal kunnen behappen.

    De premies zien er heel aantrekkelijk uit om te schrijven en dus zullen vooral veel particulieren dit gedaan hebben.

    Ik vraag mij af wat er gebeurt met een binck rekening, want die zullen ook wel niet verder kijken dan short call met 100 aandelen long is prima, met iemand die veel stukken long zit met dito calls short en vervolgens heel veel stukken moet bijkopen met geld wat er helemaal niet is.
    Is Binck dan de sjaak of kan dat zelfs nog op prive van de persoon verhaald worden?

    Euronext, moet gewoon een schema bekend maken dat opties die tijdens de claim emissie geexercised worden pas leveringsverplichting hebben op de dag dat de aandelen uit de claims geleverd worden dan is er geen short squeezz probleem.

    Mocht dit probleem opgelost worden, wat ik overigens niet verwacht van een logge trage organisatie als Euronext, dan staat de koers van Imtech een heel stuk lager en staan de opties ook weer meer pariteit.

    Dit is mijn gedachte er over, heb je vragen neem dan contact op met je bank/broker en zeker ook met euronext want dan gaan die er mogelijk echt wat aan doen wat ook echt nodig is ter bescherming van de particulier in deze potentieel financieel levensgevaarlijke situatie.

    Ik zelf ga niet meer reageren en hou mij ook verder ver van dit aandeel maar wou gezien de reacties die ik zag wel even reageren omdat zelfs 100 aandelen long op een otm call short in imtech in deze situatie geen zekere hedge is.

    Misschien dat iemand die het echt helemaal precies snapt nog kan reageren.
  5. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 12 september 2014 06:30
    quote:

    pieren schreef op 11 september 2014 20:25:

    [...]

    Je moet ze verkopen. Als je het niet doet, zit je de volgende morgen met 125.000 claims, die in mijn voorbeeld 1.675.000 aandelen vertegenwoordigen. Je moet dan 100.000 claims verkopen in de ochtend.
    Je zit volledig gehedgt als je in de veiling verkoopt. De opties worden namelijk ook aangepast op basis van de prijs in de veiling, dus dan ga je er gegarandeerd geen geld aan verliezen of verdienen.
    Ik kan je posts volgen, zo meen ik het ook te begrijpen. Voor de goede orde: ik ben een particulier (met een IM-positie die een stuk kleiner is dan die van unisex) die enige optiecursussen heeft gevolgd en er al vele jaren ervaring mee heeft.
    Ook claimemissies heb ik met opties al enkele malen meegemaakt, ik ken de regels. Alleen de combinatie met een reverse split is nieuw voor mij, maar ik neem net als unisex aan dat eventuele gebroken fracties door euronext netjes via fair value verrekening worden opgelost. Bij de rest van de af- en opgesplitse optieseries na de emissie zijn transactiekosten vooralsnog mijn grootste zorg.

    Wat ik niet begrijp is je woord 'veiling' hierboven, je noemde dat ook al in eerdere posts. Je hebt het kennelijk(?) over het slot van de beursdag voor de afsplitsing van de claims (die de volgende dag op de rekening van de aandelenbezitter bijgeschreven staan).
    Hoe kan een particulier bij zo'n veiling 'veilig' handelen? Als hij te laat is helpt je advies (om wat aandelen te verkopen, wat ik op zich begrijpen kan) niet. Als hij te vroeg is loopt hij het (theoretische?) risico dat hij nog diezelfde cumclaim dag geexercised wordt maar dan te weinig aandelen heeft.
    Bij voorbaat dank voor een uitleg.

    PS. Wat vind je trouwens van de post van ROMEO gisteravond laat?

  6. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 12 september 2014 07:10
    Nu ik toch bezig ben, mag ik alle (ex-)optieprofessionals hier om een advies vragen mbt. mijn positie in IM?
    Bij voorbaat veel dank.

    100 geschreven dec puts 1,80
    100 geschreven dec puts 0,80
    200 gekochte puts oct 0,50

    100 geschreven calls nov 0,80
    100 geschreven calls dec 1,00
    10.000 aandelen

    NB1. Het is door wisselende koersen het laatste half jaar, en wisselende inzichten mijnerzijds, een raar zootje geworden. Normaliter ziet het er bij mij niet zo raar uit.
    De short puts wil ik eigenlijk al enige tijd sluiten, maar de hoge tijdwaarde bij deze deep itm puts weerhouden me nog. Ook vormen ze nog een hedge tegen mijn maar half gedekte calls.
    Hebben jullie overigens enig idee of deze short puts (bij niet tijdig sluiten) voor of -in opgesplitste vorm- na de emissie uitgeoefend zullen worden?

    NB2. Voor het rekengemak heb ik alles op honderdtallen afgerond. In werkelijkheid zijn mijn posities ca 30-40% kleiner, de verhoudingen kloppen wel zo ongeveer.

    NB3. Mijn visie op Imtech is: het kan alle kanten op, dus alles is zeer speculatief. Ik denk niet dat de club failliet gaat, maar of er na de emissie voor de aandeelhouder de komende jaren wat te verdienen valt weet ik niet.

    NB4. Ik kan te ontvangen claims evt. uitoefenen, dus bijstorten, maar ik zit er niet op te wachten. Verwatering is thans niet mijn grootste zorg.

  7. [verwijderd] 12 september 2014 07:30
    @ Beperktedijkbewaking

    Een aandeel heeft een voorlopig slot om 17:30.
    Na 17:30 kun je nog 5 minuten je order kwijt, vraag dit wel even na of jouw broker dit ondersteund (bestens koop en verkoop orders worden dan tegen elkaar weggestreept, de inbalance wordt dan gevuld met de limiet orders)hierna komt het officiele slot tot stand. obv deze slotprijs zullen de nieuwe opties worden bepaald.
  8. pieren 12 september 2014 07:45
    quote:

    R0ME0 schreef op 11 september 2014 23:00:

    [...]

    De emissie is zeer waarschijnlijk (zoals ook als indicatie aangegeven door Imtech) op 3ct. Dan ligt de terp een stuk lager en de multiplier dus vele malen hoger dan wat jij aangeeft.

    Zit je met het oude aantal stukken, calls short waarop je potentieel een veelvou aan stukken op moet leveren dan je in bezit hebt, en claims die pas over 2 weken omgezet kunnen worden in aandelen.

    En dan worden je calls opgevraagd na 2 dagen in de claimperiode en moet je leveren 3 dagen later maar je claims zijn nog geen aandelen.......

    Waarom denk je dat er anders van die prijzen op het scherm staan.

    Murphy's law.

    En als ze jouw opties hebben opgevraagd dan hebben ze die andere ook op gevraagd en moeten ineens heel veel mensen heel veel aandelen kopen.

    Tegen 3ct komen er (pre reverse split van 100) 20 miljard aandelen bij.
    En er staan er nu 473 miljoen uit en dat blijft zo tot de claims omgezet kunnen worden in aandelen.

    Tot die tijd moeten alle opgevraagde calls en de daaruit voortvloeiende verplichting om te leveren en dus het massaal bijkopen van aandelen gekocht moeten worden op de markt waar er 473 miljoen uit staan, doe je het zelf niet dan worden ze na 3 dagen voor jou wel gekocht tegen de dan geldende koers.

    En nadat de eerste optie is opgevraagd en al die aandelen gekocht moeten worden stijgt de koers bij gebrek aan aanbod en komt de volgende call aan de beurt, en de volgende etc tot de calls op zijn waar redelijke open interest in was en dan is het afgelopen, maar wat staan we dan? en tegen welke prijs zijn je aandelen bijgekocht....

    Het is te hopen dat euronext met een oplossing komt want anders kunnen de gekste dingen gebeuren en je weet dan waar het geld blijft hangen en wie er compleet de sigaar zullen zijn.
    Er zijn zelfs genoeg professionals die dit niet helemaal kunnen behappen.

    De premies zien er heel aantrekkelijk uit om te schrijven en dus zullen vooral veel particulieren dit gedaan hebben.

    Ik vraag mij af wat er gebeurt met een binck rekening, want die zullen ook wel niet verder kijken dan short call met 100 aandelen long is prima, met iemand die veel stukken long zit met dito calls short en vervolgens heel veel stukken moet bijkopen met geld wat er helemaal niet is.
    Is Binck dan de sjaak of kan dat zelfs nog op prive van de persoon verhaald worden?

    Euronext, moet gewoon een schema bekend maken dat opties die tijdens de claim emissie geexercised worden pas leveringsverplichting hebben op de dag dat de aandelen uit de claims geleverd worden dan is er geen short squeezz probleem.

    Mocht dit probleem opgelost worden, wat ik overigens niet verwacht van een logge trage organisatie als Euronext, dan staat de koers van Imtech een heel stuk lager en staan de opties ook weer meer pariteit.

    Dit is mijn gedachte er over, heb je vragen neem dan contact op met je bank/broker en zeker ook met euronext want dan gaan die er mogelijk echt wat aan doen wat ook echt nodig is ter bescherming van de particulier in deze potentieel financieel levensgevaarlijke situatie.

    Ik zelf ga niet meer reageren en hou mij ook verder ver van dit aandeel maar wou gezien de reacties die ik zag wel even reageren omdat zelfs 100 aandelen long op een otm call short in imtech in deze situatie geen zekere hedge is.

    Misschien dat iemand die het echt helemaal precies snapt nog kan reageren.

    Beste Romeo, een vraagje:
    Waarom denk je dat als er tijdens de claim periode wordt uitgeoefend dat dan degene die de call short heeft de claim moet leveren? Als dat zo was, hoefden we de uitoefenprijzen en contractgroottes toch helemaal niet aan te passen?
    Volgens mij werkt het zo (al eerder gezegd): tot de avondveiling voor ex-claim dag is de verplichting om 100 aandelen te leveren. vanaf de volgende morgen is de verplichting om een veelvoud hiervan te leveren (berekend als koers voor gedeeld door terp ). Een short call houder hoeft nooit claims te leveren.
  9. [verwijderd] 12 september 2014 08:04
    quote:

    pieren schreef op 12 september 2014 07:45:

    [...]

    Beste Romeo, een vraagje:
    Waarom denk je dat als er tijdens de claim periode wordt uitgeoefend dat dan degene die de call short heeft de claim moet leveren? Als dat zo was, hoefden we de uitoefenprijzen en contractgroottes toch helemaal niet aan te passen?
    Volgens mij werkt het zo (al eerder gezegd): tot de avondveiling voor ex-claim dag is de verplichting om 100 aandelen te leveren. vanaf de volgende morgen is de verplichting om een veelvoud hiervan te leveren (berekend als koers voor gedeeld door terp ). Een short call houder hoeft nooit claims te leveren.

    Waar maak je uit op dat ik beweer dat als je short call wordt opgevraagd je ook de claim moet leveren?, dat is namelijk nooit zo.
    Tot en met de dag voor ex claim lever je gewoon de 100 aandelen wat tot dan het onderliggende aantal is, maar dat gaat niet gebeuren want longs kunnen beter hun opties op de beurs verkopen met deze optieprijzen.
    De volgende dag gaan de aandelen ex claim EN worden de opties aangepast en vanaf dan hoef je uitsluitend het nieuwe aantal aandelen te leveren.
    Nooit de claim die maakt namelijk geen onderdeel uit van de onderliggende waarde van de optie.
  10. [verwijderd] 12 september 2014 08:39
    quote:

    MaranV schreef op 11 september 2014 22:42:

    [...]

    Beetje late reactie maar beter dan nooit :)

    Ik reken er niet op dat Imtech binnen 2 jaar al winst gaat draaien en ik verwacht dan ook dat de koers na de emissie ergens rond 10 a 20 cent (reverse split even niet meeberekend) gaat hangen, die 1 euro (zal wel 10 of zelfs 100 euro worden na de reverse split) verwacht ik niet binnen 5 jaar.

    Het is gewoon zo`n vervelend verhaal bij Imtech, niemand weet hoeveel winst er echt is gemaakt toen de boekhouding gefraudeerd werd. Je kan je dus ook nergens echt op baseren, behalve op het feit dat de winstmarges na een half jaar werk nog geen meter zijn opgeschoten.

    Als je bereid bent om jaren niet naar Imtech te kijken kun je overwegen te blijven met de volle mep (hangt er ook vanaf hoe vol jouw mep nog is, of terwijl hoeveel % verlies je hebt) maar dat zou ik alleen doen als ik het geld echt kan missen.

    Graag nog wat reactie`s van anderen want misschien ben ik wel te negatief.

    Drie kwart van je aandelen op 60 eruit lijkt me een goed idee trouwens, de kans op dalen lijkt mij in ieder geval groter dan stijgen. Maar ook ik heb geen glazen bol ^^
    Mijn dank is groot.

    En zou graag ook willen weten of ik ook als aandeelhouder de mogelijkheid krijg om claims te kopen.
    Alvast bedankt.

1.095 Posts
Pagina: «« 1 ... 44 45 46 47 48 ... 55 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 878,71 -0,01%
EUR/USD 1,0716 +0,05%
FTSE 100 8.172,15 +0,63%
Germany40^ 17.935,80 +0,02%
Gold spot 2.300,18 +0,63%
NY-Nasdaq Composite 15.605,48 -0,33%

Stijgers

IBA
+4,13%
arGEN-X
+3,51%
Aedifica
+3,33%
WDP
+3,13%
Elia
+2,99%

Dalers

Umicore
-4,51%
Melexis
-2,92%
Proximus
-2,89%
AZELIS...
-2,39%
UCB
-2,17%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links