Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel ArcelorMittal AEX:MT.NL, LU1598757687

  • 23,750 26 apr 2024 17:37
  • +0,210 (+0,89%) Dagrange 23,700 - 24,080
  • 2.295.626 Gem. (3M) 2,5M

Vrijdag 10-01-2014

221 Posts
Pagina: «« 1 ... 5 6 7 8 9 ... 12 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Bahassie 10 januari 2014 13:58
    quote:

    roobaaro schreef op 10 januari 2014 13:51:

    [...]

    Klopt, SBM ben paar dagen terug uitgegaan met leuke winst, en dat zit nu voor 25% in ASMI, waar ik nu ook leuk in de plus sta.
    Ahaa... mooi plan... echter.. beide hebben is nog mooier ;-) Dat lijstje heb ik al een tijdje en begint nu wat te worden...
  2. [verwijderd] 10 januari 2014 13:59
    10-01-2014, 13:00 - Aperam: concurrent Alcoa boekte een winst per aandeel van $0,04 (verwacht $0,06). De hoofdreden voor de tegenvaller was de divisie ‘Global Rolled Products’ waar sprake was van een daling van de afzet van 70% terwijl er binnen de aluminiumactiviteiten sprake was van een betere winstontwikkeling dan verwacht. Ook de productievolumes waren solide en conform de verwachting van analisten. Voor het lopende kwartaal is management iets voorzichtiger dan verwacht maar voor geheel 2014 wordt een stijging van de vraag naar aluminium verwacht van 7%. We blijven achter ons eerdere advies staan en zijn ervan overtuigd dat de koers fors hoger kan mocht er daadwerkelijk een winstherstel komen: Kopen.

    10-01-2014, 13:01 - ArcelorMittal: het Amerikaanse Alcoa boekte een winst per aandeel van $0,04 (verwacht $0,06). De hoofdreden voor de tegenvaller was de divisie ‘Global Rolled Products’ waar sprake was van een daling van de afzet van 70%. Management had eerder een voorspelling afgegeven van een daling van 25%. Voor het lopende kwartaal is management iets voorzichtiger dan verwacht terwijl voor geheel 2014 een stijging van de vraag naar aluminium wordt verwacht van 7%. Het aandeel daalde na beurs met 4%. Cyclische aandelen in Europa lijken wat moe te worden maar Beursgenoten besluit, ondanks de recente rally, om het advies (voor de langere termijn) te handhaven vanwege de aantrekkelijke waardering. Mensen die de aandelen niet bezitten hoeven even geen haast te maken: Houden/ Kopen.

    Bron: Beursgenoten.nl (stand van zaken)

    Ik zat er gister dus niet ver naast met me voorspelling voor de beursgenoten site:)
  3. forum rang 7 mvliex 1 10 januari 2014 14:00
    quote:

    Bahassie schreef op 10 januari 2014 13:51:

    ABN snapt het zelf dus allemaal voor geen meter. eerst melden dat alles zakt, dan melden dat alles stijgt.. ZIjn allemaal Diederikken SamSnot die er zelf geen snars van snappen. Wat een appelbank ABN... Appel Bank Nederland
    Appel Bahassie Nederland!
    ;-))
  4. Bahassie 10 januari 2014 14:01
    quote:

    Bahassie schreef op 10 januari 2014 13:58:

    [...]

    Ahaa... mooi plan... echter.. beide hebben is nog mooier ;-) Dat lijstje heb ik al een tijdje en begint nu wat te worden...
    En als kers op de taart, beste mensen, lees jezelf maar ns in op Galapagos... je kunt niet zonder dit aandeel in 2014. Niet omdat ik ze zelf ook heb (eurootje geleden pas), maar omdat er mensen op dit forum zitten die ook mij wel ns van advise voorzien in hun betogen.
  5. forum rang 6 ttroo 10 januari 2014 14:03
    Kos, een prijs wordt bepaald door vraag en aanbod (les 1 bij Algemene economie). In 2013 had je een bepaalde vraag en een bepaald aanbod. Nomura doet niet meer en niet minder een voorspelling over de vraag en het aanbod de komende jaren. Een prijs gaat in de toekomst dalen als het aanbod de vraag overtreft. Dat verwacht Nomura. Ik kan Nomura wel begrijpen, want Rio Tinto e.a. ijzer erst bedrijven gaan de ijzer erts produktie de komende jaren flink, en dan echt flink, oftewel mega flink uitbreiden. Daar hebben ze meerdere redenen voor. Een, die bedrijven denken dat de vraag naar ijzer-erts flink (megaflink dus) toeneemt. En twee, je kunt beter zelf uitbreiden dan dat de concurrenten gaan uitbreiden. Want dan verlies je marktaandeel en marktpotentie. Het is al een keer eerder beschreven hier. Dit gaat ten nadele van kleine ijzer erts producenten, want die kunnen bij lange na niet zo goedkoop als de big iron producers produceren. Dat wat het aanbod betreft. De vraag betreft natuurlijk de staalvraag, want ijzererts is een bestanddeel van staal. Wat ik regelmatig lees is dat de wereldwijde staalvraag met 2 a 3% stijgt. Nomura schat dus duidelijk in, dat de komende jaren het aanbod van ijzerts groter is dan wat de staalbedrijven nodig hebben en dus verwachten zij een daling. Wat is nu de impact voor Mittal?
    Mittal heeft eigen mijnen, die ijzererts verkopen tegen de marktwaarde (niet alles). Als de marktprijs daalt, dan daalt dus ook de omzet en dus uiteindelijk ook het resultaat van de mijndivisie van Mittal. En waarom is dat belangrijk, de mijndivisie draait in mijn ogen 25%, maar in Nomura ogen 50% van het toekomstig EBITDA resultaat van Mittal. Dus een belangrijke winstbron. Idd. Als de mijndivisie tegen een lagere marktprijs verkoopt, dan is de eigen staaldivisie 'winnaar', want die koopt lager in, maar dat ga je uit van het principe dat de prijs gelijk blijft. Concurrenten die geen eigen mining hebben, die profiteren het meest. Want die kopen alles laag in. En kunnen dus de prijs gaan verlagen, wat dus weer gaat drukken op de omzet van de staaldivisie van Mittal en dus ook de marge. De vraag is uiteindelijk hoe groot zijn deze krachten. Maar zeker is een impact op het totale resultaat. De mining divisie van Mittal zal waarschijnlijk last gaan krijgen van impairments bij lagere prijzen en daar zitten we als belegger niet op te wachten. Plus Mittal investeert in volgens haar een groeimarkt, wat een 'verliesgevende markt blijkt te zijn door impairments'. Dat wil je als belegger natuurlijk niet. Volgens mij heb ik een keer zo iets eerder gepost, wat meer overzichtelijker dan nu, het is vrijdag... de beurzen doen niets... alleen maar wachten tot over een half uur.... Waiting for the non-event.
  6. [verwijderd] 10 januari 2014 14:04
    quote:

    Bahassie schreef op 10 januari 2014 14:01:

    [...]
    En als kers op de taart, beste mensen, lees jezelf maar ns in op Galapagos... je kunt niet zonder dit aandeel in 2014. Niet omdat ik ze heb, maar omdat er mensen op dit forum zitten die ook mij wel ns van advise voorzien in hun betogen.
    Heb voor jou ook nog wel een leuke tip als je ook een aandeel buiten NL wilt hebben (Bedrijf is ook in NL actief)
  7. wins 10 januari 2014 14:08
    AMSTERDAM (Dow Jones)--De industriele productie in de eurozone is in november sterk hersteld in enkele van de grootste lidstaten van de muntunie en daarmee lijkt het valutablok op weg naar opnieuw een kwartaal van economische groei.

    Donderdag werd al bekend dat de industriele productie in Duitsland in november met 1,9% is gestegen, vrijdag kwamen daar sterke data over de Franse en Spaanse industrie bij. In Frankrijk steeg de productie in november met 1,3% ten opzichte van een maand eerder, terwijl de productie in de Spaanse industriesector in dezelfde maand met 1,1% steeg.

    De opleving van de industriesector in deze landen zal monetaire beleidsmakers geruststellen dat het fragiele economische herstel in de eurozone zich ook in de laatste maanden van het jaar heeft doorgezet.

    Daarover zei ECB president Mario Draghi donderdag: "hoewel de ontwikkeling in de data over de industriele productie in oktober duidden op een zwakke start van het vierde kwartaal [van 2013], laten onderzoeksindicatoren tot en met december een verdere verbetering zien, waardoor er over het algemeen sprake is van een voortzetting van het geleidelijke herstel van de economische activiteit", aldus de centrale bankpresident.

    Officiele cijfers over de industriele productie voor heel de eurozone verschijnen op 14 januari.

    Buiten het valutablok viel het Verenigd Koninkrijk in negatieve zin op. Daar bleef de productie in november onverwacht vlak. Bovendien daalde de bouwproductie op maandbasis hetgeen volgens marktvolgers mogelijk duidt op een minder sterke economische groei in het vierde kwartaal dan in de voorgaande perioden.


    Door Paul Hannon; vertaald en bewerkt door Marleen Groen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@wsj.com


    (END) Dow Jones Newswires

    January 10, 2014 07:39 ET (12:39 GMT)
  8. Bahassie 10 januari 2014 14:15
    quote:

    roobaaro schreef op 10 januari 2014 14:04:

    [...]

    Heb voor jou ook nog wel een leuke tip als je ook een aandeel buiten NL wilt hebben (Bedrijf is ook in NL actief)
    Kom maar op

    BTW.. buiten Nederland heb ik ook nog wel wat, waarbij Endeavour mijn grootste zorgenkindje is geworden...... Cijfers zijn waanzinnig, steeds meer productie.. kan wel langdradig gaan doen, echter alles klopt.. kdenk op het vereerde moment gekocht... komt wel goed.. (zei hij hoopvol)
  9. svh21 10 januari 2014 14:24
    Als je zelf het ijzererts beheert zoals MT doet dan profiteer je toch juist van de betere marges omdat je de inkoopprijs als het ware hebt ipv de verkoopprijs?
    De marges op de verkoop van ijzererts zijn mnder, maar de marges op de staalverkoop is weer meer. Dus heeft Mittal toch een voordeel juist?
    Wie weet mij dit duidelijker te maken?
  10. [verwijderd] 10 januari 2014 14:26
    quote:

    Bahassie schreef op 10 januari 2014 14:15:

    [...]

    Kom maar op

    BTW.. buiten Nederland heb ik ok nog wel wat, waarbij Endeavour mijn grootste zorg is geworden...... Cijfers zijn waanzinnig, steeds meer productie.. kan wel langdradi gan doen, echter alles klopt.. echter op het vereerde moment gekocht... komt wel goed.. (zei hij hoopvol)
    Autogrill,
    Wat doet het bedrijf?: Autogrill is een Italiaans bedrijf dat wegrestaurants heeft in heel veel Europese landen. Zo hebben ze in Italie Autogrill en diverse kleine winkeltjes langs te snelweg. In Spanje hebben ze ook diverse ketens langs snelwegen. Ze zitten ook in Belgie en Oostenrijk. In Nederland zijn ze bekend van onder meer de AC restaurants langs de snelwegen en de AC hotels, ook zijn ze eigenaar van 5 Burgerking restaurants langs snelwegen, 6 tulip In hotels, en 2 starbucks vestigingen in wegrestaurants. Ze zijn in nog meer landen gevestigd met wegrestaurants.
    Waarom vind ik het koopwaardig?: Op dit moment staat de koers redelijk laag in vergelijking met het verleden, Ze zijn in erg veel landen actief en bedenk maar eens hoeveel mensen er per dag bij wegrestaurants eten/drinken. Ook nu de crisis langzaam uit het slop komt zullen meer mensen weer op vakantie gaan, mensen die op vakantie gaan stoppen vaak langs de snelweg voor iets te eten/drinken. Ook verwacht ik dat de Italiaanse beurs het over het algemeen beter gaat doen dan de Nederlandse,waardoor dit aandeel goed kan profiteren.
  11. [verwijderd] 10 januari 2014 14:30
    quote:

    svh21 schreef op 10 januari 2014 14:24:

    Als je zelf het ijzererts beheert zoals MT doet dan profiteer je toch juist van de betere marges omdat je de inkoopprijs als het ware hebt ipv de verkoopprijs?
    De marges op de verkoop van ijzererts zijn mnder, maar de marges op de staalverkoop is weer meer. Dus heeft Mittal toch een voordeel juist?
    Wie weet mij dit duidelijker te maken?
    Bij verkoop van ijzererts aan andere bedrijven is dit een nadeel, bij eigen gebruik is het weer een voordeel. In principe heeft AM voordeel tegen over concurrenten, het grootste voordeel in mijn ogen is dat de koers 12 maanden niks gedaan heeft (qua stand) terwijl concurrenten stegen. Dit betekend dat concurrenten hele goede cijfers moeten hebben om de koers/winstverhouding te rechtvaardigen, dat heeft AM niet. Dit zag je dus bij AA, afschrijvingen, cijfers niet goed,niet slecht, maar het grootste probleem wat erbij kwam de boete.
221 Posts
Pagina: «« 1 ... 5 6 7 8 9 ... 12 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Herstel in zicht voor ArcelorMittal

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links