Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

KK Januari Dagdraad

123 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 7 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 8 januari 2014 18:17
    Europese beurzen sluiten licht lager

    AMSTERDAM (Dow Jones)--De Europese aandelenmarkten zijn woensdag overwegend licht lager gesloten. In afwachting van de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Fed en het rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB) hielden beleggers hun kruit droog.

    De EuroStoxx 50 sloot woensdag vlak op 3.110,66. De DAX-30 daalde 0,1% tot 9.497,84, de CAC-40 sloot een fractie lager op 4.260,96 en de FTSE-100 verloor 0,5% op 6.721,78.

    Aandelenmarkten in de Europese periferie deden het over het algemeen beter, voornamelijk dankzij verder dalende leenkosten voor de overheden. De Portugese PSI 20 steeg 1,4%, aangevoerd door Banco Comercial Portugues (+2,7%), en de Spaanse IBEX wist 0,7% te winnen. De Spaanse tienjarige rente zakte tot het laagste niveau in vier jaar.

    Donderdag staat het rentebesluit van de ECB op de rol. Sommige marktparticipanten verwachten dat ECB-voorzitter Mario Draghi bij de persconferentie een milde toon zal aanslaan, nadat uit recente data is gebleken dat de inflatie in de eurozone is gezakt. Een wijziging van het rentetarief wordt echter niet voorzien.

    Ook de Bank of England komt morgen bijeen voor een beleidsvergadering. Ook hier verwachten economen een pas op de plaats van de centrale bankiers.

    Op economisch vlak werd woensdag bekend dat de omzet van detailhandelaren in de eurozone in november met 1,4% harder is toegenomen dan de verwachtte stijging met 0,1%. De stijging van de retail omzet was in twaalf jaar niet zo hoog geweest in november, en stemt positief voor het economische herstel in de eurozone.

    Ook bleek dat de werkloosheid in de eurozone onverminderd hoog blijft. Het werkloosheidspercentage in de muntunie bleef in november stabiel op 12,1%, zoals al werd verwacht door economen. Verder werd bekend dat de Duitse export in november is gestegen, terwijl de import daalde, waardoor het overschot op de handelsbalans groter werd.

    Op bedrijfsniveau viel onder meer Akzo Nobel op. Het Nederlandse verf- en coatingbedrijf herhaalde woensdag zijn outlook voor 2013 en besteedt in 2014 EUR250 miljoen aan een verdere verbetering van de efficientie, waar eerder werd gesproken van circa EUR200 miljoen. Het aandeel eindigde 2,7% in de min.

    Air France-KLM (+7,3%) lag er beter bij. Het Frans-Nederlandse luchtvaartconcern maakte bekend in 2013 78,444 miljoen passagiers te hebben vervoerd, 1,3% meer dan het jaar ervoor. In passagierskilometers gemeten steeg het vervoer met 2,2%, terwijl de capaciteit met 1,5% toenam.

    Buiten de hoofdindices kelderde Mothercare plc meer dan 30% na een winstwaarschuwing. De verkoper van moeder- en babyartikelen zei dat de wereldwijde verkopen in de 12 weken tot 4 januari met 4,4% zijn gedaald en dat de winst over het gehele jaar waarschijnlijk lager zal zijn dan de markt verwacht.

    Door Ben Zwirs; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715200; ben.zwirs@wsj.com

  2. forum rang 10 voda 8 januari 2014 22:31
    Wall Street sluit verdeeld

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Wall Street is woensdag verdeeld gesloten. De handel stond vooral in het teken van de publicatie van de notulen van de laatste vergadering van de Fed, maar die gaf de markt weinig impulsen.

    De toonaangevende Dow Jones-index eindigde 0,4% lager op 16.462,74 punten. De breed samengestelde S&P 500 sloot vrijwel vlak op 1.837,49 punten, terwijl de technologiezware Nasdaq 0,3% won tot 4.165,61 punten.

    De ogen waren woensdag vooral gericht op de publicatie van de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Fed. Daaruit bleek dat de aantrekkende arbeidsmarkt het bestuur vorige maand overtuigde om een begin te maken met het terugschroeven van het steunprogramma, ondanks enige scepsis dat het herstel misschien nog te kwetsbaar was.

    Bij de vergadering in december besloot de Amerikaanse centrale bank een begin te maken met het dichtdraaien van de geldkraan door het obligatie-opkoopprogramma te verlagen naar $75 miljard van $85 miljard per maand.

    "De meeste leden waren het eens dat door de cumulatieve verbetering op de arbeidsmarkt en de waarschijnlijkheid dat deze verbetering kan worden vastgehouden, het comite kon beginnen met het vertragen van de snelheid van de aankopen", staat in het verslag van de vergadering.

    Vooraf hoopten beleggers vooral op meer inzicht in de totstandkoming van het besluit om te gaan taperen en wat er de komende maanden zal gaan gebeuren. "Er lijken weinig verrassingen in te zitten", vond J.J. Kinahan, hoofdstrateeg bij TD Ameritrade, echter.

    Ook Chris Gaffney, marktstrateeg bij EverBank, kon geen nieuws ontdekken. Wall Street nam de publicatie daarom slechts ter kennisgeving aan, zo zegt hij. "De markt heeft de focus verlegd van tapering terug naar de economie en winstcijfers", stelt hij.

    Op economisch vlak werd woensdag bekend dat de werkgelegenheid in de Amerikaanse private sector sterker dan verwacht is toegenomen in december. Het aantal banen steeg in de laatste maand van 2013 met 238.000, waar vooraf werd gerekend op een toename met 200.000 banen.

    "De cijfers van vandaag waren uitstekend. Ze overtroffen niet alleen de verwachtingen met een ruime marge, ook de cijfers over november werden opwaarts bijgesteld", zegt Phil Orlando, aandelenstrateeg bij Federated Investors.

    "De markten beginnen zich te realiseren dat de beslissing van de Fed om te beginnen met de afbouw van zijn steunaankopen is omdat ze echt geloven dat de economie op eigen kracht kan groeien en dat het taperen voor het einde van het jaar kan worden afgerond", vervolgt hij.

    De arbeidsmarktcijfers van woensdag worden gezien als een voorbode voor het officiele banenrapport dat vrijdag wordt gepubliceerd. Economen verwachten voor die publicatie een toename van 191.000 banen en een ongewijzigd werkloosheidpercentage van 7%.

    Op bedrijfsniveau viel onder meer Constellation Brands op. De producent van wijn en sterke drank maakte bekend dat de winst in het fiscale derde kwartaal met 93% is gestegen, onder meer dankzij een grote overname in de biermarkt. Daarnaast verhoogde het concern zijn verwachtingen voor het hele boekjaar. Het aandeel won 9,5%.

    Ook Apollo Education Group legde de markt cijfers voor. Het onderwijsconcern zag de winst het afgelopen kwartaal met ruim een kwart dalen door dalende inschrijvingen, maar presteerde toch beter dan verwacht. Ook werd de outlook voor het hele jaar opwaarts bijgesteld. Het aandeel steeg ruim 14%.

    Micron Technology eindigde bijna 10% in het groen. De chipproducent maakte dinsdag nabeurs bekend dat over het fiscale eerste kwartaal weer een winst is geboekt van $358 miljoen, waar een jaar terug nog een verlies werd geleden van $275 miljoen. De maker van geheugenchips presteerde daarmee veel beter dan verwacht.

    J.C. Penney lag er minder mooi bij. De retailer maakte bekend tevreden te zijn over de verkopen rond de feestdagen en ziet aanhoudende voortgang van zijn reorganisatiepogingen. Het aandeel daalde echter met 10%, vooral omdat de markt specifieke omzetcijfers miste in de korte verklaring.


  3. [verwijderd] 9 januari 2014 03:09
    Zie onderstaande post van Voda:

    quote Voda:

    …..
    'O ja, die onthulling van het jaar nog. Dat sloeg dus niet op het bovenstaande maar op iets anders!
    Nu was ik al een productieve poster als voda, in 2 jaar en 8 maanden ruim 25,588 postings (en ruim 5,745 ab’s), de waarheid is nog een factortje erger!

    De waarheid is, en dat kan ik nu wel vertellen aangezien ik er toch mee stop, dat ik er nog een tweede alias bij had! Sterker nog, ik ben eigenlijk de alter ego van een poster die iets eerder begonnen is. Om precies te zijn 3 augustus 2005.
    Zijn alias naam: h.vdbilt !! Jawel, de nummer 1 poster met de meeste posts en meeste ab’s achter zijn naam (ruim 26,340 posts en 5,840 ab’s)".

    het hele verhaal: www.iex.nl/Forum/Topic/1170396/1/Defi...

    Daarnaast heeft ie nu een nieuw alterego waarmee hij naast Voda actief is.

    Valt me van je tegen Voda. Maak gewoon schoon schip anders blijft het je achter volgen
  4. forum rang 6 NewKidInTown 9 januari 2014 05:14
    Bovenstaande is mij geheel niet duidelijk, maar dat hoeft geen criterium te zijn natuurlijk. Wel is deze zelfde posting in minimaal TIEN draadjes gedaan. Het lijkt me dat poster een beetje de weg kwijt is, wellicht gezien het late/vroege uur of welke andere oorzaken dan ook, waar ik alleen maar over kan speculeren.
    Ik vind dit NOK, ben benieuwd hoe de moderatoren er over denken.
  5. forum rang 10 voda 9 januari 2014 18:10
    AEX sluit verdeeld na voorzichtige start Wall Street

    AMSTERDAM (Dow Jones)--De Amsterdamse beurs is donderdag na een vlakke dag verdeeld gesloten. Nadat het ECB-rentebesluit weinig beweging uitlokte zakte de hoofdgraadmeter AEX aan het eind van de middag weg in navolging van Wall Street, waar beleggers wat nerveus lijken aan het begin van het cijferseizoen.

    De AEX-index sloot 0,47% lager op 401,97 punten, de Midkap steeg 0,21% tot 634,88 punten en de Smallcap eindigde 0,41% hoger op 520,45 punten.

    "Er is een wat afwachtende houding op Wall Street", zei beleggingsstrateeg Joost van Leenders van BNP Paribas Investment Partners. "Er is misschien wat meer nervositeit over de kwartaalcijfers. Nu de economie aan het aantrekken is, moeten ook de bedrijfswinsten op een gegeven moment wel weer komen."

    Wall Street noteerde rond het slot van de Amsterdamse beurs lager, na hoger te zijn geopend na beter dan verwachte cijfers over werkloosheidsuitkeringen.

    Volgens Van Leenders zijn de winstverwachtingen in de VS alweer neerwaarts bijgesteld. "De toon in de markt is al enige tijd sceptisch-positief. We hebben aan de ene kant al lang geen correctie gehad, maar aan de andere kant is het momentum sterk. De markt heeft zich goed gehouden na de aankondiging van de tapering door de Fed, dus dat is positief."

    Het Amerikaanse cijferseizoen wordt donderdag nabeurs traditiegetrouw afgetrapt door aluminiumconcern Alcoa.

    De stemming in Amsterdam eerder op de dag was vrij vlak, zei Leenders. De dag begon goed met een positieve Europese index voor het economische sentiment, die voorspelt dat de Europese economie aantrekt.

    De ECB-persconferentie van Mario Draghi bracht niet veel nieuws. Enige beweging in de koers van de euro rond het rentebesluit van de centrale bankiers - die de rente stabiel hielden op het zeer lage huidige niveau - "stelde niet zo veel voor", volgens Van Leenders.

    Het nieuws uit Europa is volgens de beleggingsstrateeg positief.

    Hij ziet dan ook geen reden voor grote tegenvallers in het cijferseizoen, die zouden leiden tot een correctie op de Amerikaanse of Europese beurzen.

    Staalconcern ArcelorMittal was de grootste daler in de AEX met een verlies van 2,8%, terwijl het roestvrije zusterfonds Aperam 1,0% inleverde en metallurgisch fonds AMG 1,5% verloor in de Midkap-index.

    Negatief in het nieuws was ook PostNL (-2.1%). Het Financieele Dagblad (FD) meldde dat het kabinet het postbedrijf onder druk zet om verzelfstandigde pakketbezorgers weer in dienst te nemen, na stakingen over slechte betaling. PostNL ontkende het nieuws, maar Rabobank-analisten spraken van een 'reele bedreiging' voor de winstgevendheid.

    Winst was er voor de halfgeleiderfondsen ASML (+1%) ASMI (+2%) en Besi (+8%). ING-analisten gaan de sectorgenoten volgen met drie koop-adviezen.

    Grootste winnaar in de Midkap was BinckBank (+4%), dat donderdagochtend meldde dat vermogensbeheertak Alex zijn beheerd vermogen in een jaar tijd heeft verdubbeld tot meer dan EUR2 miljard. Door de lage spaarrente maken steeds meer klanten de overstap naar beleggen.

    ICT Automatisering won 3% na een wereldwijde overeenkomst met InterSystems.

    Staatsobligaties sloten verdeeld, met dalingen voor de langere looptijden. De euro noteerde 0,11% hoger op $1,3590.

    Vrijdag houdt KPN een aandeelhoudersvergadering.

    Op de economische agenda staan vrijdag omzetcijfers voor de Duitse industrie in november, om 8.00 uur, gevolgd door industriele productiecijfers voor Nederland in dezelfde maand om 9.30 uur. Na een groeicijfer voor de eurozone om 11.30 uur volgt 's middags om 14.30 uur de publicatie van het belangrijke Amerikaanse banenrapport over december. Om 16.00 uur worden nog de Amerikaanse groothandelsvoorraden over november bekendgemaakt.

    Door Archie van Riemsdijk; Dow Jones Nieuwsdienst, +31-20-5715200 ; archie.vanriemsdijk@wsj.com


  6. forum rang 10 voda 9 januari 2014 18:12
    Draghi bezorgt beurzen verliesbeurt

    DONDERDAG 9 JANUARI 2014, 17:55 uur | 293 keer gelezen

    AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen zakten donderdag in de tweede helft van de middag weg. De reden daarvoor was de waarschuwing van ECB-president Mario Draghi dat het herstel van de Europese economie zwak en breekbaar blijft. De ECB handhaafde de rente op 0,5 procent en Draghi herhaalde dat dat niveau voor langere tijd zal gelden.

    De AEX-index sloot 0,5 procent lager op 401,97 punten, terwijl de MidKap 0,2 procent steeg tot 634,88 punten. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs leverden 0,5 tot 0,8 procent in.

    Draghi zei ook dat de centrale bank in actie zal komen als de inflatie verder afneemt. Daarbij worden alle instrumenten in overweging genomen. De inflatie in de eurozone zakte vorige maand tot 0,8 procent, terwijl de ECB streeft naar een niveau van ongeveer 2 procent.

    Chipbedrijven

    In Amsterdam stonden de chipbedrijven in de belangstelling na een positief analistenrapport van ING. ASML was een van de sterkste stijgers in de AEX met een winst van 1 procent en ASMI behoorde tot de sterkste stijgers in de MidKap met een plus van 2,3 procent. Bij de kleinere fondsen steeg Besi 8,7 procent. ING startte met het volgen van de drie bedrijven met een koopadvies.

    Postbezorger PostNL behoorde tot de grootste dalers in de AEX met een min van 2,1 procent. De druk die het kabinet uitoefent op PostNL om pakketbezorgers weer in vaste dienst te nemen, vormt volgens analisten van Rabobank een bedreiging voor het postbedrijf.

    Koploper

    BinckBank was koploper in de MidKap met een plus van ruim 4 procent. Het beheerd vermogen van Alex Vermogensbeheer, onderdeel van onlinebroker BinckBank, passeerde vorige maand het niveau van 2 miljard euro. Het beheerd vermogen verdubbelde daarmee in 1 jaar tijd.

    In Londen zakte Tesco 1,2 procent. De grootste supermarktketen in Groot-Brittannië heeft in de weken rond kerst de verkopen zien dalen. Klanten vertrokken naar discounters of deden juist boodschappen bij luxere winkels.

    De euro was 1,3591 dollar waard, tegen 1,3590 dollar bij het slot van de Europese beurshandel op woensdag. De prijs van ruwe Amerikaanse olie daalde 0,4 procent tot 91,93 dollar per vat. Brentolie werd 0,1 procent goedkoper op 107,13 dollar.
  7. forum rang 10 voda 9 januari 2014 18:33
    Europese beurzen sluiten lager

    AMSTERDAM (Dow Jones)--De Europese aandelenmarkten zijn donderdag aan de hand van een lager Wall Street met verlies gesloten, nadat de Europese Centrale Bank (ECB) de rente zoals verwacht ongemoeid liet en bankpresident Mario Draghi verzekerde de tarieven voorlopig laag te houden.

    De EuroStoxx 50 sloot donderdag 0,7% lager op 3.090,26. De DAX-30 daalde 0,8% tot 9.421,61, de CAC-40 sloot 0,8% lager op 4.225,14 en de FTSE-100 verloor 0,5% op 6.691,34.

    De aandacht ging donderdag vooral uit naar het rentebesluit van de ECB en de toelichting daarop van Draghi. Daarin gebruikte de bankpresident ongebruikelijk sterke bewoordingen om te onderstrepen dat de ECB zolang als nodig een accommoderend beleid zal blijven voeren.

    "We blijven vastbesloten de hoge mate van accomoderend monetair beleid te handhaven en verder daadkrachtig op te treden als dat nodig is", zei de centrale bankier. Op dit moment ziet hij echter geen reden voor het beleidsbepalend comite om direct actie te ondernemen.

    Daarnaast omschreef hij in heldere termen dat een verslechtering van de inflatievooruitzichten of een onverantwoorde verkrapping van de geldmarkttarieven - de interbancaire rente - kan leiden tot ingrijpen van de ECB. Draghi ziet echter geen deflatie zoals in de jaren 90 in Japan.

    "Draghi heeft opnieuw zijn belofte versterkt de rente laag te houden in een poging de toenemende angst weg te nemen dat een verhoging het herstel in de eurozone kan doen ontsporen", reageerde Max Cohen, sales trader bij SpreadEx.

    "De beslissing om de rente ongewijzigd te houden op 0,25% was volledig verwacht maar Draghi benadrukte wel dat als de inflatievooruitzichten verslechteren, de ECB de rentes verder kan verlagen", aldus Cohen.

    Ook de Bank of England liet de rente ongemoeid, evenals zijn inkoopprogramma van staatsleningen. Ook dat was conform de verwachtingen.

    Op bedrijfsniveau viel Wm. Morrison Supermarkets op. De retailer maakte een teleurstellende prestatie over de kerstperiode bekend en zei dat de onderliggende winst over het gehele jaar aan de onderkant van de huidige marktramingen zal uitkomen. Het aandeel verloor 7,8%.

    Ook Tesco stond onder druk op de Londense beurs. Het supermarktbedrijf maakte bekend dat de vergelijkbare verkopen in het Verenigd Koninkrijk in de laatste zes weken van vorig jaar met 2,4% zijn afgenomen. Het aandeel zakte 1,2%.

    TGS-NOPEC Geophysical Company lag er beter bij. De Noorse bodemonderzoeker meldde dat de netto omzet over 2013 hoger zal zijn dan eerder gedacht, en naar verwachting uit zal komen op $882 miljoen, dit door recordhoge omzetten in het vierde kwartaal. Het aandeel won meer dan 17%.

    Ook het Finse Waertsilae Oyj ging flink omhoog. De maker van motoren voor tankers, cruise- en marineschepen maakte bekend niet langer te praten met Rolls-Royce Holdings over een mogelijke samengang van beide bedrijven. Waertsilae steeg 11,4%.

    In Amsterdam hoorde ASML (+1%) bij de stijgers na positieve analistenrapporten van Deutsche Bank en ING. Beide brokers geven de chipmachinebouwer uit Veldhoven een koopadvies. ARM Holdings (-6,5%) ging juist omlaag na een adviesverlaging van Deutsche Bank.

    In Frankfurt stegen Fresenius Medical Care (+1%) en Fresenius SE (+1,1%) na een adviesverhoging van J.P. Morgan. Analisten verhoogden hun adviezen omdat ze denken dat de Europese zorgtechnologiesector minder tegenwind zal ervaren dan in 2013.

    Door Ben Zwirs; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715200; ben.zwirs@wsj.com

  8. forum rang 10 voda 9 januari 2014 20:57
    Yellen: economie VS wint aan kracht

    DONDERDAG 9 JANUARI 2014, 20:33 uur | 60 keer gelezen

    WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse economie wint dit jaar aan kracht. Dat zei Janet Yellen, die eind januari Ben Bernanke opvolgt als voorzitter van de Federal Reserve, in een vraaggesprek met Time Magazine.

    “De meeste van mijn collega's in het beleidsbepalend comité en ik zijn hoopvol dat het getal voor de komma een 3 is in plaats van een 2”, aldus Yellen. Ze bestempelde het herstel tot dusver “frustrerend langzaam” maar ze zei ook dat er vooruitgang wordt geboekt op de arbeidsmarkt en dat de inflatie beweegt naar doelstelling van 2 procent op de lange termijn.

    Yellen ontkende in het artikel dat de Fed met de maandelijkse steun van 75 miljard dollar alleen maar de rijken helpt. “Ons uitgangspunt is de langetermijnrente laag te houden. Dat draagt bij aan het herstel omdat consumptieve bestedingen worden aangejaagd.”
  9. forum rang 10 voda 9 januari 2014 22:27
    Wall Street sluit overwegend lager

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Wall Street is donderdag overwegend lager gesloten. Aan het begin van het nieuwe jaar lijken de markten te worstelen om richting te vinden.

    De toonaangevende Dow Jones-index eindigde 0,1% lager op 16.444,76 punten. De breed samengestelde S&P 500 bleef vrijwel vlak op 1.838,13 terwijl de technologiezware Nasdaq 0,2% afstond tot 4.156,19 punten.

    Marktvorsers wijzen erop dat beleggers aarzelen om nu aandelen te kopen.

    "Waar het op neer komt is een algemeen gebrek aan overtuiging binnen de markt. Beleggers die geduld hebben wachten dan ook op een terugval [om vervolgens in te stappen]", concludeert Yousef Abbasi, marktstrateeg bij JonesTrading Institutional Services.

    Hoewel de verliezen nog marginaal zijn, lijken beleggers en marktvolgers afwachtend. "We zouden een 'pullback' wel zien zitten omdat je dan goedkoper in aandelen kan stappen", aldus Brian Lazorishak van Chase Investment Counsel. "Het korte termijn optimisme moet wat getemperd worden", volgens de vermogensbeheerder en analist.

    Op macro-economisch vlak draait het deze week vooral om cijfers over de arbeidsmarkt. Na het beter dan verwachte ADP-banenrapport op woensdag, verschenen donderdag de wekelijkse aanvragen voor een werkloosheidsuitkering.

    Er werden vorige week 15.000 nieuwe aanvragen minder gedaan dan in de week ervoor, waarmee het totaal aantal aanvragen uitkwam op 330.000 nieuwe aanvragen.

    Het sterke cijfer komt voorafgaand aan het zo belangrijke banenrapport van vrijdag waar de markt naar uit kijkt. Vooraf ramen geraadpleegde economen de groei van de werkgelegenheid in december op 200.000 banen, bij een stabiele werkloosheid van 7%.

    Op bedrijfsvlak sprongen retailers in het oog en ging telekomfondsen omlaag.

    Warenhuisketen Macy's maakte donderdag bekend dat het 2.500 banen gaat schrappen en vijf winkels sluit als onderdeel van een kostenbesparend programma waarmee $100 miljoen moet worden bespaard per jaar. Tegelijkertijd maakte de retailer bekend dat de vergelijkbare winkelverkopen in november en december op jaarbasis zijn gestegen. Het aandeel stijg 7,7%.

    Family Dollar Stores (-2,2%) kwam de dag minder goed door, de discount winkelketen verlaagde de outlook voor zijn gebroken boekjaar en waarschuwde ook in het nieuwe jaar uitdagende omstandigheden te verwachten.

    Bed Bath & Beyond verloor 12,5% na de bekendmaking van tegenvallende derde kwartaalcijfers.

    Amerikaanse telekom-aanbieders stonden donderdag onder druk na een adviesverlaging voor Sprint naar hold van buy bij Deutsche Bank. Sprint verloor 5,6%, terwijl Verizon 2% omlaag ging, net als AT&T. T-Mobile US leverde 0,8% in.

    Alcoa (-1,3%) trapt donderdag traditiegetrouw officieus het vierde kwartaalcijferseizoen af.

    Treasury leningen zijn verdeeld gesloten en herstelden daarmee wat van eerdere verliezen dankzij een sterke veiling van dertigjarig papier, terwijl de dollar tijdens de Amerikaanse handelsdag in waarde is gedaald. Was de Europese munt om 15.50 uur nog $1,3575 waard, rond het slot kregen beleggers voor elke euro $1,3607.

    Door Marleen Groen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@wsj.com


  10. forum rang 6 NewKidInTown 10 januari 2014 05:20
    "Nieuwe Fed-voorzitter positief over Amerikaanse economie"

    "De Amerikaanse economie zal dit jaar aan kracht winnen. Op de arbeidsmarkt wordt vooruitgang geboekt en de inflatie beweegt naar de doelstelling van 2 procent op lange termijn."

    "'De meeste van mijn collega's in het beleidsbepalend comité en ik zijn hoopvol dat het getal voor de komma een 3 is in plaats van een 2,' zegt Yellen over de groei van de economie. Volgens de toekomstige topvrouw van de Fed ging het herstel hiervoor 'frustrerend langzaam'."

    www.elsevier.nl/Economie/nieuws/2014/...

    Nou, dat belooft wat voor vandaag. De 430 bereikbaar ? Geintje, voor mensen die niet begrijpend kunnen lezen :-)

    Maar een positieve dag gaat het wel worden.
  11. forum rang 10 voda 10 januari 2014 15:57
    Beurzen hoger ondanks zwak banenrapport

    VRIJDAG 10 JANUARI 2014, 15:45 uur | 51 keer gelezen

    AMSTERDAM (AFN) - De Europese effectenbeurzen wisten vrijdagmiddag de winsten vast te houden. Beleggers waren vanaf de opening van de aandelenmarkten optimistisch gestemd en lieten zich niet van de wijs brengen door een teleurstellende banengroei in de Verenigde Staten.

    De AEX-index in Amsterdam noteerde in de middaghandel 0,6 procent hoger op 404,50 punten. De MidKap klom 0,4 procent tot 637,54 punten. De beurzen in Frankfurt, Parijs en Londen stegen tot 0,8 procent.

    “Het is een mooie dag op de beurzen. De stijging wordt breed gedragen, met hier en daar slechts minimale verliezen. De AEX heeft tot nu toe met een winst van zo’n 0,7 procent toch een redelijke start van het nieuwe jaar gemaakt”, zei beleggingsadviseur Bart Flentge van Hof Hoorneman Bankiers.

    Banenrapport

    Op Wall Street stond de Dow-Jonesindex 0,1 procent in de plus. Het Amerikaanse ministerie van Arbeid liet weten dat de werkgelegenheid in de VS in december is toegenomen met 74.000 banen. De banengroei lag ver onder de verwachting van economen. De werkloosheid daalde desondanks flink, van 7 naar 6,7 procent. Die daling kwam als een verrassing, en werd waarschijnlijk veroorzaakt doordat veel Amerikanen hun zoektocht naar werk staakten.

    Grootste stijgers in de AEX waren luchtvaartcombinatie Air France-KLM en elektronicaconcern Philips met plussen van meer dan 2 procent. Olieconcern Shell profiteerde van een adviesverhoging door Exane en won 1,6 procent. Speciaalchemiebedrijf DSM stond onderaan met een min van 1 procent.

    Overname

    KPN klom 1,5 procent. President-commissaris Jos Streppel zei vrijdag op de buitengewone aandeelhoudersvergadering dat KPN momenteel niet praat met grootaandeelhouder América Móvil (AMX) over een eventuele overname van het bedrijf. Hij reageerde op uitspraken van de financieel directeur van AMX, waaruit bleek dat het Mexicaanse bedrijf ondanks de mislukte overnamepoging van vorig jaar nog steeds interesse heeft in KPN.

    In Zürich kreeg Swatch er ruim 4 procent bij. De Zwitserse horlogemaker zag de omzet in 2013 met ruim 8 procent stijgen. Behalve de omzet wist Swatch ook zijn marktaandeel te vergroten.

    De euro stond op 1,3638 dollar, tegen 1,3591 dollar bij het slot van de Europese beurshandel op donderdag. De prijs van Amerikaanse olie klom 1,1 procent tot 92,64 dollar per vat. Brentolie steeg 0,3 procent in prijs tot 106,71 dollar.
  12. forum rang 10 voda 10 januari 2014 16:02
    12 tips uit beleggersdebat Lynx

    VRIJDAG 10 JANUARI 2014, 15:56 uur | 1 keer gelezen

    Analisten Willem Middelkoop, Koen Bender, André Brouwers en Karel Mercx gaven donderdagavond onder leiding van Janneke Willemse in totaal 12 beleggingstips in het online beleggersdebat van Lynx.

    Het beleggersdebat van Lynx bestond uit twee delen. In het laatste deel gingen de analisten in op vragen van de kijkers, maar in het eerste deel gaven de experts hun beleggingstips. Per tip kregen de vier analisten twee minuten per tip op de kijkers van hun tips te overtuigen.

    Hieronder ziet u de 12 tips uit het debat. Voor een toelichting en de argumentatie bij de tips, kunt u hier het debat bekijken.

    De tips van Karel Mercx van Lynx:
    1. L’Oréal (Frankrijk: OR)
    2. Himax (Amerika: HII)
    3. Short ETF olie

    Willem Middelkoop van het Commodity Discovery Fund:
    1. Silver Wheaton (Amerika: SLW)
    2. Palladium ETF (Amerika: PALL)
    3. Lake Shore Gold (Canada: LSG)

    Koen Bender van Mercurius Vermogensbeheer:
    1. Imtech
    2. Severn Trent (Engeland: SVT)
    3. ING

    André Brouwers van het Beleggingsinstituut:
    1. Optiestrategie AEX
    2. Optiestrategie ING
    3. Gebruik een T.I.P. Technisch Interessant patroon

    Tips Brouwers populairst

    Aan het slot werd er door de ruim 3800 kijkers gestemd over de tips en de performance van de analisten in het debat. Het derde beleggersdebat van Lynx werd uiteindelijk door André Brouwers gewonnen.

    Meer tips zijn te vinden op onze themapagina Beurstips & Handelskansen.

    Zie link, voor sublinks:

    www.belegger.nl/nieuws/2644832/12-tip...
  13. forum rang 10 voda 10 januari 2014 18:00
    AEX sluit hoger maar banenrapport valt tegen

    AMSTERDAM (Dow Jones)--De Amsterdamse beurs is vrijdag hoger gesloten, ondanks een tegenvallend Amerikaans banenrapport.

    De AEX-index sloot 0,5% hoger op 403,95 punten, de Midkap won 0,7% op 639,01 punten en de Smallcap eindigde 0,9% hoger op 524,99 punten.

    "Na een flitsende start van de dag, was het banenrapport toch wat teleurstellend," moet Laurens Maartens, handelaar bij de Nederlandse Metaal- en Wissel Maatschappij (NBWM), concluderen. Hij wijst op "de euro/dollar koers die hard is opgelopen" waarbij de Europese munt rond het slot $1,3665 waard was, versus $1,3595 voor het banenrapport verscheen. Een herstel ten opzichte van donderdag toen de euro wegzakte nadat ECB-president Mario Draghi nog maar eens benadrukte dat de centrale bank alles zal doen om de lage inflatie te bestrijden en het beleid zolang als nodig accommoderend zal houden.

    Uiteindelijk draaide het vrijdag allemaal om het Amerikaanse banenrapport. En dat viel onverwacht tegen. De werkgelegenheid werd in december met slechts 74.000 banen uitgebreid, tegen een verwachting van rond de 200.000 banen.

    Daarentegen daalde de werkloosheid onverwacht tot 6,7%, waar een stabiel niveau rond de 7% was voorzien.

    Hiermee komt het percentage van Amerikanen zonder baan steeds dichterbij de 6,5% die de Federal Reserve hanteert als drempel voor zijn rentebeleid.

    Hoewel het banenrapport dus teleurstelt, verwacht Maartens niet dat de Fed stopt met taperen. Vanaf januari koopt de Amerikaanse centrale bank elke maand $75 miljard aan obligaties op, $10 miljard minder dan eerder.

    KPN eindigde vrijdag 1,4% hoger na de berichten in de media dat Carlos Slim en zijn America Movil nog steeds geinteresseerd zijn in een overname van het Nederlandse concern. In de wandelgangen wordt daarbij een overnamebod van EUR3,00 per aandeel genoemd, volgens Maartens.

    Tijdens de middaghandel werd tevens bekend dat de buitengewone aandeelhoudersvergadering van KPN heeft ingestemd met een voorstel tot intrekking van uitstaande preferente aandelen B. De Stichting Preferente Aandelen B KPN trok in augustus 2013 een zogenoemde beschermingswal op tegen de overname door America Movil. Omdat het hierdoor vrijwel onmogelijk werd voor het Mexicaanse telecombedrijf om een meerderheidsbelang in KPN te krijgen, werd in oktober vorig jaar nog afgezien van een overnamebod.

    ArcelorMittal daalde vrijdag 1%. Volgens handelaar Maartens reageerde de koers daarmee op de tegenvallende cijfers van de Amerikaanse aluminiumproducent Alcoa. Die maakte donderdag nabeurs bekend in het vierde kwartaal een flink verlies te hebben geleden. Daarmee werd officieus de aftrap gegeven voor het nieuwe kwartaalcijferseizoen en dat is dan ook waar de blik vanaf volgende week naar zal verschuiven, stelt Maartens, wijzend op de grote Amerikaanse financials die vanaf komende week resultaten bekendmaken.

    Maandag belooft een rustige dag te worden met een gebrek aan macrodata. Dan staan alleen de leidende indicatoren van de Oeso op het programma. De publicatie betreft de maand november.

    Staatsobligaties zijn vrijdag verdeeld gesloten.

    Door Marleen Groen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@wsj.com


  14. forum rang 10 voda 10 januari 2014 22:28
    Wall Street sluit vlak tot licht hoger

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Wall Street is vrijdag vlak tot licht hoger gesloten, ondanks een tegenvallend Amerikaans banenrapport.

    De toonaangevende Dow Jones-index eindigde 0,1% lager op 16.437,05 punten. De breed samengestelde S&P 500 steeg 0,2% tot 1.842,37 punten, terwijl de technologiezware Nasdaq 0,4% won tot 4.174,66 punten.

    De handelsdag stond vrijdag met name in het teken van het tegenvallend Amerikaans banenrapport. Het aantal banen in de VS bleek in december minder hard gestegen dan verwacht. De werkloosheid daalde daarentegen onverwacht. Het aantal banen steeg vorige maand met 74.000, waarbij gerekend werd op een toename met 191.000. Het was de kleinste toename van banen in drie jaar.

    Het werkloosheidspercentage daalde daarentegen in december naar 6,7%, van 7,0% een maand eerder. Er werd verwacht dat het percentage stabiel zou blijven.

    "Wanneer het banenrapport slechter is dan verwacht, dalen de S&P 500 en negen van de tien sectoren. Sectoren die meestal overeind blijven staan zijn onder andere de nutsbedrijven en grondstoffondsen. De sectoren om te vermijden zijn in het geval van een tegenvallend banenrapport de technologie en financiele fondsen", aldus analisten van Bespoke Group.

    Quincy Krosby, marktstrateeg bij Prudential Financial, merkte op dat het nog is te bezien hoeveel betekenis beleggers in de data leggen.

    De groothandelsvoorraden in de Verenigde Staten zijn in november harder gestegen dan verwacht. De groothandelsvoorraden gingen met 0,5% omhoog waar een stijging met 0,4% werd voorzien.

    De februarifuture voor een vat ruwe olie sloot vrijdag op de New York Mercantile Exchange $1,06 hoger op $92,72.

    Qua bedrijfsnieuws kon Alcoa vrijdag rekenen op de aandacht van beleggers. Het aandeel verloor 5,2%, nadat het concern over zijn vierde kwartaal een nettoverlies rapporteerde.

    Retailer Abercombie & Fitch steeg 11,9%, nadat het concern zijn aangepaste winstverwachting voor het gehele boekjaar verhoogde.

    Gap steeg 1,1%, nadat het concern meldde te verwachten dat de nettowinst over zijn gehele boekjaar aan de bovenkant zal uitkomen van de voorziene nettowinst van $2,57 - $2,65 per aandeel.

    Sears Holding verloor 13,8% nadat het concern teleurstelde met een daling van de identieke omzet het afgelopen kerstseizoen.

    Retailer Five Below verloor 8,0%, nadat het concern zijn winstverwachting voor het afgelopen kwartaal neerwaarts bijstelde.

    Maandag staan er in de VS geen macro-publicaties op de agenda.

    - Door Patrick Buis; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; patrick.buis@wsj.com

  15. forum rang 10 voda 12 januari 2014 17:25
    Beurzen kijken naar bedrijfscijfers VS

    ZONDAG 12 JANUARI 2014, 17:07 uur | 53 keer gelezen

    AMSTERDAM (AFN) - Beleggers wereldwijd zullen komende week vooral met grote belangstelling kijken naar de resultaten van een aantal grote bedrijven uit de Verenigde Staten. Die cijfers kunnen uitwijzen of het economisch herstel ook echt doorwerkt in de resultaten van ondernemingen.

    Er komen deze week cijfers van de grote banken Bank of America, JPMorgan Chase, Citigroup, Goldman Sachs, Morgan Stanley en Wells Fargo. Ook het grote industriële concern General Electric (GE) en creditcardmaatschappij American Express zullen met resultaten over het afgelopen kwartaal en heel 2013 naar buiten komen. Vooral GE is daarbij belangrijk omdat het conglomeraat vanwege zijn brede scala aan activiteiten een barometer voor de economie vormt.

    Aluminiumconcern Alcoa trapte vorige week donderdag nabeurs het Amerikaanse cijferseizoen af. Alcoa leed afgelopen kwartaal een miljardenverlies, vooral door afschrijvingen op smelterijen. Een jaar eerder boekte het bedrijf nog winst.

    Macrocijfers VS

    Ook macrocijfers uit de VS kunnen deze handelsweek op belangstelling van beleggers rekenen. Zo worden onder meer gegevens bekendgemaakt over de detailhandelsverkopen, de inflatie, de huizenmarkt en het Amerikaanse consumentenvertrouwen.

    Vrijdag werd nog bekend dat de banengroei in de VS in december veel minder sterk uitviel dan verwacht. Dat wakkerde de zorgen aan over de kracht van het economisch herstel en vergrootte de onzekerheid over het tempo waarin de Federal Reserve zijn stimuleringsbeleid gaat afbouwen. Verschillende Fed-bestuurders, waaronder vertrekkend president Ben Bernanke, gaan deze week toespraken houden en mogelijk valt daaruit iets op te maken over de plannen van de centrale bank.

    Inflatie eurozone

    Uit Europa komen deze week cijfers over de inflatie in de eurozone, de handelsbalans, de industriële productie in de eurolanden en de bouwproductie. Uit Duitsland komen cijfers over de groei van de grootste economie van Europa in 2013.

    De Europese vliegtuigbouwer Airbus maakt maandag cijfers over 2013 bekend.

    In Amsterdam maakt supermarktconcern Ahold donderdag omzetcijfers over 2013 bekend. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) komt woensdag met cijfers over de Nederlandse handelsbalans over november.
  16. forum rang 10 voda 13 januari 2014 16:22
    Beleggers wachten af

    MAANDAG 13 JANUARI 2014, 15:46 uur | 432 keer gelezen

    AMSTERDAM (AFN) - De koersuitslagen op de Europese aandelenbeurzen bleven maandagmiddag beperkt. Beleggers waren vooral in afwachting van de resultaten van een aantal grote Amerikaanse bedrijven, die later deze week naar buiten komen. De Europese bankaandelen zaten in de lift dankzij een versoepeling van de bankregels.

    De AEX-index in Amsterdam noteerde in de middaghandel nagenoeg ongewijzigd op 403,92 punten. De MidKap klom 0,6 procent tot 642,73 punten. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs stonden tot 0,2 procent hoger.

    Het Basel-comité, dat internationale bankregels opstelt, liet weten de kapitaaleisen voor de bankensector te versoepelen na waarschuwingen dat de eisen de kredietverstrekking kunnen beperken. In Frankfurt stegen Deutsche Bank en Commerzbank daardoor 3,5 en 4,7 procent. In de AEX bleven ING en Aegon wat achter met winsten van respectievelijk 0,4 en 0,5 procent.

    Technisch dienstverlener Imtech ging aan kop in de AEX met een winst van 3,5 procent. Het Franse beveiligingsbedrijf Gemalto stond onderaan met een min van 2 procent. Uitzender Randstad leverde 1 procent na een adviesverlaging door Deutsche Bank.

    Kartelboete

    Air France-KLM klom bijna 2 procent. Beleggers waren niet onder de indruk van de kartelboete van 3,9 miljoen frank (bijna 3,2 miljoen euro) die de luchtvaartcombinatie heeft gekregen van de Zwitserse mededingingsautoriteit WEKO.

    In Londen verloor BP 0,5 procent. De Britse oliemaatschappij heeft een gevoelige nederlaag geleden bij een rechtszaak over de schadevergoedingen in verband met de olieramp in de Golf van Mexico in 2010.

    Kwartaalresultaten

    In Frankfurt steeg Suedzucker meer dan 10 procent na beter dan verwachte kwartaalresultaten van de Duitse suikerproducent. BMW kreeg er 0,8 procent bij. De Duitse autobouwer verkocht in 2013 een recordaantal auto’s.

    Airbus Group won in Parijs 0,5 procent. De Europese vliegtuigbouwer heeft zijn eigen doelstellingen overtroffen door in 2013 een recordaantal van 626 nieuwe vliegtuigen af te leveren. Het bedrijf kreeg daarnaast het hoogste aantal nieuwe orders ooit binnen: 1619 stuks.

    De euro was 1,3654 dollar waard, tegen 1,3661 dollar bij het slot van de Europese beurzen op vrijdag. De prijs van Amerikaanse olie daalde 0,7 procent tot 92,11 dollar per vat, die van Brentolie zakte 0,3 procent tot 106,96 dollar per vat.
  17. forum rang 10 voda 13 januari 2014 17:58
    AMSTERDAM VANDAAG: AEX +0,2% na rustige handelsdag

    AMSTERDAM (Dow Jones)--De AEX sloot maandag licht hoger op een rustig verlopen handelsdag, waarop beleggers zich afwachtend opstelden. Wall Street noteerde tot aan het slot van de handel in Amsterdam het grootste deel van de tijd licht lager.

    De AEX sloot maandag 0,2% hoger op 404,93 punten. De Midkap won op het slot 0,6% op 642,66 punten. De ASX steeg 0,4% op een slotnotering van 527,18 punten.

    Wall Street noteert rond het slot van de handel in Amsterdam overwegend licht lager, waarbij de Dow Jones Industrial Average 0,2% verloor.

    Beleggingsstrateeg Joost van Leenders van BNP Paribas Investment Partners schat in dat die houding verband houdt met de arbeidsdata van afgelopen vrijdag uit de VS over december. "Van dergelijke cijfers moet je er niet teveel hebben. Beleggers willen toch met die data een bevestiging dat de bedrijfscijfers over 2013 overeenstemmen met de huidige waarderingen", aldus Van Leenders, die verder wijst op de daling van lange rentes.

    Dinsdag komen de detailhandelscijfers van de VS over december naar buiten. "Oktober en november brachten goede detailhandelsverkopen, een terugval is op zich dan niet vreemd. Bij niet al te hoge verwachtingen, dient een verrassing zich natuurlijk ook wat sneller aan en dat kan dinsdag een positief effect hebben", aldus Van Leenders.

    Randstad kreeg maandag van Deutsche Bank een adviesverlaging naar sell van hold. Het aandeel sloot 1,3% lager.

    Het belang van Air France-KLM (+2,5%) in Alitalia werd na de kapitaalversterking bij de Italiaanse luchtvaarder aanzienlijk verkleind. Dit heeft te maken met verwatering.

    JP Morgan verhoogde het koersdoel voor ASML, waarop het aandeel 0,3% won.

    Obligatieveilingen vinden dinsdag plaats in Nederland en Duitsland.

    Bedrijven met cijfers zijn dinsdag JPMorgan Chase, SABMiller, Total en Wells Fargo. Michael Page publiceert een trading update.

    Macro-economische data komen dinsdag allereerst uit Europa. Om 11.00 uur wordt over deze regio de industriele productie over november bekendgemaakt. Van de Oeso komt om 12.00 uur de werkloosheid over november.

    Uit de VS komen dinsdag vier cijfers: NFIB-index, detailhandelsverkopen, importprijzen en bedrijfsvoorraden.

    Om 14.30 uur komt de NFIB-index over december naar buiten. Dit is de index van de National Federation of Independent Business. Daar is geen raming voor beschikbaar. Over december kwam de index uit op 92,5. Ook dit cijfer kan een speciaal licht op de recente economische ontwikkelingen van de VS werpen.

    De detailhandelsverkopen van de VS gaan over december en komen om 14.30 uur naar buiten. Daarvoor is de verwachting dat die met 0,2% zijn opgelopen. In november werd een stijging met 0,7% gerapporteerd.

    De importprijzen betreffen december. Die komen naar verwachting 0,3% hoger uit tegen een daling met 0,6% in november.

    Bedrijfsvoorraden van de VS betreffen november. Die komen naar verwachting 0,3% hoger uit tegen een stijging met 0,7% in oktober.

    De staatsobligaties sloten hoger.

    De euro kost rond 17.45 uur $1,3646 tegen $1,3671 maandag rond 08.20 uur.

    Door Andre Sterk; Dow Jones Nieuwsdienst; andre.sterk@dowjones.com; +31-20-571 5201

  18. forum rang 10 voda 13 januari 2014 21:04
    Kom op KK posters. Waar blijven jullie?

    VS boekt recordhoog begrotingsoverschot

    MAANDAG 13 JANUARI 2014, 20:51 uur | 111 keer gelezen

    WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - De Verenigde Staten hebben in december een recordhoog begrotingsoverschot geboekt, mede dankzij betalingen van de kredietverstrekkers Fannie Mae en Freddie Mac die sinds 2008 grotendeels in staatshanden zijn.

    Het ministerie van Financiën maakte maandag bekend dat het overschot 53,2 miljard dollar (38,9 miljard euro) bedraagt in vergelijking met een tekort van 1,2 miljard dollar een jaar eerder. Economen rekenden in doorsnee op een overschot van 44 miljard dollar. Behalve van de betalingen van Fannie Mae en Freddie Mac profiteerde de staatskas ook van hogere belastinginkomsten en een lagere werkloosheid.

    In de eerste 3 maanden van het lopende begrotingsjaar, dat op 1 oktober begon, was het begrotingstekort 173,6 miljard dollar. In dezelfde periode een jaar eerder was dat nog 293,3 miljard dollar.
123 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 7 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 882,63 +1,42%
EUR/USD 1,0693 -0,34%
FTSE 100 8.139,83 +0,75%
Germany40^ 18.177,90 +1,45%
Gold spot 2.337,95 0,00%
NY-Nasdaq Composite 15.927,90 +2,03%

Stijgers

Xior
+6,16%
bpost
+3,47%
Proximus
+3,38%
Ontex
+3,16%
DEME G...
+2,19%

Dalers

KBC Groep
-0,83%
Melexis
-0,80%
IBA
-0,77%
UCB
-0,44%
Barco
-0,15%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links