Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

De armoede rukt op in het rijke Nederland

426 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 22 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Boemba ~ de stem van de rede 3 december 2013 21:09


    Haha, het is blijkbaar lang geleden voor iedereen, zelfs voor babyboomers. Maar een decennium of wat geleden schreef Fortuyn het boek Babyboomers waarin hij zijn generatie er flink van langs gaf (en zichzelf presenteerde als onbegrepen redder in nood).

    Ik ga het boek niet opzoeken, maar op internet is vast een samenvatting te vinden.

    Bijv bij Bol:

    quote:

    schreef:

    De babyboomers, de kinderen die geboren zijn vlak na de Tweede Wereldoorlog, hebben alleen maar voorspoed gekend. Zij vormen de generatie van het geld, het genot en het geluk. Geboren in een periode van wederopbouw en grote opluchting over de bevrijding kenden zij in hun jeugd gestaag groeiende welvaart.

    ...

    De babyboomers hebben altijd de wind mee gehad. Zij zijn geboren met een gouden lepel in hun mond, maar wat hebben zij met hun fortuin gedaan?
  2. Boemba ~ de stem van de rede 3 december 2013 21:13
    quote:

    Beperktedijkbewaking schreef op 3 december 2013 21:11:

    Volgens mij is er in diverse reacties hier sprake van leeftijdsdiscriminatie, door in generaliserende negatieve termen over een bepaalde leeftijdsgroep te spreken. De grondwet verbiedt dat, tijd voor de moderatoren om in te grijpen.

    Ik zie wel wat andere uitlatingen die op discriminatiegebied wat zwaarder liggen...

  3. [verwijderd] 3 december 2013 21:23
    quote:

    jonas schreef op 3 december 2013 21:08:

    Vierde herhaling. Sommige posters zijn wat autistisch en daar heb ik begrip voor, maar een antwoord mag ik zo langzamerhand wel verwachten.

    "De inhoud is dat jij geen enkel recht hebt om geld van mijn kinderen af te pakken! Moet ik dat nog eens herhalen?
    Ik wil het best NOGMAALS herhalen hoor!

    Dit "prive" vermogen is opgebouwd/ten-kost-gegaan van de staatsschuld ie is opgelopen van 15 miljard in de jaren 50-60 tot 450 mijard nu.

    upload.wikimedia.org/wikipedia/common...
    en
    nl.wikipedia.org/wiki/Overheidsschuld

    Jouw "prive vermogen" is dus allemaal gestolen gemeenschapsgeld ... en dus moet dat geld nu ook weer terug naar de gemeenschap (gaat ook wel gebeuren of je het leuk vind of niet). Kijk dat heet nu een onderbouwing met bronnen ... kan je nog wat van leren! Je bent immers slaaf "controller" geweest bij een onderzoeksinstelling! hahahaha!

    Uw dochters zijn onderdeel van die gemeenschap (maar had u er niet al 1 op het vliegtuig naar het buitenland gezet?) ... onderdeel, maar niet meer dan dat! Dat gestolen geld gewoon gebruiken voor aflossing van de staatschuld en gebruiken voor armoede bestrijding, vooral in achterstandswijken!

    Ga je nu ook eens antwoord geven op al mijn vragen?

    Slaap zacht!
  4. [verwijderd] 3 december 2013 21:26
    quote:

    Beperktedijkbewaking schreef op 3 december 2013 21:11:

    Volgens mij is er in diverse reacties hier sprake van leeftijdsdiscriminatie, door in generaliserende negatieve termen over een bepaalde leeftijdsgroep te spreken. De grondwet verbiedt dat, tijd voor de moderatoren om in te grijpen.

    Wellicht kan je Jonas om hulp vragen ... hij is immers (volgens eigen zeggen) een zeer goed jurist (of was hij nu controller?) die me al meerdere keren gedreigd heeft met rechtzaken (omdat hij zelf schandalig discriminerende opmerkingen tegen buitenlanders maakte)

    Geen enkele keer iets van vernomen trouwens! Hahahahaha

    Succes!
  5. [verwijderd] 3 december 2013 21:36

    Adison ik ben inderdaad mr.drs. Moet ik me daarvoor schamen? Mijn vermogen heb ik zelf verdiend bij de overheid en het bedrijfsleven. Daarnaast heb ik wat gedaan in onroerend goed. Maar waar blijft die INHOUD van jou?

    Groet, Jonas

    PS dat mr drs gebruik ik bijna nooit. Alleen in meer officiële brieven als een waarschuwing dat ze niet moeten denken mij met een kluitje in het riet kunnen sturen. Doen ze dat wel dan kunnen ze het krijgen.
  6. Boemba ~ de stem van de rede 3 december 2013 21:43
    quote:

    jonas schreef op 3 december 2013 21:36:

    Adison ik ben inderdaad mr.drs.

    Moet ik me daarvoor schamen? Mijn vermogen heb ik zelf verdiend bij de overheid en het bedrijfsleven. Daarnaast heb ik wat gedaan in onroerend goed. Maar waar blijft die INHOUD van jou?

    Groet, Jonas
    Moet jij je schamen?

    Geen idee. Je reageert wel fel, dus je voelt je wel gedwongen je te verdedigen.

    Maar gezien bovenstaande:

    - Hoeveel studiefinanciering heb jij ontvangen?
    - Wat voor baan had je bij de overheid en was deze werkelijk nuttig voor de samenleving of was het een uitvnding om babyboomers aan het werk te subsidieren?
    - Als je van overheid naar bedrijfsleven overgestapt bent is het mogelijk dat je meeging met een privatisering of dat je in het bedrijfsleven advies ging geven over geld verdienen aan de overheid. Is dat zo?
    - Onroerend goed i niet iets waar je geld aan verdient zonder de overheid. En hoe zit het met je hypotheekrenteaftrek.

    Zeg eens in alle eerlijkheid hoeveel alle subsidies die jij kreeg van de overheid bij hebben gedragen aan 'jouw' vermogen.
  7. [verwijderd] 3 december 2013 22:03
    Boemba schreef:

    De feiten zijn dat niet jij persoonlijk, maar wel jouw generatie, een onevenredige druk uitoefenen op de werkende gemeenschap. Met welk recht kun jij dan vasthouden aan 'jouw' vermogen, terwijl andere generaties opdraaien voor jouw kosten?
    Dan bedoel ik oa de toekomstige kosten van de aow en de ziektekosten van jouw generatie.
    Ik bedoel dan ook de onevenredige voordelen vanuit de staat die specifiek golden voor jouw generatie. Eeuwige hypotheekrenteaftrek, ook voor het tweede en derde huis bijvoorbeeld. Ongelimiteerde studiebeurzen of dubbele kinderbijslagen. Lagere woningprijzen door een vrijer bouwbeleid, etc.

    Jouw generatie heeft en masse een voorschot genomen op de inkomsten van volgende generaties. Daarom is het wat onbehoorlijk om te spreken over 'jouw' vermogen.

    Ik ben overigens ook mr. drs. en ik heb het na het eerste jaar helemaal zelf betaald.


    Die drs. titel zal vast niet op het gebied van moderne vaderlandse geschiedenis of economie zijn behaald, zo te lezen. Pretentieus gezever op het zelfde niveau als dat van 'Adison'. Klokken hebben horen luiden zonder op zoek te gaan naar de klepel of je beperken tot alleen die literatuur die het eigen standpunt ondersteunt.
  8. [verwijderd] 3 december 2013 22:05

    Boemba, ik had nauwelijks studieschuld. Eerste jaar allemaal gratis vanwege plus 8 resultaten en later bijbaantjes en inkomsten als kandidaats-assistent bij prof Heertje. Later die bedrijfsrechtstudie aan de EU in de avond. Gelukkig niet die UU. Zelf betaalt.

    Bij de overheid was mijn nut als controller dat ik tientallen miljoenen heb bespaard en nog meer afgehouden. Meegegaan met een privatisering ben ik niet. Voor landbouwkundige onderzoek wilde ik wel graag een soort TNO-wet, maar achteraf zijn ze met de UW samengegaan.

    Subsidies van de overheid? Met al gauw een 52% tarief heb ik de overheid gefinancierd. Beetje hypotheekaftrek maar dat raakte ik weer kwijt aan BTW bij de boodschappen.

    Ik geef maar antwoord, maar volgens mij heeft het niets te maken met armoede in Nederland. Krijg je ook bij Adison die nooit het over inhoud heeft en maar wat in het wilde weg zwetst.

    Groet, Jonas
  9. [verwijderd] 3 december 2013 22:13
    quote:

    Odol schreef op 3 december 2013 22:07:

    @realist.

    Misschien in-Holland of de open universiteit, vermoed ik zo slaat dan alle kanten op en raakt daardoor kant noch wal.
    Zou ook kunnen dat de dosering risperdal wat hoger moet.

    mag ik je even herinneren aan wat bijdrages van jezelf over dit onderwerp ?
    Dat je dan nu hier een beetje komt vertellen wat de regels zijn, je die verwijderde bijdrage niet eens gelezen hebt, maakt het een beetje tot de & je gebruikelijke poppenkast waar een ander ( bv ik ) al wat langer geen zin in heeft ramptoerist.
  10. [verwijderd] 3 december 2013 22:23

    Odol de EU is de Erasmusuniversiteit. Dom dat je dat verwart met In Holland. Bij die instelling zijn overigens ook al maatregelen te kwaliteitsverbetering genomen. Om elke keer de nieuwe generatie studenten op het verleden af te rekenen, lijkt mij niet de juiste weg.

    Wat er mis zou zijn met de Open Universiteit zie ik al helemaal niet. Vaak zijn de studenten mensen die naast werk studeren en die presteren aantoonbaar beter. Wat risperdal is weet ik niet, maar ik denk dat jij beter een portie gezond verstand kan innemen.

    Groet, Jonas
  11. [verwijderd] 3 december 2013 23:45

    Adison ik heb wel diverse juridische zaken gedaan, maar meer ernaast. Met mijn zwager had ik eigenlijk alzo een rapport van 100 pagina's bij elkaar over verjaring.

    Ging om tuinafbakening en om wel meer dan 90 meter. Ik maar eens wat juridisch opzoeken en voor zoveel mogelijk ankers gaan liggen. Natuurlijk weet je dat sommige ankers maar kleine kans hebben. Zwager aan het veldwerk, want dat is belangrijk in dat soort zaken.

    De rechtsbijstander van de tegenpartij zag de zaak maar af en de grond kwam bij mijn zwager. Of ik zoiets nu nog zou kunnen, weet ik niet. Ik loop al wat meer achter en moet me voldoende boos maken om weer te beginnen.

    Dat bedrijfsrecht heb ik er echter wel bij gedaan, maar mijn hart ligt bij control. Dat past het beste bij me.

    "Wellicht kan je Jonas om hulp vragen ... hij is immers (volgens eigen zeggen) een zeer goed jurist (of was hij nu controller?) die me al meerdere keren gedreigd heeft met rechtzaken (omdat hij zelf schandalig discriminerende opmerkingen tegen buitenlanders maakte)"

    Ik heb trouwens alleen maar gemeld dat ik niet onterecht voor racist wens te worden uitgemaakt. Heb iets over de anti discriminatieraad gezegd. Maar we weten beiden dat dat een GroenLinks Raad is die alleen kijk naar discriminatie van altijd zielige allochtonen.

    Groet, Jonas

  12. gerrit 69 4 december 2013 00:36

    Ik fietste gisteren door een straat met 60 huurwoningen.
    6 woningen stonden er van leeg en 3 woningen stonden er van armoe maar te koop.
    Totaal 9 woningen die dus niet bewoond zijn.
    De gemiddelde huurprijs per maand ligt in die straat iets boven de € 700 per woning.
    Voor één verdieners met een modaal inkomen of met een uitkering zijn deze woningen eigenlijk al te duur.
    Het gevolg van deze leegstand is dat deze nette straat van 20 jaar geleden daardoor een verpauperde indruk maakt, want de voortuinen van deze leegstaande woningen zijn over het algemeen niet om aan te zien.
    Verderop in dezelfde wijk hetzelfde beeld.
    Ik kan mij niet heugen dat al die straten er 20 jaar geleden ook zo triest uit zagen.
    De koopkracht van veel Nederlanders is de laatste 10 jaar behoorlijk achteruit gegaan en dat veroorzaakt de armoede val.
    Met de invoering van de Euro is het proces eigenlijk versneld en dan heb ik het nog niet over het schulden probleem waarin veel gezinnen zich bevinden.
    Nederland is een rijk land, maar steeds meer Nederlanders merken daar niet veel van.
    Het word tijd dat we deze vicieuze cirkel doorbreken door de koopkracht te verbeteren van vooral de modale Nederlanders.

    Mvrgr. van Gerrit
  13. forum rang 6 izdp 4 december 2013 02:58
    Komt armoede ter sprake en wat volgt?
    Hufters al die armen en vroeger waren ze pas echt arm en werkten ze nog harder. Aanpakken die hap, uitzuigers, laat ze echt voelen wat arm is.
    Pardon, 8 gulden per week. In welk jaar? Je maakt me echt nieuwsgierig.

    Laat ik het zo zeggen:
    Voor echt arm was er in het begin van de 20e eeuw veel respect.
    Met het massaal veel rijker worden in de 2e helft van de eeuw is dat respect enorm afgenomen. Van dichtbij en om je heen, verdoemd tot op afstand houden.
    De verwording van arbeidersdorpen en arbeiderswijken tot getto's waar alles maar lukraak werd gedumpt. Vooral op afstand houden en niet zeiken want we betalen.

    Lees dit hier en deze gedachtegang is nog steeds springlevend en weigert te erkennen het failleren van ons nl.
    Het klootjesvolk leeft gelukkig armzalig verder omdat er steeds meer volk onder hun stand leeft.
    Dat klootjesvolk denkt dus dat trappen naar beneden hun boven water kan houden. Niets meer dan watertrappelen uit pure angst om zelf te verzuipen.
    Een terechte angst.
    Want wie zaait zal oogsten.
    En zeker is het waar: Nl beleeft een armoedeval als nooit tevoren. En het is waar dat het niet af te lezen is aan de geringe min van onze economie.
    Ook ruim boven modaal gerrit ervaart enorme problemen.
    Doodgewoon door misschatting van de maatschappij waarin ze leven.
    Ik maak me echt zorgen om hun kinderen.
    Groot houden kan naar buiten, maar binnen boet.
    Dankzij een overheid die mensen laat werken ver onder het minimumloon en elke wet met voeten treed.
    Onze overheid dankzij het klootjesvolk wat hier volop getuigt.
    Gelukkig ben ik nog een vrij mens en ga zo eens bedenken wat ik morgen eens zal gaan doen.
    Eerst tandjes poetsen en eens gaan slapen.

426 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 22 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 887,44 +0,99%
EUR/USD 1,0762 +0,34%
FTSE 100 8.213,49 +0,51%
Germany40^ 18.017,10 +0,09%
Gold spot 2.301,75 0,00%
NY-Nasdaq Composite 16.156,33 +1,99%

Stijgers

Umicore
+6,53%
IBA
+4,89%
SYENSQO
+4,27%
Proximus
+3,65%
Barco
+3,53%

Dalers

bpost
-5,07%
Aperam
-4,56%
Ontex
-2,47%
Kinepolis
-2,08%
Galapagos
-1,32%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links