Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Bedrijfsinvesteringen nemen verder af

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 20 november 2013 09:56
    Wat maakt het uit, de beurs gaat toch omhoog, dus alles is goed.
    Koersdoelen worden nog verder verhoogd en dus is er nog meer ruimte om te stijgen.
    Dat het fundamenteel compleet uit het lood getrokken is maakt allemaal niet uit deze keer, want deze keer is het echt anders, echt waar, echt waar meneer Bernanke?
  2. [verwijderd] 20 november 2013 11:21
    quote:

    Text2Business schreef op 20 november 2013 10:02:

    Beste Hans, vanwaar toch die wat zure reactie? Al teveel mis is er toch niet met stijgende aandelen?
    Als diegene die aan al dit pompen ook verdienen er ook weer aan zouden verliezen zodra dadelijk de luchtbel knapt dan niet zo nee.

    Het probleem is dat diegene (een zeer kleine groep) die deze rally kunstmatig veroorzaken niet het geld gaan verliezen maar dadelijk de pensioenfondsen die ook iets moesten om rendement te maken en nu van obligaties naar aandelen aan het gaan zijn, of het grote japanse pensioenfonds waarvan de regels nu worden veranderd zodat het juist meer in Buitenlandse (niet Japanse) aandelen mag beleggen omdat de overheid zo nodig de Yen omlaag wil hebben en dan natuurlijk de ontelbare adviesverhogingen die er nu zijn waardoor straks de banken alle aandelen in eigen bezig in de huisfondsen van de klanten kunnen dumpen zodra ze merken dat het gaat zakken.

    Uiteindelijk gaan dus de gewone mensen en de pensioenhouders hier verschrikkelijk op kapot.

    Gaten die weer opgevuld moeten worden door iedereen die bijdraagt.

    Bubbels zijn gevaarlijk voor de economie en op deze manier helemaal.

    Het geld wat geprint wordt en ergens op een balans komt te staan als nog te ontvangen en dan maar wordt uigeleend aan de banken (ltro) of alles wat aan Target2 uit staat, of alle cross garanties die er verder nog uit staan, of alle overige garanties van de overheid en daar bovenop nog de werkelijk bekende schuld van de overheid.....

    Dat staat allemaal op de balans van elke individu.

    Als de aandelen straks in no time 40% van hun waarde verliezen dan is een klein aantal grote banken, investment funds en dergelijke er weer flink rijk van geworden en het overgrote deel van het volk een stuk armer en dat is economisch zeer slecht, al willen ze je in Amerika anders doen geloven.

    Niet dat er iets mis is met rijk zijn en ik ben ook zeer voorstander van loon naar werken, maar dit gaat ook heel veel mensen raken die direct niets te maken hebben met de beurs, die daar totaal het geld niet voor hebben, maar straks wel mede de rekening kunnen betalen van de schade die dit gaat veroorzaken en hun pensioenfonds nog minder zien uitbetalen en nog meer kunnen bijstorten.

    Zo is het eerdere keren ook gegaan en deze keer zal niet anders zijn anders dan dat het om gigantisch veel meer geld gaat uit QE en alle andere vormen van geld verruiming, allemaal onder het motto van het stimuleren van de economie, en dat doet het ook wel een beetje, maar fundamenteel is dit erg slecht en dat gaat een keer terug bijten en dan is de gewone man weer de ***.
  3. [verwijderd] 20 november 2013 13:14
    @ Hans Heijkers

    Nog even ter aanvulling op je prima betoog hierboven;

    De beurzen wereldwijd stijgen idd, hosanna... Dit heeft echter steeds minder te maken met onderliggende resultaten of economie. Sterker zelfs, slechtere resultaten/ vooruitzichten doen de beurzen stijgen, gezien het risico op afbouw van de steun verlaagt. Daar lijkt het tegenwoordig vooral nog om te draaien. Zie onderstaande link maar eens (verder nog wel meer goede artikelen op betreffende site):

    marketupdate.nl/nieuws/financiele-mar...

    Bedrijven en de werkelijke economie gaan alsmaar slechter. Veel bedrijven houden hun hoofd nauwelijks nog bovenwater. Winsten worden over het algemeen nog gemaakt over lagere omzet, alleen daar waar ook flink in de kosten gesneden is. Kijk maar eens wat veel grote bedrijven laatste jaren gedaan hebben; afgeslankt en onderdelen verkocht.
    Voor de werkelijke economie houdt dit een groeiend aantal werkelozen in. Ook deze gevolgen zien we wereldwijd. Meer werkelozen betekend nog minder inkomsten voor de overheid, bedrijven en een verdere spiraal naar beneden toe. De maatregelen, die ons kabinet genomen heeft, moeten zelfs nog in effect treden. Over het algemeen lastenverzwaringen, dus nog minder ruimte voor bestedingen bij de burger.

    Het antwoord van Amerika (dit heeft in andere vorm op dezelfde manier ook betrekking op Europa, de euro); Geld bijdrukken.

    Even de onderliggende getallen (die ons tegenwoordig steeds minder lijken te zeggen) in perspectief zetten:
    Zoals bij de meesten bekend, maandelijks drukt de FED 85 miljard dollar bij om de economie te ondersteunen. Jaarlijks iets meer dan 1000 miljard (op z'n Amerikaans 1 Triljoen dollars). Sinds het begin van de crisis in 2008, is er al meer als 4000 miljard bijgedrukt. En dan te bedenken dat de totale Amerikaanse schuld voor het uitbreken van de crisis nog maar 860 miljard bedroeg. Bijna een vervijfvoudiging in 5 jaar dus!

    Voorlopig lijkt aan dit bijdrukken ook nog even geen einde te komen, gezien de recente uitspraken van Bernake / Yellen.
    Sterker nog, stoppen van de geldcreatie heeft een directe ineenstorting van de markten tot gevolg. Als alleen al het woord tapering valt binnen de FED, lopen rentes op en vallen de aandelenkoersen omlaag.
    De geldcreatie kan echter niet eeuwig doorgaan. Een tijdje al, is er in Azië en het Midden Oosten een ontwikkeling gaande, waarbij men afstapt van de dollar als "wereldreservemunt". Alleen al in China worden gigantische hoeveelheden dollartegoeden omgezet is goud en andere edelmetalen.

    Na de .com bubbel en de vastgoed bubbel, lijkt nu een nog grotere bubbel aan het opblazen te zijn; De obligatie/ schulden bubbel. Door overheden en banken worden gigantische bedragen geleend en uitgeleend. De schulden zijn voor veel landen/ banken/ bedrijven/ gemeentes/ burgers enz. zo ver gestegen, dat de rente betalen alleen al steeds problematischer wordt, laat staan de schulden terug betalen. Bedenk tevens, dat al halen we ooit dat begrotingstekort van 3%, het is nog steeds een tekort en dus verder oplopende schuld.

    Geniet dus nog maar van de oplopende koersen, maar ik zou adviseren;
    houd e.a. zeer nauwlettend in de gaten!



8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links