Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Simal Beheer ziet af van 95% gestanddoeningsvoorwaarde bij bod op Simac

127 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 7 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. pwpf 1 november 2013 10:05
    quote:

    Overvloedgolf schreef op 31 oktober 2013 21:57:

    Ik geloof helemaal niet in de goede bedoelingen van EuroFool. Onlangs heb ik gesuggereerd dat hij bij Simal op de loonlijst staat, en dat heeft hij toen ontkend. Maar hij beweert zelf geen aandelen Simac te hebben dus vraag ik me af wat voor belang hij er dan bij heeft om bijvoorbeeld het drukken van de beurskoers te ontkennen. Dit is gewoon gebeurd, de koers mocht niet boven de 2,50 euro uitkomen en de laat werd soms lager dan de bied ingelegd. Elke keer hamert EuroFool er maar weer op dat we onze aandelen aan moeten bieden, waarom? Wat kan het hem schelen als hij er zelf geen belang bij heeft wat er gebeurt? Nee, ik vind dit een verdacht figuur en de kans is groot dat hij toch banden met Simal heeft. Overigens zullen we zien wie zijn aandelen aan gaat bieden en hoe groot die groep is, daar valt nu nog niks over te zeggen. Ik raad iedereen die zijn aandelen aan wil bieden aan het jaarverslag nog eens goed door te lezen, om te constateren dat Simac binnen een paar jaar veel meer waard is dan 3 euro per aandeel. Dus wie zijn aandelen aanbiedt is een dief van zijn eigen portemonnee.
    Tegelijk met formele bieding wordt waarschijnlijk ook de gedetailleerde standpuntbepaling van Simac uitgebracht. Ook de datum van de BAVA, die minimaal 6 dagen voor het einde van de termijn moet zijn.
    Op deze BAVA is de "conversie" geagendeerd en deze wordt ongetwijfeld goedgekeurd. De uitvoering hiervan moet voor 1 juli 2014 afgehandeld zijn, echter het besluit-moment is bepalend voor de percentages.
    Na de BAVA dus direct een verwatering van 24%. Er komen 3,5M gewone aandelen bij - totaal 18.031.394 gewone aandelen; per 31/10 heeft Simal dus een (aangepast) belang van 82% + 2% (aangepast) bij de CEO in privé.
    Houdt tevens in dat er nog steeds (aangepast) zo'n 16% ( 2,8M aandelen) "binnen gehaald" moeten worden.

    Kan mij helemaal vinden in het verhaal van Overvloedgolf. Bezoek of wacht tot na de BAVA, dan nog steeds tijd genoeg. Als je al jaren "gevangen" bent gehouden met de koers, kunnen deze paar maanden er nog wel even bij.
    NB. Waarom duurt het eigenlijk zo lang voordat de AFM goedkeuring voor deze bieding afkomt ?
  2. forum rang 10 voda 1 november 2013 19:31
    Simac houdt op 16 december bava

    Gepubliceerd op 1 nov 2013 om 18:19 | Views: 376

    VELDHOVEN (AFN) - Simac Techniek wil op 16 december een buitengewone aandeelhoudersvergadering houden. Dat maakte Simac vrijdag bekend.

    Op de vergadering zal een toelichting worden gegeven op het aanbevolen openbaar bod in contanten door Simal Beheer op alle geplaatste en uitstaande aandelen van Simac, die niet reeds worden gehouden door Simal. Verder komt er een voorstel tot conversie van preferente aandelen A en preferente aandelen B naar gewone aandelen met een conversieprijs van 3 euro per gewoon aandeel en komt er een voorstel tot wijziging van de statuten in verband met het voorstel tot conversie.

    Simal is het investeringsvehikel van de familie van Simac-bestuurder Eric van Schagen. Simal bezit inmiddels 77,76 procent van de aandelen Simac en 91,83 procent van het stemrecht.
  3. forum rang 10 voda 6 november 2013 18:21
    Bod op Simac formeel uitgebracht

    Gepubliceerd op 6 nov 2013 om 18:11 | Views: 6

    VELDHOVEN (AFN) - Simal Beheer heeft formeel een bod van 3 euro per aandeel uitgebracht op Simac Techniek. Het bestuur en de raad van commissarissen van de automatiseerder steunen het bod, dat in september al was aangekondigd. Dat werd woensdag bekendgemaakt.

    Aandeelhouders van Simac kunnen hun stukken vanaf donderdag aanbieden. De biedingsperiode eindigt op 7 november. Op een buitengewone aandeelhoudersvergadering op 16 december zal het bod nader worden toegelicht.
  4. [verwijderd] 6 november 2013 19:40
    Het bod kan daarna nog verlengd worden, en hoogstwaarschijnlijk komt er nog een na-aanmeldingstermijn waarin aandeelhouders alsnog hun aandelen aan kunnen melden. De beursnotering kan pas beëindigd worden als Simal tenminste 95% van de aandelen bezit, en dan zullen ze die procedure nog in werking moeten zetten. Nog tijd genoeg dus om te wachten op een verhoging van het bod :-)Zeker omdat het biedingsbericht niet uitsluit dat een derde partij nog een hoger overnamebod doet.
  5. forum rang 10 voda 7 november 2013 16:31
    Simac boekt positief resultaat in derde kwartaal 2013


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Simac Techniek nv (SIMAC.AE) heeft het derde kwartaal van 2013 afgesloten met een positief resultaat, meldt het concern donderdag voorbeurs zonder de data verder te specificeren.

    In vergelijking met het derde kwartaal van 2012 is er een stijging van de omzet en de brutomarge. Het bedrijfsresultaat stijgt met ongeveer een kwart, aldus het concern in het begeleidend schrijven.

    Daarnaast meldt het concern in het vierde kwartaal een teruggang te voorzien, vanwege het feit dat een aantal grotere projecten reeds in de eerste negen maanden zijn opgeleverd en in het resultaat zijn opgenomen. Het concern waarschuwt ervoor dat de waardering van specifieke balansposten, waaronder goodwill en latente belastingen, van significante invloed kunnen zijn op het eindresultaat. Dientengevolge is het volgens het concern lastig om "thans een betrouwbare uitspraak te doen over de te verwachten resultaten over geheel 2013".

    Bij onderdeel ICT-Infrastructuren werd in de eerste negen maanden van 2013 een hogere omzet en een beter resultaat dan in 2012 gerealiseerd, "hoewel de gang van zaken in Nederland onder druk staat", aldus het concern.

    INT-Applicaties behaalt tot op heden in 2013 een minder resultaat dan in 2012, meldt het concern, eraan toevoegend dat alle werkmaatschappijen last hebben van de economische omstandigheden en dientengevolge het resultaat zien dalen.

    Bij de divisie Industriele Elektronica & Automatisering zijn de omzet en het resultaat in de eerste negen maanden van 2013 stabiel en positief ten opzichte van een jaar eerder, stelt het concern.


    - Door Patrick Buis; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; patrick.buis@wsj.com

  6. Pastoor001 17 november 2013 00:31
    Ach, misschien spelen de fiscaal compensabele verliezen toch een grote rol bij het verlangen om 95% te halen. Dan kan Simal een fiscale eenheid met Techniek aangaan en maakt de combinatie meer fiscale winst doordat de huur en andere verschuivingen geëlimineerd worden. Ergo de fiscale verliezen krijgen ineens waarde, waar ze nu dreigen te verdampen. Zou daar al rekening mee zijn gehouden bij het bod?
  7. Pastoor001 17 november 2013 01:14
    Fiscale verliezen uit Duitsland zijn in 2012 getransformeerd naar NL verliezen. Gaat om een bedrag van zo'n 23 mln. Compensabele verliezen worden laag gewaardeerd door de accountant voor wat betreft Simac zelf (weinig gebruiksmogelijkheid). Maar voor Simal zijn ze wel interessant. Simac kan ze namelijk wel gebruiken. Dan komt er ineens een winst naar voren door een gigantische aftrekpost (lees winst) de komende 9 jaar.
  8. pwpf 19 november 2013 11:55
    quote:

    Pastoor001 schreef op 17 november 2013 01:14:

    Fiscale verliezen uit Duitsland zijn in 2012 getransformeerd naar NL verliezen. Gaat om een bedrag van zo'n 23 mln. Compensabele verliezen worden laag gewaardeerd door de accountant voor wat betreft Simac zelf (weinig gebruiksmogelijkheid). Maar voor Simal zijn ze wel interessant. Simac kan ze namelijk wel gebruiken. Dan komt er ineens een winst naar voren door een gigantische aftrekpost (lees winst) de komende 9 jaar.
    Ongetwijfeld is hiermee rekening gehouden door de grootaandeelhouder Simal, maar uiteraard niet bij de waardering van het gewone aandeel.
    De gewone aandeelhouders hebben altijd al "het gelach" volledig betaald.
    Denk aan de 6% "dividend" op de Pref's, terwijl de gewone aandeelhouders slechts 1,67% ( 0,05 op basis van € 3,- ) kregen en aan de recente acquisities zoals Phobos, waar eerst nog even de volledige Goodwill in 2 jaar werd afgeboekt van het resultaat, terwijl deze acquisitie volgens Simac als een "lange termijn" investering gezien moet worden.

  9. [verwijderd] 20 november 2013 10:19
    Dagblad (FD) woensdag.

    Door de koers kunstmatig laag te houden probeert de familie Van Schagen, die het leeuwendeel van het familiebedrijf bezit en bestuurt, Simac goedkoop van de beurs te halen, zo luidt de aanklacht volgens de krant. Topman Eric van Schagen van Simac verwerpt de beschuldigingen.

    De minderheidsaandeelhouders willen via een onderzoek van de Ondernemingskamer van het Amsterdamse gerechtshof bewijzen dat de beurswaarde van Simac opzettelijk door de familie wordt gedrukt, zo blijkt volgens het FD uit een brief die ze het OM vorige week stuurden. Die brief is in het bezit van de krant.
  10. [verwijderd] 20 november 2013 16:15
    Interessant aan het FD-artikel is ook nog dat er in staat dat de minderheidsaandeelhouders die naar het OM gestapt zijn zeggen bijna 4% van de aandelen in handen te hebben. Dat betekent dat Simal het sowieso wel heel erg moeilijk gaat krijgen om de beursnotering te beëindigen, want daarvoor hebben ze 95% van de aandelen nodig. De kans op een verhoging van het bod is nu toch echt aanzienlijk toegenomen denk ik!
  11. forum rang 10 voda 20 november 2013 16:17
    Simac aandeelhouders vragen OM koersmanipulatie te onderzoeken - media

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Kleine aandeelhouders van beursbedrijf Simac Techniek (SIMAC.AE) hebben het Openbaar Ministerie (OM) gevraagd een onderzoek te doen naar vermeende koersmanipulatie door de familie Van Schagen, die het bedrijf bestuurt en grotendeels in handen heeft. Dat schrijft Het Financieele Dagblad (FD) woensdag op basis van de brief die de aandeelhouders een week eerder naar het OM hebben gestuurd.

    Chief Executive Eric van Schagen verwerpt de beschuldigingen.

    Volgens de aanklacht probeert de familie Van Schagen de koers kunstmatig laag te houden om het bedrijf zo goedkoop mogelijk van de beurs te halen. Sinds begin september loopt een bod van de familie van EUR3 per aandeel, ten opzichte van een prijs destijds van EUR2,45.

    De aandeelhouders die de brief hebben verstuurd zijn samen goed voor ongeveer 4% van het aandelenkapitaal in Simac, schrijft het FD.

    - Door Dow Jones Newswires; +31 20 571 52 00; amsterdam@wsj.com

  12. Pastoor001 20 november 2013 16:28
    De vraag is of de synergetische effecten die een samenvoegen van Simal met Simac met zich meebrengt, verdisconteerd moeten worden in de biedprijs. Lijkt me wel, want bij een koehandel situatie zoals Simal die gecreëerd heeft, worden de "laatste" aandelen meer waard als Simal de 95 % wil halen. Lijkt meer op een spelletje Monopoly. Ben benieuwd wat het O.M. doet. Als straks al de transacties tussen Simal en Simac op hun zakelijkheid beoordeeld gaan worden in het onderzoek ben je weer gauw een paar jaar verder. Gaat Simal het bod dan maar weer intrekken? Een gênante vertoning, dat Simac en zijn RvC het zo ver hebben laten komen.
  13. pwpf 20 november 2013 17:35
    De grootaandeelhouder c.q. bestuursvoorzitter c.q. CEO heeft het volgende toegevoegd aan het artikel van het FD:

    " In een reactie zegt Van Schagen dat het om twee aandeelhouders gaat die gezamenlijk een belang van 3,8% in Simac houden. "Ze zijn niet tevreden met het bod, maar lijken weinig steun te hebben", zegt de CEO. Volgens Van Schagen is sinds het begin van de biedingsperiode inmiddels voor circa 20% van het aandelenkapitaal al aangeboden. Inclusief zijn eigen belang van 2,5% is daarmee ongeveer 81,6% aangemeld. "De meeste aandeelhouders zijn tevreden met het bod."

    Conclusie: 18,4% nog steeds niet aangeboden! Naast de genoemde, ontevreden 3,8%, is er dus nog steeds 14,6% in de markt. Hoeveel zit er op dit forum ?
127 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 7 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 887,44 +0,99%
EUR/USD 1,0762 +0,34%
FTSE 100 8.213,49 +0,51%
Germany40^ 18.017,10 +0,67%
Gold spot 2.301,75 -0,08%
NY-Nasdaq Composite 16.156,33 +1,99%

Stijgers

Umicore
+6,53%
IBA
+4,89%
SYENSQO
+4,27%
Proximus
+3,65%
Barco
+3,53%

Dalers

bpost
-5,07%
Aperam
-4,56%
Ontex
-2,47%
Kinepolis
-2,08%
Galapagos
-1,32%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links