Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

solide aandelen als aanvulling op een obligatieportefeuille

771 Posts
Pagina: «« 1 ... 28 29 30 31 32 ... 39 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 16 oktober 2013 08:22
    quote:

    The Third Way... schreef op 12 oktober 2013 14:59:

    Knot heeft onlangs geroepen dat de NL banken in de voorhoede v/d sector zitten op Europees niveau en qua eigen vermogen (CET) al bijna voldoen aan de toekomstige Basel III normen, fully loaded.

    Ook gaf hij aan dat dit belangrijk is omdat zo het laatste beetje aan kapitaalsnood gelenigd kan worden via (hier komt-ie free1:).... hybrids.

    www.dnb.nl/binaries/OFS_Najaar_2013_N...

    Goed nieuws, niet? Maar er is een klein addertje onder het gras: minder dan een week later meldde DNB dat (in navolging van SNS?) het vastgoed op de B/S v/d NL financiele instellingen door een externe partij, in casu Blackrock, zal worden geevalueerd.

    Zo voedde ik vroeger ook mijn babies. Hopelijk betracht hij ook een goede vader te zijn en komt er geen gemeen zuur na de zoete boodschap...

    Thanks TTW, weer een stukje van de puzzel ingelegd.
    Die AQR, zou wel eens bepalend kunnen zijn voor de banken, maar voor Aegon toch veel minder ?
    Aegon is nauwelijks vastgoedfinancier.

    Ik zou voorzichtig zijn met aandelen Delta Lloyd (zit je daar nog in ?).
    Ohra gaat wel aardig, maar verder.....Ook NN in 2014, zou ik afblijven.
    Niet alleen de lage rentestanden speelt hen parten, maar ook het verzekeringsbedrijf in NL op zich.
    Regelgeving de afgelopen 10 jaar, administratieve problemen met het verwerken daarvan, geen commercieel perspectief, etc.

    Daarom koos ik niet voor ING omdat dit ook een grote verzekeraar is (NN) met bovengenoemde problemen en risico's.
  2. [verwijderd] 16 oktober 2013 08:41
    quote:

    Royal Dutch Pim schreef op 12 oktober 2013 19:19:

    @free1
    Om (nog) wat minder risico te lopen zou je ook kunnen overwegen om deze tracker te kopen: iShares STOXX Europe 600 Banks. De grootste positie is met 17% HSBC. Je kunt dan afscheid nemen van al je individuele bankaandelen. Ik heb een deel van mijn financials afgelopen week hiervoor ingeruild. Van RDSA heb ik al jaren geen plezier afgezien van het dividend die positie heb ik ook fors afgebouwd en ingeruild voor iShares STOXX Europe 600 Oil & Gas. Daarnaast nog een plukje iShares STOXX Europe 600 Utilities (o.a. GDF, EON en RWE) aangeschaft dan heb ik er de komende wintermaanden als ik wat meer van de Mallorcaanse zon ga genieten minder omkijken naar en kan meer relaxen, het geld moet voor mij werken en niet andersom, dat hebben we lang genoeg gedaan.
    RD Pim,

    Je hebt volkomen gelijk als je dit puur rationeel benaderd.
    Het is een illusie te denken dat ik het (veel) beter weet dan de markt.

    En ik heb wel eens nagedacht over een huisje op Terschelling of ergens aan de kust in Portugal (wat rustiger dan Spanje) en dan zou ik je waarschijnlijk wel volgen in je keuzes.

    Maar op dit moment, hier in NL, regenachtig en koud, zit ik nu comfortabel achter mijn bureautje en vind ik het wel een leuke hobby.
    Het is een spelletje geworden, elke dag een uurtje, zo 's-ochtends vroeg.

    Vandaag hier in NL waarschijnlijk een wat drogere dag, ik stap zo op de fiets. Veel plezier op Mallorca !

  3. benito c. 16 oktober 2013 20:35
    quote:

    benito c. schreef op 30 augustus 2013 15:13:

    Dat betekent dat er een m.i. een kans kleiner dan 50% is dat er een iets hogere biedprijs dan 2,40 uit de bus komt(optie 1) , en dat er een (misschien wel fors) grotere kans is dan 50%, dat het bod verdwijnt (optie2) en dat hij (Slim) gaat kopen op de markt. We zullen dan alert moeten zijn als de drempel van 15% overschreden wordt.
    Mijn conclusie is, dat uit een risico-rendementsoogpunt het aandeel thans niet aantrekkelijk is, aangezien bij optie 2 nog een behoorlijke terugval kan volgen.

    De enige aantrekkelijkheid voor mij was de naderende consolidatie, en het opwaarts potentieel dat er daardoor in het aandeel zat. Ik zie na de verkoop van e-plus op zijn hoogst een soort cash cow, hoewel dat ook betrekkelijk is, want er zullen telkens enorme investeringen nodig blijven, om de concurrentie voor te blijven. En dat alles in een eroderende markt. Niet een bedrijf om langdurig in te zitten.
    Uit mijn postings van 30 augustus inzake KPN.

    Nu eerst maar eens kijken hoe ver de koers terug gaat.
  4. Lk-33 24 oktober 2013 11:51
    Ik sta toch te kijken van de koersontwikkeling van Socfinasia de afgelopen weken.

    De koers keldert in een paar weken van 30 euro naar 25 en staat nu binnen een paar dagen weer op 28. Ik heb een plukje gekocht in de neerwaartse gang.

    Fundamenteel en in vergelijking met branchegenoten een erg vreemde beweging, maar misschien weet iemand van ons de verklaring?
  5. [verwijderd] 5 november 2013 14:14
    Even een stukje van columnist Ron Boer van 12 februari 2013 uit de Telegraaf (terug kijken is leuk en leerzaam).
    Ik ben benieuwd hoe hij met zijn OK fonds van start is gegaan en of hij het beter doet dan wij met onze perps.
    Het SNS debacle bleef hem bespaard, maar verder heeft hij bij de perpetuals volkomen de boot gemist.

    Eigen mening
    Het systeem van Okkerse is niet geschikt om financiële waarden te analyseren, vanwege de bijzonder balanskarakteristieken van dit soort bedrijven. Gelukkig hebben we op dit terrein een eigen mening. Vaste lezers kennen onze bezwaren met betrekking tot beleggingen in obligaties van banken en verzekeraars. Daaronder dus ook die van de SNS.

    Toch zien we andermaal dat veel portefeuilles stampvol financials zitten. Naar aanleiding van de inhoud van een portefeuille van een externe belegger heb ik in een recente mailwisseling hierover het volgende geschreven:

    “Mmmmmmmm, met een miljoen euro zit u ruim in uw jasje voor wat betreft de financials, maar dat wordt door iemand gezegd die geen financials voor zijn cliënten in portefeuille heeft, op een Nederlandse Waterschapsbank of een Bank Nederlandse Gemeenten na.

    Simpel geredeneerd: als de SNS zwaar moet afwaarderen op vastgoed, hoe zit het dan bij de anderen? Er zit nooit maar één kakkerlak in de keuken. Nu zal het bij de collega’s niet zo erg zijn als bij SNS, maar ASR heeft bijvoorbeeld 3,2 miljard euro in commercieel vastgoed zitten. Stel nu eens dat ook zij een paar honderd miljoen zouden moeten afwaarderen, dan kan het bedrijf volgens de ECB richtlijnen gedwongen worden om eens een tijdje geen coupon op achtergestelde obligaties uit te betalen.

    Niet dat ASR dan op omvallen zou staan, absoluut niet, maar alleen het bericht al dat ze niet uitbetalen zou voor een schrikreactie op de beurs zorgen. Kort en goed: we proberen weg te blijven waar mogelijk de klappen vallen.”
  6. jrxs4all 6 november 2013 15:01
    Interessant CLO fonds:

    www.carador.co.uk/monthly-reports.htm

    genoteerd in dollars in Londen en gevestigd in Ierland, redelijke liquiditeit. Keert 4 keer per jaar dividend uit, volgens mij zonder bronbelasting maar dat weet ik nog niet zeker. Kosten zijn lager dan die van vergelijkbare fondsen als Volta en OXLC.

    Koers ligt rond de NAV, yield obv laatste uitkering 13,9%.

    CLO rendementen staan wat onder druk omdat veel pre-crisis CLO's aflopen en de yields op de nieuw uitgegeven CLO's zijn lager. Daar staat tegenover dat de risico's daar ook lager zijn. Yield zal de komende jaren dus wel zakken maar volgens mij boven de 10% blijven.
  7. benito c. 6 november 2013 15:02
    Ik ben begonnen, ondanks dat ik ernstige twijfels heb over de timing, met het kopen van aandelen d´Ieteren. Dit is een Belgisch automobielbedrijf, die importeur is van Volkswagen,Audi,Skoda, Lamborghini ed. en daardoor een marktaandeel van 22% heeft. De andere poot is Carglass en soortgelijke bedrijven, die in vele tientallen landen overal ter wereld actief zijn. Ondanks de economie maakt het bedrijf een goede winst, geschat 3,25 per aandeel, koers tegen de 35.
    Waarom. Het bedrijf is zeer solide, weinig schuld, dat komt met name door de verkoop 2 jaar geleden van Avis Europe. Men is nog steeds op zoek naar een derde poot voor het bedrijf, te betalen uit deze opbrengst, maar men kiest voor degelijkheid boven snelheid. Mocht er een acquisitie gedaan worden, zal dit (fors)positief werken voor de winst per aandeel. Verder lijkt de automarkt uit te bodemen. Bij een groei van de personen- en bedrijfswagens van Volkswagen zal de winst snel toenemen. Carglass moet gezien worden als een stabiele factor, die via de marktleiderspositie voorsprong hoopt te houden op concurrenten, en daardoor kan uitlopen, en koopt soortgelijke bedrijven in landen waar men wil uitbreiden.
    Wat mij betreft 2 triggers, herstel autoverkopen en een goede acquisitie.

    Ik heb ook Stern in bezit, om dezelfde reden van marktherstel. En het feit dat deze marktleider nog steeds winst maakt, via samenwerkingsverbanden de efficiency wil verhogen, en de speculatieve kans van een delisting, met een mogelijk bod op de aandelen. De topman Van der Kwast heeft recent zijn aandelenbelang fors vergroot naar 1 miljoen aandelen. Dit aandeel is wel al recent redelijk gestegen als gevolg van de speculatieve kans.

    Beide aandelen zijn het aanhouden waard in afwachting van een betere conjunctuur.
  8. forum rang 5 The Third Way... 6 november 2013 15:24
    Een probleem met D'Ieteren in het verleden was dat de balans moeilijk te doorgronden was. Het bedrijf heeft moeilijke tijden gehad. Verder is autolease uitermate populair in Belgie dankzij de fiscale stimulansen, en D'Ieteren deed driftig mee, maar dat zal wellicht afnemen nu de autobedrijven hun fabrieken aldaar sluiten.

    Ik kan me ook herinneren dat ze heel actief waren met off b/s structuren. Enig idee hoe het daarmee zit?

    De naam is in ieder geval commercieel goed, het marktaandeel hoog.

    P.S.: benito....., is de doemdenker nu van visie veranderd en gaan we lekker cyclisch met de hoop op betere tijden? Klaarblijkelijk wel...

  9. benito c. 6 november 2013 16:25
    Ha , The Third.

    De lease is in een joint venture met Volkswagen gestopt, op 50/50 basis, en wordt gefinancierd door VW.

    Off balans geen idee, ik ben niets tegengekomen, maar ook niet actief naar gezocht.

    Doemdenken, ach, je weet dat ik er een extreme spreiding op na houd, de aandelenpositie kan wel wat hoger, en dan liefst in dingen waarvan ik het idee heb dat activiteiten op de bodem zitten, en eigenlijk wel eens zouden moeten herstellen.
  10. Sapling 12 november 2013 23:42
    Al lang een lezer/volger nu maar eens een reactie. Benieuwd naar mening ervaren participanten op dit forum.

    De T-Note Future (10 jaars) De RBS TS 131.3(Alex fondscode 855329).
    -Goede hedge voor EM funds etc . in een portefeuille (zie verloop sinds mei bij aankondigen tapering)?

    -algemeen: laag risico wanneer je deze oppikt aan 5,5-6 (zoals vorige week). Downside beperkt (beperkte kans dat de 10-jaars T veel lager gaat) laagste stand ongeveer 5 en mooie upswing wanneer de taper beginti.e. de 10-jaars richting 3% gaat.

    Wordt wel duidelijk komende 6-9 maanden. Interessante play ?

    Benieuwd naar ander meningen.
  11. jrxs4all 13 november 2013 09:53
    quote:

    Sapling schreef op 12 november 2013 23:42:

    Al lang een lezer/volger nu maar eens een reactie. Benieuwd naar mening ervaren participanten op dit forum.

    De T-Note Future (10 jaars) De RBS TS 131.3(Alex fondscode 855329).
    -Goede hedge voor EM funds etc . in een portefeuille (zie verloop sinds mei bij aankondigen tapering)?

    -algemeen: laag risico wanneer je deze oppikt aan 5,5-6 (zoals vorige week). Downside beperkt (beperkte kans dat de 10-jaars T veel lager gaat) laagste stand ongeveer 5 en mooie upswing wanneer de taper beginti.e. de 10-jaars richting 3% gaat.

    Wordt wel duidelijk komende 6-9 maanden. Interessante play ?

    Benieuwd naar ander meningen.
    Ik heb een paar maanden lang een T-note future short gehad, inderdaad als hedge tegen die rente ellende. Is bij het bekende FED no tapering besluit uitgestopt en ik zie ook op de huidige koersen geen reden om weer te shorten.

    Ten eerste was dat besluit volgens mij een duidelijk signaal dat de FED zich geen (in hun ogen) te hoge rente laat opdringen door de markt. En de tapering die (heel geleidelijk) wel zal komen is denk ik al ingeprijsd. Ik verwacht eerder dat het nog wat langzamer zal gaan dan de markt nu denkt.

    T-note short heeft bovendien een negatieve carry, je moet immers de rente betalen. Dat betekent dat je iedere keer wat verliest als de onderliggende future wordt doorgerold en steeds meer als de rente hoger wordt.
  12. Lk-33 15 november 2013 12:56
    quote:

    Lk-33 schreef op 29 april 2013 09:49:

    Net een plukje aandelen Exact Holding gekocht, dividendrendement op deze koersen op basis van dividend 2012 6,6%. Voor 2013 wordt een hoger dividend verwacht. Stabiele cashflowmachine en naar het schijnt een potentiële overnamekandidaat voor de langere termijn.
    Bij deze heb ik een gelukkige hand gehad. Koers staat nu 33% in de plus en dan nog eens 2x een dividenduitkering maakt 40%. Exact schijnt nog steeds koopwaardig te zijn.
771 Posts
Pagina: «« 1 ... 28 29 30 31 32 ... 39 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 891,13 +0,42%
EUR/USD 1,0770 +0,05%
FTSE 100 8.213,49 +0,51%
Germany40^ 18.217,90 +0,23%
Gold spot 2.325,42 +0,08%
NY-Nasdaq Composite 16.349,25 +1,19%

Stijgers

Umicore
+4,05%
Econoc...
+2,70%
D'IETE...
+2,02%
SHURGARD
+1,84%
Xior
+1,74%

Dalers

bpost
-2,60%
Colruyt
-2,22%
Barco
-1,63%
VGP
-1,51%
Ontex
-1,32%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links