Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

KK November Dagdraad

934 Posts
Pagina: «« 1 ... 8 9 10 11 12 ... 47 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 7 november 2013 19:01
    Europese beurzen sluiten overwegend lager na ECB-renteverlaging


    AMSTERDAM (Dow Jones)--De Europese aandelenmarkten zijn donderdag overwegend lager gesloten, nadat de Europese Centrale Bank (ECB) onverwacht zijn belangrijkste rentetarief verlaagde naar het laagste niveau in de geschiedenis van het valutablok en de aanvankelijke euforie daarover verdween toen beleggers de redenen achter het besluit begonnen te overdenken.

    De EuroStoxx 50 sloot 0,4% lager op 3.042,98. De DAX-30 steeg 0,4% tot 9.081,03, de CAC-40 sloot 0,1% lager op 4.280,99 en de FTSE-100 stond 0,7% af tot 6.697,22.

    De Europese aandelenmarkten bereikten een piek nadat de ECB de markt verraste met een verlaging van de rente met een kwart procentpunt naar 0,25%. Analisten hadden erover gespeculeerd of de centrale bank zijn rente zou verlagen op grond van de lagere inflatiecijfers in de eurozone die afgelopen week werden afgegeven, maar de meeste marktparticipanten hadden tot december geen actie verwacht.

    "ECB-voorzitter Mario Draghi heeft vandaag laten zien dat hij verschilt van voormalig ECB-hoofd Trichet, door op zijn tijd met verrassingen te komen als deze. De hoge werkloosheid in de regio heeft waarschijnlijk ook bijgedragen aan de renteverlaging van vandaag", stelt Ishaq Siddiqi, marktstrateeg bij ETX Capital.

    De euro verloor aan kracht en daalde tot $1,3385, in vergelijking tot $1,3521 bij het slot van Wall Street woensdag en versus $1,3518 voor opening van de Europese beurzen. De euro kelderde direct na de bekendmaking door de ECB om 13.45 uur voor het eerst sinds september tot onder de $1,33.

    "Dit is een reactie op wat in feite een afwijking is van het basisscenario van de ECB over het herstel van de eurozone", zegt Timo del Carpio, econoom bij RBC Capital Markets.

    De verrassende renteverlaging van de Europese Centrale Bank is in lijn met de forward guidance en het beleid van de centrale bank, zegt president Mario Draghi donderdag in een toelichting op het besluit. Volgens Draghi is de inflatie-outlook de laatste maanden getemperd en kan men "een lange periode van lage inflatie tegemoet zien"

    De Bank of England liet donderdag zijn monetaire beleid onveranderd door de omvang van zijn obligatie-opkoopprogramma ongewijzigd te houden en zijn rentetarief op 0,5% te handhaven, waar het al sinds maart 2009 op staat.

    Op bedrijfsvlak viel onder andere Commerzbank op, dat bijna 10% steeg, nadat de Duitse kredietverstrekker over het derde kwartaal een beter dan verwachte winst rapporteerde, gestimuleerd door kostenbesparingen, een lager belastingtarief en lagere provisies voor leenverliezen. De belangrijkste aandrijver voor de omzet, de netto rente inkomsten, kwam ook boven verwachting uit.

    Ook andere banken noteerden donderdag hoger. Aandelen Credit Agricole wonnen 4,0% in Parijs, nadat de Franse firma een omzetstijging van 16% heeft gerealiseerd in het derde kwartaal. Societe Generale won 2,9% nadat de bank een toename in de winst over het derde kwartaal rapporteerde, ook al kwam de stijging onder de verwachting van analisten uit.

    Siemens klom 2,7%, nadat de industriele gigant een lichte afname in zijn winst over het fiscaal vierde kwartaal boekte, maar plannen aankondigde voor het terugkopen van aandelen.

    HeidelbergCement stond donderdag onder druk en verloor uiteindelijk 4,2% nadat de cementmaker aangaf dat het lastiger zal worden om zijn financiele doelstellingen te behalen, aangezien valuta-effecten druk uitoefenen op de operationele winst.

    Deutsche Telekom daalde 2,7%. Het telecommunicatie-concern maakte een winstdaling door terwijl het bedrijf investeerde in maatregelen om nieuwe klanten aan te trekken.

    Wall Street noteert bij het Europese slot lager, waarbij de Dow Jones Industrial Average 0,2% verliest, omdat het bruto binnenlands product (bbp) met 2,8% steeg in het derde kwartaal, wat de verwachtingen overtrof. De beter dan verwachte Amerikaanse groeidata tastten het sentiment verder aan, aangezien ze de vrees opwekten dat de Federal Reserve zijn activa-opkoopprogramma eerder zal afbouwen dan verwacht. Deze verwachting zette ook het Europese sentiment verder onder druk.

    Beleggers in zowel Europa als de Verenigde Staten kijken voor vrijdag uit naar het belangrijke banenrapport dat in de VS verschijnt. Verwacht wordt dat het werkloosheidspercentage in de VS is opgelopen tot 7,4% van 7,2% van de beroepsbevolking.


    Door Ellen Proper; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; ellen.proper@wsj.com

  2. nobahamas 7 november 2013 20:38
    Niemand weet hoeveel we morgen gaan zakken. Met name de ontwikkelingen op de DOW en S&P bepalen nu feitelijk de richting.
    Morgenochtend vroeg, voor opening van de beurs kun je de futures bekijken en je inschatting maken.
    Bijvoorbeeld hier nl.investing.com/indices/netherlands-...

    Volgens Ad Nooten:
    Zakt de index er doorheen dan volgt een daling naar 391,5 of eventueel lager. Andere mogelijke doelen zijn lijn a en de stippellijnen rond 389,5, 389,1, 388,5 en 387,7. Dat zijn er dus nogal wat.
    adnbeursanalyse.nl/Slotanalyses/2013/...
  3. [verwijderd] 7 november 2013 22:06
    quote:

    nobahamas schreef op 7 november 2013 20:40:

    S&P 500 meer dan een procent gedaald

    www.google.com/finance?q=INDEXSP%3A.I...
    Dat komt morgen vast helemaal goed mijn shorts tenzij de futs op + 600 staan haha.

    Hierbij een TA plaatjes waarop de short werd ingenomen.Het is op 15 min basis dus ongeschikt voor de lange handel.Ook daar had ik een short vandaar dat ik nogmaals short ging.

    rt0.e.prorealtime.com/ProRealTimeNew/...
  4. forum rang 10 voda 7 november 2013 22:34
    Wall Street sluit in het rood, Twitter wint 73%


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Wall Street is donderdag in negatief terrein gesloten, nadat beleggers hun winsten namen na de sterke koersstijgingen die de toonaangevende beursindices dicht bij hun hoogste niveaus ooit brachten, terwijl beleggers de renteverlaging van de Europese Centrale Bank en de sterke Amerikaanse economische groei overdachten. Twitter realiseerde bij de beursintroductie een koerswinst van 73%.

    De toonaangevende Dow Jones-index eindigde 1,0% lager op 15.593,98 punten. De breed samengestelde S&P 500 daalde 1,3% tot 1.747,15 punten, terwijl de technologiezware Nasdaq 1,9% afstond tot 3.857,33 punten.

    Nadat de beursindices in positief terrein openden stonden ze hun openingswinsten af na een onverwachte renteverlaging in Europa en een beter dan verwachte raming over het bruto binnenlands product in de Verenigde Staten. Uit de voorlopige raming kwam naar voren dat het Amerikaanse bruto binnenlands product (bbp) op jaarbasis met 2,8% is gegroeid. Analisten hadden gerekend op een groei met 2,0%. Het sterke BBP-rapport kan een inperking van het $85 miljard per maand bedragende obligatie-opkoopprogramma versnellen, aldus strategen.

    In eerste instantie stegen de Amerikaanse futures op het besluit van de Europese Centrale Bank (ECB), dat de refi-rente naar het historisch lage niveau van 0,25% bracht, en behielden de futures hun winsten grotendeels toen het economische groeirapport en de wekelijkse steunaanvragen, die voor de vierde maal op rij op weekbasis daalden, naar buiten kwamen.

    Chris Bertelsen van Global Financial Private Capital zwakt de reactie van de markt af; "het is waarschijnlijk even een korte pauze voor een markt die goede sessies achter de rug heeft. De chief investment officer van de vermogensbeheerder wijst erop dat winnende aandelen zoals Facebook (-3,2%) en EOG Resources (-2,9%) de afgelopen twee weken hun beurskoers zagen verminderen, zelfs na sterke kwartaalrapporten. Hij suggereert dat vele beleggers hun winsten willen verzilveren, aangezien ze zich de financiele crisis goed herinneren en zich zorgen blijven maken dat hun winsten zullen verdampen.

    Beleggers keken daarnaast naar de beursgang van het in San Francisco gevestigde microblogplatform Twitter, wiens aandelen donderdag op de New York Stock Exchange openden op $45,10, wat een stijging van 73% markeerde ten opzichte van de aangegeven IPO-prijs. Door de koersstijging zijn drie van de bestuurders reeds miljardair op papier. Het hoogste punt dat het aandeel donderdag bereikte was $50,09. Uiteindelijk sloot het aandeel op de eerste handelsdag op $44,90, een koerswinst van 73%.

    Hoewel Twitter een sterk debuut had, gingen de overige tech-fondsen donderdag aardig onderuit, waarbij sociale netwerk rivalen als Facebook, Linkedin (-4,3%) en Yelp (-7,3%) noemenswaardige dalingen zagen. Groupon sloot meer dan 7,5% lager. Het bedrijf zal na het slot van Wall Street zijn derde kwartaal resultaten bekendmaken, waarbij analisten een ombuiging naar winst verwachten. Qualcomm verloor 3,7%, terwijl de maker van wireless chips een sterke winstgroei over zijn vierde kwartaal realiseerde, maar een vooruitzicht voor zijn huidige kwartaal aankondigde die onder de verwachting uitkwam.

    Verder trokken Qualcomm en Whole Foods de aandacht. De fondsen sloten respectievelijk 4,1% en 11,4% lager op hun kwartaalrapporten, waardoor de Nasdaq onder druk werd gezet.

    Vrijdag verschijnen drie cijfers uit de VS. Om 14.30 uur de persoonlijke inkomens en bestedingen in september en het banenrapport over oktober. Om 15.55 uur maakt de University of Michigan zijn raming voor het consumentenvertrouwen in november bekend.

    Verwacht wordt dat het werkloosheidspercentage in de VS is opgelopen tot 7,4% van 7,2% van de beroepsbevolking en dat het consumentenvertrouwen is gedaald tot 74,4 van 75,2 een maand eerder.


    Door Ellen Proper; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; ellen.proper@wsj.com


  5. pro-visio 8 november 2013 08:10
    Hoe zit dat nu weer? Voor vandaag is de denkpiste dat QE3 niet mag resulteren in een prima banencijfer in de US, waarvoor het eigenlijk diende en dat de forecast van 120000 zeker niet behaald mag worden om de markt gunstig te dienen om het grote gevaar van tapering vooruit te kunnen schuiven in de tijd. Ik vraag me af wat dit nog met beleggen te maken heeft.
    Enfin, JPMorgan is nogal somber en verwacht dat de jobcreatie terugviel op 75000 maar eigenlijk moet je lezen "JPMorgan HOOPT dat de jobcreatie ...."


  6. [verwijderd] 8 november 2013 08:45
    quote:

    roy2013 schreef op 7 november 2013 17:45:

    [...]

    tja, heb nu ineens zelf beleggen plus ofzo
    Ja ik ook. Vervelend is dat ze hebben besloten dat je deze vorm moet accepteren wil je nog gebruik kunnen maken van tradebox na 1 januari. Moet trouwens wel even zeggen dat het inet bankieren van ABNAMRO vandaag top werkt. Veel beter dan gister. Nu is 2 keer drukken en je bent waar je wil zijn en niet zoals gister dat je 25 buttons in moet drukken. Een grote verbetering dus. Houden zo ABN!
  7. forum rang 4 ONN 8 november 2013 08:59
    quote:

    pro-visio schreef op 8 november 2013 08:10:

    Hoe zit dat nu weer? Voor vandaag is de denkpiste dat QE3 niet mag resulteren in een prima banencijfer in de US, waarvoor het eigenlijk diende en dat de forecast van 120000 zeker niet behaald mag worden om de markt gunstig te dienen om het grote gevaar van tapering vooruit te kunnen schuiven in de tijd. Ik vraag me af wat dit nog met beleggen te maken heeft.
    Enfin, JPMorgan is nogal somber en verwacht dat de jobcreatie terugviel op 75000 maar eigenlijk moet je lezen "JPMorgan HOOPT dat de jobcreatie ...."
    Hee Pro, de shutdown zit in deze cijfers toch ? Dus een gekke uitslag moet haast wel. Ik las trouwens dit net: www.marketwatch.com/story/sp-cuts-fra...
  8. pro-visio 8 november 2013 09:54
    Hey ONN, tja het rijk der Franken...PARIJS (Dow Jones)--De productie binnen de Franse industrie is in september flink gedaald, blijkt vrijdag uit cijfers van statistiekbureau Insee. Vooral de flinke daling in de productie van auto's en transportmiddelen viel op.

    Nu ja die ratingverlaging, AA en stabiel zegt S&P dus voorlopig gaan ze niet verder aan deze rating prutsen.

    Lastige markt met al die kunstmatige en werkelijke tegengestelde triggers die met omgekeerde logica tegen elkaar inwerken. Te moeilijk voor mij.
    Toch denk ik dat de stierentijd stilaan ten einde gaat lopen al durf ik er niet naar handelen bange kip als ik ben :)
  9. bouwdroger 8 november 2013 10:54
    Lastige beurs op dit moment vind ik, het lijkt er op dat europa omhoog wil en de rest van de wereld omlaag.

    Krijg het gevoel dat vooral de ami's hun jaar winst in de broekzak gaan doen.

    Daarbij, hoe groot is de kans dat de S&P volgend jaar weer gaat toppen? denk zelf < 20-% !!

    Groet,
    Tom

    P.S> Heb het afgelopen jaar de markt vaker mis geslagen dan raak, blijf het met die centrale banken een veel moeilijker markt vinden.

    P.S2> De AENiks doet het de laatste tijd tegenover andere euro beursen best goed BB ;-)
  10. [verwijderd] 8 november 2013 11:46
    Voorzover ik het kan zien hebben Aegon en SHELL het meest te lijden van de ECB rente verlaging.
    Jammer dat ik nu net die alle 2 heb.

    Raar verhaal.
    Aegon - zakt vanwege rente verlaging.
    Maar in de USA is de economie met 2,8 % gegroeid (ondanks shut down) en is het gevaar dat de rente dus juist weer oploopt. Dan zou je dus denken..

    @Willem, ik heb je grafiekjes gezien, maar waar moet ik nu op letten.
    je hebt 2 bevestigingen gekregen die aangeven dat we zakken.
    Hoe kan ik dat zien? moet ik boven of beneden kijken, ik begrijp het verschil in kleur wel, maar zie niet echt een duidelijk signaal.
    Kan je dat wellicht uitleggen.
    grt
  11. [verwijderd] 8 november 2013 12:08
    quote:

    blaaskaak schreef op 8 november 2013 08:45:

    [...]

    Ja ik ook. Vervelend is dat ze hebben besloten dat je deze vorm moet accepteren wil je nog gebruik kunnen maken van tradebox na 1 januari.
    waar staat dat plus voor??

    Ik heb nog een porto, waar ik ook een abo op mijn dealingroom heb.

    Maar die porto heet nu ineens zelf beleggen (dus zonder plus)
    Kan ik met die porto dan geen gebruik meer van de dailingroom maken?
934 Posts
Pagina: «« 1 ... 8 9 10 11 12 ... 47 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 882,63 +1,42%
EUR/USD 1,0693 0,00%
FTSE 100 8.139,83 +0,75%
Germany40^ 18.177,90 +1,45%
Gold spot 2.337,95 0,00%
NY-Nasdaq Composite 15.927,90 +2,03%

Stijgers

Xior
+6,16%
bpost
+3,47%
Proximus
+3,38%
Ontex
+3,16%
DEME G...
+2,19%

Dalers

KBC Groep
-0,83%
Melexis
-0,80%
IBA
-0,77%
UCB
-0,44%
Barco
-0,15%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links