Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
IEX 25 jaar desktop iconMarkt Monitor

Luister (één keer) naar de overheid

Nico Pantelis

Auteur:

Nico Pantelis is gediplomeerd beleggingsadviseur. Hij is de oprichter van Slim Beleggen, een gespecialiseerde advieswebsite in de Benelux. Vóór Slim Beleggen was hij werkzaam als financieel analist bij Inside Beleggen en Trends/Cash. Hierna was hij actief als commodity specialist bij KBC Bolero en equity analyst bij KBC Secur...

Recente artikelen van Nico Pantelis

  1. Kanteljaar
  2. Opvallend koopsignaal
  3. Verrassend vertrouwen

Reacties

48 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 22 oktober 2013 11:14
    Bekijk eerst deze video maar eens en oordeel dan nog eens eenkeer over wie er in de eerste plaats schuldig is aan dit systeem van uit de hand gelopen schulden en wie er gigantisch van profiteert. Ik heb nog nooit een cent schuld gehad en wens niet te zwichten voor dhet soort zwendel die u hier ook nog eens op een domme wijze goedkeurt.

    :http://biflatie.nl/artikelen/videos/video-grootste-oplichting-geschiedenis-mensheid/



    Je ziet via deze heldere video in wat voor ingewikkeld, ingenieus maar doortrapt en pervers (piramide)systeem van (doorverkochte) schulden en gebakken lucht ('I owe you's'), het huidige financieële systeem zit. Een systeem waarvan een kleine machtige doortrapte groep, het hart van de financieële wereld, vooral profiteert. Zij incasseren, voor een groot deel ook nog eens via belastingen die betaald worden, en lopen geen risico. Bovendien moeten er steeds meer schulden gemaakt worden om dit systeem in stand te houden waarbij de man in de straat en ook toekomstige generaties het risico dragen en langzaam leeggezogen worden en/of de afhankelijke loonslaaf spelen. bovendien houdt het gigantische onevenwichtigheden en onacceptabele verschillen tussen arm en rijk in stand. Politici zijn vaak de slippendragers en/of vormen zelfs een al dan niet onbewuste lobby voor deze groep, durven of kunnen dit systeem niet aan de kaak te stellen maar lopen parmantig voor de media te paraderen met de gunsten, privileges en status die ze van deze groep krijgen en waarmee ze zoet gehouden worden. Ongelooflijk, wanneer knapt deze zeepbel vol met stinkende giftige lucht? Ik kan me niet voorstellen dat dit eindeloos goed kan gaan. Ik zit zelf in persoonlijke zin niet te kijken op de gevolgen die het knappen van deze zeepbel zou hebben, maar je zou het de wereld als reiniging wel gunnen eigenlijk.
  2. [verwijderd] 22 oktober 2013 11:20
    "Onze schulden
    Dit om veel erger te voorkomen. Aan die schulden van de banken hebben we allemaal meegewerkt:

    - iedereen koopt zijn huis op afbetaling
    - iedere onderneming sluit financieringen af
    - alles gaat in de huidige tijd via krediet
    "

    Nee dus. Ik heb geen huis op krediet, mijn bedrijf heeft 0 schulden. En ik betaal met fiat geld = schuld, omdat de financiele wereld en de overheid (partners in crime) mij dat soort 'geld' heeft opgedrongen.

  3. [verwijderd] 22 oktober 2013 11:26
    Wat een onzinnig verhaal..Er eerst een potje van maken en dan de rekening nogmaals bij de hardwerkende burger leggen. Overheden zijn per definitie onbetrouwbaar en ieder weldenkend mens snapt langzaam maar zeker dat het sociale systeem verder zal worden uitgehold de komende jaren en dat iedereen voor zichzelf zal moeten gaan zorgen wil ie later nog een welvarend bestaan kunnen leiden. Daarvoor maken mensen nu terecht potjes op reserve op te bouwen. Het zal je toch niet gebeuren dat er nogmaals een heffing gaat plaatsvinden op je vermogen waar al eerder zoveel over is betaald (inkomstenbelasting, vermogensrendementsheffing, evt. schenkingsrechten etc). Bovendien worden mensen die alles er doorheen jagen mee beloond. A-socialer kan het niet...
  4. [verwijderd] 22 oktober 2013 11:35
    helemaal eens met bovenstaande reacties. Vooral deze video eens bekijken en dan zie je wie er echt pervers is: biflatie.nl/artikelen/videos/video-gr...

    Ik wens niet op te draaien voor dit perverse systeem en voor graaiers, via een heffing op mijn spaargeld, terwijl ik zelf nog nooit schulden heb gemaakt.
  5. Da Freeze 22 oktober 2013 11:35
    Natuurlijk blijft het schrijnend voor alle vermogenbezitters. Zeker met de reportage van Geenstijl op het netvlies. U weet wel, waarbij EU parlementariers 300 euro per dag "lunchgeld" ophalen, terwijl er niets eens is gewerkt op die dag.
    Dat is 54 miljoen euro per jaar (uitgaande van 751 zetels), alleen maar lunchgeld. Wilt u daar de salarissen ook even bij optellen?
    Maar om deze elitemolen draaiend te houden moet er 10% van alle burgervermogens worden gesnoept.
    De EU zou er dan goed aan doen, mocht die 10% diefstal doorgaan, enkele garanties te geven. Transparant laten zien hoeveel er binnen is geharkt en waar het naar toe gaat. Mensen kunnen een stuk beter leven wanneer verteld wordt wat er met het geld wordt gedaan, dan incasseren en het in ogenschijnlijk bodemloze putten te stoppen.
  6. fausto1 22 oktober 2013 11:40
    De banken en overheden zijn de schuld van de crisis. Zij moeten hun zaken op orde brengen. En het is dan makkelijk om hun probleem op de burger af te schuiven. Dit getuigt van de onmacht van banken overheid en IMF om de crisis op te lossen. Schandalig dat deze duur betaalde mensen niets beters kunnen verzinnen!
  7. [verwijderd] 22 oktober 2013 11:55
    Je schrijft: "Iedereen, zonder enige uitzondering, zal ditmaal in het stof moeten bijten." Leg mij eens uit waarom dat dan alleen de mensen met spaargeld treft en niet die mensen die alles hebben uitgegeven. Dat spaargeld is er voor een doel, zoals aflossing hypotheek, oude dag voorziening etc. Als iedereen moet bijdragen doe dat dan met een eenmalige extra belasting op inkomen voor iedereen.

    In Cyprus lag het anders, daar betrof het een heffing bij banken die failliet gingen. Meer een bijdrage in het risico en geen belasting op vermogen.

    Ik denk dat ik mijn huis maar versneld aflos, dan gebruik ik mijn spaargeld zelf voordat ik weer wordt bestolen.
  8. Zilverduit 22 oktober 2013 11:56
    Wat een waardeloos stuk. Ik kan het niet anders zeggen.

    Met name het volgende gedeelte

    Onze schulden
    Dit om veel erger te voorkomen. Aan die schulden van de banken hebben we allemaal meegewerkt:
    •iedereen koopt zijn huis op afbetaling
    •iedere onderneming sluit financieringen af
    •alles gaat in de huidige tijd via krediet

    Daarom zijn we allemaal deels schuldig aan dit probleem. Uiteraard, begrijp mij niet verkeerd, een deel van de schulden wordt door de overheid zelf gemaakt. Ook daar moeten ze ingrijpen (lees: besparingen doorvoeren).

    De besparingen die ze doorvoeren is met name in het geld dat teruggaat naar de burgers. Er valt zoveel te besparen op megalomane projecten tot en met wachtgeldregelingen. Wat onverteerbaar is dat de EU eens in de maand in Straatsburg moet zitten. Helaas de werkelijkheid is zo anders dan beschreven in dit stuk. Natuurlijk gaan ze vast zoiets doen een Europese belasting op vermogen o.i.d. want anders kan deze hydra niet overleven.
  9. gn69 22 oktober 2013 11:56
    Uw naam doet me Grieks aan, misschien dat u er daarom deze mening op nahoudt? Het grote probleem met deze maatregel is dat degenen die altijd zuinig geleefd hebben en gespaard hebben voor de oude dag (in een "participatiemaatschappij") of voor hun kinderen gewoon ordinair beroofd worden van hun centen. Dit ten faveure van met geld smijtende flierefluiters die links en rechts schulden maken en uiteindelijk altijd gered en geholpen worden, of dat nu particulieren, banken of overheden zijn. Het is dus zwaar on rechtvaardig en dan gaat het niet eens om arm en rijk of om de welbekende "sterkste schouders". Daar komt nog bij dat ondanks alle gladde praatjes en goede bedoelingen het de overheden nog nooit is gelukt om een structureel sluitende begroting te hebben en te houden, zodat het een kwestie van tijd is voordat een dergelijke maatregel herhaald zou moeten worden. Vermoedelijk eerder ipv later aangezien men dan al weet dat het een snelle en gemakkelijke manier is om de eigen problemen (tijdelijk) te doen verdwijnen. Ik vraag me af of auteur wel eens van 'moral hazard' gehoord heeft, een dergelijke heffing zou namelijk niet uitnodigen tot het doen van duurzame investeringen maar eerder tot het maken van zoveeel mogelijk schulden. Het zou je reinste diefstal zijn, echt ongehoord dat überhaupt met het idee gespeeld wordt.
  10. forum rang 4 theo1 22 oktober 2013 11:59
    @Da Freeze:
    Garanties van de EU zijn nog minder waard dan garanties van de Vaderlandsche Overheid: namelijk helemaal niks. Liever geen garanties dan dat toneelspel.

    @Pantelis:
    Dit is een rampzalig plan waar terecht opwinding over is. Eenmalige heffingen bestaan niet. Als het taboe er eenmaal af is, komen die "eenmalige" heffingen steeds weer terug, liefst verhoogd. Voorbeelden: kwartje van Kok, "eenmalige" crisisheffing die toch weer wordt verlengd, de Britse regering die als "tijdelijke noodmaatregel" inkomstenbelasting invoerde om de oorlog tegen Napoleon te betalen. Die "tijdelijke noodmaatregel" geldt nu nog steeds, ettelijke eeuwen na dato.

    Als dit doorgaat, heeft bezit geen waarde meer. Alles kan op ieder moment worden afgepakt omdat er altijd wel iets aan de hand is om het te rechtvaardigen. Eventjes 10% van de spaartegoeden. Dan nog even 5% van de pensioenen afromen. Beleggingsrekeningen zijn ook geregistreerd. Beleggers zijn "rijk", dus die kunnen ook wel even bijdragen. Het einde is zoek.

    De overheden moesten zo nodig de banken redden. Nou, dan zoeken de overheden en de banken het ook maar lekker onderling uit. Maar ga niet gewoon je burgers bestelen omdat je niks beters weet te verzinnen.
  11. Kladeradatsch 22 oktober 2013 12:15
    "De versnelde toename van de schuldenberg kwam er nadat de overheden massaal de slechte kredieten van de banken op zich moesten nemen na 2008."

    In het geval van Nederland is deze constatering onjuist.
    De kosten van de redding van ABN-AMRO/Fortis en SNS maken slechts een zeer kleine fractie uit van de schulden van de overheid. Aan ING heeft de overheid zelfs grof verdiend.

    Nee, de staatsschuld wordt grotendeels veroorzaakt door slecht financieel beleid en onvoldoende begrotingsdiscipline. Dit mag natuurlijk niet beloond worden door het afromen van de spaartegoeden.
  12. [verwijderd] 22 oktober 2013 12:33
    Deze reactie kreeg ik vaniemand anders: 'Nico Pantelis moet zich natuurlijk schamen. Of hij weet niet hoe de centrale bankiers en de overheid ons in de tang hebben, of hij vindt het wel goed en wil graag zijn werk in dat systeem blijven doen. Probleem is natuurlijk dat er bijna niemand is die van de hoed en de rand weet; en daarmee krijgt hij dan weer een hele lading mensen achter zich (en het perverse systeem)'.

  13. [verwijderd] 22 oktober 2013 12:42
    Er is ook een heel andere oplossing mogelijk, in zekere zin het spiegelbeeld van het afpakken van vermogen zoals in het artikel wordt voorgesteld: een modern debt jubilee.

    De term modern debt jubilee is overigens wat misleidend, want het gaat niet om een schuldkwijtschelding, maar om de injectie van een grote hoeveelheid geld in de economie, met als doel om de schuld/GDP ratio flink naar beneden te halen.

    Zo'n modern debt jubilee kan er voor Nederland bijvoorbeeld als volgt uitzien:
    - creëer een enorme hoeveelheid fiatgeld;
    - schenk elke Nederlander van, bijvoorbeeld, 21 jaar of ouder eenmalig een bedrag van, bijvoorbeeld, 100.000 euro;
    - stel als voorwaarde dat dit geld wordt gebruikt voor de aflossing van bestaande schulden (hypotheken, persoonlijke leningen, etc.), indien aanwezig.

    Het netto effect van deze operatie zal zijn:
    - de nominale schuld van de gemiddelde burger daalt fors;
    - het nominale bezit van de gemiddelde burger stijgt flink;
    - de enorme geldinjectie leidt tot forse inflatie (groei van het nominale GDP) waardoor de schuld/GDP ratio fors daalt.

    Uiteraard heeft deze ingreep voordelen en nadelen. De voordelen komen erop neer dat de gemiddelde Nederlander zijn netto financiële bezit zowel in nominale als reële termen fors zal zien toenemen. En de nadelen (want het blijft uiteraard een vestzak -broekzak operatie) komen erop neer dat de rijkere Nederlander zijn financiële bezit vooral in reële termen flink zal zien afnemen.

    Per saldo twee effecten dus:
    - een forse afname van de schuld/GDP ratio
    - een forse afname van de (in de afgelopen decennia fors gegroeide) welvaartsongelijkheid.

    Zie verder www.anecpa.nl/inleidende-artikelen/mo...
  14. forum rang 4 theo1 22 oktober 2013 12:51
    @noumoe,

    Het gaat niet om de schulden van particulieren, dat zal de overheid een rotzorg zijn en dat los je ook niet op door spaargeld te stelen. Het gaat om de schulden van de overheid en die los je niet op door burgers geld te geven.

    Je zou bijvoorbeeld wel een enorme hoop geld kunnen creëren en daarmee de staatsschuld afbetalen. Dat zou denk ik misschien nog wel de beste kunstmatige optie kunnen zijn.

    Beter is natuurlijk om op de kosten te bezuinigen, maar dat is dan weer lastig. Ik heb trouwens wel een paar tips. Zo kun je het Europees parlement zonder problemen afschaffen. En die bouwval in Straatsburg slopen. Scheelt weer een paar miljoen per jaar. We kunnen best toe met een stuk of 10 Europese commissarissen minder. In Nederland wordt ook ontzettend veel geld verkwist. Via die "gratis" schoolboeken bijvoorbeeld. We zouden het ook best wel redden zonder SER. En een hele boel adviescommissietjes, raden van weetikveel en andere gravy trains die niet zo heel erg productief zijn.
  15. [verwijderd] 22 oktober 2013 13:00
    Voor de taalfouten ('ophitsende menigte' voor 'opgehitste menigte', afnemen 'van hun' i.p.v. 'van hen', 'het jaarteller' voor 'de jaarteller' en dergelijk fraais) kunnen we dan nog berustend de schouders ophalen. Erger wordt het echter als de auteur, een beleggings'specialist' de eventuele hold-up van de overheid op het spaargeld probeert goed te praten. Mogen we dan nog niet spreken van een absolute regimepers?

    'De spaarder zal er (fysiek) weinig last van hebben als men een deel van zijn spaargeld afneemt'. 'De versnelde toename van de schuldenberg kwam er nadat de overheden massaal de slechte kredieten van de banken op zich moesten nemen na 2008.' En 'we zijn allemaal deels schuldig aan dit probleem.' staat hier zo maar allemaal schaamteloos.

    Voor het gemak wordt vergeten dat het niet enkel de banken zijn die verantwoordelijk zijn voor die crisis, maar zeker niet het minst onbekwame politici, die niet verder kijken dan de inhoud van hun eigen zak.

    Het erge is dat de auteur gelijk heeft, als hij zegt dat die brandschatting er sowieso zal komen. De 'proefballonnetjes' zijn als drones die op ons worden afgevuurd, recente uitlatingen van de Belgische minister VandeLanotte bewijzen ook dat de publieke opinie wordt 'gemasseerd' voor de zoveelste aanslag op hun zuurverdiende geld.

    Het meest cynisch is de leugen dat het 'eenmalig' zal zijn. 'Eenmaig' zoals de 'eenmalige' regularisatie van illegalen...
48 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.