Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Ablynx

3.291 Posts
Pagina: «« 1 ... 33 34 35 36 37 ... 165 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 15 oktober 2013 11:34
    Ablynx heeft samenwerking met Spirogen. Deze wordt op hun beurt overgenomen door AstraZeneca

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Biofarmaceutisch bedrijf AstraZeneca PLC (AZN.LN) neemt biotechconcern Spirogen over voor $200 miljoen om zijn oncologieportefeuille te versterken.

    MedImmune, de R&D-divisie van AstraZeneca, betaalt daarnaast $240 miljoen voor ontwikkelingsmijlpalen voor projecten van Spirogen.

    Het private Spirogen, gevestigd in Londen, is gespecialiseerd in biotechnologie op het vlak van oncologie. Het bedrijf werd in 2001 opgericht als spin-off van diverse instellingen, waaronder University College London.

    AstraZeneca maakte ook bekend dat MedImmune een samenwerkingsverband is aangegaan met ADC Therapeutics om samen twee biotechprogramma's van ADC in preklinische fase te ontwikkelen.


    Door Razak Musah Baba, vertaald en bewerkt door Ben Zwirs, Dow Jones Newswires; +31 20 571 52 00; ben.zwirs@wsj.com


    (END) Dow Jones Newswires

    October 15, 2013 05:07 ET (09:07 GMT)

    Copyright (c) 2013 Dow Jones & Company, Inc.

    *Binck is niet aansprakelijk voor informatie verschaft door derden
  2. nmgn 16 oktober 2013 16:41
    quote:

    priscillaaaa schreef op 16 oktober 2013 15:55:

    Ablynx staat vandaag (alweer) in Top Pick Selectie van Bolero. Hier kan je het nalezen: data.kbcsecurities.be/40/40/203/12571...
    Stijging van vandaag is alleszins een opluchting voor mij...
    Als ik me niet vergis is er al een paar dagen na 1500 uur wat aan de hand met koers en omzet. Amerika?
  3. [verwijderd] 17 oktober 2013 00:40
    Lijkt er nu dan toch op dat we een ritje naar boven te goed hebben. De uitverkoop heeft lang geduurd, zolang zelfs dat we onder de koers van voor de partnering terechtkwamen. Wellicht is het orderboek nu weer 'clean' en kunnen we weer normaal koersen. Al is de volatiliteit bij Ablynx nooit ver weg natuurlijk (zie naar april en mei toen er even ferm aan de boom geschud werd en het aandeel gedurende enkele dagen enorme koerssprongen nam). De Lt-belegger laat dit alvast niet aan zijn hart komen. Op KT ligt nog een mooie brok klaar om terug goed te maken.
  4. [verwijderd] 17 oktober 2013 08:21
    Het ziet er inderdaad wel naar uit dat de grote uitverkoop wordt gestopt. Maar ook ik ken het spreekwoord van die ene zwaluw. De komende beursdagen zal moeten blijken of de stijging van de koers wordt doorgezet naar een meer 'normale' hoogte. Van mij mag het, want ik zit vol in Ablynx. Eigenlijk al overvol..
  5. forum rang 4 K. Wiebes 17 oktober 2013 08:57
    Voor mij geld hetzelfde. Maar ik maak me geen illusies: er hangen nog miljoenen stukken van GIMV en Sofie boven de markt.

    Dé vraag is hoe die zullen worden afgebouwd. De koersopgang van 4 naar 8
    heeft aangetoond dat ook kan worden afgebouwd bij oplopende koers.

    Nog liever - en dat lijkt me eerlijk gezegd het meest voor de hand liggende scenario - zou ik zien dat een groot deel van die stukken rechtstreeks aan een of meer nieuwe, grote investeerders wordt over-
    gedaan; wat overigens niet zal voorkomen dat er nog wat dumps zullen
    plaatsvinden.

    Wanneer er simpelweg zal blijven worden gedumpt in porties van 'n paar duizend stukjes zijn we nog wel 'n tijdje zoet en het zal het vertrouwen
    van de particuliere belegger niet ten goede komen.

    Voor 14, 19 en 20/21 november staan roadshows gepland voor institutionele
    investeerders. Bovendien "moet" er nog nieuws komen van 0171 (en van Alzheimer?).
    In principe houd ik dus tot medio december vast aan mijn (te grote) portie.
  6. [verwijderd] 17 oktober 2013 09:44
    Ik blijf nog even bij mijn veronderstelling dat GIMV cs versneld aandelen op de markt gegooid hebben voor het geval er in de VS geen akkoord zou komen. Wat toch een beurscrash tot gevolg zou hebben en ook hun aandelen minder zouden opbrengen.

    Nu er wel een (tijdelijk) akkoord is zou dat de verkoopdruk kunnen verminderen en wellicht laten zij de koers nu weer even oplopen om later hun strategie verder uit te voeren tegen die hogere koersen.
  7. [verwijderd] 18 oktober 2013 07:33
    PERSBERICHT: ABLYNX TEKENT EXCLUSIEVE LICENTIEOVEREENKOMST MET EDDINGPHARM VOOR DE ONTWIKKELING EN COMMERCIALISERING VAN HAAR ANTI-RANKL NANOBODY IN GROOT-CHINA

    18-10-2013 07:31:00

    GENT, België, 18 oktober 2013 - Ablynx [Euronext Brussels: ABLX]deelde vandaag mee dat ze een exclusieve royalty-dragende licentie heeft verleend aan Eddingpharm, een vooraanstaande Chinese gespecialiseerde biofarmaceutische onderneming, om haar anti-RANKL Nanobody, ALX-0141, te ontwikkelen en te commercialiseren voor alle indicaties, met inbegrip van osteoporose en botmetastase, op het vasteland van de Volksrepubliek China, Hong Kong, Macao Speciale Administratieve Regio en Taiwan.

    Volgens de voorwaarden van de overeenkomst zal Eddingpharm verantwoordelijk zijn voor de klinische ontwikkeling, registratie en ommercialisering van anti-RANKL Nanobody-geneesmiddelen in Groot-China. Ablynx zal toegang krijgen tot de data die Eddingpharm zal genereren om potentiële licentiegesprekken in andere geografische gebieden te ondersteunen.

    Ablynx zal van Eddingpharm een vooruitbetaling van EUR2 miljoen ontvangen en maakt aanspraak op commerciële mijlpaalbetalingen plus in schijven oplopende royalty's tot 20%, gebaseerd op de jaarlijkse netto verkoop van ALX-0141 gegenereerd door Eddingpharm in Groot-China.

    ALX-0141 is een bivalente bi-specifieke therapeutische molecule, bestaande uit twee Nanobodies gericht tegen het Ligand voor de Receptor Activator van de Nucleaire Factor kappa B (RANKL). Dit bivalent anti-RANKL construct is gelinkt aan een Nanobody dat aan menselijk serumalbumine bindt waardoor het in vivo halfleven van het geneesmiddel verlengd wordt en waardoor het zich mogelijks specifiek richt op aangetast weefsel. Een Fase I klinische studie in gezonde postmenopauzale vrouwen toonde aan dat één enkelvoudige toediening van ALX-0141 een sterk en zeer langdurig onderdrukkingseffect van de bot biomerkers heeft en dat het goed werd verdragen zonder dat er ernstige nevenwerkingen of dosis-gelimiteerde toxiciteit werd waargenomen.

    Dr Edwin Moses, Voorzitter en Gedelegeerd Bestuurder van Ablynx, voegde eraan toe:

    "Eddingpharm is uitstekend gepositioneerd om ALX-0141 verder te ontwikkelen en te commercialiseren in Groot-China dat een snelgroeiend gebied voor botgerelateerde aandoeningen vertegenwoordigt. Ons Nanobody heeft een groot potentieel in deze markt, dankzij haar hoge werkzaamheid, zoals werd gemeten met biomerkers, en haar sterk veiligheidsprofiel. We kijken ernaar uit om met Eddingpharm samen te werken en hen te steunen in de verdere ontwikkeling van het programma, en daarna."

    Mr Ni Xin, Founder, Voorzitter en Gedelegeerd Bestuurder van Eddingpharm, verklaarde:

    "We zijn zeer verheugd dat Ablynx de ontwikkeling en commercialisering
    van haar anti-RANKL Nanobody in Groot-China heeft toevertrouwd aan Eddingpharm. Samen met Ablynx zullen we de taak op ons nemen om dit innovatieve geneesmiddel in de regio beschikbaar te maken voor miljoenen patiënten. Deze samenwerking betekent een belangrijke mijlpaal in onze doelstelling om Eddingpharm te profileren als partner bij uitstek in China voor biotechnologiebedrijven over de hele wereld."

    De osteoporose en botmetastase markt in China

    Volgens een recent gepubliceerd rapport van Transparency Market, zal de globale geneesmiddelenmarkt voor de behandeling van osteoporose in 2015 naar verwachting $11,4 miljard bedragen, een stijging met een samengestelde jaarlijkse groei (compound annual growth rate - CAGR) van 9,2% voor de periode 2010-2015. Volgens de studie zal de Chinese markt voor de behandeling van osteoporose naar verwachting groeien met een samengestelde jaarlijkse groei van 13,5% tussen 2010 en 2015, en zal ze $2,5 miljard bereiken in 2015. Verhoogde prevalentie van osteoporose bij Chinese vrouwen is de voornaamste groeifactor van deze sector. De andere belangrijkste groeifactoren van de Chinese osteoporose markt zijn de toenemende oudere bevolking, de stijgende levensstandaard van de Chinezen, en het groeiende bewustzijn en de voorlichting omtrent de gezondheid van het bot. Volgens Global Data zal de globale markt voor botmetastase in 2017 naar verwachting toenemen tot $6,4 miljard, waarbij China ongeveer 22% van de globale markt zal uitmaken.

  8. forum rang 4 K. Wiebes 18 oktober 2013 08:53
    www.tijd.be/nieuws/ondernemingen_farm...

    Ik mis vandaag overigens de melding van GIMV. Die hebben weliswaar redelijk wat gedumpt (Sofie is immers te volgen via de CBFA), maar dat zijn nooit 2.2M stukken geweest.

    Wié heeft er gekocht?

    Die dumps vanaf 8,50 zouden overigens ook nog van spelers, welke aan de onlangse emissie à 7,20 hebben meegedaan, afkomstig kunnen zijn geweest.
  9. forum rang 4 K. Wiebes 18 oktober 2013 09:33
    www.ablynx.com/nl/investors/sharehold...

    Zie de kennisgevingsformulieren:
    BVF meldt 23-9 overschrijding 3%; GIMV meldt 27-9 ónderschrijding 5%.

    Ná GIMV's onderschrijding, dus nà de waarschijnlijke verkoop aan BVF, hadden ze nog 2.2M stukken. Die zijn nu weg.

    Dat met die 3% klopt natuurlijk; maar ik had dus gehoopt op 'n melding van overschrijding van de een of de andere partij: die 2.2M vertegenwoordigden immers zo'n 4,5%.
    Verkoop van bijv. 4 x 1% aan 4 verschillende spelers kan natuurlijk ook.
  10. [verwijderd] 18 oktober 2013 14:53
    Van Binck:

    Ablynx (7,64 euro, +1,7%) dan. Het biotechbedrijf, waar Gimv (37,05 euro,+0,2%) nu volledig is uitgestapt, heeft een licentie verkocht op zijn nanobody ALX-0141 aan het Chinese Eddingpharm. ALX-0141 is een middel tegen botverlies (osteoporose, botmetastase). Ablynx ontvangt een vooruitbetaling van 2 miljoen euro. Royalty's kunnen later oplopen tot 20 procent op de verkoop.

    Jan De Kerpel van KBC Securities is niet onder de indruk van de deal. Hij had het RANK-L-project al uit zijn som-der-delenwaardering geschrapt. Hij beklemtoont dat de weg naar commercialisering van het middel nog lang is. Nu is er weliswaar een cashinstroom van 2 miljoen euro, maar het volgende geld komt er pas wanneer verkoop wordt geboekt.
3.291 Posts
Pagina: «« 1 ... 33 34 35 36 37 ... 165 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 923,71 +0,04%
EUR/USD 1,0805 -0,79%
FTSE 100 8.245,37 -0,48%
Germany40^ 18.570,00 -0,44%
Gold spot 2.305,38 -2,97%
NY-Nasdaq Composite 17.173,12 -0,09%

Stijgers

Brederode
+1,93%
SYENSQO
+1,74%
Colruyt
+1,18%
Care P...
+1,13%
Orange...
+0,95%

Dalers

VGP
-3,93%
Aedifica
-3,01%
Cofinimmo
-2,63%
WDP
-2,48%
Lotus ...
-2,38%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links