Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

WoonAkkooord 2-2013 , Steun voor WoningMarkt ?

601 Posts
Pagina: «« 1 ... 10 11 12 13 14 ... 31 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Zilverduit 29 mei 2013 18:44
    quote:

    BEN curieus schreef op 29 mei 2013 18:35:

    of je als burger nu elk jaar x krijgt als HRA of een bedrag ineens met dezelfde (contante) waarde maakt niet uit.

    of je als overheid nu elk jaar x moet subsidieren of een bedrag ineens maakt ook niets uit.

    wel is de HRA voor alle nieuwe gevallen niet meer van toepassing. maar die krijgen er dan lagere prijzen voor terug. en waarschijnlijk een lagere rente.
    Dit lijkt me niet eens zo 'n slecht idee. Neem je de pijn in een keer en tegelijkertijd zijn de banken ineens weer reuze gezond. Ook niet verkeerd voor die banken die in handen van de staat zijn. Zijn die waarschijnlijk ook ineens beter te verkopen. Samen met nog een paar ander opties zou dit ineens de woningmarkt vlot kunnen trekken. Geen schimmige fiscale contructies meer. Uitvoerbaarheid is natuurlijk een 2e.

    Die andere bezuinigingen hebben we ook zo te pakken.

    1) afschaffen ontwikkelingssamenwerking 4,5 miljard.
    2) afschaffen van alle wachtgeldregelingen, want er moet gewerkt worden aan de arbeidsmarkt en dit werkt verstorend aangezien er geen prikkels zijn om te solliciteren. opbrengst?
    3) JSF hoeven we ook niet meer nu China alle specificaties van het vliegtuig in handen heeft
  2. forum rang 6 haas 8 juni 2013 10:45
    Baas Ymere: kabinetsplannen dodelijk voor huursector

    De kabinetsplannen voor de sociale huisvesting zijn "dodelijk" voor grote steden, woningcorporaties en huurders. Het is een "strafexpeditie, gekoppeld aan de ideologie dat de markt alles wel zal oppakken". Dat zegt topman Roel Steenbeek van Ymere in Amsterdam, na Vestia de grootste corporatie van Nederland, in een afscheidsinterview in NRC Handelsblad.

    Minister Blok (Wonen, VVD) wil dat corporaties alleen nog sociale huurwoningen mogen bouwen en beheren, lekte vorige week uit. Dure huurwoningen, koophuizen en commercieel vastgoed moeten worden verkocht of ondergebracht in een aparte vennootschap. Het kabinet bespreekt deze maand de wetswijziging, die in de zomer van 2014 zou moeten ingaan. Het harde ingrijpen komt na een lange reeks schandalen in de corporatiesector.

    PLAN BLOK VOLGENS STEENBEEK 'ONHAALBAAR'
    Roel Steenbeek, die in november vertrekt bij Ymere, noemt het plan van Blok "onhaalbaar". Hij gelooft niet dat private beleggers zullen investeren in commercieel vastgoed in bijvoorbeeld achterstandwijken of krimpregio’s. "Iedereen weet dat een belegger niet grootschalig in Assen in een bv gaat zitten." Steenbeek verwacht "cherry picking" van commerciële partijen. "Ze pakken alleen de paar goede locaties."

    Als corporaties geen duurdere huurwoningen en koopwoningen meer mogen bouwen, komt er meer segregatie tussen arm en rijk en verschillende culturen, verwacht Steenbeek. "Dat is het einde van de gemengde wijk". Ook verhogen corporaties de huren om de verhuurdersheffing (oplopend tot 1,75 miljard euro in 2017) te kunnen betalen. De bevolking binnen de ring in Amsterdam wordt "wit", heeft Ymere berekend. "Blank en rijk."

    Corporaties konden vaak financiering krijgen voor een mix van maatschappelijk en commercieel vastgoed in een nieuwbouwcomplex. Als dit wordt verboden, zullen kleine corporaties verdwijnen en stadswijken achteruit gaan, zoals in Groot-Brittannië, verwacht Steenbeek. "In Nederland belanden we over tien jaar ook in de situatie dat er weer overheidssubsidie moet komen."
  3. [verwijderd] 8 juni 2013 13:02
    quote:

    haas schreef op 8 juni 2013 10:45:

    Minister Blok (Wonen, VVD) wil dat corporaties alleen nog sociale huurwoningen mogen bouwen en beheren, lekte vorige week uit. Dure huurwoningen, koophuizen en commercieel vastgoed moeten worden verkocht of ondergebracht in een aparte vennootschap.
    Waarom nu toch nu weer die laatste uitvlucht. Verkopen en daarmee woco's schuldenvrij maken. Scheelt 40% van de kosten.
  4. forum rang 6 haas 10 juni 2013 23:16
    Onderstaan de namen van de directeur van de stichting Waarborgfonds Eigen Woningen WEW,(NHG-garantie)

    Maar die directeur (Schiffer)zit er al sinds de oprichting in 1993 !
    In zijn eentje: Tijd voor nwe directeur ! De oude zit er TE lang

    Die Directeur beheert in zijn 1'tje vermogen van 771 miljoen
    de RvC zal hun bijbaantje toch wel slapen uitzitten ?
    ====================================================================

    Het dagelijks bestuur van de stichting ligt in handen van de heer K.J.R. Schiffer, algemeen directeur.

    Het WEW heeft een Raad van Commissarissen bestaande uit:
    J.W. Remkes (voorzitter)
    benoemd door de Minister voor Wonen en Rijksdienst
    Mevrouw drs. E.F Bos
    (plaatsvervangend voorzitter)
    benoemd door de Minister voor Wonen en Rijksdienst
    F.A.H. van der Heijden
    benoemd door de Nederlandse Vereniging van Banken
    mr. F.A.P.M. van Loon
    benoemd door de Vereniging Eigen Huis
    dr. P.J.G. Tang
    benoemd door de Minister van Financiën
    www.nhg.nl/organisatie/stichting-wew....
  5. forum rang 6 haas 17 juni 2013 20:40
    Blok blijft volharden ?
    wordt wel triest ?
    Als hij kerel was zou hij met bankenn gaan praten...........
    ================================================

    ma 17 jun 2013, 19:14 | 1 reactie

    Blok: 'Voldoende mogelijkheden voor zzp'ers om hypotheek af te sluiten'

    AMSTERDAM -
    Ondernemers trokken eerder dit jaar aan de bel over de zwakke positie van zzp'ers op de woningmarkt.

    Ze krijgen lastiger een hypotheek ten opzichte van werknemers met een vast contract.

    Toch hebben zzp'ers voldoende mogelijkheden om een hypotheek af te sluiten, vindt minister Blok van Wonen.

    De minister had begin februari bij de presentatie van het Woonakkoord aangegeven dat hij zou onderzoeken of de huidige hypotheekregels voldoende ruimte bieden op de woningmarkt voor zzp'ers en mensen met een flexibel contract. In een brief aan de Tweede Kamer zegt hij een dergelijk onderzoek nogmaals toe, maar hij geeft aan dat er volgens hem al voldoende mogelijkheden zijn voor deze groep om een hypotheek af te sluiten.

    www.telegraaf.nl/overgeld/hypotheken/...
  6. forum rang 6 haas 23 juni 2013 14:50
    quote:

    haas schreef op 19 mei 2013 01:35:

    JANSEN: 'BLOK SCHULDIG AAN HUUREXPLOSIE EN INSTORTEN BOUW'

    De SP stelt voor om fors te investeren in de bouw. Hierdoor worden banen geschapen in plaats van vernietigd, worden huizen opgeknapt en is de huurexplosie onnodig. Met het plan komt alleen al aan BTW evenveel geld binnen bij het rijk als met verhuurderheffing. Jansen: ‘Die belasting op goedkope huurhuizen moet dus direct van tafel. En doordat meer mensen aan het werk komen hoeven er ook minder uitkeringen worden betaald. Werkgevers, vakbonden en verhuurders staan achter dit plan. De noodzaak is nu duidelijker dan ooit. We moeten aan de slag.’
  7. forum rang 6 haas 25 juni 2013 20:57
    Verhuurdersheffing verzacht op aantal plekken

    DEN HAAG -
    De verhuurdersheffing voor woningcorporaties wordt in een aantal regio's verzacht. De partijen die betrokken waren bij het woonakkoord (VVD, PvdA, D66, ChristenUnie en SGP) hebben afgesproken om voor ongeveer 100 miljoen euro te versleutelen. De totale opbrengst blijft 1,7 miljard euro.

    Betrokkenen hebben dat dinsdag bevestigd. De partijen bij het woonakkoord zullen Blok ook vragen om meer kantoren om te bouwen tot woningen. De Kamer debatteert woensdag met minister Stef Blok (Wonen) over woningcorporaties.
    De heffing wordt verzacht voor corporaties in Rotterdam-Zuid en in krimpgebieden als Zeeuws-Vlaanderen, Noordoost-Groningen en Parkstad-regio. In Rotterdam-Zuid is veel geld nodig voor renovatie en in de krimpgebieden kosten sloop en herstructurering de corporaties veel geld. De verzachting betekent dat alle andere corporaties samen 100 miljoen euro meer moeten ophoesten.
    „Deze aanpassing is doelgericht en beperkt in omvang. Het is nu aan de minister om 'm precies in te vullen”, zegt D66-Kamerlid Kees Verhoeven.
  8. forum rang 6 haas 29 juni 2013 21:23
    Opletten op 1 juli

    Nationale Hypotheekgarantie (NHG) grens omlaag
    --
    De grens van de hypotheek met staatsgarantie gaat vanaf 1 juli omlaag naar 290.000 euro. De NHG gaat uit van 5 procent afsluitkosten, waardoor de maximale koopsom vanaf juli 276.190 euro bedraagt.

    Om de woningmarkt te stimuleren verhoogde het kabinet Balkenende in 2009 de grens waarbij de overheid garant staat voor de restschuld van 265.000 euro naar 350.000 euro.

    Daarbij werd wel afgesproken de grens weer af te bouwen tot 265.000 euro vanaf juli 2014. Acht op de tien huizenbezitters sluit een hypotheek af met NHG. NHG levert een lagere hypotheekrente op en staat garant bij een restschuld na gedwongen verkoop bij scheiding of werkloosheid.
    ===================================================================

    Extra huurverhoging voor half miljoen huishoudens op basis van hun inkomen
    --
    Het kabinet heeft in het regeerakkoord maatregelen genomen tegen scheefwonen in sociale huurwoningen.

    Alle huurders kunnen vanaf 1 juli een huurverhoging krijgen van maximaal 4 procent, maar een half miljoen huurders krijgt een extra huurverhoging op basis van hun inkomen. Zij zijn scheefwoners omdat ze meer dan 33.614 euro per jaar verdienen. Hebben ze een inkomen tussen de 33.614 euro en 44.000 euro dan kunnen ze een huurverhoging verwachten tot 4,5 procent (4 procent + 0,5 procent). Huishoudens met een inkomen boven de 44.000 euro kunnen een huurverhoging krijgen van 6,5 procent (4 procent + 2,5 procent).

    Bij de huurverhoging is gekeken naar het inkomen van 2011. Mensen die sindsdien hun inkomen flink zagen dalen of een zorgindicatie hadden, konden bezwaar maken tegen de inkomensafhankelijke huurverhoging.

    Huis gemakkelijker te verhuren
    --
    Huiseigenaren kunnen hun lastig verkoopbare woningen gemakkelijker tijdelijk verhuren. Het kabinet heeft mogelijkheden in de zogenoemde Leegstandwet verruimd. Er geldt straks geen maximale huurprijs meer voor deze tijdelijke verhuur. Gemeenten moeten nog wel steeds via vergunningen toestemming geven voor de tijdelijke verhuur, maar wel minder vaak. Voorheen moest dit jaarlijks, nu kan dit in één keer voor 5 jaar. Zo hoeft de verhuurder niet vijf keer leges te betalen voor een nieuwe vergunning.
  9. forum rang 6 haas 4 juli 2013 20:46
    Het wordt er niet makkelijker op.........?
    ==========================================

    do 04 jul 2013, 10:03
    Hypotheekrente stijgt na dieptepunt

    door Thijs Rösken
    AMSTERDAM -
    De hypotheekrente is voor het eerst sinds tijden weer aan het stijgen.

    De hypotheekrente was sinds 2006 niet zo laag als eind juni, blijkt uit cijfers van bemiddelaar De Hypotheekshop. Dat dieptepunt in de rente lijkt een ideaal moment voor consumenten om een huis te kopen of hun hypotheek over te sluiten, om zo te profiteren van de lage rente. Maar ze moeten zich niet te snel rijk rekenen, waarschuwen experts.
  10. forum rang 6 haas 5 juli 2013 20:15
    n totaal 67 woningcorporaties roepen de Eerste en Tweede Kamer op niet in te stemmen met de corporatieplannen van minister Stef Blok (Wonen). Dat meldt het Financieele Dagblad.

    Blok wil de corporaties verbieden combinatieprojecten van sociale huur, dure huur en goedkope koop te ontwikkelen. 'Als de voornemens werkelijkheid worden, schaadt dat burgers, gemeenten en bedrijven', aldus de corporaties in een open brief.

    Als gevolg van Bloks maatregel zal de helft van de corporaties naar eigen zeggen hun huidige bouwplannen niet meer uitvoeren.

    Een groot deel daarvan bestaat namelijk uit gecombineerde projecten, vaak in herstructureringswijken. De organisaties willen duurdere huur- en koopwoningen blijven bouwen. Met de winst daarop kunnen zij de tekorten op de sociale woningbouw dekken
  11. @iPlof 11 juli 2013 20:42
    quote:

    Klazien schreef op 11 juli 2013 11:01:

    Blok heeft ook het laagste rapportcijfer van allemaal.
    Je hoort mem niet meer en je ziet hem niet meer.
    Dat heet plat gezegd "uitgel.ld."
    Och Klazien ik snap die weerstand tegen Blok van al die corporatie en politieke baasjes en graaiers wel. Ze hebben een heerlijk baantje, verdienen tonnen en zogenaamd dient het een sociaal doel, ze wanen zich ver verheven boven de doelgroep die ze eigenlijk zouden moeten dienen.

    Ze mobiliseren nu bewust de boel en de beetje domme ontevreden kiezers zoals jij krijgen ze nog mee ook. Van die mensen die moord en brand schreeuwen als er een keer iets niet door de overheid wordt geregeld of betaald maar tegelijk moord en brand schreeuwen als er een belastingaanslag of verhoging voor iets binnen komt.

    De corporaties hebben hun beste tijd gehad, er zijn meer sociale huurwoningen dan gezinnen met een laag inkomen. Bijbouwen van sociale huurwoningen is feitelijk dus niet nodig.
    Toen hebben ze zich maar gericht op kantoorgebouwen, vrije sector huur, cruiseschepen en god weet wat. Allemaal zogenaamd maatschappelijk of om zogenaamd extra geld in het laatje te brengen voor het maatschappelijke.

    In werkelijkheid worden de collectief opgebrachte sociale gelden vergokt en verspild aan ver van de realiteit staande prestigeprojecten en is de sociale huurder en belastingbetaler de klos.

    Blok heeft gelijk deze koninkrijkjes aan te willen pakken. Woningbouwverenigingen moeten behoorlijke woningen voor de minima bouwen en onderhouden en voor de rest moet er een concurrerende vrije markt zijn voor partijen die duurdere huur of koopwoningen willen bouwen zodat de consument maximale waar voor zijn geld krijgt.

  12. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 12 juli 2013 08:52
    quote:

    plof® schreef op 11 juli 2013 20:42:

    [...]

    ...
    In werkelijkheid worden de collectief opgebrachte sociale gelden vergokt en verspild aan ver van de realiteit staande prestigeprojecten en is de sociale huurder en belastingbetaler de klos.

    Blok heeft gelijk deze koninkrijkjes aan te willen pakken. Woningbouwverenigingen moeten behoorlijke woningen voor de minima bouwen en onderhouden en voor de rest moet er een concurrerende vrije markt zijn voor partijen die duurdere huur of koopwoningen willen bouwen zodat de consument maximale waar voor zijn geld krijgt.

    Wat een verwrongen kijk op de werkelijkheid. Wat bedoel je met 'collectief opgebrachte sociale gelden'? Subsidies misschien? Welke dan?

    Helemaal eens met die vrije markt. Maar ik ken geen wet die verenigingen, pensioenfondsen, stichtingen of corporaties verbiedt daaraan mee te doen.
    De wereld van de (sociale) woningbouw is in ingewikkelder dan jij hier doet voorkomen.

    En wat een fiscaal gedrocht is die verhuurdersheffing. Typisch een geval van "de gelegenheid maakt de dief". Of gaat er, naast meer algemene belastingen zoals BTW of VpB, ook een autoverhuurdersbelasting komen? Of een speciale hotel- en ziekenhuisbelasting? Die 'verhuren' toch ook kamers?
  13. @iPlof 12 juli 2013 10:17
    quote:

    Beperktedijkbewaking schreef op 12 juli 2013 08:52:

    [...]

    Wat een verwrongen kijk op de werkelijkheid. Wat bedoel je met 'collectief opgebrachte sociale gelden'? Subsidies misschien? Welke dan?

    Brutering in jaren 90 waren eeuwig afgekochte subsidies aan de corporaties (toen die het zwaar hadden en de overheid ruim in het jasje zat). Die tellen dus gewoon nog steeds door in lagere rentelasten, zie het als een omgekeerde verhuurderheffing van destijds (al vind ik de vorm van de heffing nu ook niet ideaal, maar ik ben niet tegen het principe dat de sector nu wat terug doet nu de overheid juist krap zit).

    Daarnaast gaat de huursubsidie naar de corporaties en genieten zij lagere grondprijzen dan de markt bij de gemeenten.

    Toch niet zo'n verwrongen kijk hoor..
  14. forum rang 9 josti5 12 juli 2013 11:35
    'een half miljoen huurders krijgt een extra huurverhoging op basis van hun inkomen. Zij zijn scheefwoners omdat ze meer dan 33.614 euro per jaar verdienen. Hebben ze een inkomen tussen de 33.614 euro en 44.000 euro dan kunnen ze een huurverhoging verwachten tot 4,5 procent (4 procent + 0,5 procent). Huishoudens met een inkomen boven de 44.000 euro kunnen een huurverhoging krijgen van 6,5 procent (4 procent + 2,5 procent).'

    En al wéér een prikkel voor een half miljoen huishoudens om toch vooral géén carrière te maken, om toch vooral níet harder/effectiever te werken, maar om juist te gaan shoppen in subsidieland...

    Wat een gedrocht, weer.

    Disclaimer: heb koopwoning met nog 50% hypotheek, zonder HRA.
  15. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 12 juli 2013 17:03
    quote:

    plof® schreef op 12 juli 2013 10:17:

    [...]

    Brutering in jaren 90 waren eeuwig afgekochte subsidies aan de corporaties (toen die het zwaar hadden en de overheid ruim in het jasje zat). Die tellen dus gewoon nog steeds door in lagere rentelasten, zie het als een omgekeerde verhuurderheffing van destijds (al vind ik de vorm van de heffing nu ook niet ideaal, maar ik ben niet tegen het principe dat de sector nu wat terug doet nu de overheid juist krap zit).

    Daarnaast gaat de huursubsidie naar de corporaties en genieten zij lagere grondprijzen dan de markt bij de gemeenten.
    ...
    Bij die brutering gingen ook de schulden over, overigens al bijna 20 jaar geleden. Halen we over 20 jaar die brutering er nog steeds bij?

    De huursubsidie (in totaal ca 2,5 mld pj) gaat naar indivuele huurders, óók bij commerciële verhuurders. Peanuts vergeleken bij de HRA (12,5 mld).

    Lagere grondprijzen (voor zover het geval) zijn deel van een totaalcontract, incl. niet-financiële voorwaarden die voor commerciële ontwikkelaars vaak niet interessant zijn.

    Het beleid van Blok is helemaal funest voor iets duurderer huurwoningen, zeg kale huren van 700-900 € pm. Daar zit een akelig gat in het aanbod, scheefhuurders (wat dat ook moge zijn) kunnen nergens naar toe. Kopen is niet voor iedereen een optie. Zie ook:
    fd.nl/economie-politiek/271845-1307/d...

601 Posts
Pagina: «« 1 ... 10 11 12 13 14 ... 31 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 887,44 +0,99%
EUR/USD 1,0762 +0,34%
FTSE 100 8.213,49 +0,51%
Germany40^ 18.017,10 +0,09%
Gold spot 2.301,75 0,00%
NY-Nasdaq Composite 16.156,33 +1,99%

Stijgers

Umicore
+6,53%
IBA
+4,89%
SYENSQO
+4,27%
Proximus
+3,65%
Barco
+3,53%

Dalers

bpost
-5,07%
Aperam
-4,56%
Ontex
-2,47%
Kinepolis
-2,08%
Galapagos
-1,32%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links