Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel ING Groep AEX:INGA.NL, NL0011821202

  • 16,058 10 mei 2024 17:37
  • +0,024 (+0,15%) Dagrange 16,018 - 16,100
  • 11.742.308 Gem. (3M) 10,5M

Maandag 8 juli

19 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 6 juli 2013 21:34

    DNB: banken moeten meer buffers aanhouden

    door Chris Hensen

    BinnenlandEconomie
    De Nederlandsche Bank (DNB) heeft een aantal grote Nederlandse banken gedwongen extra kapitaalbuffers aan te leggen voor toekomstige verliezen op hun commercieel vastgoedleningen.

    De banken, die gezamenlijk 110 miljard euro aan commercieel-vastgoedkredieten hebben verstrekt, moeten op instigatie van de toezichthouder ook hun risicobeheer en interne organisatie in hoog tempo drastisch verbeteren. Dat blijkt uit een brief die minister Dijsselbloem (Financiën, PvdA) donderdag aan de Tweede Kamer heeft gestuurd. De brief bleef tot nu toe vrijwel onopgemerkt.

    Buffers preventief verhogen omdat risico onduidelijk is

    DNB maakt zich zorgen over 'de risico’s die banken lopen als gevolg van hun blootstelling aan commercieel vastgoed'. Door de aanhoudende crisis is vastgoed fors in waarde gedaald en is er veel leegstand. Veel banken waarderen hun vastgoedleningen echter nog onvoldoende 'tijdig en actueel' aldus DNB. Daardoor is het onduidelijk hoe groot de risico’s zijn. Om die reden moesten de buffers preventief worden verhoogd.

    DNB wil dat banken tot meer 'realistische waarderingen' van hun vastgoedportefeuilles komen. Met de maatregelen loopt DNB vooruit op een Europees programma dat begin 2014 wordt uitgevoerd, voorafgaand aan oprichting van de Europese Bankenunie. De maatregelen zijn mede een gevolg van de ondergang van SNS Reaal, die begin dit jaar werd genationaliseerd wegens grote problemen bij de vastgoedpoot.

    DNB overweegt extra controles

    DNB overweegt om accountants extra controles te laten verrichten bij banken met betrekking tot de vastgoedkredieten, voorafgaand aan de halfjaarcijfers. De accountants moeten kijken of de leningen juist worden gewaardeerd. DNB zegt verder komend halfjaar zelf ook de waarderingen van de leningen te bekijken.

    Om welke banken het gaat, is niet bekendgemaakt. Hoeveel extra kapitaal de banken zijn gaan aanhouden, is ook niet duidelijk. Het gaat vermoedelijk om enkele miljarden. Dat geld komt bovenop de buffers die banken in verband met andere regelgeving reeds moeten aanhouden. De extra buffers en voorzieningen zullen de resultaten van de banken komend jaar drukken, zegt DNB.

    Voorzitter VEB hekelt slechte kennis van vastgoed

    DNB zegt deels tevreden te zijn over de stappen van banken tot nu toe. Maar 'al deze inspanningen kunnen echter nooit uitsluiten dat nieuwe problemen zich voordoen', aldus DNB.

    Voorzitter Jan Maarten Slagter van beleggersclub VEB hekelt in deze krant slechte kennis van commissarissen van vastgoed. Ook wil hij meer instrumenten voor accountants.

    www.nrc.nl/nieuws/2013/07/06/dnb-bank...
  2. nestel 7 juli 2013 18:37
    quote:

    mvliex 1 schreef op 7 juli 2013 13:13:

    [...]

    Hier in Nederland is er maar heel weinig invloed op het koersverloop.
    Een beetje, sentiment uit naam, van Ben en de Draak, van hen Maggie!
    youtu.be/vPuMbS10fCw

    Beiden gaan weer spreken, deze week...

    De laat en de bied, op de juiste, tijd ineens volgooien of leegtrekken helpt echt wel een beetje hoor... Zeker nu in de komkommertijd.

    ;-]
  3. forum rang 7 mvliex 1 7 juli 2013 21:11
    quote:

    Yvez75 schreef op 7 juli 2013 19:58:

    Egypte is een kruitvat... Portugal weer hot item.. Spanje en italie staan aan de zijlijn maar niet uit beeld..
    Griekenland morgen weer aan zet.. Ik ben f cash
    Trojka boekt vooruitgang in Griekenland

    Gepubliceerd op 7 jul 2013 om 12:38
    AIX-EN-PROVENCE (AFN/BLOOMBERG) - Toezichthouders van de Europese Commissie, de Europese Centrale Bank (ECB) en het Internationaal Monetair Fonds (MF) hebben flinke vooruitgang geboekt in hun gesprekken met de Griekse regering. Dat stelde IMF-vertegenwoordiger Poul Thomsen zondag.

    Thomsen sprak de hoop uit dat er voor de bijeenkomst van de eurogroep op maandag een akkoord kan worden gesloten tussen de regering en de zogeheten trojka. Die houdt toezicht op de economische hervormingen die Griekenland moet doorvoeren om in aanmerking te blijven komen voor hulpleningen. De ministers van Financiën van de eurolanden, verzameld in de eurogroep, praten maandag over de vorderingen van Griekenland. Mogelijk nemen zij dan ook een besluit over de toekenning van het volgende deel van de leningen.

    Ook de Griekse minister van Financiën, Yannis Stournaras, verwacht dat er voor de bijeenkomst van de eurogroep een akkoord kan worden gepresenteerd. De Griekse regering moet de trojka ervan overtuigen dat ze aan de voorwaarden voor de leningen kan voldoen. De afgelopen weken is de twijfel daarover weer stevig gegroeid. Door de aanhoudende economische crisis is het bijzonder lastig om de Griekse overheidsfinanciën op orde te krijgen. Daarnaast vallen de opbrengsten van privatiseringen tegen.
  4. forum rang 6 €d_Modus Vivendi 8 juli 2013 08:31
    07:11:15 / 08-07-13 DJ ING verkoopt belang in Chinese joint venture
    06:56:43 / 08-07-13 *DJ ING verwacht niet dat transactie materiele impact heeft op resultaten
    06:56:20 / 08-07-13 *DJ ING wil 50% belang ING-BOB Life verkopen aan BNP Paribas Cardif

    wie rijdt er dan nu?
  5. nestel 8 juli 2013 09:06
    quote:

    mvliex 1 schreef op 8 juli 2013 08:53:

    [...]

    En kreun?
    ;-)
    Gm,
    Flitsende start, maar we laten ons niet gek maken. De rest van de wereld is lager gesloten. Us bonds rente stijgt weer flink. Opgepast!!

    Winst is winst!
    Go with the flow.
    S7 voor nu...

    Geen huidige positie in ING, stap ook niet in.
  6. Freebird 8 juli 2013 12:25
    quote:

    mvliex 1 schreef op 7 juli 2013 21:11:

    [...]

    Trojka boekt vooruitgang in Griekenland

    Gepubliceerd op 7 jul 2013 om 12:38
    AIX-EN-PROVENCE (AFN/BLOOMBERG) - Toezichthouders van de Europese Commissie, de Europese Centrale Bank (ECB) en het Internationaal Monetair Fonds (MF) hebben flinke vooruitgang geboekt in hun gesprekken met de Griekse regering. Dat stelde IMF-vertegenwoordiger Poul Thomsen zondag.
    Door de aanhoudende economische crisis is het bijzonder lastig om de Griekse overheidsfinanciën op orde te krijgen. Daarnaast vallen de opbrengsten van privatiseringen tegen.

    Hm.....spreekt elkaar aardig tegen. Hier klopt iets niet...

    Ben bang dat naast de Griekse regering zelf ook de Trojka zelf inmiddels (of weer) liegt.
19 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

ING Groep legt aandeelhouders in de watten

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links