Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Getronicsforum: Soap of reality (week 40)

13 Posts
| Omlaag ↓
  1. Thijs K. 3 oktober 2003 19:01
    Het weekverslag van week 39 werd met 16 aanbevelingen gewaardeerd. Iedereen hartelijk dank hiervoor. Mogelijk dat deze week een plaats wordt gewonnen in de top 3 van Toppostings.

    Zo, vrijdag een nieuwe story geplaatst. Het was even typen, maar dan heb je ook wat. Omdat er zo weinig opgereageerd werd vroeg ik me af of het nog langer zin had om dit te doen. Gelukkig heeft men mij ervan overtuigd om door te gaan.
    Dit weekend weden we getrakteerd door een uitje van Dec.. Belofte maakt schuld. Achteraf bekeken was het niet slim om uit te gaan. Al gauw gingen de praatjes in de rondte. Met als gevolg dat maandag de koers hard onderuit ging. Dit mede te danken aan een analist van Fortis. Hij beweerde dat er een verwatering zou optreden in de aandelen. Getronics probeerde te redden wat er te redden viel door met klem dit bericht te ontkennen. Met als gevolg dat alles nog verder onderuit ging. Raar dat op een negatief bericht de beurs massaal reageert. Tegenover gesteld bij een positief bericht wordt er nauwelijks gereageerd. Voor een enkeling was het raar wakker worden. Nu kan ik uitgebreid de postings behandelen maar de strekking is allemaal het zelfde. Het is natuurlijk wel te begrijpen dat veel mensen balen. Maar morgen zal alles anders zijn. By the way, werd er terecht opgemerkt, er zijn veel nieuwe namen verschenen. Waar zijn de oude beleggers? En een geluk bij een ongeluk, we staan weer 1ste in het klassement. Het is niet netjes om naast de pot te piesen. Dus heren in het midden en denk erom bril omhoog de dames zitten ook graag droog! Maandagavond een uurtje na de sluiting kwam Jantje met een bericht: Jantje huilt, Jantje lacht. O nee, anders om.

    Dinsdag

    We begonnen met een positieve ochtendhandel. De koers ging snel omhoog. Dit was gelijk de mogelijkheid om goedkoop te shoppen. Toch was er enige onzekerheid. Ook de RABO en Stroeve kwamen met het advies: Verkopen.Mogelijk is dit een verspreking en bedoeld men Kopen! Ook kwam de race voor de juiste dagvoorspelling weer opgang. De kloof tussen de IT en de directie wordt met de dag kleiner.

    Woensdag

    De traditionele gehaktdag. Weinig te beleven op het forum. Gaat de AEX nu wel of niet deze week door de 300punten grens. Vrijdag weten we het. Ook het jojo praat kwam in de loop van de middag terug. Sommige mensen willen alles van te voren weten. Zelfs dit week verslag moet een week eerder geplaatst worden. Ik zal mijn best doen maar ik beloof niks! Dreigt het goed te gaan met Getronics dan zijn er altijd weer die analisten die de zaak omlaag praten.Gelukkig doet Hoop leven. Gelukkig werd er nabeurs nog de dagprijs uitgereikt. Een afwasborstel voor Barbarossa. Dit is een afstammelinge van de Barbapappa’s. Ben even ivm verplichtingen even afwezig is B€R-17 opgericht. Heren, van harte! Ook mochten wij deel genoot worden over de invulling van de nieuwe poll die op de GTN.web-log site moeten komen te staan. Natuurlijk mag de koershistorie hier niet onvermeld blijven.

    Donderdag

    Vandaag een roostervrije dag.Even de achterstand wegwerken en de hele dag het forum volgen. Het is nu nog rustig, maar de beurs is ook is dan ook nog niet open. Nu de beurs wel open is blijft het nog opvallend stil op het forum. Vragen als waarom die grote dump bleef alle tijd onbeantwoord. Gelukkig gingen de koersen fors omhoog. Mensen met scherpe ogen zagen zelfs de € 1.14 Een gerenommeerd forumlid plaatste op zijn eigen website de aanval op € 1.32. Volgens een andere forumgoeroe hebben we goed nieuws nodig van Getronics. We hebben toch al veel goed nieuws gehad de afgelopen weken? Weer een ander lid(!) hebben we guys with balls nodig. Jongens zonder ballen zijn meisjes en tellen die niet mee? Ook de bekende muur kwam weer terug ditmaal op €1,14. Een forumlid stelde schriftelijk een vraag aan Getronics. Vandaag kreeg hij antwoord welke hij met ons deelde. Fortis wordt uitgenodigd om een en ander uit te leggen. Donderdagavond werd broei geconstateerd. Mocht het wel uit de klauwen lopen is hier het alarmnummer: 112. Ook vandaag zat het venijn weer in de staart. En bij B€R-17 zijn ze gek op mooie rondingen(!) De poll ideeën stromen binnen.Hopelijk maakt mister B de juiste keuze.

    Vrijdag

    Vandaag nog even de rest postings van gisteren doorgenomen. Opvallend is de broei. Veel reacties zijn er gekomen en de broei heeft zich ontwikkeld tot een grote brand. Blueman staat voor een moeilijke keus. Welke poll wordt het? Nu staat C.M. nog aan kop met: wat heb je over voor een aandeel Getronics. We zullen zien wat het wordt. Spannend. Dan de vrijdag. De dag van tegenstrijdigheden. Aan de ene kant worden we gedwongen om te zakken en aan de andere kant bleef er een mooie stijgende lijn in zitten. Maar ja, het ligt niet voor de hand(dat we verder zakken dan de 1,10) De AEX deed het rustig aan een kleine stijging in de ochtend. Vandaag hoog bezoek op de web-log site van Blueman. Even een opsomming:

    -Ministerie van Defensie: hoe de koers het beste verdedigd kan worden.
    -Getronics: Wordt de waarheid wel gesproken?
    -Wang USA: hoe gaat het met onze voormalige partner?
    -@home: Welke internetverbinden kunnen we nog slijten aan Gtn?
    -Telenet Belgie: Hoe maken we een internet site?
    -Postkantoren Nederland: Kijken hoe snel ze het nieuws kunnen bezorgen bij de aandeelhouders.
    -Essent: Kunnen we nog Groene stroom slijten aan GTN.

    Zo heeft ieder zijn eigen belang bij een bezoek.

    Op het forum zijn leden die een vage kennis hebben werken bij GTN. De een wist te vertellen dat Logica/Cmg interesse heeft. De ander had het over Cisco. Een derde vage kennis kwam met het bericht dat OCE Getronics de deur had gewezen en dat de directie op non-actief is gesteld. Genoeg stof lijkt me voor Henk van der Meijden om zijn wekelijkse roddelblaadjes te vullen. Gelukkig zijn er ook forumleden die geen vage kennis hebben bij GTN. Ook de VEB deed vandaag een duit in het zakje, ivm de berichtgeving eerder deze week van Fortis, volgens de VEB is de berichtgeving niet misleidend. Wel is toegezegd om een oogje in het zeil te houden. Waarvan acte. Van de redactie van Getronics soap of reality een verzoek: Op de laatste handelsdag niet zoveel posten ivm RSI.

    Tip van de week: JLEMK van Getronics week 39.

13 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 905,10 +0,16%
EUR/USD 1,0890 +0,39%
FTSE 100 8.266,84 -0,10%
Germany40^ 18.580,10 +0,44%
Gold spot 2.343,09 +0,67%
NY-Nasdaq Composite 16.735,02 -0,01%

Stijgers

D'IETE...
+2,20%
Aperam
+2,05%
arGEN-X
+1,97%
Elia
+1,55%
VGP
+1,51%

Dalers

Solvay
-5,35%
Barco
-2,17%
Umicore
-2,10%
Lotus ...
-2,04%
Deceun...
-1,95%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links