Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Verspilling bij ASN Bank

8 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 28 februari 2009 17:14
    Jaren geleden heb ik een spaarrekening geopend bij ASN Bank.

    Een rekening met de welluidende naam "Ideaalsparen"
    Per maand is de inleg van euro 50-500 verplicht om in aanmerking te komen voor een aantrekkelijke rente.
    Die rente bedraagt momenteel 4.5% per jaar.

    Als spaarder bij ASN Bank wordt je automatisch aangezien voor iemand die behoort tot het links-idealistische kamp.

    Duurzaamheid, mensenrechten, groenprojecten en ga zo verder.

    Regelmatig word ik nu bestookt met reclame van deze bank waarbij vooral een beroep wordt gedaan op mijn verantwoordelijkheid ten aanzien van het milieu en het welzijn van de wereldbevolking.

    Elke keer als ik hun post ontvang heb ik weer het gevoel voor een goed doel actief te zijn.

    Maar - eerlijk gezegd - ik koos voor deze spaarrekening gewoon vanwege de aantrekkelijke rente.
    Niet dat het verbeteren van de wereld me niet aan het hart ligt, maar om daar nou steeds door een bank aan herinnerd te worden...

    Vandaag lag weer het maandblaadje "Spaarmotief"
    op de deurmat. Bol van propaganda voor een betere wereld.
    Mooi toch?

    Neen, ik ben het een beetje zat.
    Allereerst moet ik aankijken tegen die rotkop van Dolf Jansen op de cover. Die onverstaanbare cabaretier, van wie je nog niet met geld toe een voorstelling wil zien.

    Verder is het maandblaadje alleen maar verspilling van papier.

    ASN Bank is toch zo tegen verspilling!!
    Maar het irritante, overbodige blaadje is wel gedrukt op hergebruikt papier, voorzien van een FSC-keurmerk.

    Verspilling is bij ASN Bank geen probleem, zolang het maar voorzien is van een keurmerk.

    Groet.
  2. forum rang 7 ffff 28 februari 2009 18:16
    quote:

    Gordon Shandling schreef:

    Je posting is een feest van herkenning. AB'tje.
    Sluit ik me bij aan. Zelf krijg ik dagelijks karrenvrachten medische lectuur, zeg maar rustig reclamebladen van farmaceutische bedrijven. Dag in- dag uit. Ze blijven je maar bestoken. Zou werkelijk zo gestopt kunnen en moeten worden, maar dat verrekken ze.

    En dan: Plots sturen bedrijven je een brief waarin gevraagd wordt of de maandelijkse rekening voortaan met een e-mail mag....om papier te sparen, voor het milieu, voor onze kindertjes en ga zo maar door.

    Die rekeningen vormen nog niet één procent van al die farmaceutische bladen....

    En als die mensen die met dat verzoek voor een electronische rekening nu gewoon eerlijk zouden zeggen dat HEN dat een hoop geld scheelt. Geen woord daarover. En maar zitten zeuren over "onnodig" gekapte bossen....

    Peter

  3. [verwijderd] 28 februari 2009 19:07

    Peter het is gewoon de hypocratie ten top met die duurzaamheidsmanie. Er wordt flink aan verdiend aan alle kanten. Zo was ik enige tijd geleden in Frankrijk een paar dagen in een Accorhotel.

    Foldertje over yoga en op het toilet het verzoek in verband met duurzaamheid weinig water en handdoeken te gebruiken.

    Opvallend is ook dat bij de zgn "ïdealistische" lobbyclub voor het milieu zoals Greenpeace en ontwikkelingsclubs zoals Oxfam het gemiddelde salaris boven het gemiddelde ambtenarensalaris ligt.

    De uitgeklede beleggers kunnen beter maar bij dat soort clubs gaan werken, want dan rol je wel binnen. Je hoeft alleen maar goed te zijn in het bijelkaar verzinnen van zielige verhaaltjes, echte kennis is niet nodig.

    Groet, Jonas, die voor het goede gevoel een duurzaam commentaar geeft in de duurzame koffiekamer van de duurzame IEX op het duurzame internet.
  4. [verwijderd] 28 februari 2009 19:56
    Triodos doet het beter dan andere fondsen. Groen beleggen is dus niet verkeerd. Triodos Vastgoedfonds realiseerde over 2008 een stijging van maar liefst 24 procent. Dit is veel beter dan vele andere fondsen. Vorig jaar halveerde de AEX.

    De beleggingsfondsen van Triodos hebben zich relatief goed gehouden in 2008: het beheer onder vermogen daalde van 1,3 naar 1,2 miljard euro - een daling van 6 procent, tegen een stijging van 7 procent in 2007.

    Dat schrijft Triodos Bank vrijdag in een persbericht.

    Netto-instroom
    De meeste fondsen hadden een netto-instroom, varierend van 4 procent voor het Triodos Cultuurfonds naar 53 procent voor het Triodos Fair Share Fund en 33 procent voor het Triodos Vastgoedfonds. Het Triodos Groenfonds en Triodos Meerwaarde Mixfonds zagen een uitstroom van -4,5 procent en -17,8 procent.

    Triodos Fair Share Fund is in 2008 fors gegroeid. Het fondsvermogen steeg met 60 procent naar 59 miljoen euro. De beleggingen groeiden van 28 miljoen naar 52 miljoen euro. Het fonds realiseerde een rendement van 7,5 procent, exclusief het belastingvoordeel tot 2,5 procent voor de particuliere belegger.

    Triodos Fair Share Fund belegt in microfinancieringsinstellingen in ontwikkelingslanden en Oost-Europa.

    Lees het interview met fondsmanager Marilou van Golstein Brouwers: 'Crisis raakt sociaal-ethisch fonds niet'

    Het Triodos Cultuurfonds heeft vorig jaar zes nieuwe projecten gefinancierd. Het rendement bedroeg 7,4 procent, exclusief het belastingvoordeel tot 2,5 procent voor de particuliere belegger.

    Belastingvoordeel
    Triodos Cultuurfonds is het enige beursgenoteerde Nederlandse beleggingsfonds dat leningen verstrekt ter bevordering van kunst en cultuur onder de fiscale Regeling Cultuurprojecten. Deze regeling is vergelijkbaar met de succesvolle fiscale Regeling Groenprojecten.

    Triodos Groenfonds liep in 2008 met 1 procent terug in fondsvermogen naar 461 miljoen euro. Het fonds valt onder de fiscale regeling voor groen beleggen. Met name gedreven door de ontwikkelingen in de kapitaalmarktrente, realiseerde het fonds een rendement van 6,1 procent, exclusief tot 2,5 procent belastingvoordeel voor de particuliere belegger.

    Het vermogen van de Triodos Meerwaardefondsen daalde in 2008 met 28 procent tot 261 miljoen euro. De daling werd veroorzaakt door het negatieve beurssentiment. Het rendement bedroeg -45 procent.

    Triodos Meerwaarde Obligatiefonds boekte een rendement van 2,4 procent, terwijl het Triodos Meerwaarde Mixfonds eindigde op -18 procent.

    Energieprojecten
    Triodos Renewables Europe Fund zag het toevertrouwde vermogen stijgen van 5 naar 24 miljoen euro. Het rendement bedroeg over 2008 2,9 procent.
    Het fonds investeert in risicodragend kapitaal van duurzame energieprojecten in Europa en heeft belegd in 14 projecten. Triodos Renewables Europe Fund realiseerde een rendement van 2,9 procent in 2008.

    Lees het interview met fondsmanager Daniel Povel: ' Vergunningenstelsel remt groene revolutie'

    Opvallend was de instroom die Triodos Vastgoedfonds over 2008 realiseerde: een stijging van 24 procent tot 40 miljoen euro. Het rendement op basis van herrekende intrinsieke waarde bedroeg -2,5 procent.

    Zwarte raaf
    Zwarte raaf binnen het fondsenassortiment van Triodos was het Triodos Values Pioneer Fund. Het fonds boekte een negatief rendement van 41,4 procent , terwijl het fondsvermogen daalde met 35 procent tot 23 miljoen euro.

    Triodos Values Pioneer Fund belegt wereldwijd in aandelen van kleine en middelgrote beursgenoteerde bedrijven, die baanbrekend en vernieuwend invulling geven aan duurzaamheid.
  5. TheStratman 2 april 2013 13:15
    Ja, klopt, reclame is overal. Maar, als ik gevraagd word om mijn mening te geven over reclame (via radio, TV of Mac), weet ik daar opvallend weinig van?!

    Ben deels eens met uw opmerkingen maar dit is nu eenmaal de wereld. Maar, wil je je distantiëren van wapenhandel, kinderarbeid of milieu verpestende acties, dan stap je over naar de ASN. Hoezo linkse hobby?

    Overigens ben ik ook klant bij Rabo, je weet wel die lui die èn het VION èn het WWF steunen. Ook daar krijg ik reclame van. Golf uitjes in warme landen waar drinkwater al schaars is en zo. Waar het om gaat is dat je vrije keuze hebt. En, dat heb je enkel als je je goed informeerde. Dus.
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 910,59 +0,71%
EUR/USD 1,0771 -0,10%
FTSE 100 8.433,76 +0,63%
Germany40^ 18.773,50 +0,47%
Gold spot 2.360,72 0,00%
NY-Nasdaq Composite 16.340,87 -0,03%

Stijgers

UCB
+3,58%
Ontex
+2,78%
Lotus ...
+1,75%
Ageas
+1,69%
bpost
+1,61%

Dalers

Bekaert
-2,79%
Solvay
-2,15%
Xior
-2,03%
Deceun...
-1,96%
VGP
-1,65%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links