Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Huizenprijzen dalen met 60% in 7 jaar en nog veel meer.

40.342 Posts
Pagina: «« 1 ... 524 525 526 527 528 ... 2018 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 19 maart 2013 20:46
    quote:

    handyman6 schreef op 19 maart 2013 16:05:

    [...]Waar komen die gezinnen dan terecht ?In kartonnen dozen ofzo?
    H6
    Meer en meer gezinnen raken dakloos door de economische crisis. De daklozenopvang kan de toestroom niet aan en slaat alarm over de forse stijging van het aantal kinderen in de noodopvang (16%)
    Gezinnen die in de crisisopvang komen zitten er vaak veel langer dan voorheen, een paar maanden tot soms wel een jaar. Opvangcentra geven de economische crisis, financiële schulden, werkloosheid en strengere regels rond huisuitzetting op als oorzaak. Vaak zijn het ook families die geen goed sociaal vangnet hebben en een oplopende schuldenproblematiek.

    www.eenvandaag.nl/binnenland/41717/ge...
  2. MRK1 19 maart 2013 22:49
    quote:

    goudisgeengeld schreef op 19 maart 2013 14:29:

    Uitgedrukt in goud dalen de huizenprijzen zelfs al een paar jaar langer, toen werd de piek bereikt in 2003. Men betaalde toen omgerekend meer dan 800 troy ounce goud voor een huis. Sindsdien dalen we gestaag richting de 200 troy ounce. Dat is dus vier keer zo goedkoop!! Zie www.marketupdate.nl/nieuws/goud-en-zi...

    Als (hypothetisch voor sommigen, een vanzelfsprekendheid voor anderen) de huizenprijzen nog te hoog zijn in NL in euros, betekent bovenstaande dat goud te ver omhoog gebubbeld is?
  3. [verwijderd] 19 maart 2013 23:47
    Als je een tennisbal een flinke racket mep van onder geeft, zit de bal dan direct op het hoogtepunt? Neen. Momentum draagt hem veel hoger dan waar het racket de bal los liet. Zo ook met de huizenmarkt. Zelfs als het vanaf nu beter gaat, we zitten op een stijl stuk van de prijscurve. We zijn nog niet eens begonnen de ontwaarding te zien vertragen. Laat staan dat we een bodem gezet hebben.
    Die bodem komt er pas als inkomens en prijzen een balans gevonden hebben. Nog gehoord van positief uitgepakte COA onderhandelingen de laatste tijd? Wel eens gelezen over echte inflatie? 1 woord: paardenbiefstuk.

    We hebben heel veel inflatie nodig, verwerkt in het salaris van Jan met de Pet, EN een stabilisatie van de belachelijk lage rente, voor voor we kunnen gaan denken aan hogere huizenprijzen.
    Jan met de Pet kan geen gemiddeld huis betalen. De gemiddelde burger heeft geld voor een startersflatje. Maar het land staat vol met eengezinswoningen. Mismatch tussen vraag en aanbod dus. De vraag wordt gedicteerd door besteedbaar inkomen. Wanneer hoorde je voor het laatste van iemand met modaal inkomen die een huis kocht van ongeveer de helft van de maximale hypotheek? NEWS FLASH: dat huis IS ER NIET, het staat althans niet in Nederland.
    Het feest van de tophypotheken is voor voorbij. Het sprookje van de dikke salarisverhogingen en lage inflatie, wie gelooft dat nog?
    Topinkomens doen het goed, maar die hébben al een huis! Of krijgen het niet verkocht na de scheiding :-)

    Leuke droomwereld, waarin de NL huizen nu bodemen. Ik zie dat nog niet gebeuren de eerste 3 jaar. En alleen vroeger als we daarvoor eerst een extreme heftige crash krijgen, die de ~8-10% van afgelopen jaar peanuts doet lijken.
  4. [verwijderd] 19 maart 2013 23:54
    quote:

    dubbeldraaien schreef op 19 maart 2013 22:49:

    [...]

    Als (hypothetisch voor sommigen, een vanzelfsprekendheid voor anderen) de huizenprijzen nog te hoog zijn in NL in euros, betekent bovenstaande dat goud te ver omhoog gebubbeld is?
    Een jaar of 5 geleden piekten de huizenprijzen uitgedrukt in goud, met een 3-4voud van de gemiddelde (en in goud uitgedrukt extreem stabiele) prijzen over de laatste VIER EEUWEN.

    Goud is niet te hoog gebubbeld. Het kost nauwelijks meer om aan te schaffen in de winkel dan het kost om uit de grond te halen voor een professionele mijn op een gemiddeld rijke ader.
    Kijk naar de kosten. Ten eerste, de teruglopende ore grades. De beste ersts is al verbruikt. Eeuwen geleden om precies te zijn. We produceren nog altijd bijna op topniveau, dus er zijn elk jaar steeds meer tonnen erts nodig voor 1 ounce goud. Per ton heb je graaf-, transport- en verpulverkosten. Hoe lager de ore grade, des te meer chemicaliën nodig om de extractie te doen. Olie is UP, en niet een beetje. Zie hoeveel je de laatste 5 jaar kwijt was aan diesel tov 10-15 jaar geleden.
    Zodra mijnwerkers staken, schieten ze ze maar gewoon dood. Na heel veel onderhandelen kregen ze 10% verhoging op $2 PER DAG. En nog maken mijnen amper winst. Aandelen lager dan ooit. Dat is geen teken van gebubbel, maar van prijsmisere. Als de prijs hoog was, maakten mijnen dikke winsten, en rookten de aandeelhouders dikke sigaren.

    Doe even een stapje terug, en doe dan je ogen open. Ze zitten klaarblijkelijk nog dicht.
  5. [verwijderd] 20 maart 2013 09:25
    quote:

    Skater schreef op 19 maart 2013 23:54:

    [...]
    Het kost nauwelijks meer om aan te schaffen in de winkel dan het kost om uit de grond te halen voor een professionele mijn op een gemiddeld rijke ader.
    Kijk naar de kosten.
    Kosten van goud uit de grond halen stegen vorig jaar tot recordhoogte van $736.
    De verkoopprijs ligt fors hoger ($1651 gemiddeld vorig jaar).
  6. [verwijderd] 20 maart 2013 10:38
    quote:

    BEN curieus schreef op 20 maart 2013 09:26:

    Als projectontwikkelaars een marge van meer 100% zouden maken op nieuwe huizen zou de wereld te klein zijn...
    maar je moet natuurlijk wel dat stuk grond met het goud in je bezit hebben. Marges in vastgoed zijn minstens zo hoog. Had je in 1975 een paar huizen gekocht voor 50.000 euro en die nu in de verhuur staan voor 700 euro/maand. De kosten voor het verhuren en onderhoud zijn misschien 300 euro/maand.
  7. [verwijderd] 20 maart 2013 10:54
    quote:

    BEN curieus schreef op 20 maart 2013 09:25:

    [...]

    Kosten van goud uit de grond halen stegen vorig jaar tot recordhoogte van $736.
    De verkoopprijs ligt fors hoger ($1651 gemiddeld vorig jaar).
    Productiekosten verschillen sterk per mijn. Ook gebruiken steeds meer mijnen nu de all-in kostenberekening, die beter correspondeert met de werkelijkheid. Barclays schat dat de productiekosten van een troy ounce goud inmiddels op $1200 liggen, alle kosten meegenomen (zie www.marketupdate.nl/nieuws/goud-en-zi...

    Alles wat je hoeft te weten over goud is dat centrale banken het nu massaal kopen en dat de man in de straat wat oud sloopgoud aan het inleveren is.. Centrale bankiers weten als geen ander hoe de hazen lopen in de financiële wereld en waar deze crisis heen zal gaan. Europese landen zitten op hun goudvoorraad, zelfs landen als Griekenland, Spanje en Portugal die diep in de put zitten. Het feit dat centrale banken geen goud verkopen geeft aan dat zij ook wel weten dat goud ondergewaardeerd is. Zo lang goud naar hun mening te goedkoop is zullen ze het lekker in de kluis laten liggen. Pas als de echte waarde van fysiek goud ontdekt is zal het goud weer gaan stromen tussen landen om de handelsbalans te balanceren. Spulletjes voor goud i.p.v. dollarpapier voor spulletjes. Maargoed, nu ga ik offtopic ;)
  8. [verwijderd] 20 maart 2013 12:51
    quote:

    goudisgeengeld schreef op 19 maart 2013 16:33:

    En nee, we gaan niet meer betalen in goud en we gaan ook niet terug naar een goudstandaard. Dat is niet nodig en dat is onzin.
    Recentelijk nog in Zimbabwe geweest? Geld werd nergens meer geaccepteerd. Mensen gingen de rimboe in om goud te vinden zodat ze eten konden kopen. Hadden zij even mazzel dat ze in een land wonen waar wat goud in de bodem zit?
  9. [verwijderd] 20 maart 2013 12:55
    quote:

    Skater schreef op 20 maart 2013 12:51:

    [...]
    Recentelijk nog in Zimbabwe geweest? Geld werd nergens meer geaccepteerd. Mensen gingen de rimboe in om goud te vinden zodat ze eten konden kopen. Hadden zij even mazzel dat ze in een land wonen waar wat goud in de bodem zit?
    oh ja...laten we het gedrag van mensen en de politiek in Zimbabwe als voorbeeld nemen. Als de overheid bezittingen van boeren afpakt, wat verwacht je dan van het vertrouwen in de overheid en de currency?
  10. Da Freeze 20 maart 2013 12:55
    quote:

    Skater schreef op 20 maart 2013 12:51:

    Recentelijk nog in Zimbabwe geweest? Geld werd nergens meer geaccepteerd. Mensen gingen de rimboe in om goud te vinden zodat ze eten konden kopen. Hadden zij even mazzel dat ze in een land wonen waar wat goud in de bodem zit?
    Die mensen zijn daar vast heeeel gelukkig! :)
  11. [verwijderd] 20 maart 2013 17:21
    quote:

    kweetniks schreef op 20 maart 2013 12:55:

    [...] oh ja...laten we het gedrag van mensen en de politiek in Zimbabwe als voorbeeld nemen. Als de overheid bezittingen van boeren afpakt, wat verwacht je dan van het vertrouwen in de overheid en de currency?
    Die boeren hadden geen inkomen, pensioen of bankrekeningen om te eroderen. Gelukkig hebben wij die (nog) wel.
    Overeenkomsten : teveel geldcreatie om overhead kosten van de overheid te dekken.
  12. [verwijderd] 20 maart 2013 17:29
    quote:

    goudisgeengeld schreef op 20 maart 2013 10:54:

    [...]
    Productiekosten verschillen sterk per mijn. Ook gebruiken steeds meer mijnen nu de all-in kostenberekening, die beter correspondeert met de werkelijkheid.
    Lekker belangrijk, boekhouden. Eenmaal gemaakte kosten tellen niet mee bij de beslissing om wel of niet goud uit de grond te halen. Overhead ook niet.

    Uiteindelijk gaat het om de marginale kostprijs van een oz goud versus de marktprijs.
  13. [verwijderd] 20 maart 2013 17:31
    quote:

    goudisgeengeld schreef op 20 maart 2013 10:54:

    [...]
    Het feit dat centrale banken geen goud verkopen geeft aan dat zij ook wel weten dat goud ondergewaardeerd is. Zo lang goud naar hun mening te goedkoop is zullen ze het lekker in de kluis laten liggen.
    Ga je nu echt het gedrag van centrale banken aanvoeren als argument?

    Diezelfde centrale banken die bij koersen van $300 en lager fors aan het verkopen waren?
  14. [verwijderd] 20 maart 2013 17:48
    Westerse CB's verkopen, Oosterse kopen. Netto, kopen ze. Sterker nog, ze kopen meer dan er aanbod op de markt zou moeten zijn. De bron lijkt de VS, daar komt heel veel goud uit, terwijl de mijnen zo goed als plat liggen.
    Bij $300 verkopen, dat was brown's bottom, en druk vanuit het kartel om de repriatie van Duits goud mogelijk te maken. Brown's Bottom, zoek het eens op. De meest effficiente manier om de goudprijs te drukken, zo min mogelijk geld voor je goud te krijgen. Dat deed de UK, voor de banken.
  15. [verwijderd] 20 maart 2013 18:47
    quote:

    Skater schreef op 20 maart 2013 17:48:

    Westerse CB's verkopen, Oosterse kopen. Netto, kopen ze. Sterker nog, ze kopen meer dan er aanbod op de markt zou moeten zijn. De bron lijkt de VS, daar komt heel veel goud uit, terwijl de mijnen zo goed als plat liggen.
    Bij $300 verkopen, dat was brown's bottom, en druk vanuit het kartel om de repriatie van Duits goud mogelijk te maken. Brown's Bottom, zoek het eens op. De meest effficiente manier om de goudprijs te drukken, zo min mogelijk geld voor je goud te krijgen. Dat deed de UK, voor de banken.
    ongefundeerde aanname op aanname.

    als je het oorspronkelijk rapport van HMT leest zie je dat ze met goudverkopen een ander doel nastreefden.

    dat daarna goud in een bubble kwam, tsja. achteraf een koe in de kont kijken blijft gemakkelijk.
  16. atitlan 20 maart 2013 19:46
    "Waar moet je de mensen vandaan halen die daar een woning willen kopen of huren? Nederland vergrijst niet alleen, we krimpen ook. Er zal een geweldig overschot op de woningmarkt ontstaan, waarna die tot stilstand zal komen".

    Dat is de stellige overtuiging van Johan Flemminks Smid die binnenkort, na dertig jaar, afscheid neemt als directeur van woningbouwvereniging Volksbelang in Helmond. Hij schets een zwart scenario voor de woningbouw, maar zegt hij: "Het is zoals het is."

    www.ed.nl/regio/helmond/woningbouwdir...
  17. [verwijderd] 20 maart 2013 20:03
    we krimpen ook. de afgelopen 10 jaar groeide bevolking met 4% en belangrijker voor huisvesting het aantal huishoudens met 8,5%. de komende 30 jaar blijft de bevolking groeien in NL volgens prognoses CBS. daar bovenop komt nog de groei in aantal huishoudens (trend naar meer singles).

    de directeur van de woco in helmond NB weet het natuurlijk beter.
40.342 Posts
Pagina: «« 1 ... 524 525 526 527 528 ... 2018 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 910,59 +0,71%
EUR/USD 1,0771 -0,10%
FTSE 100 8.433,76 +0,63%
Germany40^ 18.773,50 +0,47%
Gold spot 2.360,72 0,00%
NY-Nasdaq Composite 16.340,87 -0,03%

Stijgers

UCB
+3,58%
Ontex
+2,78%
Lotus ...
+1,75%
Ageas
+1,69%
bpost
+1,61%

Dalers

Bekaert
-2,79%
Solvay
-2,15%
Xior
-2,03%
Deceun...
-1,96%
VGP
-1,65%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links