Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Imtech 11t/m15 maart Shorters kiezen het hazenpad?

413 Posts
Pagina: «« 1 ... 7 8 9 10 11 ... 21 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 12 maart 2013 22:17
    quote:

    Lennardnl schreef op 12 maart 2013 21:34:

    Technisch dienstverlener Imtech heeft een schikking getroffen met het Poolse pretpark Adventure World. De twee partijen beëindigen hun samenwerking.

    De schikking is definitief en bindend, meldt Royal Imtech vandaag in een persbericht, en betreft een oplossing 'voor alle zaken die de partijen verdeeld hielden'. Financiële details zijn niet bekendgemaakt, wel is duidelijk dat met de schikking de samenwerking tussen Imtech en Adventure World Warschau wordt beëindigd.

    Imtech moest al €150 mln afboeken op de Poolse opdracht, die voor het bedrijf de grootste ooit was. Na deze afboeking kwamen er ook problemen aan het licht bij de Duitse tak van het bedrijf, waarna topman René van der Bruggen het bedrijf moest verlaten. Het bedrijf kondigde al een claimemissie van €500 mln aan.

    Samenwerking

    Eerder zei Adventure World Warschau al dat het open staat om een andere ‘general contractor’ in de arm te nemen, als Imtech niet aan zijn ‘eerdere verplichtingen’ in het contract met de eigenaar van het pretpark kan voldoen, aldus AWW in een email aan deze krant. Imtech zelf hield toen ‘alle opties’ open, aldus een zegsman van de Goudse installateur.


    fd.nl/ondernemen/315843-1303/imtech-s...

    Gaat me even om de laatste (onderstreepte) alinea, waar de suggestie wordt gewekt dat Imtech niet aan de verplichtingen kan voldoen, dus alsof dat eerder het geval zou zijn dan wanneer Adventure World niet meer aan hun verplichtingen kan voldoen.

    Dat geeft me toch een beetje het angstige gevoel dat Imtech juist degene is die in deze schikking moet betalen, en dus niet Adventure World.

    Of zit ik er naast en mis ik iets?
    Lees volgend artikel maar eens.

    - Opdrachtgever aww komt verplichtingen niet na daar financiering niet rond waardoor 200 miljoen op geblokkeerde rekening niet beschikbaar
    - imtech heeft naar aanleiding hiervan en de daaruit voortvloeiende nog kritiekere werkkapitaalpositie de werkzaamheden stilgelegd
    (dus komt inderdaad verplichtingen niet na, dit echter omdat opdrachtgever rekeningen niet kan betalen en werkkapitaal Imtech ontoereikend is)

    Pools pretpark verwacht financiering in tweede kwartaal rond te hebben
    Adventure World Warsaw verwacht dat het uiterlijk in het tweede kwartaal van 2013 de lange termijn financiering voor het pretpark rond heeft. Dit meldt Adventure World Warsaw nadat Imtech voorbeurs melding maakte van vermeende boekhoudkundige onregelmatigheden en wanbetaling bij het project.

    Adventure World Warsaw zegt dat het geen verrassing mag heten dat de lange termijn financiering nog niet rond is. Volgens het pretparkbedrijf bevindt het project zich nog in de ontwikkelingsfase en wordt er gedraaid op financiering door aandeelhouders. Het pretpark geniet sterke steun van overheden, heeft de benodigde vergunningen en deze maand moet de ontwikkelingsfase voltooid zijn, aldus Adventure World Warsaw.

    Imtech meldde vanochtend dat Adventure World Warsaw de financiering niet rond heeft, waardoor een betaling van 200 miljoen euro voor gedane werkzaamheden niet binnen is. De technische dienstverlener kan de schade niet precies inschatten, maar mikt op tenminste 100 miljoen euro aan afschrijvingen voor de werkzaamheden die tot nog toe zijn verricht. De bovenkant van de verliezen kan Imtech niet vaststellen.

    Imtech heeft daarom besloten het Poolse management op non-actief te stellen en een forensisch onderzoek te laten uitvoeren. Adventure World Warsaw zegt de gang van zaken te betreuren. Het pretpark spreekt desalniettemin de verwachting uit dat Imtech Polen de uitvoerder zal blijven.

    Woordvoerder Pieter Koenders van Imtech reageert positief op de uitspraken van het pretpark. “Dat zou heel goed nieuws zijn. Als zij de financiering rond krijgen, dan zouden wij gaarne bereid zijn de werkzaamheden te hervatten,” aldus Koenders.

    Door: ABM Financial News.
  2. [verwijderd] 12 maart 2013 22:19
    quote:

    NaReKoZo schreef op 12 maart 2013 22:17:

    [...]

    -knip-

    Ah, dat verklaart die alinea. Dank voor je reactie!

    Nouja, ik laat dit forum voor wat het is. Of wij het nou positief of negatief nieuws vinden, 'de markt' bepaalt wat het daadwerkelijk wordt, dus ik duik zo m'n bedje in en slaap uit tot 08:45 en zie het dan wel weer.

    In ieder geval allen sterkte & succes morgen.
  3. VolvoR 12 maart 2013 22:25
    quote:

    NaReKoZo schreef op 12 maart 2013 21:11:

    Relevant bij dit persbericht ook de antwoorden van imtech op de vragen 34 en 35 uit de brief van de veb van 4 maart:

    34. Wat zijn de denkbare scenario's voor Poolse projecten ?

    Deze vraag is in algemeenheid niet te beantwoorden.
    Voor Adventure World Warschau zijn de opties: Doorgang, tijdelijke stopzetting of definitieve stopzetting. ***Een beslissing zal genomen worden als voldoende relevante informatie beschikbaar is

    35. Wat zijn de gevolgen voor imtech - uitgaande van het meest pessimistische scenario - indien de financiering van het project daadwerkelijk niet meer rondkomt ?

    ***Bij de afwaardering van de vier Adventure World Warschau projecten is vooralsnog uitgegaan van definitieve stopzetting***

    Conclusies:
    - Voldoende relevante informatie is inmiddels beschikbaar
    (onderzoek Polen bijna afgerond ?)
    - Annulering heeft geen extra negatieve impact op balans
    Ook een duimpje van mij,geweldig al die mensen die dat speurwerk doen.Ik ben maar een simpele gokker maar haal wel m,n voordeel uit alles wat er op diverse forums geschreven wordt.Morgen maar weer lekker omhoog.
    Wordt tijd dat m,n kpn en post nl ook eens die kant op gaan.
  4. [verwijderd] 12 maart 2013 23:52
    quote:

    Lennardnl schreef op 12 maart 2013 21:16:

    [...]Oke, even samenvattend: dan is Imtech dus uitgegaan van een volledige afwaardering van het project zoals ze zelf zeggen, m.a.w. alsof ze er geen euro meer aan verdienen.
    Nu is er een schikking dus krijgt Imtech méér dan verwacht (namelijk het voordeel uit de schikking), want ze verwachtten niets meer.

    Dus dan zou dat dus goed nieuws moeten zijn. Tenzij Imtech moet betalen.

    (ook een duimpje voor je van mij btw)
    geld krijgen van polen haha, je laat me wel lachen zeg. Imtech is weer lekker onduidelijk. Geen bedragen niks. Maar wie weet wat de dag nog brengt morgen.
  5. [verwijderd] 13 maart 2013 00:07
    Je moet je afvragen wie er baat bij heeft om te eisen dat er geen financiele details naar buiten worden gebracht. Ik kan mij geen reden van Imtech voorstellen, want er loopt nog een onderzoek naar fraude van de Poolse Directie en als er ooit geprocedeerd zal moeten worden, komen toch alle stukken openbaar. Ik ga dus mee met zonnetje dat AWW deze eis heeft gesteld om zijn toekomstige financiering veilig te stellen.

    Waar ik nog steeds geen beeld van krijg waar die 100 mio euro ( de andere 50 mio was voor andere projecten) nu aan besteed zijn. Want als het voorbereidend werk voor AWW is geweest , dan is het wel heel erg veel. In het persbericht stond dat de werkzaamheden betrekking zouden hebbn op beveiliging ed. Nu is er nog geen spa in de grond gegaan en dan nu al 100 mio aan beveiliging etc aanwenden lijkt mij wel erg veel.
    Hopelijk krijgen wij daar ooit nog een beeld van.

  6. forum rang 8 closer 13 maart 2013 08:49
    Beursblik: schikking Imtech met Adverture World Warsaw positief

    Analist Tom Muller van Theodoor Gilissen noemt de schikking tussen Imtech en Adventure World Warsaw een goed bericht.

    Volgens de analist had het geen zin meer om te proberen het project door te zetten en was een streep zetten het meest verstandige nadat de directie in Polen al de wacht was aangezegd.

    "Weg is weg [...] er blijft toch een geurtje om heen hangen", aldus Muller over het probleemproject.

    Dat Imtech geen financiële details prijsgeeft, begrijpt Muller wel. De compensatie, als die er al is, zal volgens Muller altijd te laag worden bevonden door de aandeelhouders.

    Pools drama
    Adventure World Warsaw is het Poolse project waar in februari de ellende voor Imtech ontstond na het vaststellen van boekhoudkundige onregelmatigheden. De beurswaarde van Imtech halveerde ruimschoots nadat de problemen bekend werden.

    Inmiddels heeft Imtech bij de verantwoordelijke divisies in Duitsland en Polen voor in totaal 300 miljoen euro aan afwaarderingen gedaan. Daarnaast zag de technische dienstverlener zich genoodzaakt een claimemissie ter waarde van 500 miljoen euro te doen omdat de convenanten met de banken zijn overtreden.

    Door: ABM Financial News.

    www.veb.net/
  7. forum rang 8 closer 13 maart 2013 08:59
    quote:

    Mike Lowrey schreef op 13 maart 2013 08:57:

    Dit is alleen wanneer de beurs geopend is toch, of moet ik wat instellen zodat ik voorbeurs al het orderboek kan inzien?
    Je bent vlug... Ik had m'n post net aangepast, want ik weet het ook niet. Ik kijk daar nooit want m'n computer trekt die Flash dingen niet zo goed.
  8. GC 13 maart 2013 08:59
    quote:

    Richard-81 schreef op 13 maart 2013 08:52:

    GC, waar zie jij die pre-beurs opening!?
    Ik zie deze gewoon bij mijn broker/bank. In de portefeuille staat achter imtech een plus en min (kopen en verkopen) door een van de 2 aan te klikken
    zie je de indicatieve opening. Je komt dan in de koop of verkoop order pagina. In ieder geval bij Rabo.
413 Posts
Pagina: «« 1 ... 7 8 9 10 11 ... 21 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 913,39 +0,30%
EUR/USD 1,0894 +0,70%
FTSE 100 8.445,80 +0,21%
Germany40^ 18.875,90 +0,03%
Gold spot 2.395,53 +0,38%
NY-Nasdaq Composite 16.742,39 +1,40%

Stijgers

arGEN-X
+4,29%
WDP
+4,26%
Cofinimmo
+4,07%
Aedifica
+3,82%
Xior
+3,44%

Dalers

Umicore
-1,69%
AZELIS...
-1,57%
Melexis
-1,38%
Solvay
-1,22%
bpost
-1,02%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links