Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Thuiszorgconcern Meavita.,Wanbestuur ? Faillissement of Doorstart ?

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 haas 2 maart 2013 12:10


    Thuiszorg organisatie:
    1. te grote organisatie
    2. voor produkt als thuiszorg is Meavita TE groot
    3. het zijn geen magnetrons die verkocht moeten worden
    4 het gaat om zorg aan mensen

    en opnieuw:
    rampzalig slecht toezicht op bestuur:
    Opnieuw 'n StapelBaantjes-Jager in de problemen
    Dit keer Loek Hermans(barst van de Stapelbaantjes)
    Sliep ook bij COA als voorzitter van Raad van Toezicht
    ==========================================================

    Thuiszorgconcern Meavita heeft zich schuldig gemaakt aan wanbeleid. Vakbond Abvakabo FNV ziet dit bevestigd in een conceptrapport over het faillissement van Meavita dat het tv-programma Nieuwsuur vrijdag naar buiten bracht. 'We verwachten dat de rechter ook deze conclusie trekt', zei voorzitter Corrie van Brenk van Abvakabo FNV zaterdag.

    Meavita, ontstaan uit een fusie van vier grote zorginstellingen, ging in 2009 failliet en liet een miljoenenschuld achter. Abvakabo sprak toen al van wanbeleid en stapte naar de Amsterdamse Ondernemingskamer. Er werkten 20.000 mensen, de omzet bedroeg ongeveer een half miljard euro en er waren 100.000 cliënten bij aangesloten.

    De Ondernemingskamer liet een onderzoek uitvoeren. Nieuwsuur legde de hand op een concept ervan. Een conclusie is dat de top van Meavita riskant, ongeloofwaardig en onbegrijpelijk heeft gehandeld. De fusie zou uiteindelijk niets hebben opgeleverd. De FNV-bond wil dat de toenmalige bestuurders en toezichthouders alsnog hun verantwoordelijkheid nemen. Volgens de bond staken bestuurders enorm veel tijd en miljoenen euro's in 'absurde projecten'.
  2. forum rang 6 haas 2 maart 2013 12:19
    GRZ085:

    De reportage over Meavita heb ik gisteren gezien.

    Kwestie van verkeerde opvatting van marktwerking in de zorg?

    Expansie door te investeren in buitenlandse verzorgingscomplexen. Innovatie door de zorg te willen doen op afstand middels de Tv. Alles bedacht door snelle jongens in strakke pakken met een 'marktconform' salaris. En binnen korte tijd is er meer dan 80 miljoen verdwenen.

    En dat alles voor een taak die veel minder belastinggeld zou hoeven te kosten als er iets meer onderlinge verantwoordelijkheid zou worden gevoeld. Soms lijkt besparen toch erg makkelijk, behalve voor diegene die dat moeten doen blijkbaar. ;-)

    Zo is dat. Besparingen en efficiëntie in de zorg zijn zeker nodig, maar het dan overlaten aan de mensen die er aan de basis nauw bij betrokken zijn m.a.w. terug naar basic line.
  3. forum rang 6 haas 2 maart 2013 14:55
    Meavita Nederland

    Kamerstuk | 22-12-2008

    De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal
    Postbus 20018
    2500 EA DEN HAAG

    19 december 2008

    MC-U-2903682

    Geachte voorzitter,

    Cliënten moeten te allen tijde op de benodigde zorg kunnen rekenen. Het is mijn verantwoordelijkheid om de continuïteit van zorg voor cliënten te garanderen. Met uw Kamer heb ik meerdere malen gecommuniceerd over berichten in de pers rondom Meavita Nederland. Bijvoorbeeld naar aanleiding van vragen van de Kamerleden Wolbert en Timmer (beiden PvdA) over de verplichte reorganisatie bij een thuiszorgorganisatie . Maar ook in mijn brief over de thuiszorg en het schriftelijk verslag over de contracteerruimte AWBZ kwam Meavita Nederland aan de orde.

    Ik heb aangegeven dat in geval van knelpunten regionaal een oplossing moet worden gezocht en dat daarbij ook uitdrukkelijk een inspanning van Meavita wordt verwacht. Primair zal de bedrijfsvoering op orde moeten zijn voordat een beroep wordt gedaan op de collectieve middelen. Ik wijs u er nogmaals op dat het mij gaat om continuïteit van zorg, niet van instellingen.

    Wij hebben in discussies rondom Meavita Nederland steeds onze zorgen gedeeld over de continuïteit van de zorg voor cliënten en de gevolgen voor het personeel. Ik heb vragen ontvangen over de financiële problemen van Meavita van het Kamerlid Wolbert (PvdA). Met deze brief geef ik reeds antwoord op de vragen 1, 2, 4 en 5. De overige antwoorden ontvangt u in januari 2009.

    www.rijksoverheid.nl/documenten-en-pu...
  4. grz085 2 maart 2013 15:49
    Ik heb de NZa verzocht om in het kader van haar toezicht op de zorgkantoren de betrokken zorgkantoren te wijzen op hun verantwoordelijkheid voor de continuïteit van zorg en een rechtmatige besteding van AWBZ-gelden.

    Uit het bovenstaande kan geconcludeerd worden dat de NZA zich onvoldoende van zijn taken heeft gekweten.
    Als 17 miljoen Euro onttrokken wordt uit AWBZ-gelden voor een speeltje zoals de tv telefoon waar geen onderzoek naar is gedaan of de behoefte aanwezig was, is dat een onrechtmatige besteding.

    De NZA draagt niet alleen toezicht op de zorgkantoren maar ook aan de zorgaanbieders

    Toezicht

    De NZa houdt toezicht op het gedrag van zorgverzekeraars en zorgaanbieders. Op zowel de curatieve als de langdurige zorgmarkt. De NZa ziet erop toe dat zij zich houden aan de wet- en regelgeving, zijnde de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), de Zorgverzekeringswet (Zvw) en de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ).

    Doel toezicht
    Doel van het toezicht is een marktsituatie creëren waarin consumenten erop kunnen vertrouwen dat zorgmarkten goed werken en zorgverzekeraars en zorgaanbieders hun wettelijke verplichtingen nakomen. Via toezicht beschermt de NZa de consument door het bewaken van zijn keuzevrijheid, rechtspositie, de betaalbaarheid van de zorg en de transparantie op zorgmarkten.
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 887,44 +0,99%
EUR/USD 1,0762 0,00%
FTSE 100 8.213,49 +0,51%
Germany40^ 18.017,10 +0,67%
Gold spot 2.301,75 0,00%
NY-Nasdaq Composite 16.156,33 +1,99%

Stijgers

Umicore
+6,53%
IBA
+4,89%
SYENSQO
+4,27%
Proximus
+3,65%
Barco
+3,53%

Dalers

bpost
-5,07%
Aperam
-4,56%
Ontex
-2,47%
Kinepolis
-2,08%
Galapagos
-1,32%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links