Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Rechtspraak uitspraak 25-2-2013

56 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. MartijnN1932 25 februari 2013 16:17
    wat is dat verhaal over een betere vergoeding?,
    onteigening is dus akkoord bevonden, maar wat is er dan gezegd over de vergoeding, die volgens de wetgeving redelijk en billijk moet zijn..?
    aangezien de aandelen bij settlen van de opties na de onteigening blijkbaar 1.16 EUr waard waren..

    Ik ga mijn huis verkopen en naar het buitenland voordat de staat mijn huis onteigend..
  2. [verwijderd] 25 februari 2013 16:23
    De nationalisatie van SNS blijft overeind. Dat oordeelde de Raad van State (RvS) vandaag. Minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem mocht de aandeelhouders en achtergestelde schuldeisers onteigenen. Alleen de onteigening van toekomstige vorderingen kon niet door de beugel, aldus de RvS.

    Een groot aantal beleggers en organisaties, waaronder de Vereniging van Effectenbezitters (VEB), heeft beroep aangetekend tegen het onteigeningsbesluit door de Nederlandse staat. Zij vinden dat de rekening onterecht bij hen is terechtgekomen.

    De Nederlandse staat nationaliseerde SNS Reaal begin deze maand vanwege grote problemen bij de vastgoedportefeuille. Daarbij werden aandeelhouders en houders van achtergestelde obligaties onteigend. Volgens de beleggers bestond er geen wettelijke basis voor belangrijke onderdelen van het besluit van minister Dijsselbloem.

    Dijsselbloem meent alles gedaan te hebben om nationalisering te voorkomen. Beleggers nemen volgens hem risico en dat is voor eigen rekening.

  3. [verwijderd] 25 februari 2013 16:28
    Beleggers mogen dus de schade gaan verhalen van de verkeerde info vanuit het verleden bij SNS bij de oude garde van de SNS bank... Nau, dat zal wel een jackpot worden...

    Er zijn wel een paar zaken in, die een vergoeding boven de 0,00 euro waarborgen. Dat ze een schadeclaim mogen indienen tegen de oud SNS bestuursleden, en het feit dat er gezegd wordt, dat SNS zeer waarschijnlijk failliet was gegaan. Neem een fonds op de beurs wat zeer waarschijnlijk failliet gaat, wat zou daar de marktwaarde van zijn? Hoger dan helemaal niets, in elk geval dat is zeker. Ik neem aan dat de ondernemingskamer daar ook wel rekening mee houdt, plus het claimrecht van de aandeelhouders.

    Ik schat dat de waarde om en nabij de 5 cent per aandeel, en dat is relatief hoog uit zal komen bij de ondernemingskamer. Kijk naar Dexia. Puur logisch gezien zou dat aandeel in de min moeten staan, als we meneer Dijselbloem zijn visie erop na houden. Want, winst is praktisch uitgesloten, dat is hetzelfde als een bedrijf op de beurs dat waarschijnlijk failliet gaat. Sterker nog, als er winst is gaat dat eerst naar de perferente aandeelhouders, en er moet wel heel erg veel winst gemaakt worden, wat totaal niet logisch is wil de aandeelhouder op de beurs daar iets voor terug zien. Toch noteert het aandeel om en nabij de 6 cent!

    Die kans is zeker netzo groot dan dat SNS niet failliet was gegaan. Daarom, is 0,00 geen logische waarde.
  4. ch@rter 25 februari 2013 16:28
    quote:

    Martijn_AC_N schreef op 25 februari 2013 16:17:

    wat is dat verhaal over een betere vergoeding?,
    onteigening is dus akkoord bevonden, maar wat is er dan gezegd over de vergoeding, die volgens de wetgeving redelijk en billijk moet zijn..?
    aangezien de aandelen bij settlen van de opties na de onteigening blijkbaar 1.16 EUr waard waren..

    Ik ga mijn huis verkopen en naar het buitenland voordat de staat mijn huis onteigend..
    Naar griekenland zeker! Is warmer dan hier en bijna net zo rot hahaha
  5. [verwijderd] 25 februari 2013 16:34
    Onderstaand gedeelte van de uitspraak betreft de schadeloossteling; Dat wordt dus door de OK beoordeelt.
    37.1. Deel 6 van de Wft bevat een duaal stelsel, waarin de schadeloosstelling bij onteigening is losgekoppeld van het hoofdbesluit tot onteigening. De hiervoor vermelde betogen zien op de hoogte van een te ontvangen schadeloosstelling of betreffen een zelfstandig verzoek tot schadeloosstelling. Gelet op artikel 6:10, eerste lid, van de Wft wordt de schadeloosstelling van rechthebbenden van onteigende vermogensbestanddelen of effecten, als bedoeld in artikel 6:8, eerste lid, van die wet, niet vastgesteld door de Afdeling, maar door de ondernemingskamer van het gerechtshof te Amsterdam. Hetgeen wordt aangevoerd over de hoogte van de schadeloosstellingen valt derhalve buiten de reikwijdte van dit geding.
  6. forum rang 4 s.lin 25 februari 2013 17:02
    FNV is SNS-miljoenen kwijt
    Maandag 25 februari 2013 om 16:38:43
    - De ruim twintig miljoen aan uitstaande leningen aan SNS Reaal die vakcentrale FNV had is bij de nationalisatie terecht onteigend. Dat heeft de Raad van State maandag bepaald. De vakcentrale claimde een uitzonderingspositie omdat het geen belegger was in SNS Reaal.

    De FNV had de leningen uitstaan omdat de vakcentrale in 1996 een voorganger van Reaal-verzekeringen had verkocht. SNS Reaal betaalde de koopsom in delen. Daarvan stonden nog twee termijnen open van in totaal 20,6 miljoen euro.

    De vakcentrale sprak bij de verkoop af dat de nog uitstaande betalingen achtergesteld zouden worden. Hierdoor kon SNS Reaal ze als garantievermogen gebruiken. Aangezien dat helemaal niet is gebeurd, zou het achtergestelde karakter zijn vervallen, betoogde de advocaat van de FNV tijdens de zitting anderhalve week geleden.

    De Raad van State ziet dat anders. Minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem (PvdA) is bij de onteigening terecht uitgegaan van de afspraken die SNS Reaal en FNV op papier maakten.

    SNS Reaal werd 1 februari genationaliseerd vanwege direct gevaar voor het financiële stelsel. Alle houders van aandelen en achtergestelde obligaties en leningen werden daarbij onteigend. De Raad van State heeft dit besluit maandag bekrachtigd. Door de onteigening van toekomstige claims is echter wel een streep gezet.

    (Novum)
  7. [verwijderd] 25 februari 2013 19:37
    VEB gaat procederen tegen SNS en met zekerheid geld binnenhalen
    er zal wanbeleid worden aangetoond
    en ook de Staat zal moeten dokken want die heeft geen toezicht op SNS gehouden
    zo zal de Staat ook geld moeten ophoesten en kunnen de belastingbetalers ook aan de boek
    ik heb alle vertrouwen in een compensatie van minimaal 1.25
  8. [verwijderd] 25 februari 2013 20:04
    Beste Allemaal,

    Ik had een aantal aandelen SNS Reaal en ik ben lid bij de VEB. Mijn positie in SNS heb ik enige tijd geleden al aangegeven bij de VEB. Nu gaat de minister (binnen zeven dagen) gedupeerde beleggers een aanbod tot schadeloosstelling doen voor de onteigende effecten. De minister heeft al laten weten dat het bedrag van de schadeloosstelling nihil zal zijn. De schadeloosstelling zal uiteindelijk binnen vier weken na het verzoek van de minister worden vastgesteld door de Ondernemingskamer van het Gerechtshof te Amsterdam (“OK”). De VEB heeft zich inmiddels namens de gedupeerde beleggers bij de OK gemeld, teneinde er op toe te zien dat de werkelijke waarden van de onteigende aandelen en achtergestelde obligaties op een juiste wijze worden vastgesteld.

    Als dit is vastgesteld op bijvoorbeeld 0,20 cent dan is het over en kan ik weer mijn lidmaatschap opzeggen bij de VEB?

    Gr. Baas007

56 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 910,54 +0,70%
EUR/USD 1,0771 -0,10%
FTSE 100 8.431,57 +0,60%
Germany40^ 18.771,50 +0,45%
Gold spot 2.368,43 +0,95%
NY-Nasdaq Composite 16.346,27 +0,27%

Stijgers

UCB
+3,41%
Ontex
+2,45%
Elia
+1,78%
Econoc...
+1,69%
Lotus ...
+1,44%

Dalers

Bekaert
-2,61%
Solvay
-2,30%
VGP
-1,65%
Deceun...
-1,57%
Aedifica
-0,95%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links