Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

IMTECH 18-22 FEBRUARI (WEEK VAN HERSTEL?)

2.798 Posts
Pagina: «« 1 ... 112 113 114 115 116 ... 140 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. egeltjemetstekel 21 februari 2013 21:57
    "aandelen stijgen"

    De bankbediende ligt met zijn vrouw in bed. Hij voelt zijn mannelijkheid bewegen. ‘Schat,’ fluistert hij, ‘de aandelen stijgen, de koers is vast. Stap je erin?’ ‘Nee,’ zegt zij, ‘de beurs is vandaag gesloten.’ Na een tijdje heeft zij toch zin gekregen. ‘Slaap je al? De beurs is toch nog geopend.’ ‘Te laat,’ luidt het antwoord, ‘ik heb het hele pakket al onderhands weggedaan.’
  2. danicole 21 februari 2013 22:05
    quote:

    egeltjemetstekel schreef op 21 februari 2013 21:09:

    [...]als shorters weten wat er speelt
    zijn ze strafbaar
    dat heet handel met voorkennis

    we weten allemaal dat dat toch gebeurt maar ik ga er van uit dat dit niet op hele grote schaal is.
    shorters zijn volgens mij net zo goed in het ongewisse als wij, tenminste dit zou legitiem zijn.

    als je de shorters hier op het forum hoort over dat het allemaal down de drain gaat en merkt dat ze dit niet kunnen beargumenteren dan zegt dat toch ook alleen maar dat ze het wel hopen maar niet zeker weten??

    vriendelijke groeten, egeltje
    ..is eigenlijk een heel simpel recept :)
    - men neme vele nagenoeg 'gratis' dollars van helikopter Ben..
    - men zoeke een solide ogend snel expanderend bedrijf en neemt een short positie in..
    - men zoeke een analistje, bij voorkeur geen 'top of the class', werkzaam bij een inmiddels genationaliseerd bankje dat steeds meer aanzien verliest..
    - fluister deze wat in het oor over betalingsproblemen in het buitenland en wacht de eerste reacties af...(november 2012)
    - kortstondige en zenuwachtige reactie naar beneden: men vindt het na enige overpeinzing ongeloofwaardig dat door analist benaderde klanten en leveranciers van het bedrijf volmondig toegeven niet te betalen danwel niet betaald worden. Wel door de duik een prima resultaat.., vraagt om meer..
    - voer de shortposities op en rammel wat op de achtergrond.
    - wanneer bedrijf aangeeft 100m te reserveren voor onregelmatigheden in Polen en verder de stilte periode voor de bekendmaking van cijfers weer in acht moet nemen er vol in !!
    - vervolgens analistje nogmaals benaderen met aanvullende amunitie = extra down.. punt gemaakt.
    - koers stuitert heerlijk..

    Ondertussen laat het bedrijf forensische accountants onderzoek doen naar eventuele malversaties. Om geen twijfel te laten bestaan over de uitkomst worden alle aanbestedingen in Duitsland en Polen onder de loep genomen, duurt helaas voor de beleggers wat langer..

    Ook wordt er gesproken met de banken over gebroken convenanten... ook deze lijken terughoudend met het verstrekken van een 'waiver'.. Onzekerheid blijft, voer voor de speculanten :(

    Verwacht zelf pas in de loop van volgende week enige duidelijkheid vanuit Imtech, we zullen zien.
    Fijne avond
    Danicole.
  3. [verwijderd] 21 februari 2013 22:15
    quote:

    VolvoR schreef op 21 februari 2013 22:13:

    tsjonge, je mag hier niet eens een schuin mopje plaatsen.Wat is dat voor stakker die moderator, absoluut geen humor zeker.Inwat voor land leven we tegenwoordig,begint hier op korea te lijken.
    Hij/Zij controleert in ieder geval dubbele accounts aan de hand van IP adres, respect. Twijfelde er sterk aan, maar hij/zij deed zijn/haar werk
  4. [verwijderd] 21 februari 2013 22:15
    quote:

    bartvde schreef op 21 februari 2013 21:53:

    [...]
    dat schrijft hij toch in zijn laatste alinea? "De shorters weten meer, er is veel meer aan de hand, dit bedrijf gaat naar de klote."
    mijn punt is, de meeste op dit forum zijn te enthousiast dat het goed komt.
    Ik weet bijna voor 85% dat het fout gaat. Ik beleg al 22 jaar en ben ook 50 jaar en op pensioen.
    Als je twijfelt speel je beide kanten, ga zeker niet alleen naar boven spelen.

    Ik wil ook zeker geen betweter zijn, maar wij zien elkaar na dat alles naar buiten is gekomen.

    Als je oud wordt krijg je een 6de zintuig + de logica + maandag met cijfers komen en dan met polen afkomen dat is voor mij het grootste .........................
  5. MSN 21 februari 2013 22:37
    Morgen is het twee weken stil van Imtechs kant. Als je door de persberichten bladerd, zie je dat dit wel vaker is gebeurd de afgelopen jaren. Laten we hopen op een positief bericht binnenkort, al die speculaties zorgen alleen maar voor een negatieve stemming. Misschien krijgt Polen nog een beetje subsidie van Brussel en kan het Imtech betalen ;)
  6. [verwijderd] 21 februari 2013 23:33
    Het is toch wel een afgang wat er een dag voor de geplande presentatie van de jaarcijfers is gebeurd. Op zich wil ik desondanks wel weer eens aan boord stappen. Maar ja, de ervaring leert dat in dit soort gevallen de eerste klapper (min 50%) niet de enige negatieve uitschieter is. Dat hebben we ook gezien met € 8,30. Het herstel daarna lijkt me op niets gebaseerd, en kan zomaar weer ongedaan gemaakt worden, waarna de verkoopdruk nog toeneemt. Dan kan het aandeel wel naar de € 7,00. Dan maar even niets doen en balen als de koers de komende dagen 10% omhoog zwiept, op niets, maar best mogelijk.
  7. [verwijderd] 22 februari 2013 00:16
    quote:

    zonnetje-in-huis schreef op 21 februari 2013 21:52:

    [...]

    Kan je zien aan de bewegingen in het boek, is niet uit te leggen, moet je gewoon zien, is allemaal cijfermatig, heb nu eenmaal iets met cijfers.
    Kunstmatig, bied opvoeren, laat weghalen etc, nee valt niet uit te leggen, moet je gewoon zien. Maar dat hoort tegenwoordig bij het spel van beleggen blijkbaar.
    Zag vroeger al in boekhoudingen al aan verhoudingen van cijfers dat er iets niet klopte zonder te weten wat. Zal wel een afwijking van mij zijn.

    Hoe gaat dat dan dat kunstmatig opvoeren?
  8. [verwijderd] 22 februari 2013 00:23
    quote:

    markusmarkus schreef op 21 februari 2013 22:15:

    [...]
    Als je oud wordt krijg je een 6de zintuig + de logica + maandag met cijfers komen en dan met polen afkomen dat is voor mij het grootste .........................
    Markus, het probleem is waarschijnlijk, dat je met je 6e zintuig constant negatief doet; dat niet onderbouwd en het ook nog eens ontieglijk vaak herhaalt. Je gunt andere beleggers hun mening niet. Op jouw leeftijd zou je je 6e zintuig eens moeten inzetten op sociale vaardigheden.
  9. [verwijderd] 22 februari 2013 00:26
    Ik heb inmiddels spijt van mijn ludiek bedoelde nickname, want die roept onbedoeld nogal wat reacties op. Nogmaals, ik ben niet Diegy of Schenkstroop. Met name schenkstroop bedient zich nu frequent van mijn woorden. Ik distancieer mij hier verder van. Dit is ook meteen het laatste wat ik hier over zeg.

    Ik was vandaag erg verrast door de koersvorming. Ik vermoed dat er een partij vandaag heeft terug gekocht. Het sentiment was zwaar
    negatief en Imtech heeft de voeten zowat droog gehouden. Het volume was echter niet heel erg hoog dus in percentage is niet veel teruggekocht.Mijn putjes mrt 8 en 9 euro staan diep onder water, maar ik houd ze maar.Ik verwacht toch minstens een dip voordat er gecoverd gaat worden. Ik moet er dan wel op tijd bij wezen, anders kan ik wel eens te laat zijn.Verder: een ieder succes bij zijn of haar beslissing.
    Gegroet.
  10. forum rang 4 Guus_Geluk 22 februari 2013 01:07
    quote:

    GC schreef op 22 februari 2013 00:44:

    Met de verdenking dat Diegy steeds opnieuw aliassen aanmaakt, krijgt IEX
    automatisch een ledenstop op deze manier.
    Onzin, het is overduidelijk dat HIJ steeds nieuwe accounts maakt. Diegy, Maradona, Schenkstroop, Markusmarkus, Suikerstroop en wie weet heeft hij nog veel meer accounts gemaakt. Als Diegy zijnde werd hij niet voor niets geblokkeerd. Je merkt het aan steeds weer hetzelfde irritante gedrag: ieder uur ongefundeerd roeptoeteren dat de koers naar 5 euro gaat. Precies dezelfde taalfouten komen steeds weer naar boven en ze verschijnen steeds weer in dezelfde fora. Het meest opvallende is dat alle personen met bovenstaande accounts dezelfde positie in Imtech hebben: "Mijn putjes mrt 8 en 9 euro staan diep onder water, maar ik houd ze maar". Dit verklaart natuurlijk zijn waarschuwingen over extreem lage koersen. De "moderator" hier snapt het bovenstaande waarschijnlijk niet.
    Dit is het laatste dat ik er over gezegd heb. Ik ben tegen iemand bannen maar een flinke waarschuwing en de daarbij horende handhaving zou hier wel op zijn plaats zijn. Anders kan je net zo goed geen moderator worden.
2.798 Posts
Pagina: «« 1 ... 112 113 114 115 116 ... 140 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 923,71 +0,04%
EUR/USD 1,0818 -0,67%
FTSE 100 8.245,37 -0,48%
Germany40^ 18.547,30 -0,56%
Gold spot 2.293,78 0,00%
NY-Nasdaq Composite 17.133,13 -0,23%

Stijgers

Brederode
+1,93%
SYENSQO
+1,74%
Colruyt
+1,18%
Care P...
+1,13%
Orange...
+0,95%

Dalers

VGP
-3,93%
Aedifica
-3,01%
Cofinimmo
-2,63%
WDP
-2,48%
Lotus ...
-2,38%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links