Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Fugro AEX:FUR.NL, NL00150003E1

  • 24,020 6 jun 2024 17:35
  • +0,120 (+0,50%) Dagrange 23,820 - 24,140
  • 242.960 Gem. (3M) 342K

Nieuws topic Fugro

597 Posts
Pagina: «« 1 ... 25 26 27 28 29 30 | Laatste | Omlaag ↓
  1. roloff 29 november 2012 20:09
    quote:

    rolof schreef op 28 november 2012 17:20:

    [...] FUR zet weerstand 44,05 euro vandaag weer onder druk, kan interessant worden als de gap met een klap wordt gedicht. Maar vandaag zullen we dat niet meer zien.

    Morgen eens kijken hoe zwaar die weerstand is.
    Vandaag een mooi ritje omhoog gemaakt (om 9.15 ingestapt en vlak voor einde beurs weer uitgestapt).

    Weet niet of er morgen nog meer in zit, de gap is al voor een stuk opwaarts gedacht.

    FUR-Groet, Roloff
  2. roloff 29 november 2012 21:23
    quote:

    rolof schreef op 29 november 2012 20:09:

    [...]

    Vandaag een mooi ritje omhoog gemaakt (om 9.15 ingestapt en vlak voor einde beurs weer uitgestapt).

    Weet niet of er morgen nog meer in zit, de gap is al voor een stuk opwaarts gedicht.

    FUR-Groet, Roloff
    De GAP is inmiddels gedicht tot het 50% Fibo-niveau (ook de reden dat ik nu even ben uitgestapt).

    En .... van winst nemen is nog nooit iemand armer geworden.

    www.adnbeursanalyse.nl/Aandelen/FUGRO...
  3. Ralph van den Hoek 30 november 2012 14:10
    quote:

    Puskas schreef op 30 november 2012 14:04:

    nu slaat de twijfel weer toe......waar gaan we heen?
    Eruit! Eind van de ochtend heb ik al mijn sprinters verkocht na een rit omhoog van 2 weken. Ik ga weer even wachten op een tikkie terug. De koers is sterk opgelopen na de winstwaarschuwing.
  4. forum rang 10 voda 30 november 2012 15:55
    VEB wil opheldering van Fugro

    Gepubliceerd op 30 nov 2012 om 14:28 | Views: 388 | Onderwerpen: VEB

    LEIDSCHENDAM (AFN) - De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) wil dat bodemonderzoeker Fugro een extra aandeelhoudersvergadering organiseert. Hiermee kan het zo snel mogelijk openheid van zaken geven over de recente winstwaarschuwing en het vertrek van de bestuursvoorzitter. Dat schrijft de VEB vrijdag in een brief aan Fugro.

    Volgens de VEB is de aangekondigde verkoop van een groot deel van de Geoscience-divisie een mooie aanleiding om de aandeelhouders te consulteren, hoewel het bedrijf daar strikt genomen niet toe verplicht is omdat het onderdeel minder dan een derde van het bedrijf uitmaakt.

    ,,Vooral over het winstalarm en het vertrek van de topman is de uitleg aan beleggers summier geweest'', schrijft de VEB.
  5. roloff 30 november 2012 20:33
    quote:

    Kopie schreef op 30 november 2012 14:27:

    Gisteren de helft van mijn positie eruit op € 45,50
    Sta nu keurig boven water, maar was wel te vroeg met verkopen.
    Dat heb je goed gedaan, die winst heb je binnen (heb gisteren ook winst genomen, inderdaad, iets te vroeg).

    Maar het verdere vervolg is komende week onzeker (Indexen lopen tegen toppen aan en gaan ze die in 1 keer nemen, of komt er eerst een terugtest naar lagere niveau's ....).
  6. MyOpinion 1 december 2012 12:34
    Slimme zet van Fugro
    Geoscience is het bedrijfsonderdeel dat zoekt naar mogelijke olie- en gasreserves. Fugro heeft door de verkoop van GEO een slimme zet gedaan.

    Fugro kocht na verkoop GEO een meerderheidsbelang in een jointventure met het Franse CCGVeritas. Die jointventure gaat nieuwe technieken inzetten om meer olie uit bestaande olievelden te halen. Deze tak van sport is minder kapitaalintensief is een stuk goedkoper en minder gevoelig voor schommelingen in de economie.

    Fugro wordt met de jointventure in één klap wereldmarktleider.
    Door het meerderheidsbelang in de joint venture wordt Fugro wel de grootste ter wereld op het gebied van het in kaart brengen van de zeebodem.
  7. forum rang 10 voda 17 december 2012 16:21
    UPDATE:Fugro evalueert in de loop van volgend jaar zijn strategie


    (Update van eerder gepubliceerd bericht 'Fugro evalueert in de loop van volgend jaar zijn strategie' om extra informatie toe te voegen, analistencommentaar en recente koersontwikkeling.)


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Fugro nv (FUR.AE) herhaalt dat de belangrijkste elementen van zijn strategie onveranderd blijven, maar in de loop van volgend jaar geevalueerd zullen worden.

    Dit meldde de dienstverlener aan de olie- en gasindustrie maandag voorbeurs naar aanleiding van een reeks vragen van aandeelhouders en andere belanghebbenden.

    "De belangrijkste onderdelen van onze strategie zijn daarbij het uitbouwen en consolideren van leidende posities in niche markten en het realiseren van gecontroleerde groei door een combinatie van autonome groei en groei door overnames", meldt het concern in de brief aan zijn aandeelhouders.

    Daarnaast geeft het concern wederom aan bij de subsea-activiteiten, die onderdeel uitmaken van de Survey-divisie, mogelijke vertraging te zien bij de start van projecten in Brazilie die niet worden gecompenseerd. "We verwachten dat alle schepen met onze subsea services activiteiten aan bood in de loop van de tweede helft van 2013 aan het werk zullen zijn", stelt Fugro echter.

    Daarnaast meldt het concern te verwachten de transactie met CGG Veritas rond eind 2012 of in de loop van januari 2013 af te ronden en de opbrengsten ter waarde van EUR1,2 miljard te gebruiken voor het verlagen van zijn schuld, het stimuleren van autonome groei door extra investeringen en indien mogelijk door overnames.

    Het concern geeft aan dat door de instroom van de fondsen de netto schuld naar verwachting zal uitkomen op EUR600 miljoen.

    Tot slot bevestigt Fugro dat voormalig bestuursvoorzitter Steenbakker contractueel recht heeft op een beeindigingsvergoeding, die is beperkt tot eenmaal het vaste jaarsalaris. Met betrekking tot het vertrek van Steenbakker en de daaruit voortvloeiende wijzigingen in het management van het bedrijf meldt het concern te willen benadrukken dat binnen de Raad van Bestuur en de Raad van Commissarissen geen verschil van mening bestond over de te volgen strategie noch over de transactie met CGGVeritas.

    Volgens KBC-analist Michael Roeg zijn de interessante punten in de brief het feit dat de netto schuld hoger is dan zijn voorziene EUR426 miljoen, dat de problemen met vertragingen bij Subsea naar verwachting in de tweede helft van 2013 opgelost zullen zijn en dat voormalig bestuursvoorzitter Steenbakker niet, zoals eerder vermeld, vanwege een verschil van mening over de richting van het concern, is vertrokken. Roeg hanteert een hold-advies en koersdoel van EUR44,00.

    Volgens de analisten van SNS Securities heeft de brief de onzekerheden omtrent de veranderingen in het management van het concern echter niet weggenomen en de onzekerheid omtrent de strategie van het bedrijf zelfs doen toenemen. Desondanks handhaven de analisten hun buy-advies en koersdoel van EUR61,00.

    Omstreeks 13.40 uur noteert het aandeel 0,8% hoger op EUR44,26, terwijl de AEX 0,4% verliest.


    - Door Patrick Buis; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; patrick.buis@dowjones.com
597 Posts
Pagina: «« 1 ... 25 26 27 28 29 30 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Trading update Fugro bevat op 1 dissonant na veel goed nieuws

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links