Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Fiscale optimalisatie

14.293 Posts
Pagina: «« 1 ... 30 31 32 33 34 ... 715 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 7 november 2012 19:37
    quote:

    E.Roemer MP schreef op 7 november 2012 19:32:

    [...]

    Dat gaat vast niet lukken met dineren, ik weet nog vorig jaar 26 juni ging ik een paar dagen naar Parijs naar airshow op le Bourget, ik nodigde mijzelf ook bij Peter uit omdat ik daar toch langskwam, stelde ik voor op de heen of terugreis een bakkie te doen, kwam geen enkele reactie.
    Dat van AF is ook een goed idee.

    Maar nu kan hij €500 verdienen. Daar zal hij toch wel op ingaan? Hij noemt zichzelf altijd zo'n ondernemend figuur.
  2. [verwijderd] 7 november 2012 19:43
    quote:

    Ali Jas schreef op 7 november 2012 19:37:

    Aan-en verkoopmomenten?

    Dacht dat FFFF enkel maar kocht als buy and hold belegger.
    Lees de posts van gisteravond in het draadje: "Nivelleren is straf op werk" maar eens.
    Over zijn tegenstrijdige berichten over AF-KLM gaat hij ook niet in.
  3. [verwijderd] 7 november 2012 20:03
    quote:

    A5 schreef op 7 november 2012 19:43:

    [...]

    Lees de posts van gisteravond in het draadje: "Nivelleren is straf op werk" maar eens.
    Over zijn tegenstrijdige berichten over AF-KLM gaat hij ook niet in.
    Met de zoekfunctie kun je alle AF postings vinden daar staat alles kun je niet omheen, weet ik omdat ik ook eigenlijk altijd wel wat doe met AF, alleen als er leuke winst is zoek ik weer wat anders, momenteel zit ik veel in de USA in staal en Alcoa en Mittal, nu kijk ik het even aan met AF, als we bestendig de 340 passeren durf ik wel weer mee te doen.

  4. MRK1 7 november 2012 22:23
    Dit forumdraadje heb ik een tijdje gevolgd, maar het wordt met de dag zieker. Het begon als een uitwisseling van uiteenlopende inhoudelijke standpunten.

    Was erg interessant, maar het gaat nu al een paar pagina's nergens meer over. Hopelijk staat dit niet symbool voor waar we als maatschappij naar toe gaan: totaal onbegrip voor elkaar en 0,0 acceptatie & inlevingsvermogen voor de ander.
  5. [verwijderd] 7 november 2012 22:24
    Peter, ik voel me vereerd bij jouw in je boeken te mogen kijken, maar heel eerlijk gezegd interesseert het me geen biet of je nu wel of geen miljoenen hebt. Ik kijk naar de inhoud en argumentatie van je postings, en volgens mij hebben meningen niet perse met iemands bezittingen te maken.
    Wat ik prettig vind aan jouw stukken is dat je de tijd neemt om iets op te schrijven en uit te leggen, het zijn geen holle kreten die je hier achterlaat, ook al ben ik het met veel van wat je zegt niet eens. Het enige waar wij exact gelijk over denken is HRA, en ik was ook aangenaam verrast hoe je (deels) kon instemmen met mijn stellingen over de correlatie tussen groei en schuld in een andere draad.
    Ik respecteer je als mede scribent, en ga ervan uit dat je als je iets over jezelf verteld dat dat gewoon zo is, en niet een of andere domme maskerade. En mocht je dat wel doen, dan heb je volgens mij een groter persoonlijk probleem dan het niet hebben van die miljoenen, maar dat geldt voor iedereen die zich op internet lekker anders zit voor te doen dan hij is. Maar nogmaals ik neem gewoon aan dat je schrijft zoals het is, en als dat niet zo is, dan is dat jouw probleem en niet het mijne.
    Iets anders is dat het misschien best leuk kan zijn om een boom op te zetten over politiek, beleggingen, HRA en wat dies meer zij, maar dat is wat we hier nu ook al de hele tijd doen. Ik beleef er veel plezier aan, en steek ook nog af en toe wat op.

    Fred
  6. [verwijderd] 7 november 2012 22:27
    quote:

    dubbeldraaien schreef op 7 november 2012 22:23:

    Dit forumdraadje heb ik een tijdje gevolgd, maar het wordt met de dag zieker. Het begon als een uitwisseling van uiteenlopende inhoudelijke standpunten.

    Was erg interessant, maar het gaat nu al een paar pagina's nergens meer over. Hopelijk staat dit niet symbool voor waar we als maatschappij naar toe gaan: totaal onbegrip voor elkaar en 0,0 acceptatie & inlevingsvermogen voor de ander.
    Eens, de laatste dertig of zo bijdragen hebben niet echt het niveau omhoog gebracht helaas.
  7. [verwijderd] 7 november 2012 22:34
    Wat een rare reacties van A5 en Simi.
    De man wordt gevraagd naar voorbeelden die aangeven dat hij ook inlevert. Dan geeft die een voorbeeld en wordt dan neergezet als een halve gare.

    Ik denk dat Peter gewoon aangeeft wat de werkelijkheid is. Hij verzint dit niet. Zelf zou ik liever terug gaan naar het topic.
    Fiscale optimalisatie.. of ontwijken van belasting..

    Peter stelt dat als de belasting redelijk zou zijn er minder ontduiking zou zijn. Is dat zo ? Nee zegt men kijk naar Scandinavie hoge belastingdruk toch geen ontduiking is dat het ?

    Ik weet het niet, of de redelijkheid een factor is. Natuurlijk trok rijk nederland naar Belgie toen de vermogensbelasting zo hoog was in Nederland.
    Maar ook, het zwartwerken van iemand die wellicht hooguit 15% betaalt.
    Men werkt toch liever zwart, of het nu 10 of 30 % is.

    In andere landen zie je het nog veel meer de moraal is meer het argument dan de netto winst. De moraal zou wel kunnen verschillen indien duidelijk en zichtbaar is waar de geinde belasting aan besteed wordt. Gratis schoolboeken, lage studiekosten. Wegen, infrastructuur,etc.. In veel landen zien mensen vrijwel niets terug, dat maakt dat men dan meent beter niets afdraagt.

    Over de boeren en de subsidies die daarna onnodig zijn gegeven, dat is inderdaad zo. Los van de subsidie, blijft de boer uitermate beschermt, door andere boeren buiten de EU, vaak hoge heffingen op te leggen. Hierdoor betalen burgers veel te veel voor hun voedsel.
    Hierdoor verzwakt de concurrentie positie, gebrek aan innovatie, van de EU. Zonde van de bedrijfstak want landbouw, boeren is en blijft uitdagend en kan telkens efficienter beter en meer in lijn op de behoefte gericht zijn ipv gericht op productie. De EU heeft geld nodig, het geld is er wel maar burgers geven het niet uit. Een mooie kans om het dagelijks leven voor de burgers en voor de EU goedkoper te maken, wordt niet gepakt.

    grt
  8. [verwijderd] 7 november 2012 22:41
    met stijgende verbazing heb ik de reacties van meerdere posters in dit draadje van de laatste paar dagen gelezen.
    de iex en zeker wat betreft de koffiekamer heeft volgens mij steeds minder met beleggers voor beleggers te maken maar, zeker gezien dit draadje,met hoe verstieren we de hap en kunnen we daarbij ook nog gratis kost en inwoning versieren onder medicinale begeleiding .
    maar aangezien deze draad de eufemistische titel draagt van "fiscale
    optimalisatie" dacht ik dat de posting van wessel aslander op wallstreetweb.nl deze avond misschien voor het wederom oppakken van de oorspronkelijke discussie kan zorgen.
    ook al ben ik tegen pronkzucht vind ik niet dat deze site een mixture
    van gratis kurort en cassino moet worden.
    dus hierbij deel 1 (wordt vervolgd)

    Belastingen zijn überhaupt een probleem! (1)

    Ik geloof niet dat ik het ooit heb gezien, maar gelukkig ben ik nog niet stokoud: de halvering van het aantal zetels (van 41 naar 21) voor een partij, die nog maar een week geleden met haar (coalitie)plannen kwam. Want dat kwam uit de jongste peiling van TNS Nipo die het draagvlak van die plannen onder de bevolking en onder de stemmers van beide partijen (VVD en PvdA) peilde. Coalitiepartij PvdA heeft veel minder last van boze kiezers en verliest vijf zetels op 33. Die werd dan ook door verschillende, al dan niet universitaire onderzoeken, tot winnaar van de coalitievorming uitgeroepen. Wat het waard is ? Geen idee. Het gaat hier slechts om zeer frequent gehouden peilingen die slechts een week na kennismaking van de plannen niet al te serieus moet worden genomen. Ik stip het slechts aan omdat er blijkbaar een héle grote woede onder de (vooral VVD) kiezers is ontstaan en dat de partij daar iets mee moet en zal gaan doen. Gegarandeerd dat de oorspronkelijke plannen daarna hun scherpste kantjes verliezen en vooral de koopkrachtverliezen van de meest ‘gepakte’ partijen worden verminderd of gecompenseerd. Daarnaast ben ik ook heel benieuwd naar de koopkrachtplaatjes want mijns inziens is het wel dégelijk mogelijk dat bepaalde groepen een opeenstapeling van sterk negatieve effecten op hun inkomen krijgen en daardoor 20-30% koopkracht kunnen verliezen ! Dat is natuurlijk totaal onacceptabel omdat dit, zeker voor lage(re) inkomens, niet boven 5% zou mogen komen om het hoofd boven water te kunnen houden. Er zal dan ook een heftige discussie los gaan barsten over deze groepen en hun inkomsten-plaatjes, waarna een werkbare meerderheid zal moeten worden gezocht. En pas dan zal de wérkelijke impact van alle maatregelen voor eenieder duidelijk worden ...

    Belastingvlucht is een doodzonde en belastingontwijking is maatschappelijk geheel onacceptabel

    Onlangs werd bekend dat grote buitenlandse bedrijven nog een belastingschuld bij de Britse belastingdienst hebben staan van bijna € 7.000.000.000 ! Op dit moment is er nog niets bekend over de oorzaak want die wordt na dit schokkende cijfer onderzocht. Een lid van het betreffende comité zei in de media wél al dat "er vooral door grote bedrijven en rijke burgers veel belasting wordt ontweken of zelfs ontdoken, mede waarom de gewone burger méér dan de volle laag krijgt". Dat geeft u een indruk van de denkrichting waarin dit probleem zal moeten worden opgelost, want blijkbaar zijn we helemaal niet gelijk in de praktijk (ook de belastingwet zegt van wél). Maar het zal ongetwijfeld ook te maken hebben met de discussies over de hoogte van de aanslagen. Verreweg de meeste grote bedrijven hebben een leger juristen, internationale belastingadviseurs en anderen in dienst die elke dag van het jaar niets anders doen dan mazen in belastingwetten te zoeken en die exploiteren. Omdat maar een enkele burger ook een beroep kan doen op dergelijke kennis en daar vaak grof voor moet betalen, kunnen verreweg de meeste burgers dit niet. Dat enorme verschil in mogelijkheden en kansen zorgt ervoor dat het overgrote deel van de burgers het ontwijken van belasting bijna éven erg vindt als belastingvlucht. Maar het gebeurt niet alleen in Engeland: onze eigen grote banken, die met zijn drieën een soort monopoliepositie hebben in ons land, zijn fors actief in belastingparadijzen. Daar kwam het FD onlangs achter door allerlei gegevens uit te spitten en extra op te vragen, want in jaarverslagen staat dat natuurlijk niet vermeld. Wat dan direct opvalt is dat de 2 banken met staatssteun (AAB en ING), die meer dan de anderen geacht worden transparant te zijn, er juist bijzonder actief zijn ! Nota bene het meest actief in het jaar van de staatssteun ! Zij stellen daarmee "fiscaal nadeel te voorkomen"; een eufemisme voor het vermijden van elke cent teveel aan belastingbetaling. Tax Justice Nederland (voor van rechtvaardige belastingbetaling) was dan ook kort in haar oordeel: "belasting-vermijding met brievenbus-vennootschappen". Desgevraagd probeerden de banken de imagoschade te beperken door te stellen dat "die activiteiten geen nadeel voor onze schatkist hebben opgeleverd".

    Vooral grote (internationale) bedrijven doen massaal aan belastingontwijking waardoor burgers veel zwaarder belast worden.

    Wie die woorden gelooft is echter naïef want het is absoluut geen toeval dat b.v ING en Rabo óók heel veel vestigingen hebben of hadden in de Amerikaanse staat Delaware. Die staat is ook bekend als 'fiscaal zeer vriendelijk' en er is vrijwel geen bedrijf die daar de maximum belastingtarieven betaald. Talloze bedrijven (ook financials) schermen voortdurend met het zogenaamde harde feit ‘dat de tarieven daar helemaal niet mals zijn’. Maar dat is pure theorie want vrijwel ieder bedrijf heeft (of zoekt) zóveel mogelijkheden om de belasting te drukken dat de meeste maar enkele procenten betalen ! Belastingparadijzen staan natuurlijk bekend om hun al zeer lage (of zelfs geheel afwezige) taxtarieven, maar daar zal én kan de gewone burger geen enkel voordeel uit halen. Een beetje zwart-wit gesteld is er dus sprake van een soort van discriminatie in mogelijkheden en kansen om minder belasting te kunnen betalen. De gewone burger kan dat doorgaans voor geen dubbeltje terwijl de rijke(re)n en grote bedrijven op deze manier hun belastbaar inkomen gigantisch drukken. De rotsmoes “dat het allemaal legaal is” is dan ook een gotspe omdat deze mensen en bedrijven drommels goed weten dat dit nooit de bedoeling van die wetten is geweest. Tot zover het morele deel van dit verhaal, dat door verreweg de meeste burgers vierkant wordt verworpen omdat zij die mogelijkheden niet hebben. Feitelijk is het niets meer dan het vasthouden aan de ‘letter van de wet’ terwijl de ‘geest van de wet’ op een enorm grove schaal wordt geschonden. Het is dan ook niet vreemd dat zowel in eigen land als in Engeland en Duitsland opgeroepen wordt om deze mazen in de belastingwetgeving te dichten en véél eerlijker belastingbetaling te krijgen (morgen voorbeelden). Ze geven toe dat belastingwetten zijn achtergebleven bij de mondiale veranderingen, zodat bedrijven gebruik / misbruik kunnen maken van deze gaten en veel winst onbelast wegsluizen. Zelfs in de G 20 van afgelopen weekeinde werd daar over gesproken, waardoor de aandacht blijkbaar toeneemt. Dat zal ook wel moeten want de bevolking pikt een dergelijke, bijna wettelijk ingebouwde discriminatie van kansen en mogelijkheden tot belastingvermindering niet langer. Overheden komen dan ook veel minder in de problemen door te hoge uitgaven en veel meer door te lage fiscale inkomsten (zie Griekenland, VS enz.) ...
  9. [verwijderd] 7 november 2012 22:44
    Dat op een forum discussieren moeilijk is, is nog maar 1 ding maar zo hoe politici met elkaar omgaan dat vind ik echt onuitstaanbaar.
    Zie de oppositie ineens met Wilders aan tafel. Walchelijk .
    De voorstelling van zaken is ook zoiets als de pot verwijt de ketel..
    De regering lanceert een voorstel zegt de impact zal wel meevallen 4% of zo. Sommige gaan zelfs vooruit.
    De oppositie schiet er een gat in en blaast het geweldig op, de gemiddelde lezer denkt shit, ik kan er 10% op achteruit gaan.
    Iedereen weet dat indien dit het geval is dat het gerepareerd zal worden.
    Niet iedereen weet , de politici wel , dat het gaat over een periode van
    4 jaar. Het lijkt en men wil het ook doen lijken dat het een percentage per jaar zou zijn. Dat vind ik ook niet gepast in deze tijd waar men toch al angstig is en behoudend gaan politici van een muis een olifant maken.

    grt
  10. [verwijderd] 7 november 2012 23:14
    quote:

    le sobriquet schreef op 7 november 2012 22:41:

    met stijgende verbazing heb ik de reacties van meerdere posters in dit draadje van de laatste paar dagen gelezen.
    de iex en zeker wat betreft de koffiekamer heeft volgens mij steeds minder met beleggers voor beleggers te maken maar, zeker gezien dit draadje,met hoe verstieren we de hap en kunnen we daarbij ook nog gratis kost en inwoning versieren onder medicinale begeleiding .
    Gratis? €500 voor één overnachting.
  11. forum rang 7 ffff 8 november 2012 11:13
    Beste IEX- Moderator,

    Ik zou het ontzettend jammer vinden als deze draad gesloten zou worden. In deze draad heb ik tientallen jaren ervaring en kennis en vooral toepassingen van fiscale optimalisatie gepost. Ik ben ervan OVERTUIGD dat het de bedoeling van diverse posters in deze draad is om deze draad nu juist goed te verzieken, zodat hij gesloten wordt.

    Het begon al vorige week met mijn, achteraf, zeer juiste opmerking dat de ziekteostenpremie een enorm nivellerende maatregel was. Ik was de meute duidelijk voor. 10 Dagen vol enorme discussies in de Nederlandse media Maar onmiddellijk wordt die opmerking van mij VOLLEDIG genegeerd en gaat men op andere onderwerpen over. ( Groote van villa en de villa's die je letterlijk overhoudt door naar buitenland te gaan)

    Dan komt Fred waarmee als een van de weinigen wel een serieuze discussie mogelijk is met de vraag: Geef nu eens aan waar die rijken dan meer bijdragen aan de huidige begrotingsellende?

    Dat was zijn simpele vraag, gistermorgen door mij omstandig beantwoord: Eerlijk maar voor een ieder die mijn uitvoerige gedetailleerde antwoord goed leest toch begrijpelijk dat ik stel dat de grenzen van de solidariteit bereikt zijn als DIVERSE belastingen van 15 Procent naar 25 procent zijn verhoogd, ofwel een echte toename van 66,6 procent van wat je moet afdragen. Ontzettend flauw, kinderachtig en zo typerend, dat NIET op die opmerkingen wordt ingegaan maar beginnen ze stelselmatig over iets anders. Nu weet ik natuurlijk wel dat dat de strategie van die manipulanten is, die men bijna verplicht is aan hun eigen situatie, maar een blijk van begrip dat een verhoging van 66 procent toch een hele mooie geste is en dat het nu mooi genoeg vindt komt er niet af.

    Fred, het valt mij ook tegen hoe jij weer reageert! Het gaat mij totaal niet om het feit of jij mijn boeken moet of mag inzien: Het ging om jouw vraag en opmerking: Wat hebben rijken dan extra bijgedragen?

    Daar kreeg je een duidelijk antwoord op en omdat ik weet dat er weer heel wat figuren hier rondlopen die dat niet geloven, heb ik er meteen maar bijverteld, dat je dat mag komen controleren. Maar het gaat natuurlijk NIET over die controle, waar dan ineens 15 postings door de bekende trollen aan gewijd worden ( 15!!!) maar het gaat om de onderbouwde opmerking dat de grenzen van de solidariteit zijn bereikt. Dat rijken meer dan genoeg extra hebben bijgedragen aan de begrotingstekorten. Geen woord, maar dan ook geen woord daarover, terwijl je juist daarover de discussie begonnen was en je zo'n duidelijk antwoord kreeg.

    Geef ik BOVENDIEN nog even een mooi verslag wat nog eens extra boven ons hoofd hangt....En alweer geen woord daarover. Met name niet van de Belgische respondent die toch ook 25 procent belasting mag gaan betalen op alles wat de koers boven de 5 procent per jaar stijgt. De ultieme maatregel om beleggers het land uit te jagen of al hun geld in plakjes goud of briljanten om te zetten.

    Beste moderator, volg dit draadje maar en verwijder wat mij betreft alle postings die alleen maar erop uitzijn een goede draad over fiscale optimalisatie te verzieken gevoed door ontzettend veel jaloezie.

    Ik beloof U dat ik de KK nog zal verrassen met een paar grandioze vormen van fiscale optimalisatie. Dat is zeker niet naar Nederland verhuizen, want zoals ik JR al zei: In België worden momenteel rente-inkomsten en dividendinkomsten zwaar belast, zodanig dat beleggers de beurs de rug toekeren, maar zit vermogen in onroerend goed, in diamanten en goud volledig buiten schot, terwijl je dat in een land als Nederland weer aan moet geven. De jaloezie, Moderator, moeten we er dan maar bijnemen. Steeds de kop van dit draadje voor ogen houden en goed opletten wie steeds weer over iets anders begint om de draad te verzieken.

    Peter
  12. [verwijderd] 8 november 2012 11:33
    quote:

    ffff schreef op 8 november 2012 11:13:



    Fred, het valt mij ook tegen hoe jij weer reageert! Het gaat mij totaal niet om het feit of jij mijn boeken moet of mag inzien: Het ging om jouw vraag en opmerking: Wat hebben rijken dan extra bijgedragen?

    Nee, Peter. Dat was niet de vraag. De vraag was niet wat de rijken extra hebben bijgedragen, maar wat volgens jou een reële bijdrage is voor grootverdieners.
14.293 Posts
Pagina: «« 1 ... 30 31 32 33 34 ... 715 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 910,59 +0,71%
EUR/USD 1,0771 -0,10%
FTSE 100 8.433,76 +0,63%
Germany40^ 18.773,50 +0,47%
Gold spot 2.360,72 0,00%
NY-Nasdaq Composite 16.340,87 -0,03%

Stijgers

UCB
+3,58%
Ontex
+2,78%
Lotus ...
+1,75%
Ageas
+1,69%
bpost
+1,61%

Dalers

Bekaert
-2,79%
Solvay
-2,15%
Xior
-2,03%
Deceun...
-1,96%
VGP
-1,65%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links