Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel ING Groep AEX:INGA.NL, NL0011821202

  • 16,364 31 mei 2024 17:35
  • +0,014 (+0,09%) Dagrange 16,276 - 16,592
  • 12.744.882 Gem. (3M) 9,9M

ING vrijdag 5 oktober 2012

308 Posts
Pagina: «« 1 ... 8 9 10 11 12 ... 16 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 €d_Modus Vivendi 5 oktober 2012 15:04
    opgeruimd staat netjes :

    Yolande Sap is opgestapt als partijleider van GroenLinks. "Met pijn in mijn hart."

    Haar positie was onhoudbaar geworden na de dramatische verkiezingsuitslag (van 10 naar 4 zetels in de Tweede Kamer) en veel interne verhalen over de chaos in de partij.

    Sap stapt op als partijleider en Kamerlid. Ze deed dit nadat de partijtop van GroenLinks het vertrouwen in haar had opgezegd. ,,Ik doe dit met pijn in het hart'', aldus Sap.

    Ze leidde de Tweede Kamerfractie van GroenLinks sinds december 2010.
    Sap twittert:

    Met pijn in het hart leg ik mijn functie als fractievoorzitter van GroenLinks neer. Zie www.groenlinks.nl voor mijn brief.
    Geen verrassing

    Eerder vandaag liet het partijbestuur van GroenLinks via het NRC weten dat ze het niet meer zagen zitten met Sap. "Dit is hoe een politieke moord gepleegd wordt," zegt politiek verslaggever Steven Schoppert. "Een groot stuk in een krant: we zeggen het vertrouwen op."

    Volgens politiek verslaggever Jos Heymans is het totaal geen verrassing tot Sap niet langer het vertrouwen krijgt. "Het zat er wel in, niemand verbaast het dat het is gebeurd. Het grootste verwijt aan Sap is dat ze bij Kamerdebatten weinig in de melk te brokkelen heeft."
    Teleurstellende verkiezingen

    Een dag na de verkiezingen liet de partijtop nog weten dat Sap aanblijft als politiek leider van de partij. Volgens de partijtop van GroenLinks had ze een 'inhoudelijke en eerlijke campagne gevoerd.'

    De verkiezingen verliepen teleurstellend voor GroenLinks. De partij haalde vier zetels in de Tweede Kamer, zes minder dan in 2010.
    Verklaring Yolande Sap

    Beste leden en kiezers van GroenLinks,

    De afgelopen weken ben ik me zeer bewust geweest van de commotie die bij sommigen ontstond nadat het partijbestuur op 13 september het bericht uitbracht dat de ‘partijtop verheugd’ was dat ik bleef.

    In de weken hierna heb ik echter zoveel steun van leden ontvangen, dat ik onvoldoende aanleiding zag om alsnog de eer aan mijzelf te houden.

    Mijn belangrijkste redenen om aan te blijven na de dramatische verkiezingsuitslag waren de volgende: - voorafgaand aan de verkiezingen, toen de peilingen al heel slecht waren, heb ik een mandaat van bijna 85% van de leden gekregen; - hoewel ik als politieke leider de eerste verantwoordelijkheid draag, is en was ook duidelijk dat meerdere oorzaken ten grondslag liggen aan de slechte uitslag; - in reactie op deze uitslag is de Commissie Van Es aangesteld. Deze Commissie moet uitsluitsel geven over de oorzaken van het verlies en vervolgens is het congres het orgaan dat daaraan consequenties moet verbinden; - tot de dag van vandaag is mij onduidelijk welke oplossing een overhaast vertrek biedt (voordat het Commissie- onderzoek is afgerond).

    Nu de partijtop het vertrouwen in mij opzegt, hetgeen ik zeer betreur, zie ik geen andere mogelijkheid dan mijn functie als politiek leider, fractievoorzitter en kamerlid van GroenLinks neer te leggen. Ik doe dit met pijn in het hart.

    Ik dank de leden en kiezers van GroenLinks voor het in mij gestelde vertrouwen en wens hen alle sterkte in deze moeilijke periode in het bestaan van GroenLinks.

    Hartelijke groet, Jolande Sap,
    met dank aan T.D
    Dat Kunduz akkoord is onder haar gat weg getrokken. Dat had ze al voorspeld op dezelfde avond van het akkoord.
    Nu maar een uitkerinkje aanvragen.
    Zou dat onder die klaplopers vallen EuroWin?
  2. forum rang 6 €d_Modus Vivendi 5 oktober 2012 15:21
    Turkije stationeert troepen bij grens Syrië

    (Novum/AP) - BEIROET - Turkije heeft vrijdag troepen gestationeerd langs de grens met Syrië. Militairen patrouilleren te voet in het gebied en er rijden pantservoertuigen rond. Donderdag gaf het Turkse parlement toestemming voor militaire acties in Syrië.

    Bewoners van de grensstad Akcakale, waar eerder deze week vijf mensen om het leven kwamen toen ze werden getroffen door een Syrische granaat, zeiden te vrezen voor geweld in de grensregio.

    Halil Deniz zei te vrezen voor zijn leven: "We weten niet of we blijven leven of sterven. Kinderen gaan 's avonds naar andere dorpen en keren de volgende ochtend terug. Winkeliers, de burgers en onze kinderen zijn erg bezorgd. We hebben de hele nacht niet geslapen." Hij prees het antwoord van het Turkse leger op de beschieting van Akcakale. Volgens hem moet Damascus zich ervan bewust zijn dat het doden van Turkse burgers niet ongestraft blijft. "Als onze regering niet had teruggeslagen, had het veel erger kunnen zijn. Dan hadden ze (de Syriërs, red.) de stad voor een tweede keer kunnen aanvallen."

    Woensdag en donderdag hebben Turkse artilleriestukken doelwitten in Syrië onder vuur genomen. Hoewel Damascus en Ankara hebben afgesproken de kalmte te bewaren, is het duidelijk dat voor de Turkse regering militair ingrijpen nog steeds een optie is.
  3. forum rang 6 €d_Modus Vivendi 5 oktober 2012 15:23
    vr 05 okt 2012, 15:20
    'ECB wil periodiek staatsleningen opkopen'
    FRANKFURT (AFN) - De Europese Centrale Bank (ECB) wil het obligatie-opkoopprogramma voor Zuid-Europese landen met intervallen uitvoeren. De bank zou 1 of 2 maanden intensief opkopen en daarna een pauze inlassen, zo berichtten bronnen vrijdag aan persbureau Reuters.

    Tijdens de pauze zou de ECB nagaan of het betreffende land zich nog houdt aan de voorwaarden van het opkoopprogramma dat deel uitmaakt van de verleende noodsteun. Het toezicht zou in handen zijn van de zogenoemde trojka van de ECB, de Europese Unie en het Internationaal Monetair Fonds (IMF).

    Het is tot nu toe niet geheel duidelijk hoe de ECB het opkoopprogramma precies wil uitvoeren. Als voorwaarde voor het opstarten van het programma moeten landen in ieder geval hulp aanvragen bij de EU. Spanje, de belangrijkste kandidaat voor het opkoopprogramma van de ECB, heeft dat tot nu toe niet gedaan.
  4. Leone 5 oktober 2012 15:34
    quote:

    N. Koerts schreef op 5 oktober 2012 14:53:

    [...]

    Ik denk net iets te vroeg. Het zal me niet verbazen dat je ze nog kan dumpen op 6,60 vandaag, want ik vond de werkgelegenheids cijfers behoorlijk goed.

    Als bedrijf zou ik nog even wachten met mensen aannemen aangezien er nog een fiscal cliff kan komen en er dan een vette recessie komt. Daardoor ben ik blij met deze cijfers.

    Op naar de presidentsverkiezingen, want obama kan ze eigenlijk niet meer verliezen.

    Niels Koerts
    Zo goed waren die cijfers niet. Veel mensen geven het gewoon op om een baan te zoeken.
  5. forum rang 6 €d_Modus Vivendi 5 oktober 2012 15:51


    Banken moeten een eventuele restschuld na een woningverkoop meefinancieren in een nieuwe hypotheek.

    Die oproep doen Vereniging Eigen Huis en De Hypotheker op RTL Z. Banken hebben beloofd de restschuld mee te financieren, maar in de praktijk blijkt dat niet te gebeuren.

    Hans André de la Porte van de Vereniging Eigen Huis en Bas Millenaar van De Hypotheker tonen zich in De Kijker aan Z ontevreden over de gang van zaken dat banken veelal niet bereid zijn een restschuld mee te financieren.
    Gedragscode

    Banken hebben in hun eigen gedragscode vastgelegd dat zij een restschuld kunnen meefinancieren in een nieuwe hypotheek. Dan moet wél het inkomen de nieuwe hypotheek rechtvaardige. Van een verplichting is echter geen sprake. In de praktijk blijken banken echter nauwelijks bereid een restschuld mee te financieren.
308 Posts
Pagina: «« 1 ... 8 9 10 11 12 ... 16 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

ING Groep legt aandeelhouders in de watten

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links