Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Eurocrisis: Bieden de rijken de laatste redding?

77 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 19 augustus 2012 22:59
    Premier Italië: einde crisis in zicht RIMINI (AFN) - Het einde van de economische crisis in Italië komt volgens premier Mario Monti in zicht. De omstandigheden in het land zijn beter dan een jaar geleden. Dat heeft Monti zondag gezegd bij een economisch congres in de stad Rimini.


    Een jaar geleden dachten we minder dat we in een crisis zaten, maar ik geloof dat we er toen meer in zaten'', zei Monti, aldus persbureau ANSA.

    De partijloze econoom Monti kwam in november aan de macht. Voorganger Silvio Berlusconi moest opstappen toen Italië dreigde te bezwijken onder de economische malaise. Volgens Monti is de economie nog niet op gang gekomen, maar hebben de markten het vertrouwen in Italië teruggekregen.

  2. [verwijderd] 19 augustus 2012 22:59
    quote:

    andromeda 68 schreef op 19 augustus 2012 22:31:

    DE euro debielen in brussel worden al wanhopiger om hun komende falen te verhinderen ,wat is de stap daarna oorlog????.
    Ik vermoed zelfs dat ze oorlog niet uit de weg zullen gaan om hun europroject in stand te houden , politiek europa is weer het zieke kindje vd wereld
    is de stap daarna oorlog????.
    Ja , en dat zal rapper zijn dan je denkt als het nog wat EURO erger word , die EU grens is veel te dicht opgeschoven richting oosten , er staan daar 24 raketten teveel ,als men kan zal men daar onrust zaaien ,bekijk het van hun kant , liever een onrustige onbestaande grens , dan een echte vijandige grens .Hoe denk je dat we hier(en waarom) de muur hebben neergekregen uit naastenliefde ?:)
  3. [verwijderd] 19 augustus 2012 23:06
    quote:

    dentroef schreef op 19 augustus 2012 22:50:

    [...]

    Typisch weer nederlands , die ferraris , zeker op de terug weg van vakantie door vlaanderen gereden met jullie zeepkistjes .
    Zo gaat de italiaanse export industrie er natuurlijk nooit boven op komen .
    En deze dan loopt minder in zicht !

    www.parah.com/it/doc-93-1.aspx
    Komt er ook een teller op het nachtkastje van je vrouw ?

    Misschien eens bij EU wet vast leggen wat je niet mag hebben ,ondanks dat je denkt dat je er gelukkig van word .
    Nou OK....we maken er een mooie Porsche 911 van inclusief een Audi A5 cabrio.
    Aan een Ferrari heb ik eigenlijk nooit iets aan gevonden.
    :-)
  4. [verwijderd] 19 augustus 2012 23:13
    Hij is leuk den troef wat betreft die hollandse zeepkistjes en belgische ferraris , bij de hollander staat ie in de schuur en uit het zicht om toch wat socialer over te komen .
    Wat betreft die Oost west duitse muur , die hadden ze van mij mogen laten staan , duitsland begint weer zij het nu via brussel , super power europa

    Als ik nog een keer beter weet om de winst te pakken koop ik een 458 italia
  5. [verwijderd] 19 augustus 2012 23:30
    Ik wilde maar zeggen , ik heb het niet zo op belasten van luxe en vermogens
    Het is te rood politiek goedkoop en het is ook naiev , het vermogen zit meestal voor het grootste deel in opbrengende(soms) assets maar die belastingen moeten cash betaald worden .

    Ferrari s?Nederlanders ?
    Ik herinner trouwens nog goed als tiener dat we op vakantie waren in de vendéé , een nederlander met bouwfirma had daar het hele complex neergepoot en had voor zichzelf daarboven nog een zeer luxe villa gezet , het complex was zeker niet goedkoop , naast ons logeerde toenmalig huidig baron hugo van damme .En ik kon vrij goed op schieten met leeftijds genoot zoon van de bouwpromotor .

    Die reden namelijk slechts in een grijze!Opel full!! option wel te verstaan . Zegt mijn maatje : Nou DT als pa hem een mercedes S had gekocht dan stond wel heel het dorp te klagen dat pa het in zijn bol had gekregen .

    Zeer leuke vakantie trouwens .
  6. [verwijderd] 20 augustus 2012

    Wat ik zo boeiend vind is de zich steeds maar weer herhalende clash tussen de verschillende voorkeuren en mentaliteiten hier. Ik verbaas mij er ook over, net als anderen op dit forum, dat op een site voor beleggers zoveel voorstanders van een nóg verdergaande nivellering rondhangen dan die wij nu al hebben. Dat komt denk ik omdat er hier maar zo weinig mensen écht beleggen. Het merendeel bestaat kennelijk uit gokkers die proberen een beetje bij elkaar te graaien, en misschien ook inderdaad, zoals sommigen al opmerkten, uit betaalde cheerleaders voor de SP.
    Ja, inderdaad: graaien. De meest in het oog vallende categorie hier zijn die die eigenlijk ook graag zouden willen graaien maar er geen kans toe zien omdat ze niet bij de grote ruif kunnen.
    Sommigen hier voelen zich zo te lezen zwaar onderbedeeld. Jaloezie en hebzucht zijn menselijke eigenschappen die kennelijk ooit nodig waren om de soort Homo Sapiens te laten overleven, maar sindsdien hebben ze ons meer ellende gebracht dan voordeel. Wie iets heeft wil dat houden en wie niets of te weinig heeft (of dat dénkt) wil het van de ander hebben. En, ja, dat zijn behoorlijk tegenstrijdige belangen.

    Maar gelukkig hebben wij sindsdien de democratie en de rechtsstaat uitgevonden. Stelen en roven van een ander is verboden, tenzij...
    Als de meerderheid van het volk vindt dat eigendom diefstal is (behalve natuurlijk hun "eigen" eigendom) mag je die "dieven" kaalplukken. Dat doe je dan niet met een pistool tegen iemands hoofd maar d.m.v. een belastingaanslag. Helemaal legaal.
    Het enige wat je nodig hebt is een soort Robin Hood op een machtspositie die van de "rijken" steelt en het aan de "armen" geeft. Het is precies dit aloude concept dat onze vriend Roemer gebruikt om aan de macht te komen. Helaas zijn het dan in de praktijk niet de grote graaiers die aangepakt worden, maar vooral de harde werkers en de noeste spaarders - en dat ten behoeve van al die kleine graaiers die op hem stemmen.
    En aan het eind van het verhaal zijn het dan toch vaak weer een paar grote graaiers die met de buit gaan strijken - alleen zijn het andere graaiers dan eerst. Lees het maar na in "Animal Farm" van George Orwell.

    Er was ooit iets met een krekel en een mier. Als de krekels nu een demokratische meerderheid worden en hun zin krijgen kunnen de mieren zich te pletter werken, maar ze zullen nooit zoveel waarde kunnen creëren als de krekels op kunnen maken. Je krijgt dan tijdelijk een maatschappij waarin een minderheid voor een meerderheid werkt die op haar gat zit en hoe langer hoe meer van krekel in een Rupjse Nooitgenoeg evolueert. Onze sociale zekerheidsstaat met het hoge percentage overgedragen inkomens heeft de krekels namelijk wijsgemaakt dat ze een recht op de vruchten van het mierenwerk hebben.
    De enige waarde die de krekel dan nog in het plaatje heeft is de rol van consument. Een mier heeft veel minder neiging en tijd om te consumeren dan een krekel.
    Je krijgt dan een twee-klassen-maatschappij: die van de "vrijgestelde consumenten" en die van de werkende loonslaven. Daar reken ik dan ook de (kleine) zelfstandigen toe die geen mogelijkheid zien om naar elders uit te wijken. De grootgraaiers van nu zijn dan al lang vertrokken - die hebben de buit inmiddels binnen. En op den duur komen er weer nieuwe
    grootgraaiers - zie boven bij George Orwell en b.v. in de voormalige "Arbeiter- und Bauernstaat" DDR.

    Onze lonen zijn helemaal niet te hoog als je kijkt wat je er uiteindelijk aan overhoudt. Wij torsen alleen een overmaat aan krekels op onze rug mee. En die hebben nog praatjes ook.
    Net zo lang totdat ons biotoopje kaalgevreten is.
  7. [verwijderd] 20 augustus 2012 00:32
    quote:

    katzenkop schreef op 20 augustus 2012 00:20:

    [...]

    Nee, dat werd gisteren al door anderen geopperd.
    Je moet je niet achter anderen verschuilen. En jij acht het mogelijk dat wat die anderen beweerden, volgens mij was het alleen maar Hmm, inderdaad waar is. En dat roept bij mij vraag op of je niet paranoïde bent geworden. Door de SP betaalde posters in de Koffiekamer. Hoe bedenkt iemand het.
  8. forum rang 7 ffff 20 augustus 2012 12:37
    quote:

    Willempie3 schreef op 19 augustus 2012 12:07:

    De kern van het probleem is inderdaad het steeds groter wordende verschil tussen arm en rijk de laatste 20 jaar. Geef 1 rijke 1000 Euro per maand erbij en hij gooit het bij de grote hoop op zijn spaarrekening. Het geld wordt door de bank belegd, vaak in het buitenland. Geef 10 armen er 100 Euro per maand bij en ze rennen naar het locale winkelcentrum. Veel beter voor de NL-economie. Het is nu eenmaal zo dat de rijken de macht hebben en de regels maken. ze schuiven steeds meer geld naar zichzelf toe, dat is menselijk. Ze willen zo min mogelijk inleveren, ook dat is menselijk. Wel hebben de rijken ervoor gezorgd dat de armen steeds meer konden lenen door de steeds lagere rente, zodat de economie lange tijd toch goed kon blijven draaien. De kredietcrisis heeft nu laten zien dat je toch niet onbeperkt door kunt gaan met het uitlenen van geld, omdat je ondanks de lage rente wel risico loopt dat de hoofdsom niet terugkomt. Dus nu krijgt de echte economie een enorme klap omdat er veel minder geleend kan worden. Omdat de rijken de macht hebben en natuurlijk hun rijkdom niet kwijt willen (ook niet gedeeltelijk voor de goede zaak) en omdat de armen nog niet zo wanhopig zijn dat ze in opstand komen, zal het nog een tijdje doormodderen worden met de crisis.
    Pas als de crisis zo erg wordt dat de armen wanhopig worden, zul je een soort revolutie krijgen. Denk aan de Franse en Russische revoluties, maar ook de opstanden in het Midden-Oosten van de laatste jaren. In Nederland dreigt op 12 september een linkse meerderheid in de 2e kamer te ontstaan.
    Dat is behoorlijk zeldzaam in Nederland. En niet leuk voor de rijken: 65 procent belasting en de vermogensbelasting van 1,2 naar 1,6 procent.
    Wel de goede weg: Je kunt als rijk man beter wat geld inleveren dan dat je je hoofd kwijtraakt zoals in het Frankrijk van 1789. Natuurlijk zullen de rijken vluchten naar het buitenland om hun geld tegen linkse regeringen te beschermen, maar de crisis slaat in bijna alle landen toe, zul je uiteindelijk zien, dus moeilijker wordt dit wel. Dat het een grote chaos gaat worden in de wereldeconomie is zo goed als zeker.

    W3.
    Op zich een mooie duidelijke posting. Alleen ben ik het niet eens met je allerlaatste conclusie: " Moeilijker wordt het wel..." Dat is echt in de praktijk heel betrekkelijk. Er zijn nog meer dan genoeg relatief gemakkelijke mogelijkheden en hoe meer men perst en knijpt hoemeer daar gebruik van wordt gemaakt. Sommige zaken zijn toch zo simpel als wat. Akkoord, het vraagt wat initiatief en inzet, maar de beloning is navenant. Je hebt natuurlijk ook altijd lammeren die zich laten afslachten, ( het ideaalbeeld voor heel wat posters in de KK0 maar je hebt ook ( sluwe) vossen....
    ( De gruwel van menig KK-bezoeker maar wel de realiteit)
    Peter
  9. [verwijderd] 20 augustus 2012 13:42
    quote:

    Kees2 schreef op 19 augustus 2012 20:34:

    Het klinkt leuk om te zeggen dat de rijken meer belasting moeten betalen, alleen zij betalen al bijna alle belasting:

    blogs.z24.nl/boumans_blog/2010/05/rij...

    Maar tel hier nou eens bij wat de armen moeten betalen voor hun autootje aan BPM, en benzineaccijns. Ook zij betalen BTW over alles wat ze consumeren. Ook zij betalen tabak- en alcoholaccijns.

    De rijken roken, rijden en drinken nagenoeg evenveel als ieder ander.

    En bereken nu welk percentage van hun inkomen bij armen en rijken direct terugvloeit in de staatskas omdat zij gewoon moeten leven.

    Duidelijk is dat de rijken van een inflatiecorrectie van zeg 3% op hun bruto salaris er relatief beter van worden en de armen niets.

    Daarnaast heeft iemand met een anderhalf ton salaris een heel scala aan belastingontwijkende (bv groene) beleggingen tot zijn beschikking. Of hij kan zijn belasting middelen naar een lager tarief door bv een dure hypotheek te nemen of een pensioenspaarplan.

    Ergo: ik vind het overzicht ook "schokkend", maar dan doordat het aan het licht brengt hoe weinig de rijken in verhouding afdragen.
  10. forum rang 4 Willempie3 20 augustus 2012 14:19
    De belastingvoordelen voor de rijken zijn enorm. Neem nu de leaseauto/auto van de zaak. Een bedrijf kan voor een werknemer een auto kopen en alle kosten betalen. Dan wordt gewoon geen inkomstenbelasting en BTW betaald over die auto ! Elke 3 jaar een mooie nieuwe auto van 30.000 Euro kopen en daar 30 of 40 duizend km mee rijden kost voor iemand die dat van zijn eigen salaris moet doen ongeveer 10.000 Euro per jaar. (5000 afschrijving, 2500 brandstof, 1000 wegenbelasting, 1000 verzekering, 500 garage)
    Daar moet dus 20.833 Euro bruto voor verdiend worden bij 52 procent belasting. Een bedrijf betaald liever die auto dan dat ze die medewerker 20833 Euro bruto salaris geven. Dat kost het bedrijf maar 8500 Euro, omdat ze de BTW op bijna alle autokosten nog terug kunnen vorderen. De overheid loopt hier dus 12333 Euro per jaar mis aan BTW en inkomstenbelasting.
    De overheid krijgt door de bijtelling (20 procent) wel 3120 Euro extra aan inkomstenbelasting binnen, plus nog 810 Euro aan BTW voor privegebruik van het bedrijf. 12333 -3120 -810 = 8403 Euro belastingvoordeel per jaar op het rijden van een leasebak van 30.000 Euro ! Ongeveer evenveel als aan Hypotheekrenteaftrek als een hypotheek van 4 ton bij 4,5 procent. Ook dan krijg je ongeveer 8000 Euro belasting per jaar terug.
    Iemand met een inkomen van 50.000 bruto en een huurhuis betaalt ongeveer 16.500 belasting en sociale premies.
    Nu iemand met 100.000 Euro salaris, koophuis van 4 ton en leasebak van 30.000 Euro: Naast de 100.000 Euro moet de werkgever 9310 Euro voor de leaseauto betalen. Dus in feite is het bruto salaris 109.310 Euro.
    Over de eerste 50.000 Euro moet net als bij de eerste werknemer 16.500 Euro belasting en sociale premies betaald worden. Over de tweede 50.000 Euro moet 25400 Euro belasting betaald worden. Maar door de hypotheek wordt er 8000 Euro teruggegeven. Ook moet er 3120 Euro aan belasting betaald worden voor de bijtelling van 20 procent van de leaseauto.
    Er wordt dus 16500 + 25400 + 3120 - 8000 = 37.020 Euro betaald aan belasting op een inkomen van 109.310 Euro bruto. Dat is 33,86 procent.
    Bij de persoon die 50.000 Euro verdient en 16500 belasting betaalt is dat 33,0 procent. Bijna gelijk dus. Maar daarmee is het plaatje nog niet compleet. In Nederland zijn namelijk nog heel veel andere belastingen waar je niet onderuit komt, zoals energiebelasting, verplichte zorgverzekering en gemeentebelasting. Neem daarvoor nog 2000 Euro aan belasting per jaar erbij en de persoon met 50.000 inkomen betaalt 37 procent belasting, terwijl de persoon met 100.000 + leasebak dan op 35,7 procent belasting uitkomt. De belasting voor de rijkere Nederlanders moet gewoon een paar procent omhoog en de fiscale voordelen van hypotheken en leaseauto's moeten flink worden verminderd. Het plan van de VVD was eigelijk ook nog om de eerste meneer 600 Euro aan reiskostenbelasting uit zijn zak te kloppen, terwijl de meneer met de leasebak niet mee hoeft te bezuinigen.
    Ik stem SP. Tot hier en niet verder met die neoliberalen !

    W3.
  11. MRK1 20 augustus 2012 14:38
    quote:

    Willempie3 schreef op 20 augustus 2012 14:19:

    Ik stem SP. Tot hier en niet verder met die neoliberalen !

    W3.
    ach. dat gaat de oplossing ook niet zijn. de grens tussen 'de rijken' en 'de rest' is niet zo groot.
    De echte rijken zoeken hun heil echt elders. Er zijn genoeg belastingparadijsjes hoor; vaak ook met beter klimaat. Of weten met wat financial engineering de mazen in het net wel weer te vinden.

    Dan blijven over de 'nep-rijken', inkomen tussen 100k en 250k. Veel van hen hebben in overmoed een navenant huis gekocht (1mln+) waar nu ook gewoon 30% negative equity op rust. Je hoeft geen medelijden te hebben met die groep, en je kan ze belasten met 70%, maar weet niet of het zoden aan de dijk zet. Symbolisch is het wel.

    Jammer dat bezuinigen bij 'links' altijd lastenverzwaring betekent. Als mijn huishoudpotje niet genoeg is ga ik minder uitgeven. Waar zijn de kostenbesparingen die de SP doorvoert?

    Roeptoeteren dat een begrotingstekort niet hoeft beperkt te worden tot 3%. Dom of geniaal? Stiekem denk ik dat SP een superplan heeft (eigenlijk is het een hedgefund in disguise!) Ze laten gewoon snel onze staatsschuld optrekken van 80% naar 200%. En met die 120% flink edelmetaal inslaan.
    Dan klapt de Euro en EU. We defaulten op al onze schulden, en als de kruitdampen zijn opgetrokken, kopen we half Europa op!

    SP heeft ook mijn stem
  12. forum rang 4 Willempie3 20 augustus 2012 15:07
    quote:

    dubbeldraaien schreef op 20 augustus 2012 14:38:

    Roeptoeteren dat een begrotingstekort niet hoeft beperkt te worden tot 3%. Dom of geniaal? Stiekem denk ik dat SP een superplan heeft (eigenlijk is het een hedgefund in disguise!) Ze laten gewoon snel onze staatsschuld optrekken van 80% naar 200%. En met die 120% flink edelmetaal inslaan.
    Dan klapt de Euro en EU. We defaulten op al onze schulden, en als de kruitdampen zijn opgetrokken, kopen we half Europa op!

    SP heeft ook mijn stem

    Die 3 procent slaat voor Nederland inderdaad nergens op. Qua staatsschuld zitten we 15 tot 20 procent lager dan Duitsland. En dan hebben we ook nog zeer grote pensioenreserves, die Duitsland niet heeft. Nederland kan makkelijk een paar jaar 5 procent tekort hebben als je het met de Duitse situatie vergelijkt. En we kunnen dat geld maar beter uitgeven ook, want Nederland gaat echt niet als braafste jongetje van de klas het wereldwijde financieel systeem van de naderende ondergang redden.

    W3.
  13. forum rang 7 ffff 20 augustus 2012 15:25
    Het leuke aan al deze postings in de KK vind ik wel dat sommige KK-bezoekers uitleggen waarom ze voor de neo-sinterklaas Roemer gaan stemmen. Op zich is dat verhelderend en voor degenen die de echte rekening al jaren volop mochten betalen een extra stimulans de bakens te verzetten. Het gevolg laat zich raden: De echte, de werkelijk betalende burgers kappen ermee en de ruifeters maken de schuldenberg nog groter, waarop dan uiteraard de internationale markten reageren met nog hogere rentetarieven, waarop de schulden nog meer toenemen en Nederland in een Griekenlandscenario terechtkomt. Enfin, van de Grieken kunnen ze nu al horen wat er dan wel niet met hun banen, met hun uitkeringen, met hun pensioenen gaat gebeuren. Eigenlijk is Griekenland het toekomstbeeld voor de SP-stemmers. En die echte betalers uit 2012...die gniffelen wat in het buitenland. Wie het onderste uit de kan wil hebben krijgt de deksel op zijn kop. De SP-stemmers gaan het waarachtig aan den lijve ondervinden. Eind goed...al goed!

    Peter
  14. [verwijderd] 20 augustus 2012 15:29
    quote:

    Willempie3 schreef op 20 augustus 2012 14:19:

    De belastingvoordelen voor de rijken zijn enorm. Neem nu de leaseauto/auto van de zaak. Een bedrijf kan voor een werknemer een auto kopen en alle kosten betalen. Dan wordt gewoon geen inkomstenbelasting en BTW betaald over die auto ! Elke 3 jaar een mooie nieuwe auto van 30.000 Euro kopen en daar 30 of 40 duizend km mee rijden kost voor iemand die dat van zijn eigen salaris moet doen ongeveer 10.000 Euro per jaar. (5000 afschrijving, 2500 brandstof, 1000 wegenbelasting, 1000 verzekering, 500 garage)
    Daar moet dus 20.833 Euro bruto voor verdiend worden bij 52 procent belasting. Een bedrijf betaald liever die auto dan dat ze die medewerker 20833 Euro bruto salaris geven. Dat kost het bedrijf maar 8500 Euro, omdat ze de BTW op bijna alle autokosten nog terug kunnen vorderen. De overheid loopt hier dus 12333 Euro per jaar mis aan BTW en inkomstenbelasting.
    De overheid krijgt door de bijtelling (20 procent) wel 3120 Euro extra aan inkomstenbelasting binnen, plus nog 810 Euro aan BTW voor privegebruik van het bedrijf. 12333 -3120 -810 = 8403 Euro belastingvoordeel per jaar op het rijden van een leasebak van 30.000 Euro ! Ongeveer evenveel als aan Hypotheekrenteaftrek als een hypotheek van 4 ton bij 4,5 procent. Ook dan krijg je ongeveer 8000 Euro belasting per jaar terug.
    Iemand met een inkomen van 50.000 bruto en een huurhuis betaalt ongeveer 16.500 belasting en sociale premies.
    Nu iemand met 100.000 Euro salaris, koophuis van 4 ton en leasebak van 30.000 Euro: Naast de 100.000 Euro moet de werkgever 9310 Euro voor de leaseauto betalen. Dus in feite is het bruto salaris 109.310 Euro.
    Over de eerste 50.000 Euro moet net als bij de eerste werknemer 16.500 Euro belasting en sociale premies betaald worden. Over de tweede 50.000 Euro moet 25400 Euro belasting betaald worden. Maar door de hypotheek wordt er 8000 Euro teruggegeven. Ook moet er 3120 Euro aan belasting betaald worden voor de bijtelling van 20 procent van de leaseauto.
    Er wordt dus 16500 + 25400 + 3120 - 8000 = 37.020 Euro betaald aan belasting op een inkomen van 109.310 Euro bruto. Dat is 33,86 procent.
    Bij de persoon die 50.000 Euro verdient en 16500 belasting betaalt is dat 33,0 procent. Bijna gelijk dus. Maar daarmee is het plaatje nog niet compleet. In Nederland zijn namelijk nog heel veel andere belastingen waar je niet onderuit komt, zoals energiebelasting, verplichte zorgverzekering en gemeentebelasting. Neem daarvoor nog 2000 Euro aan belasting per jaar erbij en de persoon met 50.000 inkomen betaalt 37 procent belasting, terwijl de persoon met 100.000 + leasebak dan op 35,7 procent belasting uitkomt. De belasting voor de rijkere Nederlanders moet gewoon een paar procent omhoog en de fiscale voordelen van hypotheken en leaseauto's moeten flink worden verminderd. Het plan van de VVD was eigelijk ook nog om de eerste meneer 600 Euro aan reiskostenbelasting uit zijn zak te kloppen, terwijl de meneer met de leasebak niet mee hoeft te bezuinigen.
    Ik stem SP. Tot hier en niet verder met die neoliberalen !

    W3.
    Nou ik dacht dat de discussie over vermogende mensen ging .
    Niets zo leuk voor de politiek als het werkend gepeupel ,loonslaafjes die onder elkaar beginnen te vechten voor de pinda nootjes die ze toe geworpen krijgen .Is het niet jAAPie?

    Volgende jaar vecht je over wie de frietsaus gratis krijgt bij zijn frikandel en wie niet in de bedrijfskantine .

    Zelfs de lintjes ! bij de SP en rood zijn niet voor iedereen , dus voor eeuwig gefrustreerd dus ,hé

  15. forum rang 4 Willempie3 20 augustus 2012 16:06
    quote:

    zzzaai schreef op 20 augustus 2012 15:44:

    Tel de BTW bij je plaatje op W3, hoe rijker hoe minder last je er van hebt
    Met de BTW erbij kom ik uit op 42,5 procent belasting voor 100k + leasebak + 4 ton koophuis en op 45,9 procent voor 50k + huurhuis.
    Niks geen progressief belastingsysteem dus.

    W3.
  16. [verwijderd] 20 augustus 2012 16:22
    quote:

    Willempie3 schreef op 20 augustus 2012 15:07:

    [...]
    En dan hebben we ook nog zeer grote pensioenreserves, die Duitsland niet heeft. Nederland kan makkelijk een paar jaar 5 procent tekort hebben als je het met de Duitse situatie vergelijkt.
    W3.
    W3 toch....je moet beter weten.
    Onze pensioenreserves mogen dan misschien iets groter zijn dan van onze oosterburen (kan het helaas niet bewijzen met cijfers).
    Veel van ons pensioengeld zit in NL bedrijfs og., Griekenland, Spanje, Italie, Portugal etc....maar of je daar zo blij mee moet zijn?

    Beetje hetzelfde verhaal als veel Spanjaarden die op papier veel geld hebben uitstaan bij Spaanse banken.....het kan helaas niet uitbetaald worden.
77 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 910,59 +0,71%
EUR/USD 1,0771 -0,10%
FTSE 100 8.433,76 +0,63%
Germany40^ 18.773,50 +0,47%
Gold spot 2.360,72 0,00%
NY-Nasdaq Composite 16.340,87 -0,03%

Stijgers

UCB
+3,58%
Ontex
+2,78%
Lotus ...
+1,75%
Ageas
+1,69%
bpost
+1,61%

Dalers

Bekaert
-2,79%
Solvay
-2,15%
Xior
-2,03%
Deceun...
-1,96%
VGP
-1,65%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links