Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wat gaat de eurotop ons brengen

60 Posts
Pagina: «« 1 2 3 | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 ffff 28 juni 2012 19:36
    Fes,

    Ik denk net als jij dat de gemiddelde man in de straat niet direct wakker ligt van het feit hoeveel schuld zijn land nu eigenlijk precies heeft. Maar.....dat is een gedeelte van het beeld. Diezelfde man in de straat hoort en leest en ziet wel degelijk dat zijn vaderland tegen steeds hogere rentes moet gaan lenen om zijn land draaiend te houden. En dan wordt het toch een ander plaatje. Langzaam maar zeker beseft ook de gewone burger dat als de schulden teveel oplopen dat dan wel degelijk heel concreet zijn overheidsbaan in het gedrang komt ( denk aan militaire banen, denk aan allerlei overheidsinstanties) maar vooral natuurlijk zijn pensioen en de veel subsidies die er rondgestrooid worden. Het duurt allemaal even...maar langzaam maar zeker gaan ze het snappen. Schulden moeten worden terugbetaald of je betaalt nog veel meer rente en dan worden de schulden nog hoger en dan ...verlies je wellicht je baan maar in ieder geval een stuk pensioen.

    En dan maar hopen dat ze snappen waarom die bezuiinigingen nodig zijn..... Die sinterklaaspolitici waar ze steeds op stemmen zal het hen niet duidelijk uitleggen. De financiële markten daarentegen wel.

    Peter
  2. forum rang 4 New dawn 28 juni 2012 19:45
    quote:

    fes schreef op 28 juni 2012 18:35:

    Het besef van de bevolking is afwezig. Of we nu met z'n allen 20-30-of meer in het krijt staan, het interesseert niemand.

    Dat is vrijwel zeker het geval.

    Maar hij krijgt een keer te maken met bezuinigingen en dan wordt hij wakker. Hij hoort: "Er is een crises". Daar blijft het bij.

    De relatie tussen staatschulden aangegaan door politici waar hij in het verleden zelf op stemde kent hij niet, wil hij misschien ook niet kennen.

    Maar uiteindelijk krijgt hij de rekening.
  3. [verwijderd] 28 juni 2012 21:46
    Vond deze tekst in een ander draadje....niets aan toe te voegen.
    Het draait nu allemaal om vertrouwen.

    Fiduciair geld dat in deze situatie enkel steunt op het vertrouwen in een regering, haar solvabiliteit en niet fysieke activa, kan mogelijk helemaal verdwijnen.

    Een munt die niet verbonden is aan activa als goud of zilver houdt op een waarde te hebben en er bestaat het risico de economie te zien wegzakken in een vorm van ruilhandel.
  4. [verwijderd] 30 juni 2012 00:22
    quote:

    HerrKaiser schreef op 29 juni 2012 20:47:

    Germany Finance Minister Schaeuble says no euro bonds in his lifetime: RTRS
    ik gun de beste man nog vele jaren, maar hij ziet eruit alsof hij elk moment kan omvallen, dus deze opmerking kan wel waar zijn, maar volgende week bv al waarheid worden omdat de beste man er dan misschien niet meer is.

    PS: hoop dat de man nog vele jaren heeft
  5. forum rang 4 Willempie3 30 juni 2012 10:46
    De schulden van Zuid Europa zijn ongeveer 3000 miljard Euro groot. Als het ESM daar een groot deel van moet herfinancieren komt vanzelf het moment waarop ook Nederland en Duitsland het vertrouwen van de markten verliezen en ook onze rente gaat stijgen. Als Nederland nog 200 miljard schuld erbij neemt zitten wij ook op 100 procent staatsschuld. Duitsland kan nog 500 miljard Euro schuld erbij nemen tot de 100 procent. Weg AAA-status en dus ook geen AAA-status meer voor het ESM. Het wachten is nu op de eerste afwaarderingen. Als Duitsland en Nederland eenmaal afgewaardeerd zijn, hoeven ze ook niet meer tegen Eurobonds te zijn. Zo wordt je dus binnen een paar jaar een politieke en fiscale unie ingerommeld, ben je je relatief zeer goede financiele positie kwijt en staan we er straks slechter voor dan
    Italie: Met evenveel staatsschuld, veel meer hypotheekschuld en een hogere energierekening. Wat een waardeloze politici hebben we toch ! We hadden er bij het eerste Griekse gezeur al uit moeten stappen.

    W3.
  6. forum rang 4 Nel 30 juni 2012 11:17
    het zuiden probeert de rollen omtedraaien,wij gaan straks naar de klo..en
    en zij lachen zich kapot,omdat ze gewon door kunnen gaan met feest vieren.
    noorden zal dan worden afgewaardeerd naar junk status.

    we gaan de verkeerde weg in,maar onze topper Rutte heeft lekker zijn rose bril op en zegt tegen alles keurig ja.

  7. [verwijderd] 30 juni 2012 12:30
    Als eerste heeft Merkel nu toegegeven, nu zal ze van vooral Hollande eisen dat die meer politiek/fiscale invloed inlevert. Iets waar de fransen alpträume van krijgen, maar waar ze uiteindelijk wel mee moeten instemmen. Het gaat dus m.i. wel de goede kant op met de "Verenigde Staten van Europa".

  8. forum rang 6 haas 30 juni 2012 22:42
    Cyprus nieuwe voorzitter Europese Unie

    BRUSSEL - Cyprus neemt op 1 juli het stokje over van Denemarken als voorzitter van de Europese Unie. Het is het eerste EU-voorzitterschap voor het land, dat in 2004 toetrad tot de unie. Het komende halfjaar zullen Cypriotische bestuurders vrijwel alle vergaderingen van de ministers van de 27 EU-lidstaten leiden
  9. ycdtosay 1 juli 2012 12:37
    Ben net terug van twee weken vakantie in Portugal. Mooi land, lieve mensen, etc..

    Maar het gebied waar we geweest zijn, ruwweg tussen Lissabon en Porto, is bezaaid met tolwegen. Nogal overdone voor die 11M Portugezen, die de tol kennelijk ook nog te hoog vinden want je hebt de weg voor je zelf. Die investering gaat dus nooit terugverdiend worden. En het gaat gewoon nog door, vrij ver in de Douro vallei werd nog aan een enorme brug gebouwd. Voor wie??
    Je vraagt je af wie die beslissingen heeft genomen. Ik ben bang dat er ook EU geld in zit, met de goedkeuring van de EU neem ik aan.
    Geld en zeggenschap oveerdragen aan de EU is dus waanzin, uiteindelijk zijn de potverteerders in de meerderheid. Laten we nog een tolweg in Portugal aanleggen, en dat noemen we dan "groei". Wat een ramp.
    Grt, Willem
  10. italiantrader 1 juli 2012 14:16
    Wat een hoge paardjes hier weer zeg. Ik hoop echter dat de hoge paardjes besluiten uit de Euro te stappen..eens kijken hoe goed het hier dan gaat. Of is het alleen liefdadigheid naar het zuiden toe dat noodfonds? Jarenlang volgevreten van de export naar het zuiden en nu ineens zijn het de PIGS en knoflookvreters. Het zou nog beter zijn als het zuiden er collectief uitstapt, eens kijken hoe die Bundesbank en die provinciebankjes hier in NL zich houden.
    Kunnen jullie weer lekker aan de spruitjes en de ontbijtkoek.
  11. ycdtosay 1 juli 2012 15:44
    Die geweldige export naar het zuiden, is dat ooit bewezen? Ik geloof er weinig van. Ik denk dat er meer luxe duitse auto's naar China gaan dan naar de Club Med. En het lijkt me niet dat Noord Europa heeft aangedrongen op de riante pensioenen in Griekenland.
    Landen die zich een slachtofferrol aanmeten, heb ik niet zo veel mee. Als je je eigen verantwoordelijkheid niet wilt nemen, houd er mee op, verkoop de toko aan de hoogste bieder.
    En de euro? Verlies nemen en een streep er onder. Het verlies wordt niet groter of kleiner door noodfonds. Wat ik aangaf; die tolweg of die Spaanse huizen gaan ook in de toekomst geen geld opleveren.
    Grt, Willem
  12. Zilverduit 1 juli 2012 15:55
    quote:

    italiantrader schreef op 1 juli 2012 14:16:

    Wat een hoge paardjes hier weer zeg. Ik hoop echter dat de hoge paardjes besluiten uit de Euro te stappen..eens kijken hoe goed het hier dan gaat. Of is het alleen liefdadigheid naar het zuiden toe dat noodfonds? Jarenlang volgevreten van de export naar het zuiden en nu ineens zijn het de PIGS en knoflookvreters. Het zou nog beter zijn als het zuiden er collectief uitstapt, eens kijken hoe die Bundesbank en die provinciebankjes hier in NL zich houden.
    Kunnen jullie weer lekker aan de spruitjes en de ontbijtkoek.
    Stap dan uit de Euro zou ik zeggen we kunnen het alleen maar aanmoedigen dat de Zuidelijke landen vertrekken. De zuidelijke economieen zijn niet concurrerend en zijn dat al een lange tijd niet. Wat mij betreft mogen de de EU wel opdoeken. Des te eerder des te beter.
60 Posts
Pagina: «« 1 2 3 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 878,83 0,00%
EUR/USD 1,0716 +0,05%
FTSE 100 8.121,24 -0,28%
Germany40^ 17.905,20 -0,15%
Gold spot 2.320,28 +1,51%
NY-Nasdaq Composite 15.605,48 -0,33%

Stijgers

Care P...
+3,87%
Xior
+1,63%
SHURGARD
+1,18%
KBC Groep
+0,89%
EVS
+0,89%

Dalers

IBA
-3,23%
Melexis
-2,66%
TINC
-2,61%
AZELIS...
-2,25%
Aedifica
-2,20%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links