Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Huizenprijzen dalen met 60% in 7 jaar en nog veel meer.

40.342 Posts
Pagina: «« 1 ... 282 283 284 285 286 ... 2018 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 18 april 2012 19:46
    tja....men begint nu echt bang te worden dat de huizenmarkt na een stijging van 400% in de afgelopen 20 jaar weleens met een procentje of 50 kan inzakken....wel jammer was een leuke site! Klaarblijkelijk wil men dat mensen alleen de info uit de mainstream media tot zich nemen in hun besluitvormingsproces
  2. [verwijderd] 18 april 2012 20:43
    Goed gevonden.."leaving up to 500,000 people in negative equity"

    Er staan keiharde uitspraken in, vreselijk nieuws.

    €6-€8 miljard euro extra rente-kosten per jaar voor ons kikkerlandje als de hint een feit wordt....

    De hefboom is gewoon te groot...Rabo gaat enorme klappen krijgen(staatssteun!), de nietsvermoedende belastingbetaler gaat wederom de rekening betalen...
  3. [verwijderd] 19 april 2012 10:13
    Deze site is ook uit de lucht gehaald.

    Wegens bedreiging door Yuri Martens (ymartens@auxen.eu) en de ambitieuze FD stagiaire Wieke During (during@fd.nl) is de site uit de lucht gehaald. Wij hadden al jaren kontakt met het Het Financieele Dagblad over het overnemen van artikelen en dit werd gedoogd. Maar nu begint men plotseling te dreigen. De medewerkers waar wij in het verleden kontakt mee hadden reageren niet meer op hun mail. Helaas.....

    www.huizenmarkt-zeepbel.nl/bedreiging...
  4. wieweet 19 april 2012 22:04
    De voedselbanken gaan het druk krijgen....lol

    www.welingelichtekringen.nl/20365-hui...

    De huizenprijzen die toch al behoorlijk gekelderd zijn, zullen verder dalen.
    donderdag 19 april 2012
    Door: Gerard Driehuis
    Categorie: Economie
    Volgens alle berichten komt er uit het Catshuis als oplossing voor de hyptheekproblemen dat nog slechts annuiteitenhypotheken voor rente aftrek in aanmerking komen. Bij die vorm betaal je in 30 jaar je lening af en daalt dus voortdurend de schuld, en dus de rente en renteaftrek. Volgens het Verbond van Verzekeraars (die geld verdienen aan andere hypotheekvormen) een ramp voor huizenbezitters. „Annuïteiten klinkt op het eerste oog sympathiek: na dertig jaar schuldenvrij, wie wil dat niet?” zegt algemeen directeur Richard Weurding in De Telegraaf. „Maar in de kern het is een bijzonder slecht idee.” Uit onderzoek blijkt dat de woonlasten stijgen, omdat mensen in de loop van de aflossingsperiode steeds minder renteaftrek krijgen. „Die pijn wordt niet meer automatisch gecompenseerd door waardeopbouw van het huis of door hogere lonen. De huizenprijzen die toch al behoorlijk gekelderd zijn, zullen verder dalen. De leencapaciteit neemt af. Bovendien zal de koopkracht de forse stijging van de maandelijkse lasten niet kunnen bijbenen. Daardoor kunnen huizenbezitters in diepe financiële problemen komen

    vrgr
  5. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 19 april 2012 22:22
    quote:

    ben d'r klaar mee schreef op 18 april 2012 18:21:

    [...]

    Ik klaag niet. Heb het leeg gekocht. Hoe is het trouwens kassa als het vrijkomt? Moet verplicht weer verhuurd worden tegen puntenstelsel huur. ...
    Begrijp ik niet, welke regelgeving is dat? Ik woon zelf in een complex van een commerciële verhuurder, met nog niet geliberaliseerde huren (dus puntentelling en zo). Maar wat leeg komt wordt onherroepelijk verkocht, de bewoners zijn nu ongeveer voor de helft particuliere eigenaren.
  6. [verwijderd] 20 april 2012 00:24
    Als die koopwoningenmarkt niet zo was opgeblazen dan waren die subsidies voor die woningenmarkt helemaal niet nodig geweest. Als je HRA wil toepassen voor alle kopers dan is het toch vreemd dat subsidies in de huurmarkt alleen bestemd zouden mogen zijn voor de lagere inkomens

    De overwaarden zijn de afgelopen decennia de kopers komen aanwaaien en als de markt even stil komt te staan bedenken we van alles om die markt maar aan te jagen. Hogere inkomens meer huur laten betalen voor de doorstroming.....Misschien mensen met hoge inkomens in te goedkope koopwoningen minder HRA geven zodat ze een duurder huis gaan kopen?

    De kostprijs van huizen is bij lange na niet mee gestegen met de stijging van de huizenprijzen sinds midden jaren 90. Ontzettend flauw om bij de huurders af te rekenen nu.

    Ik ken een voorbeeld van mensen die in de jaren 80 een huurwoning kochten voor 80.000 gulden waarbij de overburen geen hypotheek konden krijgen ivm te laag inkomen. De kopers hebben inmiddels een overwaarde van meer dan 100.000 euro en de hypotheeklasten liggen rond de 100 euro. De mensen aan de overkant betalen een megahuur en moeten nu waarschijnlijk 5% meer huur betalen omdat de overwaarde van de kopers aan de andere kant maar niet doorstijgt. We slaan helemaal door hier.

    Het kopen van het huis is een risicovolle belegging (wat de afgelopen decennia als onwerkelijk werd beschouwd)en mensen moeten de vrijheid hebben vanwege deze risico te huren ipv te kopen. Nu blijkt dat die risico er inderdaad was en nu gaan we deze mensen straffen vanwege die zgn doorstroming.

  7. [verwijderd] 20 april 2012 00:38
    Mensen die nu een huis willen kopen worden door economen afgeraden dit te doen, diezelfde mensen geven als oplossing aan dat mensen met hoge inkomens meer huur moeten betalen om de doorstroming te bevorderen. Dus mensen met hoge inkomens moeten gestimuleerd worden een huis te kopen terwijl men zelf ook al aangeeft dat dit niet verstandig is te doen......
  8. [verwijderd] 20 april 2012 06:57
    quote:

    ben d'r klaar mee schreef op 16 april 2012 23:24:

    de reden dat huizen niet zo duur zijn in Duitsland is omdat het daar jarenlang niet zo goed ging. nu doen ze het eens een jaartje beter en het is een walhalla.

    overigens in grote gewilde steden zijn Duitse huizenprijzen net zo hoog als in de randstad. ja, er zijn veel goedkope huizen in duitsland. in oost-groningen ook.


    Niet alles is in Dld kwaliteit. (Het bestaat nog!!!!) Een grote probleem van bouwkosten, is bouwen in geaccidenteerd terrein. Daarmee is de Duitse markt zeker onvergelijkbaar met de Nederlandse markt.
  9. [verwijderd] 20 april 2012 08:39
    quote:

    Insider01 schreef op 20 april 2012 00:24:

    Het kopen van het huis is een risicovolle belegging (wat de afgelopen decennia als onwerkelijk werd beschouwd)en mensen moeten de vrijheid hebben vanwege deze risico te huren ipv te kopen. Nu blijkt dat die risico er inderdaad was en nu gaan we deze mensen straffen vanwege die zgn doorstroming.
    Precies. Maar die vrijheid om te huren is er niet.

    Je hebt een veel te grote voorraad sociale huurwoningen (2x zo veel sociale huurwoningen als gezinnen die er eigenlijk voor in aanmerking komen). Daarnaast een grote voorraad koophuizen (maar zoals je zegt is kopen niet zonder risico, zeker niet als je flexibel wilt zijn met verhuizen ivm nieuwe baan etc.). En nauwelijks een vrije huur sector.

    Het is ontzettend scheef gegroeid en waarom niet recht zetten wat scheef is gegroeid?

    HRA ook afschaffen. Woningprijs gaat dalen, waardoor vrije sector huren lager kunnen liggen. Woco's verkopen helft sociale woningvoorraad aan pensioenfondsen bijvoorbeeld die daar vrije sector huren voor gaan vragen (redelijk rendement tov lagere prijzen na afschaffing HRA). Die hebben zoveel geld dat ze nauwelijks weten wat ze er mee moeten (stabiele inflatiebestendige beleggingen). Woco's hebben minder vreemd vermogen nodig.
  10. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 20 april 2012 08:42
    quote:

    ben d'r klaar mee schreef op 15 april 2012 19:11:

    [...]

    Valt je iets op in de grafiek?
    Tenure structure across countries

    NL is een ontwikkelingsland qua huurmarkt.
    Hoe bedoel je?
    Het enige wat in die grafiek opvalt is dat NL van vele landen het hoogste percentage 'public rental' (lees: woco's) heeft. So what?

    Dat is een typisch Nederlands gegeven, wat mij betreft een 'verworvenheid', hoe verziekt ook door hedendaagse fraudeurs. En hoe bekritiseerd ook door neo-liberale Eurofielen.

    NL is een klein land, maar heeft als oudste democratische 'republiek' ter wereld meer eigenaardigheden, zoals waterschappen.

    En NL heeft de meest extreme HRA van de hele wereld. En dus de de meest extreme gezamenlijke hypotheekschuld. Zie de grafiek over household debt. Lust u nog peultjes...
  11. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 20 april 2012 08:51
    quote:

    ben d'r klaar mee schreef op 19 april 2012 23:43:

    woningen behorende tot de sociale woningvoorraad in amsterdam. tegenwoordig zijn ze wel zo soepel dat je zelf een huurder mag voordragen (die moet voldoen aan de voorwaarden). vroeger bepaalde de gemeente wie er in jouw huis kwam wonen (als onder/boven buurman).
    OK, ik snap het, al weet ik van het 'Amsterdamse' weinig. Maar dat alles wist je dan toch bij aanschaf?
    Nogmaals: voor verandering pleiten mag, maar geen gespeelde onschuld, svp.

    Mogelijk kan je iets civiels aanspannen?
  12. [verwijderd] 20 april 2012 09:11
    dat wist ik idd, en voor mij persoonlijk hoeft dat niet te veranderen.

    anderzijds ... is het vreemd dat woningen in particulier eigendom (eigenaar/bewoner situatie met ongesplitst pand waar ook huuretages bij zitten) nog steeds in sociale woningvoorraad vallen, terwijl er meer sociale woningen zijn dan gezinnen die ervoor in aanmerking komen.

    iets meer marktwerking in huren is niet zo slecht (als je maar niet doorslaat en alles liberaliseert). volgens huidige regels is een etage aan de gracht veelal goedkoper om te huren dan een even groot appartement in de Bijlmer.
40.342 Posts
Pagina: «« 1 ... 282 283 284 285 286 ... 2018 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 899,60 0,00%
EUR/USD 1,0745 -0,04%
FTSE 100 8.354,05 0,00%
Germany40^ 18.507,80 +0,05%
Gold spot 2.317,79 +0,38%
NY-Nasdaq Composite 16.302,76 -0,18%

Stijgers

AB InBev
0,00%
Ackerm...
0,00%
Aedifica
0,00%
Ageas
0,00%
Aperam
0,00%

Dalers

AB InBev
0,00%
Ackerm...
0,00%
Aedifica
0,00%
Ageas
0,00%
Aperam
0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links