Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Crowdfunding

43 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Dutch Trader 7 september 2011 14:31
    Zijn er al beleggers die overstappen naar crowdfunding?

    Nederlandse crowdfunding sites als crowdaboutnow, symbid, share2start en wekomenerwel bloeien op.

    Voor beleggers die niet bekend zijn met het fenomeen.

    Crowdfunding is een nieuwe online financieringsmethode, waarbij een ondernemer op internet vraagt om financiële en/of inhoudelijke steun voor een nieuw project of bedrijf. Iedereen die zich betrokken voelt, kan meedoen. Met genoeg kleine investeringen kan de ondernemer zijn startkapitaal vergaren. Natuurlijk zijn het niet altijd startende onderneming, maar ook bestaande. Puur uit publiciteitsoverwegingen.

    Eigenlijk worden beleggers zo een soort angel investors of venture capitalists.

    Er is zelfs tegenwoordig een marktplaats (www.appbackr.com)voor iPhone en Adroid applicaties (apps), waarbij je kan investeren in concept of live apps. Bij de eerste zijn je rendementskansen 52% en bij de tweede 26%.

    Persoonlijk denk ik dat dit een enorme toevlucht gaat krijgen de komende jaren o.m. door de kredietschaarste, volatiliteit op de beurzen, impact investing (sociaal-verantwoord beleggen), etc.

    Ik zou graag van jullie willen weten of iemand er al ervaring mee heeft en waarom je bent gaan gaan crowdfunden.



  2. [verwijderd] 7 september 2011 14:41
    In Polen heeft men een soort tussenstap genomen;
    www.newconnect.pl/index.php?page=root

    mede vanwege credit schaarste.

    soort euronext maar met lagere eisen,doet het erg goed daar.zit wel erg veel kaf tussen het koren.Ben mbt tot crowdfunding nogal beducht voor wie het hardste schreeuwt op facebook etc.en als ik ook maar een van die crowdjungs bij H.Mens zie...

    Euronext is immers ook crowdfundingnietwaar?Hoorde wel laatst ABN iets roeptoeteren over dit soort deals,niks meer van vernomen.

    Het onderwerp is boeiend.

    Gr,
    JJ
  3. Dutch Trader 7 september 2011 14:51
    Ik ben me aan het verdiepen in het concept. Een vriend van mij met een IT-achtergrond doet alleen maar iets op www.appbackr.com "gegarandeerd succes" zegt hij dan. Via, via heb ik inderdaad ook gehoord dat Abn Amro met iets zou komen, maar dat ze het juridisch helemaal willen dichttimmeren.

    Alleen maar positief dat dit soort initiatieven van de grond komen.
  4. Dutch Trader 7 september 2011 15:49
    Bij crowdfunding zijn er diverse vormen van beloning.

    Equity based - je kunt aandelen krijgen in de onderneming
    Revenue Sharing - je deelt mee in de omzet
    Obligatie-achtige structuren (bullet leningen) - je krijgt aan het einde van de looptijd bijv. 120% terug.
    Incentives in de vorm van producten en diensten.
    etc.

    Meestal kun je al vanaf 10 euro instappen. Een ander leuk Nederlands initiatief is www.tenpages.com
    Op desbetreffende website kunnen je investeren in veelbelovende schrijvers en deel je mee in de winst als het boek wordt uitgegeven en natuurlijk een topper wordt.
  5. [verwijderd] 21 september 2011 15:35
    Er zijn natuurlijk uit het verleden wel wat lessen te trekken. Pas heel erg op voor emotionele betrokkenheid. Het gros van de CV's voor sympathieke kunst/film projecten of schepen (appellerend aan onze VOC mentaliteit) is geëindigd in een fiasco. Prospectussen geven geen enkele garantie!!! Mijns inziens ontaard crowdfunding in dezelfde richting.

    Iets soortgelijks is er met "brood-verzekering" voor ZZP'ers. Zodra het kringetje van verzekerden groter/anoniemer wordt vis je achter het net.

    Ik heb in het verleden in menig projekt geld gestoken, omdat ik het geweldig zou vinden om iets tot een succes te zien groeien. Maar steeds weer blijkt een goed idee onvoldoende. Iets bedenken en in demo brengen is nog maar het begin. Zelfs binnen een ervaren bedrijf wordt een product vaak minstens 3x opnieuw ontworpen. Daar vandaan het op de markt te krijgen is nog een hele weg, vaak meer afhankelijk van personen en connecties dan van budget.
    Als je moet beginnen met op een "rare" manier geld te verzamelen wordt vrijwel zeker een flop... Niet omdat het idee niet goed zou zijn, maar omdat het zakelijk inzicht ondermaats is.
  6. [verwijderd] 29 september 2011 15:42
    quote:

    KING BAL schreef op 29 september 2011 15:34:

    Het Huis van de Vlinders op de Nederlandse crowdfundingwebsite Crowdaboutnow is vandaag voor 100% gefund. Kijk eens naar de andere investeringsprojecten en wellicht zit er iets voor jou tussen.
    www.crowdaboutnow.com/CrowdAboutNow/c...

    Eigen investering van de Ondernemer (Zumbrink): 0 euro.

    Sympathiek allemaal, maar het is dus meer een collecte voor een idealistisch doel. Ben benieuwd naar de finaciële rapportage over een jaar. De E7500 zou dan 10% aangegroeid moeten zijn tot E8250.
    Of bedoelt ze met 10% rendement dat er dan nog E750 over is?
  7. [verwijderd] 27 december 2012 19:05
    Ik heb de afgelopen weken in verschillende bedrijven kleine bedragen geïnvesteerd. Hiermee heb ik het proces beter leren begrijpen (vrij eenvoudig). Er is een behoorlijke diversiteit van soort bedrijven en waar ze (binnen de startersfase) zitten. Als investeerder kan ik nu contact leggen met de ondernemers achter de bedrijven waarin ik investeer, dat vind ik in potentie waardevol.

    Verschillende platformen bieden verschillende investeringsvormen. Ik was geïnteresseerd in equity crowdinvesting dus heb op www.impactcrowd.com en om www.symbid.com geïnvesteerd. Nu maar kijken hoe snel ze funden en hoe de ondernemingen het doen.
  8. Da Freeze 17 augustus 2013 12:01
    Zijn er mensen die dit topic gestart hebben die al goede rendementen hebben behaald met CrowdaboutNow?
    www.crowdaboutnow.nl/voorpagina/
    Ik vind het initiatief interessant maar als het om ROI zekerheid gaat investeer ik het liefst in bedrijven die uitbreiden.
    Tenpages werkt zeker goed, alleen is de vraag hoe goed de boekenmarkt zich nog ontwikkeld. Er wordt geen woord gerept over boekengroei op bijvoorbeeld eReaders.
    www.iex.nl/Forum/Topic/1278034/Koffie...
  9. Da Freeze 4 november 2013 12:47
    Ik kwam deze tegen via nu.nl
    heppyfly.com/

    Een toilet met een pisgestuurde game (kan je dit ook anders omschrijven?). Klinkt niet alleen hilarisch, maar ook als iets wat zeker rendabel te vermarkten is. Ik kan me voorstellen dat hippe clubs zeker geinteresseerd zijn in dergelijke toiletten en anders zie ik wel succes op de Aziatische markten.
  10. J.Me 4 november 2013 22:33
    quote:

    EW2 schreef op 14 maart 2012 20:08:

    Heeft iemand al ervaring met www.geldvoorelkaar.nl?
    Een platform waar het MKB en particulieren gebruik kunnen maken van crowdfunding en een duidelijke kostenstructuur voor investeerders. Sinds kort hanteert men twee verschillende risicoindicatoren om aan te geven welk risico een investeerder in een project loopt. Dat maakt het wel inzichtelijk en toegankelijk voor een grote groep mensen. Zelf heb ik nu in een stuk of 6 à 7 projecten geïnvesteerd.
43 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 904,15 +0,51%
EUR/USD 1,0761 +0,11%
FTSE 100 8.374,58 +0,25%
Germany40^ 18.649,20 +0,82%
Gold spot 2.317,36 +0,36%
NY-Nasdaq Composite 16.302,76 -0,18%

Stijgers

Lotus ...
+1,78%
bpost
+1,63%
Deceun...
+1,59%
DEME G...
+1,56%
Proximus
+1,55%

Dalers

arGEN-X
-5,25%
GBL
-2,71%
Umicore
-1,98%
UCB
-1,98%
IBA
-1,98%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links