Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Fiscale optimalisatie

14.263 Posts
Pagina: «« 1 ... 15 16 17 18 19 ... 714 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 28 februari 2012 00:49
    Zo he grote woorden in Frankrijk, aanpakken daar.

    '75 procent belasting voor rijkste Fransen'
    PARIJS - De rijkste Fransen kunnen een belastingtarief van 75 procent tegemoet zien als François Hollande de presidentsverkiezingen wint. De socialistische presidentskandidaat heeft dat maandag laten weten.
    Foto: REUTERS
    „Boven de 1 miljoen euro per jaar zou het belastingtarief 75 moeten zijn, omdat het niet mogelijk is om zo'n hoog inkomen te hebben”, aldus Hollande. Hij hamerde op „een eerlijker economie” voor de lagere inkomensgroepen en middenklasse.

    www.telegraaf.nl/buitenland/11604381/...
  2. forum rang 7 ffff 28 februari 2012 12:38
    Jojo,

    Goedgemeend; Surf eens even op het begrip; De Laffer-curve

    Een uitgebreid artikel vandaag in De Tijd.

    Daar kun je tot in de finesses lezen wat het gevolg van zo'n maatregel is.

    Hetgeen trouwens al volop in Frankrijk aan de gang is. Men verhuist, men verkast zijn vermogens binnen vennootschappen, trusts en stichtingen naar België, Nederland ( Stictingen) en vooral naar Zwitserland.

    Kortom PURE demagogie. Als je wat miljoenen te verdedigen hebt, is het versluizen van een paar miljoen met een paar bezoeken aan een notaris keurig geregeld...

    Dat jij dat na al die postings hier nu nog niet snapt.

    P.S. Afgelopen weekend opmerkeleijk uitspraak van politicus Duchatelet, ondernemer en CEO: Alleen in zijn ondernemerskennissenkring zijn...ZES multimiljonairs Belgie ontvlucht.

    En nu die curve nog eens echt bestuderen en je snapt het echt!

    Peter
  3. [verwijderd] 28 februari 2012 13:18
    Van mij mogen allen die niet aan onze samenleving willen bijdragen verdwijnen met hun geld erbij, wij redden ons hier ook wel zonder.
    Bovendien zo bleek gister in een onderzoek blijken de hoogstbetaalden en rijken zich als boven alles verheven hufters te gedragen, weg is gelijk twee vliegen in een klap.

    Mensen uit een hogere sociale klasse vertonen vaker ethisch laakbaar gedrag. Dat blijkt uit een onderzoek dat is gedaan door psychologen van de Universiteit van California.

    De mensen met aanzien gaan vaker vreemd, liegen meer, snijden vaker andere weggebruikers af en stoppen niet voor voetgangers bij kruispunten.

    Een reeks onderzoeken naar onethisch gedrag in de verschillende sociale klassen geeft een vernietigend oordeel over de hogere standen van de samenleving. De meer bevoorrechte mensen gedroegen zich in verschillende situaties consequent slechter dan anderen.

    De wetenschappers vonden ook een sterk verband tussen sociale status en hebzucht, een relatie die het inkomensverschil tussen rijk en arm zou vergroten.

    www.powned.tv/nieuws/tech/2012/02/men...
  4. forum rang 7 ffff 28 februari 2012 14:19


    Je hebt naievelingen die het nooit zullen snappen....
    Je hebt er die hun ogen en oren goed de kost geven en concluderen: wat zij kunnen kan ik ook!

    Overigens is onderstaand veelvuldigste voorbeeld ( na al die trusts van koningen en koninginen, na al die ontwijkingsvennootschappen van socialistische ministers en vakbondsbestuurders ) wel weer een kras voorbeeld.

    Belgische ontwikkelingssteun geparkeerd in fiscale paradijzen


    Bewerkt door: Stijn Vossen
    28/02/12 - 05u46 Bron: belga.be
    De Belgische Investeringsmaatschappij voor Ontwikkelingslanden (BIO), waarin de Belgische staat een belang van 84 procent houdt, heeft meer dan 150 miljoen euro ondergebracht in investeringsfondsen op de Bahama's, op Guernsey en in andere fiscale paradijzen.

    Sinds 2002 heeft BIO niet minder dan 151,7 miljoen euro geplaatst in 36 investeringsfondsen gevestigd in 11 rechtsgebieden. Het eiland Mauritius is de favoriete bestemming van BIO, met 11 fondsen die in totaal goed zijn voor 42,7 miljoen euro. Daarna volgen Luxemburg en de Kaaimaneilanden.

    De meeste van die fondsen speculeren op kmo's met sterk groeipotentieel in de opkomende landen. Ze kopen participaties in niet-beursgenoteerde ondernemingen, die ze enkele jaren later opnieuw verkopen, wanneer de ondernemingen in waarde toegenomen zijn. Door die legale investeringen, volgt het geld van de Belgische belastingbetaler dezelfde financiële circuits als het geld van de georganiseerde misdaad, van fraude en corruptie, schrijft de krant Le Soir.

    Jojo,

    Wel op de Laffer-curve reageren en weer niet vlotjes op een ander onderwerp overgaan. Mocht het aan mijn adres bedoeld zijn: Daar word ik al lang niet koud of warm meer van.
  5. [verwijderd] 28 februari 2012 14:59
    quote:

    ffff schreef op 28 februari 2012 14:19:

    Jojo,

    Wel op de Laffer-curve reageren en weer niet vlotjes op een ander onderwerp overgaan. Mocht het aan mijn adres bedoeld zijn: Daar word ik al lang niet koud of warm meer van.

    Nou maak je er een potje van, denk je zelfs dat ze nu ook al speciaal over jou een onderzoek doen.
    Nee joh. in het algemeen macht misbruik door beter gesitueerden die zich aanmeten dat zij de wijsheid in pacht hebben en kunnen bepalen wat er gebeurd, daar gaat het over ze zijn niet alleen idioot maar ook verwerpelijk, wegwezen met die lui.

    Ze kunnen mij de boom in met hun curve derbij, 14 van de 20 Portugese indexbedrijven zitten hier in Nederland via een postbus de belasting te ontwijken/duiken, onderwijl moeten de burgers hier geld ophoesten om de Portugezen om de been te houden, is idioot maar eigenlijk een compleet ziek systeem.

    En die BIO investeringen te gek om los te lopen, je zou alleen maar wensen dat de crisis nog erger wordt om deze uitwassen weg te krijgen.

  6. [verwijderd] 28 februari 2012 15:46
    Peter las het verhaal achter de Laffer curve, kwam deze redenering tegen.

    Deze curve geldt niet alleen voor de hele economie, maar ook voor personen of groepen. Een miljonair in Nederland betaald bijvoorbeeld 52% belasting. Een verlaging naar 30% zou ervoor zorgen dat hij minder gaat investeren in het verminderen van deze belasting. Hij zal minder energie steken in allerlei belastingconstructies en dergelijke. De uitgaven van een dure belastingadviseur wegen dan niet meer op tegen de opbrengsten. Dus een deel van de bevolking minder belasten kan tot hogere inkomsten leiden.

    Klopt van geen kanten want ik jij wij allemaal zullen doorgaan het minste te betalen ook als is het 10%, bewijs vind je bij de minimale WOZ belasting de mensen doen net alsof ze failliet gaan en blijven eindeloos klagen en proberen de belasting omlaag te brengen.

    Volgens een onderzoek van Flip de Kam professor dit jaar gepubliceerd, hebben wij kosten en baten gezien vrijwel het gelijke aan vlaktaks voor alle inkomens met uitzondering van de 1% hoogste inkomens die betalen minder en hebben meer voordelen door aftrek en subsidie's, daar is dus nog te halen.

  7. forum rang 7 ffff 28 februari 2012 16:44
    Kortom, Jojo, al die emigranten die doen maar wat...
    Ik moet zeggen dat ik dit weekend ook verrast was door die 6 Belgische ondernemers die al opgestapt zijn. Let wel: Dat zijn de mensen waarvan de omgeving het weet en waarover zo'n Duchatelet in een artikel over de miljonairsbelasting vertelt. Er is eenvoudigweg een beweging aan de gang in diverse West-Europese landen. Dat valt niet te ontkennen. Precies zoals in de jaren 80 in Nederland. De Nederbelgen vormden op een gegeven moment zelfs een heel grote groep mensen. Met kapitaal en kennis.

    Tenslotte interpreteer jij de Lassedr-curve verkeerd: De essentie van die curve is dat als je steeds zwaarder belast de opbrengsten juist afnemen. Om diverse redenen dus.

    Als heel mooi praktisch voorbeeld vanmorgen beschreven in De Tijd: In Vlaanderen zijn enkele jaren geleden de successierechten drastisch verminderd, met als gevolg dat de opbrengsten duidelijk meer werden. En hoe komt dat nu? Vroeger had ieder Belg zijn geld in een kluis en na overlijden werden die kluizen snel leeggehaald en uiteraard niet aangegeven. Na drastische vermindering van de successierechten gaf men uiteindelijk veel meer aan omdat men dan ook met dat geld "voor de dag" kan komen. Een prachtvoorbeeld voor die Lasser-curve. Je kunt ook te zwaar belasten en men gaat die belasting dan ontwijken/ontduiken.
  8. [verwijderd] 28 februari 2012 16:55
    Ja zo kun je van alles aannemelijk maken, accijnsverhoging benzine er is nooit een meter minder gereden, verlaging overdrachtsbelasting er werd geen huis meer verkocht.
    Binnen een diensteneconomie(wat maken wij nog?) maakt het weinig uit hoe het belastingdubbeltje rolt.
    Bruto nationaal product groeide jaar op jaar ging nooit naar beneden sinds wo2, dit gegeven zegt dat er best nog te belasten valt.
    De allerrijksten Amerikanen kunnen in een veeg de schulden ophoesten het is maar wat je wil en dat is de mens in slavernij van schulden houden.
  9. [verwijderd] 28 februari 2012 17:17
    Hypotheekrenteaftrek
    Een andere grondslagverbredende ingreep heeft betrekking op de fiscale behandeling van de
    eigen woning. Door de scheefgroei tussen het eigenwoningforfait en de ruime aftrek van
    hypotheekrente is een forse belastingsubsidie ontstaan. In 2006 wordt bijna 27 miljard aan
    kosten voor de eigen woning afgetrokken, terwijl daar slechts een kleine 5 miljard aan
    opbrengsten tegenover staan in verband met het eigenwoningforfait. Per saldo impliceert dit een
    grondslagversmalling van 22 miljard euro. Afgerekend tegen een gemiddeld tarief van circa
    42%, betekent dit een budgettaire derving voor het Rijk van ruim 9 miljard euro. Vooral
    huiseigenaren met een hoge hypotheek profiteren, omdat de rente aftrekbaar is tegen het
    marginale tarief van box 1. Berekeningen laten zien dat circa 90% van het belastingvoordeel
    door de fiscale behandeling van het eigen huis is toe te rekenen aan de 30% hoogste inkomens
    (zie Caminada, 1999). Beperking van de hypotheekrenteaftrek zou een forse verbreding van de
    belastinggrondslag impliceren, waarmee belastingtarieven omlaag kunnen. Wat zou dit
    betekenen voor de arbeidsmarkt?
  10. [verwijderd] 28 februari 2012 17:38
    quote:

    E.Roemer MP schreef op 28 februari 2012 17:17:

    Hypotheekrenteaftrek
    Een andere grondslagverbredende ingreep heeft betrekking op de fiscale behandeling van de
    eigen woning. Door de scheefgroei tussen het eigenwoningforfait en de ruime aftrek van
    hypotheekrente is een forse belastingsubsidie ontstaan. In 2006 wordt bijna 27 miljard aan
    kosten voor de eigen woning afgetrokken, terwijl daar slechts een kleine 5 miljard aan
    opbrengsten tegenover staan in verband met het eigenwoningforfait. Per saldo impliceert dit een
    grondslagversmalling van 22 miljard euro. Afgerekend tegen een gemiddeld tarief van circa
    42%, betekent dit een budgettaire derving voor het Rijk van ruim 9 miljard euro. Vooral
    huiseigenaren met een hoge hypotheek profiteren, omdat de rente aftrekbaar is tegen het
    marginale tarief van box 1. Berekeningen laten zien dat circa 90% van het belastingvoordeel
    door de fiscale behandeling van het eigen huis is toe te rekenen aan de 30% hoogste inkomens
    (zie Caminada, 1999). Beperking van de hypotheekrenteaftrek zou een forse verbreding van de
    belastinggrondslag impliceren, waarmee belastingtarieven omlaag kunnen. Wat zou dit
    betekenen voor de arbeidsmarkt?
    Dit komt uit een rapport van prof Flip van de Kam en gaat over 2006 de bedragen zijn zo mogen we aannemen nog hoger geworden.

  11. hha deflatoir 28 februari 2012 19:21
    1. Francois Hollande pleit in Frankrijk voor een tarief van 75% belasting voor inkomens boven de 1 miljoen euro.
    2. Voor een goed draaiende economie in Nederland zou in schijven een belastingtarief van 65 tot 85% moeten gelden voor inkomens boven de 100.000 euro per jaar en dit ook weer gerelateerd naar schijven van inkomens.
    3. Het geldt rouleert dan beter en alle lagen van de bevolking (laag en hoog betaald) genieten een beter roulerend inkomens- en uitgaven patroon.
    4. Door diverse economen (ter linker en rechterzijde) is momenteel al bewezen dat de inkomens te ver uit elkaar zijn komen te liggen, waardoor de rijken steeds rijker en de armen steeds armer zijn geworden. De rijken houden teveel achter, hetgeen ze niet nodig zijn. Laten we eerlijk zijn. We kunnen maar 1 pilsje tegelijk drinken en maar in 1 stoel tegelijk zitten. Je hoort momenteel al dat zelfs de modale inkomens, die relatief de meeste belasting betalen in de moeilijkheden terecht komen. Ocupy heeft een punt.
  12. [verwijderd] 2 maart 2012 13:52
    Peter,

    In de Volkskrant van vandaag een artikel van Peter de Waard dat je vast zal aanspreken. Een pleidooi voor een belastingtarief van 75%, landen moeten bereid zijn mondiaal de fiscale vluchtroutes af te snijden, over de onzin dat belasting pas ontdoken wordt bij hoge tarieven etc..
  13. forum rang 7 ffff 2 maart 2012 14:21
    Kees,

    Het blijft een herhaling van standpunten. Feiten zijn feiten. Al schrijven ze nu 100 keer dat belastingvlucht en ontwijking weinig of niets te maken heeft met tarieven, de praktijk wijst omgekeerde. Zie hierboven de postings over de Laffer-curve. Voor mij is kristalhelder: Hoe hoger tarieven, hoe meer ontwijking en ontduiking, simpelweg omdat het dan steeds rendabeler wordt om te ontwijken en te ontduiken.
    Mondiale vluchtroutes afsluiten is utopia. Inderdaad, Kees, dan zou het probleem pas echt aangepakt kunnen worden. Maar de realiteit is nu juist dat er altijd schuilplaatsen zijn. En dan gaat het niet alleen om vluchtroutes, maar vooral ook om allerlei constructies zoals trusts. Die zouden ook allemaal opgeheven moeten worden. Ook dat is utopia. En dan het allerbelangrijkste Kees: Stel dat zoiets allemaal uitgevoerd gaat worden....wat doen ze dan met fysiek goud en fysiek diamanten. Surf even op Belgische sites: Vandaag weer meer dan een miljard in Antwerpen in de diamantsector ontdekt. Ze zaten al achter 1 miljard aan...maar d'r is nog een miljard... En die Indiërs, Georgiërs, Russen en Joden...ach die pakken gewoon het vliegtuig!
    De harde realiteit is weerbarstiger dan kamergeleerdheid.

    Peter
  14. [verwijderd] 2 maart 2012 15:23
    Ja vluchtwegen blijven er altijd, maar het terugkomen geeft het probleem weer in volle omvang, stallingen in Zwitserland het lijkt mooi maar met de druk op heden van Europa en ook de US zou ik er niet teveel op vertrouwen dat daar binnen niet al te lange tijd het doek ook gaat vallen.

    Kun je blijven vluchten maar je geld in China, Macau of noem maar een exotisch oord, ik zou geen dag rustig slapen, we weten toch ook wel hoe het met de Russische spoorweg aandelen afliep.

  15. forum rang 7 ffff 19 april 2012 12:23
    Belg koopt massaal in het zwart
    donderdag 19 april 2012, 03u00

    Auteur: Christof Vanschoubroek , Guy Tegenbos

    BRUSSEL - Bijna vier op de tien Belgen hebben in de laatste 12 maanden diensten of goederen in het zwart gekocht, blijkt uit onderzoek.

    Lees ook
    •19/04/12Steuntrekkers werken minder in het zwart

    38,8 procent van de ondervraagden erkende een zwarte aankoop gedaan te hebben in die periode. De duurste zwarte aankoop in die periode bedroeg gemiddeld 1.553 euro. Zo blijkt uit een onderzoek van de KU Leuven, de Université de Liège en de ULB in opdracht van de overheidsdienst Sociale Zekerheid. Het doel was peilen naar het ‘aangeven en niet-aangeven van inkomen en arbeid'. Vooral diensten worden in het zwart aangekocht, veel meer dan goederen. Er is geen verschil tussen mannen en vrouwen wat betreft het aankopen in het zwart. Een lagere prijs wordt als voornaamste reden opgegeven om in het zwart te kopen, gevolgd door de snellere levering van zwarte goederen en diensten.

    Naar de bouwsector wordt dikwijls gekeken bij zwartwerk. Een derde van de ondervraagden geeft toe dat hij voor zijn huis niet alles netjes op factuur heeft.

    Maar wat in het zwart aangekocht wordt, moet ook in het zwart worden aangeboden. Niet minder dan 14,1 procent van de ondervraagden zei de laatste 12 maanden in het zwart gewerkt te hebben. Ze verdienden daarbij in die periode gemiddeld 1.332 euro. Het zijn vooral mannen die zwartwerk aanbieden.

    Nog een sterk cijfer: bijna een kwart van de ondervraagden geeft toe zijn belastingaangifte niet helemaal correct in te vullen. Op die manier zou 2,3 procent van het aan te geven inkomen de fiscus nooit onder ogen komen.

    Volgens professor Jozef Pacolet (KU Leuven) zijn deze indrukwekkende cijfers een onderschatting. ‘Deze studie stoelt op diepte-interviews met 246 Belgen. De oorspronkelijke opzet was om veel meer Belgen te ondervragen. Het was ons echter niet toegestaan de groep die niet spontaan wilde meewerken – met daarin waarschijnlijk de grootste fraudeurs – te overtuigen. Zo hebben bijvoorbeeld zelfstandigen minder deelgenomen. Deze studie geeft een goede indicatie, maar is slechts het topje van de ijsberg.'

14.263 Posts
Pagina: «« 1 ... 15 16 17 18 19 ... 714 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 878,83 -0,39%
EUR/USD 1,0683 +0,13%
FTSE 100 8.114,44 -0,36%
Germany40^ 17.905,20 -1,18%
Gold spot 2.304,78 -1,33%
NY-Nasdaq Composite 15.657,82 -2,04%

Stijgers

Care P...
+3,87%
Xior
+1,63%
SHURGARD
+1,18%
KBC Groep
+0,89%
EVS
+0,89%

Dalers

IBA
-3,23%
Melexis
-2,66%
TINC
-2,61%
AZELIS...
-2,25%
Aedifica
-2,20%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links