Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

9% SRLEV 2011-2041

77 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 14 oktober 2011 15:33
    quote:

    Braams schreef op 14 oktober 2011 10:18:

    @free1 e.a.
    SRleven is de levensverzekeraar van SNSReaal (o.a. Zwitserleven zit hier in). Zie ook mijn eerdere berichtgeving in dit draadje.
    Levensverzekeraars ondervinden ook druk door hun dure producten en toegenomen concurrentie (bv. banksparen). Zie ook onderstaand artikel

    www.telegraaf.nl/binnenland/10724033/...,1

    Ja, Braams, daar zit een pijnpunt voor verzekeraars, naast de lage kapitaalmarktrente die verzekeraars veel rendement kost.
    Gelukkig kan SNS als Bank inspelen op de trend van polissen naar banksparen.
    Achteraf betaalde men teveel voor Zwitserleven, maar ook voot Route Mobiel, Fundcoach, Property Finance e.d.
    Als de voormalige directie wat minder geldingsdrang had gehad zou SNS nu geen enkel probleem kennen.
    Nu is zwitserlen wel een goed bedrijf, te duur gekocht, maar wel gezond.
    De aandeelhouder zal voorlopig geen dividend ontvangen, wel heeft de koers een enorm potentieel als het allemaal goed komt, waar ik overigens nog steeds van uit ga.
    De perphouder is voorlopig bij SNS beter af, denk ik.

    Ik heb tot 2001 in deze sector gewerkt, verklaart misschien mijn in beginsel (te ?) positieve houding naar de banken en verzekaars.
  2. [verwijderd] 19 oktober 2011 10:47
    quote:

    The Third Way... schreef op 18 oktober 2011 22:49:

    [...]

    Hoe bedoel je?

    Nou ja, je bent wellicht een van de best geïnformeerde perp beleggers op dit forum;
    Kennis van zaken, maakt goede analyses, e.d.
    En dan verkoop jij ze net op het dieptepunt aan (een) Belg !
    Wat was bij jouw beslissend tot verkoop,
    ratio of toch emotie ?
  3. forum rang 5 The Third Way... 19 oktober 2011 11:16
    Wel een symphatieke Belg!

    Zoals uitgelegd, ik ga er van uit dat de crediteuren van SNS groep er wel goed door komen. Echter, ik vind dat het een onnodig risico is omdat er meer dan genoeg (mijns inziens betere) opportuniteiten zijn. Zo is bv. het (liquide) SNS aandeel sterker gestegen dan de oblies. Kijk ook eens naar het DL aandeel. Bij een oplossing voor het euro probleem, zullen de aandeelhouders van verzekeraars de grootste spekkopers zijn tijdens de opluchtingsrally.

    And now for something completely different: ondanks de oplopende aandelenmarkten maak ik mij zo langzamerhand wel meer zorgen over de oplopende spreads tov D van niet alleen de staatsoblies van ES en I, maar ook B en F. Ok, de ECB intervenieert niet meer zo veel maar dit wordt wel steeds enger indien de oorzaak / het gevolg systemic wordt.

    Om de discussie hier op scherp te zetten, is het een krankzinnig idee om in dat geval niet de landen te garanderen volgens het Allianz voorstel maar om de oblies van fin instellingen verplicht om te zetten in aandelenkapitaal?

    Na net een tijdje rond te hebben gelopen in GR realiseer ik me dat wij in NL totaal geen idee hebben van wat er daar aan het gebeuren is. Er is niet veel nodig om het volledig uit de hand te laten lopen, lees burgeroorlog. Er is niet veel fantasie nodig om te beredeneren hoe dan ook onze cocoon wordt doorgeprikt.

    Ik ben steeds meer in de markt, vertrouwend op onze politici...

    Famous last words? Het benne spannende tijden...

  4. jrxs4all 19 oktober 2011 11:57
    quote:

    The Third Way... schreef op 19 oktober 2011 11:16:

    ... Zo is bv. het (liquide) SNS aandeel sterker gestegen dan de oblies. Kijk ook eens naar het DL aandeel. Bij een oplossing voor het euro probleem, zullen de aandeelhouders van verzekeraars de grootste spekkopers zijn tijdens de opluchtingsrally.
    Ik denk dat er voorlopig met de aandelen van banken/verzekeraars niet zoveel te verdienen valt. Omdat er met verantwoord bankieren/verzekeren ook niet zoveel te verdienen valt.

    De kapitaaleisen voor deze sector zullen steeds strenger worden, evenals andere regels. Zeg maar de-deregulering. Dat zorgt voor lagere risico's in de sector, maar tevens wordt het verdienmodel blijvend aangetast. Als een bank weer simpel moet gaan bankieren, in plaats van als een soort veredeld hedge fund te werken, wordt er ook minder verdiend. Slecht nieuws voor de aandeelhouders, maar goed nieuws voor de obligatiehouders.

    Bovendien zie ik in de huidige crisis nog altijd een veel groter risico op aandelenverwatering dan op gedwongen meebetalen door obligatiehouders (ook van perpetuals).

    Ik vind aandelen van banken en verzekeraars op de huidige koersen zeker niet ondergewaardeerd, sommige perpetuals wel. Ja, een aandeel heeft in theorie onbeperkt opwaarts potentieel, alleen zie ik dat potentieel hier nergens. Ik zit zelfs deels short op de bankenindex, om het risico op de perpetuals wat af te dekken,

    JR
  5. forum rang 5 The Third Way... 19 oktober 2011 15:59
    Volledig met je eens wat betreft de langere termijn, ik had het echter over de opluchtingsrally voor verzekeraars, en met name die getroffen zijn door de angst voor afwaarderingen. Daarna zijn oblies m.i. interessanter. Dus wat betreft verzekeraars zit ik zelf voor de lange termijn in de perps van zgn veiliger debiteuren, voor de korte in risicovollere aandelen.

    P.S.: overigens zou het me niet verbazen indien de aandelenkoers van sns stijgt bij een emissie...

  6. Braams 25 oktober 2011 11:10
    quote:

    The Third Way... schreef op 17 oktober 2011 20:36:

    Daar gaat-ie, langzaam maar zeker, het Zwitserleven gevoel....

    fd.nl/beleggen/136117-1110/market-tal...
    Ach ze willen/zeggen zoveel, bv. dat de verzekeringstak van ING (lees: NN) het aanzienlijk beter zal doen. Nou, als er eentje achterloopt in prijs/perfomance is het NN wel. Maar het klopt dat de levensverzekeraars onder druk staan. Zie ook: amweb.nl/nieuws/nederland/tien-levens...

    Er zijn meer uitgaven/uitkeringen en minder inkomsten. Hopelijk hebben ze voldoende solvabiliteit om de uitkeringen te kunnen blijven betalen.

    Daarnaast zullen ze moeten bezuinigen/reorganiseren en vernieuwde producten moeten aanbieden anders missen ze de boot.
  7. Henk 17 november 2011 11:00
    Complot theorie
    Deze mail is niet helemaal serieus bedoeld, maar ...
    We hebben ons afgevraagd wie de laatste tijd deze obligatie steeds dumpt, met 100k blokken. Zie ook nu weer het boek. Stel nu dat dat SNS zelf was. Sinds de zomer is er ca. 15 miljoen verhandeld, gemiddelde koers ca. 75%. Als SNS dit was, heeft ze dat 25% van 15 miljoen gekost, 3.75 miljoen. Hierdoor is de koers sterkt gedrukt, en het heeft de koers van de andere SNS obligaties ook gedrukt (denk ik). Nu is er een omruilbod voor 500 miljoen met een korting van 28%. Stel dat de helft er op in gaat, dan levert dat 70 miljoen op, plus nog wat voor de andere obligatie. Bovendien is de toon gezet voor een eventuele volgende ruil van de SRLEV zelf. Slim?
  8. Braams 17 november 2011 12:38
    Nou ja, Henk heeft wel een punt. Je kan het ook zien als het terugkopen van eigen aandelen die zeer laag koersen. Ooit uitgezet voor bv. een tientje, nu terugkopen voor 3 euro.

    Alleen heeft SNS daar (uiteraard) het geld niet voor, dus is die theorie van Henk zo gek nog niet. SNS kan ze natuurlijk wel omruilen voor een, voor hen, voordeliger aanbod.
  9. [verwijderd] 10 december 2011 08:51
    Bij mij blijft wel in m'n achterhoofd de vraag hangen: met omruil-aanbiedingen alleen komen ze er niet. Het is allemaal een beetje marginaal. Geen Nederlandse Dexia, maar ik zie niet goed hoe SR aan nieuw kapitaal kan komen om echt een nette bank danwel verzekeraar te worden. EV aantrekken is erg duur - als het al zou lukken, want er moet wel vraag zijn. En met (hoog)renderende old-school hybrids lukt het tegenwoordig niet meer.
77 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 904,21 +0,51%
EUR/USD 1,0775 -0,06%
FTSE 100 8.381,35 +0,33%
Germany40^ 18.721,40 +0,19%
Gold spot 2.350,07 +0,16%
NY-Nasdaq Composite 16.346,27 +0,27%

Stijgers

Proximus
+1,77%
bpost
+1,63%
Retail...
+1,49%
Lotus ...
+1,36%
DEME G...
+1,30%

Dalers

arGEN-X
-5,09%
GBL
-2,71%
UCB
-2,06%
Umicore
-1,98%
Brederode
-1,74%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links