Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel ING Groep AEX:INGA.NL, NL0011821202

  • 16,058 10 mei 2024 17:37
  • +0,024 (+0,15%) Dagrange 16,018 - 16,100
  • 11.742.308 Gem. (3M) 10,5M

ING - Maandag 7 november

436 Posts
Pagina: «« 1 ... 8 9 10 11 12 ... 22 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 7 november 2011 12:19
    quote:

    nesteldulleke schreef:

    Forse daling productie Duitse industrie

    Gepubliceerd op 7 nov 2011 om 12:06 | Views: 119

    Artikel Reacties BERLIJN (AFN) - De Duitse industrie heeft in september 2,7 procent minder geproduceerd dan een maand eerder. Dat blijkt uit cijfers die het Duitse statistiekbureau maandag heeft gepubliceerd.

    Het cijfer valt veel slechter uit dan voorzien .

    Economen gingen in doorsnee uit van een afname met 0,5 procent. Een maand eerder daalde de productie ook al, maar slechts met 0,4 procent.

    @ Nesteldulleke

    Dank wederom voor uw bijdragen. Worden - zoals eerder gemeld - gewaardeerd. Zou ik u mogen vragen wat uw posities zijn en indien dit langs de zijlijn is, op welk punt u verwacht posities te gaan innemen? Geen strikvraag, doch gewoon (on)gezonde nieuwsgierigheid.
  2. [verwijderd] 7 november 2011 12:21
    SOS Europa

    www.iex.nl/Column/68035/SOS-Europa.aspx

    SOS Europa
    Door Mark Leenards op 7 nov 2011 om 12:15

    quote:
    De heersende opinie is dat de schulden van veel Europese landen te hoog zijn en dat de oplossing van de crisis ligt in het terugbrengen van deze schulden. ...

    Wat is er zoal mis?

    •De kern van het probleem ligt in de diepe integratie tussen de politiek en het bankwezen. In tegenstelling tot in de Verenigde Staten zijn in Europa banken van oudsher nauw verweven met de staatsfinanciën. Dit betekent dat overheden bij het ophalen van kapitaal in grote mate afhankelijk zijn van banken en dat banken daardoor niet onder streng genoeg toezicht staan.

    De problemen in de Spaanse en Ierse bankensector, ontstaan door de lage rentes en wildgroei aan hypotheken, zijn nog lang niet opgelost.

    De lokale Spaanse staatsbanken (Caja’s) zuchten momenteel onder circa 60% van de totale hypotheekschulden, die gezamenlijk meer dan 40% van het bruto nationaal product bedragen.
    Volgens onderzoeksbureau Stratfor zouden naar Amerikaanse maatstaven eigenlijk de helft van de Caja’s failliet moeten zijn en nog eens eenderde zou onder curatele moeten staan.

    Maar goed, we kijken momenteel liever naar Griekenland.

    Soortgelijke, maar minder vaak besproken problemen zijn er in Oostenrijk. De lokale banken hebben miljarden uitgeleend in Zwitserse franken (vanwege de lage rente) aan Oost-Europese consumenten en bedrijven. Inmiddels zijn door de gestegen frank veel van de verleende hypotheken onbetaalbaar voor inwoners van bijvoorbeeld Hongarije, Polen en Roemenië. Oostenrijkse banken staan daarbij volledig machteloos vanwege de enorme exposure die ze hebben. Als gevolg van deze problemen daalde de Hongaarse forint afgelopen acht weken 10% ten opzichte van de euro en heeft het land regelingen kunnen treffen over een beperking van de schulden. Overigens is reeds in februari 2009 getracht door Oostenrijk, Italië, Zweden en Griekenland om de Europese Unie een reddingspakket ter waarde van 150 miljard euro voor Oost-Europa te laten bekostigen.

    ...

    . Politieke problemen

    •Het volgens mij waarschijnlijke aftreden van de premiers van Griekenland en Italië zal alleen maar bijdragen aan het machtsvacuüm dat in Europa dreigt te ontstaan.

    etc etc

  3. [verwijderd] 7 november 2011 12:30
    quote:

    fRiEtJeSaTe schreef op 7 november 2011 12:28:

    De beurs van Milaan buigt op luttele minuten een verlies van meer dan 2 procent om in dik 2 procent winst. Aanleiding voor de plots koopgolf? Geruchten dat premier Silvio Berlusconi 'op het punt staat af te treden'.
    Vingers aan de knoppen dus.
436 Posts
Pagina: «« 1 ... 8 9 10 11 12 ... 22 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

ING Groep legt aandeelhouders in de watten

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links